Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her gün 1 Demet Hadis !

Sizden öncekiler, nüfuzlu biri hırsızlık yapınca, serbest bırakırlar, güçsüz biri hırsızlık yapınca, ona ceza verirlerdi.
Bu yüzden helak oldular.
Müslim​

"Haberiniz olsun ki, bedende bir et parçası vardır. O iyi olursa bütün beden iyi olur; o bozuk olursa bütün beden bozuk olur.
İşte o kalptir."

Hadis-i Şerif

"Sabır üçtür:Musîbetlere karşı sabır, kullukta sabır ve günah işlememekte sabır...."

Hadis-i Şerif

"Yorgunluk, hastalık, tasa,keder,sıkıntı ve gamdan; ayağına batan dikene varıncaya kadar Müslümanın başına
gelen herşeyi,Allah, onun hatalarını bağışlamaya vesile kılar."

(Buhârî, Merdâ,1,3; Müslîm, Birr,49)

"İlk peygamberden itibaren halkın hatırında kalan bir söz vardır:
Utanmadıktan sonra dilediğini yap!"

(Buhârî Edep,78 Enbîyâ 54; Ebu Dâvûd Edep 6)

" Her kim insanlarla muâmelede bulunur haksızlık etmez, onlarla konuşur yalan söylemez, onlara vaatte bulunur
sözünden dönmezse işte o, insanlığın kemâle ermiş, adâleti ortaya çıkmış ve kendisiyle kardeş olunması vacip olmuş kişidir."

(Deylemî, Hadis no:5546)

"Bir şey hakkında yemin edip başkasını daha hayırlı gören kişi yemininin kefâretini versin de
daha hayırlı gördüğü şeyi yapsın."

(Müslim,Eyman12; Tirmizî,Nüzür5)

" Veren el alan elden hayırlıdır. Yardım etmeye, geçimini üstlendiğin kişilerden başla! Sadakanın hayırlısı, ihtiyaç fazlası maldan verilendir.
Kim insanlardan bir şey istemezse, Allah onu kimseye muhtaç etmez. Kim de tok gözlü olursa, Allah onu zengin kılar."

(Buhârî,zekat,18;Müslim,zekat,97-98)

Son düzenleme:
"Günahlarına(nedâmetle) tevbe eden, hiç günah işlememiş gibi olur."

(İbn-i Mâce,Zühd 30)

" İstikâmet üzere olun. (Bunun sevabını) siz takdir edip kavrayamazsınız. Şunu bilin ki, en hayırlı ameliniz namazdır..."

(Muvatta,Tahâret,6)

"Ey insanlar!
Kimin üzerine geçmiş bir hak varsa onu hemen ödesin, dünyada rezil rüsvâ olurum diye düşünmesin!
İyi biliniz ki dünya rüsvâlığı ahirettekinin yanında pek hafif kalır."

(İbn-i Esir, el-Kamil,319)

" Mü'minlerin îman bakımından en mükemmeli, ahlâkı en iyi olanıdır. Sizin en hayırlılarınız da
kadınlarına karşı ahlâken en hayırlı olanlarınızdır."

Hadis-i Şerif

" Dünyâya gönül bağlama ki Hak seni sevsin; insanların eline bakma ki halk seni sevsin"

Hadis-i Şerif

" Çocuğa yedi yaşındayken namaz kılmayı öğretiniz. On yaşına bastığı hâlde kılmazsa, cezalandırınız".

(Ebû Davut,Sâlât 26;Tirmizî,Mevakît 182)

"Adâletle hükmedenler, kıyâmet gününde Rahmân'ın sağında nurdan minberler üzerinde olacaklardır....
Bunlar hükümlerinde, âileleri ve sorumlu oldukları kimseler hakkında adâletle davranmışlardır."

Hadis-i Şerif

"Ashâbımdan kimse bana bir başkasından söz ulaştırmasın! Zîrâ ben sizin karşınıza (peşin hükümlerle değil) selim bir kalple çıkmak istiyorum."

Hadis-i Şerif

" Elbette Allah sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Bilâkis kalblerinize ve amellerinize bakar."

Hadis-i Şerif

"Birinizin kardeşi medhetmesi gerekiyorsa ve o vasıflar varsa, "Falanı şöyle zannediyorum, Allah ona kâfidir, Allah'a karşı kimseyi tezkiye etmem, zannederim şöyle şöyledir." gibi güzel sözler söylesin."

Hadis-i Şerif

"Fâizin her çeşidi kaldırılmıştır; ayağımın altındadır.Lâkin borcunuzun aslını vermek gerektir. Ne zulmediniz ne de zulme uğrayınız!
Allâh'ın emriyle fâizcilik artık yasaktır. Cahiliyeden kalma bu çirkin âdetin her türlüsü ayağımın altındadır. ilk kaldırdığım fâiz de Abdülmuttalib'in oğlu (amcam) Abbâs'ın faizidir."

"Beş şey gelmeden beş şeyi gânimet bil: İhtiyarlığından önce gençliğini, hastalanmadan önce sıhhatini, fakirliğinden önce zenginliğini, meşgul zamanlardan önce boş vakitlerini ve ölümden sonra hayâtını!"

Hadis-i Şerif

" Geçmiş ümmetlere nispetle sizin dünyada kalışınız, ikindi namazı ile güneşin batımı arasındaki vakit kadardır."

Hadis-i Şerif

"Size iyilik yapanlara karşı iyilik yapmak, fenalık yapanlara da fenalık yapmak meziyet değildir.
Asıl meziyet, size fenalık yapanlara karşı aynı şekilde mukâbelede bulunmayıp iyilik yapabilmektir."

Hadis-i Şerif

" Allah Teâlâ'nın benden önceki her bir ümmete gönderdiği peygamberin, kendi ümmeti içinde sünnetine sarılan ve emrine uyan ihlâslı ve seçkin yakın çevresi ve ashâbı vardır.Bu samimi çevre ve ashâbından sonra, yapmadıklarını söyleyen ve emrolunmadıklarını yapan kimseler onların yerini aldı. Böyle kimselerle eliyle cihad eden mü'mindir, diliyle cihad eden mü'mindir; kalbiyle cihad eden de mü'mindir. Bu kadarcığıda bulunmayanda hardal tanesi ağırlığında bile iman yoktur."

Hadis-i Şerif

" Cehennemliklerden henüz görmediğim (daha sonra ortaya çıkacak olan) iki grup vardır:
Bunlardan biri, sığır kuyrukları gibi kırbaçlarla insanları döven bir topluluktur. Diğeri, giyinmiş oldukları halde çıplak görünen
başkalarını da kendileri gibi giyinmeye zorlayan ve başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır.
İşte bu kadınlar cennete giremezler. Hattâ onun çok uzak mesafesinden hissedilen kokusunu dahî alamazlar. "

(Müslim cennet 52)

" Sıdk, insanı iyiliğe, iyilikte cennete götürür. Kişi doğru söylemeye devam ettikçe, sonunda sıddîklardan olur.
Yalan, kişiyi fücura fücur da cehenneme götürür. Kişi yalan söylemeye devam ettikçe, sonunda Allah indinde yalancılardan yazılır."

Hadis-i Şerif

" Allâh'ım! Beni, Sen'in muhabbetinle ve sevgisi Sen'in katında fayda verecek olan kimsenin muhabbetiyle rızıklandır.
Allâh'ım! Bana ihsân ettiğin ve benim de kendilerini sevdiğim nîmetleri, Sen'in sevdiğin ve râzı olduğun amelleri işleyebilmem hususunda bir kuvvet kıl.
Allâh'ım! İstediğim hâlde vermediğin şeyleri de, zihnimi Sen'in sevdiğin şeylerle meşgul etmeme ve tamamen Sen'in tâatine yönelmeme
sebep kıl."

Hadisi Şerif

"Allah korkusu, her hikmetin başıdır; günah ihtimâli olan şeylerden sakınma(vera) ise, amellerin en efendisidir."

Hadis-i Şerif

Üst Alt