Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her hangi bir kamu kurumunda çalışan Şizofren arkadaşlar, deneyimlerimizi paylaşalım

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
28
Merhaba Arkadaşlar

Ben Ankarada yaşıyorum. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Engelli Memur Sınavı açtı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir Ankarada evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri sağolsunlar Engelli memur sınavında başarılı olup memur olmaya hak kazanan engellileri evlerine yakın mesafedeki okullara memur olarak yerleştirdiler. 2008 yılında engelli raporu aldım. Engel oranım % 50 dir. Şizofreni hastasıyım. Doktorumun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanıyorum. Hastalığım tam olarak iyileşmedi. Ne kadar iyileştiğimi Yüzdelik rakamla ifade edersem şöyle ifade edeyim. % 70 % 80 civarında iyiyim. Gündelik hayatımı çok şükür idare ettiriyorum.
İlaçlar bir nebzede olsa beni rahatlatıyor.

Çok merak ediyorum. Benim gibi Şizofreni hastası olup herhangi bir bakanlık veya her hangi bir kamu dairesinde çalışan memur arkadaşlar varsa tanışmak isterim..

Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yazarsa çok faydalı olur.

Şizofreni devlet memuru arkadaşlarla tanışmak istiyorum

Merhaba Arkadaşlar

Ben Ankarada yaşıyorum. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Engelli Memur Sınavı açtı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir Ankarada evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri sağolsunlar Engelli memur sınavında başarılı olup memur olmaya hak kazanan engellileri evlerine yakın mesafedeki okullara memur olarak yerleştirdiler. 2008 yılında engelli raporu aldım. Engel oranım % 50 dir. Şizofreni hastasıyım. Doktorumun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanıyorum. Hastalığım tam olarak iyileşmedi. Ne kadar iyileştiğimi Yüzdelik rakamla ifade edersem şöyle ifade edeyim. % 70 % 80 civarında iyiyim. Gündelik hayatımı çok şükür idare ettiriyorum.
İlaçlar bir nebzede olsa beni rahatlatıyor.

Benim gibi Şizofreni hastası olup herhangi bir bakanlık veya her hangi bir kamu dairesinde çalışan memur arkadaşlar varsa tanışmak isterim..

Şİzofren nasıl bir rahatsızlık? kısaca anlatabilirmisiniz.Bende acaba şizofrenmiyim,onun için soruyorum.

Selamlar Ben de şizofrenim Halk eğitim merkezinde memurum

Merhaba asanur

Şizofren hastaları halüsünüsyonlar görürler. Bazı hastalar işitsel halüsünasyon, bazı hastalar görsel halüsünüsyon, bazı hastalarda duyusal halüsünasyon görür. Ben evden dışarı çıktığım zaman sokakta, caddede yürürken ve dışarıda otobüs, tramvay, tren beklerken insanların çoğunluğu bana tuhaf tuhaf ve uzun uzun bakıyorlar gibime geliyor. İnsanlar sana niçin uzun uzun baksınlar ki diye soracaksınız İşte tipimde bir acaiplik var, dikkat çekici bir tipim var, tipik bir türk insanına benzemeyen bir tipim var da bu yüzden bana bakıyorlar diyorum. İlaçlarımı kullanınca herkes bana bakıyor hissi fazla gelmiyor.

Merhaba perseküsyon

Seninle tanışmak istiyorum. Halk eğitim merkezinde kaç senedir memursun ? Çalıştığın yerde mesai arkadaşlarınla, müdürünle aran nasıl ? Çalıştığın yerde mesai arkadaşların, amirin, müdürün senin şizofren olduğunu biliyorlar mı? Biliyorlarsa senin hastalığını nasıl karşılıyorlar ve sana nasıl davranıyorlar ? Şizofren olmanın çalıştığın iş yerinde avantajları ve dezavantajları var mı ? Hastalığınla ilgili sana ne gibi halüsünasyonlar yada düşünceler geliyor ? Engelli raporunda yüzde kaç şizofren yazıyor ?

Sana sorduğum konular hakkında beni bilgilendirirsen sevinirim.

Son düzenleme:
@erbin

Sorunu cevaplamadan önce yanlış yazdığın bir şeyi düzelteyim

Şizofreni hastaları halusünasyon görürler diye bir genelleme yapmışsın. Öyle değil; bana 17 yaşındayken paranoid şizorfreni konuldu ama ne görsel ne de işitsel halusünasyon olmadı.

%45 engelliyim. Asıl mesleğim Türkçe öğretmenliğiydi. 5,5 sene bu işi yaptım Sonra daha rahat olur diye halk eğitim merkezine geçtim 4,5 senedir burdayım Çalıştığım yerde müdüründen hademesine kadar herkesle diyaloğum iyi. Hastalığımı yüzüme vurmuyorlar;dışlanmıyorum Şizofren olduğumu biliyorlar Ama işim çok rahat. Hem severek çalışıyorum . Hem de aldığım maaş da tatmin ediyor. gerekli hallerde istediğim zaman izin alabiliyorum.

Bende hezeyan gibi şeyler oluyor ama günlük hayatımı fazla etkilemiyor.

Son düzenleme:
Merhaba perseküsyon

Tanıştığıma memnun oldum. Şizofreni hastalığının kendi içinde çeşitli türleri var.

Benim memurluk yaptığım ortaokulda herkes şizofren olduğumu bilmiyor. Sadece okul müdürü, müdür yardımcıları ve samimi olduğum bir kaç mesai arkadaşım şizofren ve engelli olduğumu biliyor. Benimde çalıştığım okulda herkesle diyaloğum iyidir, hiç kimse beni dışlamıyor. Hiç kimseyle bir problemim yok. Herkes bana iyi davranıyor. Bende herkese iyi davranıyorum.

perseküsyon Türkiye genelinde şizofren denildiği zaman bazı insanlar bizden korkuyorlar yada bizden çekiniyorlar. Şizofren denildiğinde bazı insanlar bizleri kavgacı, kavga etmeye meyilli, aşırı sinirli, geçimsiz biri olarak biliyor. Halbuki bizler doktorumuzun dediklerini yaparsak, ilaçlarımızı düzenli kullanırsak, düzenli kontrollere gidersek hiç bir insana, hiç bir canlıya en ufak bir zararımız olmayacaktır. Halkımızın şizofreni konusunda bilinçlendirilmesi şart. Maalesef Türkiyede bazı medya kuruluşları Şizofren hastalarını saldırgan, cinayet işleyen kişiler olarak tanıtıyor.

erbin yazdığın gibi malesef ülkemizde şizofreni konusunda yanlış bir algılama var. Psikolojinin p sinden anlamayan cahil kesimler şizofreni diyince deli, manyak, saldırgan falan gibi yaftalar yapıştırıyor. Medyadaki cinayet vs haberler de bunu pekiştiriyor Bu konuda STK lar dahil herkesin bir şeyler yapması lazım.

perseküsyon tekrar merhaba

Sen evlimisin ? Evliysen eşin ve ailesi psikolojik hastalığını nasıl karşılıyor ? Evliysen evliliğin nasıl gidiyor ? Evliysen evlilik düzenini şizofreni hastalığın idare ettirmene engel olmuyor değil mi ? Evli değilsen evlenmeyi düşünüyor musun ? Evli değilsen evleneceğin kıza, evleneceğin kızın ailesine şizofreni hastası olduğunu nasıl izah edeceksin ve hastalığını nasıl karşılayacaklar ? Bunları neden soruyorum biliyor musun ? Her ne kadar bizler devlet memuru olsakta günümüzde şizofreni hastası biriyle her kız evlenmek istemiyor. Çünkü günümüzde Türkiye de bir çok insan gibi karşı cinsimiz kızlar da medyadaki haberlerin etkisiyle şizofreni hastalarını tehlikeli, saldırgan, evlenilemeyecek biri olarak görüyorlar.

Ben 2 - 3 sene içinde evlenmeyi düşünüyorum. Şu anda kullandığım psikiyatrik ilaçlarımı ömür boyu kullanmam gerekecek. Belki bazen şizofrenik ataklarım da gelecek. Sence evleneceğim kıza şizofreni hastalığımı ve derecesini, şizofrenik ataklarımı ben mi anlatmalıyım ? Benim anlatmam gerekirse nasıl anlatmalıyım ? Yada evleneceğim kıza şizofreni hastalığımı, hastalığımın derecesini, şizofrenik ataklarımı, kullandığım ilaçların bana ne derece fayda verdiğini ve evlilik sorumluluğumu nasıl kaldırabileceğimi bir psikiyatrist doktor mu anlatmalı ?

Sorduklarına tek tek cevap yazamayacağım ama ben evlenip boşandım Sebepleri uzun hikaye ama eski eşim ve ailesi hastalığımı her şeyimi biliyordu. Yine de anlayış gösterdiler. Sen de açıklamalısın bunu ama hemen yapma. Kız seninle evlenmek isterse uygun zamanda açıklarsın. Bunu nasıl yaparsın ? orası sana kalmış. hayırlısı olsun...

Sen de anlatmalısın gittiğin doktor da anlatmalı.Sen yaşadığını anlatırsın,doktor ise gördüğünü.Ben de şizofreni hastası bir devlet memuruyum.

perseküsyon

Eşinden şizofreni hastalığın yüzünden mi boşandın ? Yoksa şizofreni hastalığından dolayı evliliği kaldıramadın mı ?

Selam deep_blue85

Ben Şizofreni hastalığımdan dolayı 2010 da Milli Eğitim Bakanlığının açtığı engelli memur sınavını kazanarak Ankaranın Etimesgut ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okula atandım ve çalışıyorum.

Sen yüzde kaç şizofrensin ? Evli misin ? Evli değilsen evlenmeyi düşünüyor musun ? Kaç yaşındasın ? Çalıştığın yerde memurluk görevini başarıyla yapabiliyor musun ? Kaç senelik memursun ?

Benim çalıştığım okulda okul müdürüm, müdür yardımcıları şizofreni hastalığım yüzünden işe girdiğimi bildikleri için bana çok anlayışlı davranıyorlar, bana yapamayacağım ağır işler vermiyorlar ve engelli olduğum için işlerimde yardımcı oluyorlar.

Komşularıma ve akrabalarıma şizofren olduğumu ve engelli kadrosundan işe girdiğimi söylemedim. Doğru mu yaptım bilmiyorum işe hastalığımdan dolayı girdiğimi komşularıma, akrabalarıma yanlış anlamasınlar diye söylemedim ve bunu gurur meselesi yaptım. Evlenirsem evleneceğim kıza şizofren olduğumu söyleyeceğim. Komşularım ve akrabalarımın hepsi beni normal KPSS sınavıyla memur oldu sanıyorlar.

erbin

Niye boşandığım konusuna girmek istemediğimi daha önce yazmıştım. Zorlama istersen.

Merhaba deep_blue85

Ben Şizofreni hastalığımdan dolayı 2010 da Milli Eğitim Bakanlığının açtığı engelli memur sınavını kazanarak Ankaranın Etimesgut ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okula atandım ve çalışıyorum.

Sen yüzde kaç şizofrensin ? Evli misin ? Evli değilsen evlenmeyi düşünüyor musun ? Kaç yaşındasın ? Çalıştığın yerde memurluk görevini başarıyla yapabiliyor musun ? Kaç senelik memursun ?

Benim çalıştığım okulda okul müdürüm, müdür yardımcıları şizofreni hastalığım yüzünden işe girdiğimi bildikleri için bana çok anlayışlı davranıyorlar, bana yapamayacağım ağır işler vermiyorlar ve engelli olduğum için işlerimde yardımcı oluyorlar.

Komşularıma ve akrabalarıma şizofren olduğumu ve engelli kadrosundan işe girdiğimi söylemedim. Doğru mu yaptım bilmiyorum işe hastalığımdan dolayı girdiğimi komşularıma, akrabalarıma yanlış anlamasınlar diye söylemedim ve bunu gurur meselesi yaptım. Evlenirsem evleneceğim kıza şizofren olduğumu söyleyeceğim. Komşularım ve akrabalarımın hepsi beni normal KPSS sınavıyla memur oldu sanıyorlar.

perseküsyon

Merhaba dostum özel mesaj atamadım da beb ortaokul da hizmetliyim halk eğitim merkezine geçmeyi düşünüyorum adaylığım kalkınca halk eğitim merkezinde hizmetli kimse varmı engelli olarak? Ve hizmetli memur arkadaşlar ne iş yaparlar halk eğitim merkezinde?

Matrix31

Özel mesajı niye atamadın ? Bizim halk eğitimde engelli hizmetli yok. Taşerona bağlı çalışan asgari ücretli 2 kişi var. Kadrolu hademe var ama adam 50 yaşın üzerinde. Onun zamanındaki emeklilik mevzuatı şimdikinden çok daha farklı olmalı Hizmetli grubundan memurlar sadece temizlik, paspas vs işleri yaparlar.

perseküsyon
Yani engelli hizmetli memur masabasi is yapmıyor dogru degilmi? 87 puan alıp bu hale düşmek allah kimseyi düşürmesin bu hale

Ben bugün bizim ilcenin halk eğitim merkezine gittim müdür yardımcısı ile konuştum cok samimi egosuz bir insandı bizim kesinlikle pc den anlayan birine ihtiyacımız var siz burayi yazin bizde gereken yere soyleriz masa basi memur olaraj çalışırsınız dedi cok rahatladım şükürler olsun artik 6 ay daha sabretmemiz lazim hayırlısıyla su adaylık bitmesi gerek

Hadi hayırlısı. Senin adına sevindim.

Kamuda da aynen özelde olduğu gibi kimse kimsenin umurunda değil; engelli de olsan hele engelin şizofreni de olsa bol bol ya laf duyarsın ya da gereksiz yere fırça yersin; kendini kabul ettirene kadar bunların hepsi olur hatta aşağılanırsın bile; en çok da hiç bir iş yaptığın yok denir; ya da sanada hep boş işler verilmiş enir... Şizofren de olsak zekamız yerinde; işimizi de yapıyoruz; yalanı ağızdan çıkarken anlayacak kadar zekiyiz de... Maalesef olumsuz şeyler her gün çıkabiliyor. Kurumumda çoğu kişi hasta olduğumu, engelli kadrosunda olduğumu, paranoid şizofreni olduğumu bilmiyor; sadece müdürler ve birkaç memur biliyor...

Merhaba arkadaşım. Ben şizofreni değilim belki ama bana konan teşhis psikoz. Gerçi şimdi Bipolar diyorlar.. 7 YILLIK memurum. Benim de kadrom hizmetli ama memurluk yapıyorum. Sağlık bakanlığın dayım. Evlilik konusunda söyleyecek çok şeyim var ama o ayrı bir konu açmak anlamına gelir. Ben bu hastalıkla mücadele etmenin bir yolunu buldum. Buna Zihinsel Kontrol mekanizması diyorum.. Beynin algı düzeyini koordine ettiğinizde zihin kendi meşguliyet alanını tesis ederek içinizde saklı olan bir yeteneği açığa çıkartıyor. Bunu uzun zaman önce Antony Robbins in bir kitabında görmüştüm. Farklı kişilik yapılarına sahip insanların zihinsel yönelim mekanizmalarını kullanarak içlerinde saklı olan deha yı nasıl açığa çıkardığını anlatıyordu. Ateş yürüyüşü diye bir şey var; Ama bu bildiğimiz ateş yürüyüşü değil. Metafizik bir yolculuk. Dediğim gibi.. Biz psikiyatri vak'aları içinde mahkum edilmeye çalıştığımız toplumsal girdap tan kurtarmak için, Farklılık, Farkındalık ve Doğallık gibi temel argümanların varlığını kabullenmek gerekiyor. Bu da başlı başına bir ZİHNİYET DEVRİMİ ni zorunlu kılıyor. Hem kendi içimizde hem de çevremizde..

Matrix31

Ya ben 2003 yazında Lisans dipolmamı aldım ve NORMAL kpss ile atandım

Beterin beteri var derler . Allah kimseyi ailesinden başkasına muhtaç etmesin

bende paranoid şizofreniyim milli egitimde memurum

erbin

%45 engelliyim.Bekarım.Evlenmeyi düşünüyorum tabikide.31 yaşındayım.Memurluk görevini verildiği ve yapabildiğim kadarıyla karşılıyorum.Yeni memurum.Fazla kişinin bilmesine gerek yok rahatsızlığını ama tavsiyem eşinin bilmesi yönündedir.Çünkü bir şeyleri tam olarak bilmeden yola çıkmayın.Bunun neticesinde sonradan öğrenmesi durumunda sıkıntı çıkabilir.

merhaba deep_blue85

Kaç senedir memurluk görevini yapıyorsun ? Bir devlet okulunda mı memurluk yapıyorsun ? Hangi ilaçları kullanıyorsun ? Psikolojik yönden engelli olduğun için çalıştığın kurumda sana yapabileceğin, yaparken zorlanmayacağın işleri mi veriyorlar ? Çalıştığın kurumda milli eğitimde düz bir memurun yaptığı, yapabildiği işleri mi sana veriyorlar ? Çalıştığın kurumdan memnun musun ?

Ben biraz da kendimden bahsedeyim. 2 yıllık üniversiteden açıköğretimden Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldum. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı 2 yıllık üniversite mezunlarının girebildiği Engelli Memur Sınavı açtı. Bu sınavda sorulan sorular çok kolaydı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir Ankarada evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Çalıştığım okulda Okul Müdürü ve Müdür yardımcıları Psikolojik yönden engelli olduğumu Şizofren olduğumu biliyorlar. Okulda benden başka bir tane daha ücretli çalışan memur var. Bu memurda psikolojik yönden engelli olduğumu biliyor. Bu yazdığım kişiler dışında başka kimse engelli olduğumu bilmiyor. Bana okul müdürü ve müdür yardımcıları psikolojik yönden engelli olduğumu bildikleri için yapabileceğim, yaparken zorlanmayacağım işleri veriyorlar. Milli Eğitimde düz bir memurun bir okulda yapması gereken işlerin hepsini yapamıyorum. Ben çoğunlukla getir götür işlerini yapıyorum. Çalıştığım okuldan ilçe milli eğitim müdürlüğüne evrak götürüp, tekrar ilçe milli eğitim müdürlüğünden çalıştığım okuluma evrak getiriyorum. 2010 yılının Eylül ayında da memurluğa başladım. 16 yıl çalıştıktan sonra engelli memur emekliliğinden yararlanarak emekli olmak istiyorum. İnşallah emekli olduğum günleri görürüm.

erbin

Aynen ben de açık öğretim lisesinde; hem danışmanlık hem de belge tarama işleri yapıyor 2022 nin martında engeli memur emekliliği yapacağım. 1750 maaş pek tatmin edici olmasa da belki emeklilikten sonra ek iş falan yaparım...

he he çok güzel bir muhabbet.. Ben de kendimi takdim edeyim 2011 yılından beri Sağlık Bakanlığında memur olarak çalışıyorum Kadrom hizmetli ama memurluk yapıyorum. Çalıştığm kurum la evimin arası 50 metre.. Maaşım şimdilik tatminkar düzdeyde iş dışında özel olarak edebiyatla ilgileniyorum. Şair ve Yazarım.. Daha önce bir kitap çıkardım. İkincisini yazayım dedim ortaya 1500 sayfalık bişi çıktı.120 tane de şiirim var, Bir çoğu bestelenmiş durumda hatta ENGELLİLER için yazdığım bir şiirim dahi bulunuyor isterseniz paylaşırım sizinle. Şimdi yazdığım romandan bir film ve 5 sezonluk bir dizi film senaryosu çıkıyor. TRT ile görüşüyoruz dosya tesliminden sonra muhtemelen eserim ekranlarda olacak. Çok mutlu ve heeycanlıyım, Ve sanırım emekli olduktan sonra da bu işi yapacağım..

Çok acı bir durum bence hiç onaylamadım onaylamıyorım da...
2014 ekpss ile 2 kişi ayandık arkadaşım şizofreni idi.iyi bir kızdı ama cidden doktorun verdiği ilaçları kullanmalıydı lilo yapoyo diye ilaçlarını bıraktı keşke ailesi yanında olsaydı belki onlar ikna ederdi
İlaçları kulşanmayınca saldırganlaşmaya başladı şubelerimiz farklı olduğundan tam bilmiyorum ama söylenenlere göre müdürün elini çizmiş
Sonra salakça bir süreç başladı (bence ve onaylamadığım bir süreç) kızın 10 gün izinsiz işe gelmemesini gerekçe göstererek adaylığı da kalkmamıştı işten çıkardılar :( kayıp ilanı verdik sağolsun aile de çok ilgisiz o 10 gün içinde şehirlerarası gezinti yapmış sanırım polis haber verdi bize. Sonra hastanede yattı 3 ay kadar.tekrar döndüğünde çok iyiydi artik bizim şubedeydi be çok iyi arkadaş olmuştuk. Ama büyükler hükmü kesmişler allem ettiler kallem ettiler kızı gönderdiler :((kız memleketinde hala görüşürüz bana sorarlar kankandan haber vat mı diye...
Yazık oldu kıza

Üst Alt