Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her insan korkularıyla yaşar. Benim fobim ise engellilerdi...

standers

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
her insan korkularıyla yaşar.benim fobim ise engellilerdi...
4yaşındaydım ankara dikmende yaşıyoruz. Bana yaşlı bir teyze bakıyor. Her gün annemle babam evden çıktıktan sonra balkona koşuyorum ve onlara el sallıyorum.Bir gün sıradışı bir şey oldu.Ben aileme el sallarken bir adam geçiyordu yoldan.Kollarında koltuk değneği ve bir bacağı yok. Şaşırmıştım...Bu neden böyle bacağına ne olmuş diye sordum. O sakat dedi.Anlayamamıştım sakat ne demek.Günlerden bir gün yaramazlık yaptım sanırım ayağındaki patiği göstererek bana şöyle söylemişti
"benim patiğim aslında beyazdı yaramazlık yaptım beni sakata verdiler o da ayagımı kanattı o yüzden kırmızı oldu.
çocuk aklı işte salak gibi inanmışım buna :) hatta inanmak bi yana bi dönem (7-8 yaşlarındayken) tek başıma bir odadan öbürüne gidemezdim arkamdan bir sakatlar ordusu geliyor sanırdım.ailem durumun ciddiyetini anlayınca çok ünlü bir psikiyatrist e götürdüler beni.doktor fobinin ilaçla tedavisi yok dedi zamanla azalacaktır dedi ve nitekim azaldı. Ama allah bu korkumla hep yüzleştirdi beni.
Dersanecilik yaptığım dönemde gözleri görmeyen bir öğrencim oldu sonra kollarından biri kesik olan.Ama bununla bitmedi. Bir gün bi adamla tanıştım.Hoşlandım..Artık sevgili olma yolunda ilerliyorduk.Sonra bana bir şey söyledi.Duyduğumda kulaklarım uğuldadı çıldıracak gibi oldum. Kaçmak istedim...Kalmak istedim...Her iki bacagı da diz altından protezmiş o an öğrendim...ve nitekim kaldım..Tepkime anlam veremedi bir cafede hüngür hüngür ağlıyordum çünkü..nitekim kaldım..sonrasında anlaşamadık ve ayrıldık.Ama ayrılık sebebimiz benim korkum degıldı, alışmıştım çünkü kişilere zamanla alışabiliyorum.Asıl sebep onun engelini kafasında yenememiş ve kabul edememiş olmasıydı.
Sınavım bununla da bitmedi. 1.5ay önce bir kaza gecirdim.Yanlış yapılan bir ameliyat sonucu üç gün sonra tekrar ameliyat oldum.Şimdi ikinci ameliyatın da yanlış oldugu ve bir üçüncüye gerek oldugunu söylüyor doktorlar.Bu arada bacagımı kaybetme riskim var.
Allah beni korkularımla sınıyor biliyorum....

İlginç , Allah sizi niçin korkularınızla sınasın ki !? , geçmiş olsun bu arada.

İnşaallah bu ameliyattan turp gibi kalkarsınız :)
Allah hem ameliyatınızı başarıyla sonuçlandırsın hem de bedeninize sıhhat versin. Umarım ameliyat masasındaki tek kaybınız tuhaf fobiniz olur :)

yada belki o ayrıldıgınız sevgılınızın ahı tutmuştur olabılır yanı :) geçmiş olsun :=

Sevgili emreylcn bu bahsettiğim kişi 15 yıl geçmesine ve kendisine yeni bir hayat kurmasına ragmen her gece içiyordu ve ben o gün orda ölmeliydim diye ağlıyordu.Başıma gelen bu olaydan sonra yaşadığı şeyin ne kadar travmatik olduğunu daha net anlıyorum.ama sadece bu da degıldı.Anlaşmazlıklar yüzünden ayrıldık..Diliyorum dedığin gibi olmamıştır çünkü ben bunu hakettiğimi düşünmüyorum.Kimsenin ahını almak istemem...diğer tarafta hesabını veremem...

standers bence içiyordu demen yanlış herkezin bir derdi var herkez kendıne göre haklı kımse kendi yaptıgı yanlışı söylemez ben de söylemem neden kendımı küçük düşüreyim ki :)
ben sana da birşey demiyorum allah herkeze acil şifalar versin ama onun için çok kötü bir durum aklımda canlandıramıyorum bile şuan benım başımada geldi de diyecek bir cümle yok...
alacaklılar kapıya dayandı :) iyi geceler :)

emreee :) konuyu saptırma :) adam her gece içiyor diye ayrılmadık engelli diye de ayrılmadık.ilişkiler bitebilir dimi anlaşamadık ve ayrıldık.kurdugum bunca cümleden çıkardıgın şu sonuca hayranım :)

standers içmedigi için engelli oldugu için ayrılmadıysan neden yazıyorsun kı oraya ? bahane bunlar :)

ben diyorum ki allah beni korkularımla sınıyor sakat kalma riskim var.sen o anlatım içerisindeki tek bir noktaya odaklanıyorsun.Bu sınama olarak nitelendırdıgım olayların içerisinde sadece bir tanesiydi bu.Ve en agır sınavım şu an yaşadıgım sanırım...

ben seni üzmek için kötülemek için birşey söylemiyorum geçmiş olsun da diyorum yarama tuz basarsan bende oraya odaklanırım :)

bu arada içini karatma hayat herşeye ragmen güzel engeller aşılmakk içindir

özür dilerim :( burda herkesin ortak bir yanı var.dün bütün gece oturdum ve 'o an' başlıklı forumu okudum.insan hayatının bir saniyede nasıl değişebileceğini gördüm.gelecekle ilgili korkularımla ve abuk subuk fobimle yüzleşirken insanların hayata nasl sımsıkı sarıldıklarını gördüm..ve o yüzden bu kadar açık yürekli davrandım sanırım :(

insan hayatı kolay degişebılıyor mesela 75 kuruşluk bir mermı ile yok olabılıyorsun 100 lıralık içkıyle kaza yapıp engellı kalıyorsun yada borçlanıyorsun aılen sevgılın tarafndan sırtından vuruluyorsun kendını 7 kattan aşagıya atıverebılıyorsun bazen sonrada uyandıgın her sabah ıcın bir gözyaşı döküp hayat herşeye ragmen güzel diyebılıyorsun
standers herkez kalbının ekmegını yermış allah sana acil şifalar versin abım ablam :) kendıne iyi bak iyi akşamlar ben biraz depresyona gireyım :)

standers

Öncelikle geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim

Suan kac yasindasiniz ?

Geçmiş olsun ve olacağınız ameliyatınız inşallah bu sefer doğru olur ve sağlığınıza kavuşursunuz..

Bende Ankara'da koskocaman İbn-i Sina tıp fakültesinde olduğum ameliyatlarda para uğruna yanlış bilinçsiz ameliyatlara maruz kaldım ve yanlış ameliyatımı yapan zaat şuan profesör.. Her şey bizler için ve birer sınavdır,kendinizi fobim yüzünden bu haldeyim diye düşünceye girmeyin...
emreylcn ; şu yazın çok hoşuma gitti ve bende aynen bu sıkıntıları sorunları yaşadım.. Ama hayat her şeye rağmen devam ediyor..

İnsan hayatı kolay degişebılıyor mesela 75 kuruşluk bir mermı ile yok olabılıyorsun 100 lıralık içkıyle kaza yapıp engellı kalıyorsun yada borçlanıyorsun aılen sevgılın tarafndan sırtından vuruluyorsun kendını 7 kattan aşagıya atıverebılıyorsun bazen sonrada uyandıgın her sabah ıcın bir gözyaşı döküp hayat herşeye ragmen güzel diyebılıyorsun..

teşekkür ederim fatih bey 30 yaşındayım

gönülyarası insan anlayamıyor..günlük hayatın sıradanlıklarına takılıp yaptıgımız onca şey aslında bizlere hayatın o gün için sunduğu bir armağanmış..Evden çıkıp dolaşabilmek arabana binip işe gidebilmek,ayakta durup ders anlatmaktan yorulabilmek..Ve o kadar anlık ki herşey..Kaza yapmadan on dakika öncesini düşünüyorum o kadar mutlu ve neşeliydim ki..ve sonrasında gelen o bir saniye..

Bu dönemde hayatı sorgulama fırsatını yakaladım ölümü sorgulamaya başladım..ölüm de böyle gelecek belki de..sapasaglamken ve hatta belki en mutlu anında,sen onu hiç beklemezken..

ne çok şey öğrendiğimi farkediyorum..görsellik ne kadar önemliydi benim için..şimdi bacagıma giren demir parçalarının bacagımda bırakacagı iz zerre umrumda degıl.tek dileğim tekrar yürüyebilmek..

Böyle olması gerekiyormuş demek ki..hayatı yeniden anlamlandırmam ve anlamam için..bu siteyle tanışmak,sizlerle tanışmak bir dönüm noktasıydı benim için..boyundan aşağısı felçli olup hayata sımsıkı tutunan insanları görünce bir bacagımı kaybedebilecek olma düşüncesi eskisi kadar korkutmuyor beni.demek ki başa çıkılabiliyor diyorum..ve kendimi her olumsuz duruma karsı hazırlamaya calışıyorum.

ve siz degerlı site sakinleri..hayatıma saçtıgınız ışık için çok teşekkür ederim..iyi ki varsınız..

Çok geçmiş olsun standers hanım umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

Ümit ve korku kardeştir. Korkularınızla yaşarsanız korkular sizi esir alabilir. Rahman ve Rahim olan yüce Allah ın sınırsız affına, bağışına, aşkına koşalım.

Ümitler Yeşil olsun...

Geçmiş olsun , şifa diliyorum .

geçmiş olsun herkese acil şifalar diliyorum. arkadaşlar benimde korkularım var hayatta yalnız olduğumu düşünüyorum bazen. 42 yaşındayım emekliyim. halen emekli olmama ragmen çalışıyorum . ancak bir atasözü vardır. korkak komutan savaş kazanamazmış. yada cesaretsiz asker kahraman olamazmış diye. onun içindirki içimizdeki tüm korku ve endişeleri atmalıyız. daima hayata bir adım daha demeliyiz. her yeni güne umut dolu bakmalıyız. en basit örneği insan kendisiyle barışık olmalı ve hayata pozitif bakmalı bence

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Bugün kontrole gittim ve tedavi sürecinin iyi gittiğini öğrendim bu benim için son derece sevindirci ve umut vaadediciydi.

haftalar sonra ilk kez dışarı çıkmak da iyi geldi.ama yıllar sonra ilk kez böyle bir farkındalıkla baktım dünyaya..yeşil nasıl bir renk,gök mavisi nasıldır diye yazmıştı bir görme engelli arkadaşımız..ilk kez uzun uzun baktım,dagların yeşiline göğün mavisine...bir gün gözlerimi kaybedebileceğimi düşünerek..daralan nefes borusu nedeniyle nefes almakta zorlandıgını söyleyen bır arkadasımız vardı.ilk kez ciğerler dolusu havayı her solukta hissederek çektim içime..yürüyemedım,koşamadım belki ama taşların üzerine oturup güneşin ılık ılık beni ısıtmasını izledim,ve her bır arkadasımız için dua ettım..ben sayenizde arkadaşlar,her sabah ağrıyla uyanıp,acıyla yaşarken bile şükretmeyi öğrendim.

ve şimdi bir projem var.şayet iyilşebilirsem bir gün,yazmak istiyorum..sizi anlatmak istiyorum insanlara..bizi anlatmak istiyorum...yaşadıgınız süreçleri görsünler ve yaşama tutunma konusunda engelsizlerin ne kadar engelli olduğunu,sizden öğrenecek ne çok şeyleri olduğunu anlasınlar istıyorum..

yaşadığınız 'o an' ları anlatmak istiyorum onlara..şayet başarabılırsem,sizin dilinizden sizi anlatmayı becerebılırsem,önyargılar,alaycı tavırlar,rahatsız edici bakışlar bir nebze ortadan kalkar diye ümit ediyorum..

İnşallah ameliyatınız mükemmel geçer. Bir yanlış daha üzerine eklenmez.

geçmiş olsun allah acil şifalar versin kimi nerde ne zaman sınayacağını bilemezsin allah hiç bir kuluna taşımayacağı yök vermesin

Çok rahatsızlık verecek bir yaşam hikayesi son derece cahilce katledilmiş bir süreç olmuş, biraz dedekorkut hikayelerine benzemiş birazda doğaçlamaya bu ülkeyi bu toprakları savunan o kadar yihitlerimiz kahramanlarımız varki bir çoğu şehit, bir çoğu gazi bir çoğuda silahsız askerlik yapmıştır bir engelli yı küçük düşürecek bu şeytani olayda yer alman senin kaderin ya da ailenin ve çevrenin bilinç sizliğidir doktor bile teşhis koyamamış bu salakca öldürülmüş zamanına

Şunu unutmamalıyız ki,bu dünya sadece bir imtihan dünyasıdır.Gerçe olan öbür dünya..
Çok geçmiş olsun

ilk eğitimin aileden ve çevreden geldiğini en güzel hali ile betimlemiş siniz aklımda canlandırıyorum da küçücük çocuğum ve yakınım bana sakat olmanın kötü olduğunu söylüyor bende korkardım sanırım ... bu yanlışınız değil geçmişinizin bilinç altında oluşturduğu bi panik durumu ama emin olun bu site size iyi gelecektir ..

Tüm yaşadıklarınıza rağmen engele ve engelliye karşı halâ abartılı bakış açınızdan kurtulamamışsınız, engel kimisinin bedeninde değil kafa yapısında malesef :confused:..Neyse geçmiş olsun.

yanlışı en başta büyüklerin yaptığı apaçık ortada engelli bireyi çocuklarına öcü gibi anlatmak yerine adam akıllı anlatsalar engellilerin üzerinde pozitif sonuçlar verecek ama nato mermer tato kafa 7 senedir engelliyim bu süre içerisinde şavkat ve yardım etme isteğiyle yaklaşan bebelerde gördüm öcüymüş gibi yaklaşanlarıda şaşıranlarıda merak edip ailesine soranıda demekki neymiş iş ailelerin yetiştirmesinde bitiyormuş

Tüm yaşadıklarınıza rağmen engele ve engelliye karşı halâ abartılı bakış açınızdan kurtulamamışsınız, engel kimisinin bedeninde değil kafa yapısında malesef :confused:..Neyse geçmiş olsun.

katılıyorum.Kasmamak lazım bu kadar :cool:

Üst Alt