Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her sakatlığa uygun özel donanımlar ve Fiat otomobiller ile uyum

Mediha

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
2
Fiat marka otomobillerle ilgili site: www.fiatautonomy.com.tr
Özel donanımı/Kiti yapan firma: www.pusuladesign.com (Engelli kitlerinin özelliklerini ve fiyatlarına Autonomy kısmına girerek ulaşabilirsiniz)

Yurt içinden araba almayı düşünen arkadaşlar yukarıdaki siteye bir göz atın isterseniz.. Belki size fikir verebilir..

Ben şu an fiat Panda üzerinde yoğunlaştım ve görüşmelerim devam ediyor hem küçük hem bana göre görüşü kolay ve içi ferah..

Bende daha dün öğrendim ki kendim bu işin içinde olmama rağmen ve fiat çalışanı olmama rağmen.. Daha önce site açılmıyordu maalesef..

fiat bencede yedek parça konusunda da en avantajlı araçları üreten firmalardan biri...babamın da bir puntosu var ve gayet rahat ve kullanımı son derece iyi dizel oluşu ve yakıt tasarufu da cabası...:) benim henüz arabam yok inşallah bir gün bende bir araç sahibi olurum:) araçsız ehliyetlilerden biri olaraktan fiat son derece iyi düşüncesindeyim bende

melpomene teşekkür ederiz düz vites araca takılan otomatik kit engellilerin işini kolaylaştıracaktır.

Bugüne dek Türkiye'de gördüğüm en profesyonel ürünlere benziyor. Kulanan ve tecrübe eden arkadaşlar olur mutlaka.. Görüşleri bekliyoruz...

Evet bende bu gün incelediğimde aparatlar gayet kullanışlı ve pratik olduğunu gördüm.. Birde servis ağı ve yedek parça konusunda daha kolay ulaşılabilirlik ve fiatlarıda daha uygun olduğu için bana cazip geldi..
İsterseniz 444 22 55 nolu çağrı merkezimizi arayarak bu konu hakkında birebir bilgi alabilirsiniz.. Yetkili arkadaşlar size yardımcı olacaklardır..
Ve ya bende fiat çalışanı olduğum için konu ile ilgili kafanıza takılan sorularınızı ( teknik konularda ve fiyat ile ilgili bilgi edinmede ) bana yönlendirirseniz elimden geldiğince size bilgi vermeye çalışırım..

Güzel bir hizmet ve örnek bir uygulama. Diğer firmaların da bu tür uygulamalara girişmesi güzel olurdu. Bir aracım yok ama yine de böyle bir şeyin düşünülmesi güzel.

melpomene

26.000 YTL lik bir fiat arabasının %64 engelli oranım var ne kadarlık bi fiyat avantajı olur acaba.
fiat albe nın tiptonik vitesli 0 madel arabanın fiyatını göremedim?
teşekkürler

yaklaşık 4 senedir push&pull denen itip çekmeli düzeneği kullanıyorum fiat aracımda.Piyasada yapılanlardan bir farkı yok ancak 4 senedir kullanmama ragmen en ufak bir problem cıkartmadı.
Ben de o otomatik debriyaj olayını merak ettim.Ancak bi tanesi 110 diger 2600...ikincisi cidden cok pahalı

Bu sabah bayiden fiyatları aldım size ön bilgi olsun diye buraya koyuyorum ama ek istenen özelliklere göre fiyat değişiklikleri olacaktır..
Fiat Albea da otomatik vitesler maalesef üretilmiyormuş..

Albea 1,4 Benzinli Düz vites

Normal anahtar teslim fiyatı : 22 226 YTL
Ötv ve bandrol düşülmüş hali : 16 000 YTL

Grande Punto Otomatik vites Active

Normal anahtar teslim fiyatı : 27 143 YTL
Ötv ve bandrol düşülmüş hali : 19 700 YTL

Panda 1,2 Otomatik Vites

Normal anahtar teslim fiyatı : 23 970 YTL
Ötv ve bandrol düşülmüş hali : 17 500 YTL

Not: BU verdiğim fiyatlarda aparatlar dahil değildir. Sadece aracların plaka dahil anahtar teslim fiyatlarıdır..

BENDE ISTERİM PANDA 1,2 OTOMATİK VİTES

MERHABA

FİATLAR BENİMDE HOSUMA GİDİYO LAKİN BEN BU VERGİ MUAFİYETİNE TAKILDIM KALDIM YARARLANAMIYORUM %40 ENGELLİYİM AMA SOL BACAK ENGELİ OLDUGUM İÇİN OTOMATİK VİTES ARABA BİZİM GİBİLER İÇİN GECERLİ OLMUYOMUS YANİ BEN SU AN Bİ H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ ALSAM BİLE Bİ ANLAMI YOKMUS NE YAPMAM LAZIM SASIRDIM KALDIM HEM BİDE MERAK ETTİM 2. EL OTOLARDADA VERGİ MUAFİYETİ VARMI BU VERGİ MUAFİYETİ BENİM İÇİN ( BİR COGUMUZ GİBİ ) ÖNEMLİ OLMASA HİÇ UGRASMICAM MADDİ OLARAK KISITLIYIM YOKSA HİÇ KİMSE GİBİ BENDE ENGELLİ OLMAK İSTEMEM TABİİ

BU DURUM BENİ BUNALIMA İTECEK GİBİ ENGELİMİ HİÇ BU KADAR KAFAMA TAKMAMISTIM SANIRIM KOMPLEX SAHİBİ OLUYORUM ZAMANLA

teşekkürler

Sıfır araba almak pek avantajlı gözükmüyor okuduğum formdaki yazılarla anlaşılıyor çünkü ötv esasen öteleme anlamına geliyormuş. Bencve makul olan bi ikinci el araç alıp aparatı taktırmak, verdiğiniz sitede oldukça iyi : 8)

melpomene arkadaşım verdiğin sitedeki aparatlar vergi indirimi içi geçerli sayılıyormu acaba

fiat gerçekten güzel bi uygulama yapmış. fakat ben otomatik 2. el araba alırsam izlemem gereken yol nedir ? sol ayaktan problem var bende de .

yani sıfır almak bu durumda avantajlı değil benim için çünkü otomatik vitesli almak istiyorum . aparat bu durumda nasıl olacak benim aracımda ?

bu arada bu autonomy ilk çıktığında - ki sitelerde geçmesine rağmen yapılmıyordu türkiyede- araçlara özel olarak bir de telefon kiti takılacağı yazılıyordu.Lakin şimdi baktığımda göremedim.

Tertibat fiyatları inanılmaz fahiş...

Normal şartlar altında sitede belirtilen montaj fiyatına bile mal olmayacak tertibatlardan bir dünya para isteniyor...

Devlet engelli için elle tutulur yasa çıkarmaz...
Özel sektör böyle sömürür...

Özel Sektöre SORU: Ne iş yaparsınız?...
CEVAP: Engellilerin hayatını kolaylaştıracak çözümler üretiyoruz...

Engelliye SORU: Siz ne iş yaparsınız?...
CEVAP: Benim işim daha zor... Kendi cebim boş olduğu halde bu arkadaşların cebini dolduruyorum... Benim ki bir nev-i amme hizmeti...

Tuti-i mu’cize-guyem ne desem laf değil

NETBUS' Alıntı:
fiat gerçekten güzel bi uygulama yapmış. fakat ben otomatik 2. el araba alırsam izlemem gereken yol nedir ? sol ayaktan problem var bende de .

yani sıfır almak bu durumda avantajlı değil benim için çünkü otomatik vitesli almak istiyorum . aparat bu durumda nasıl olacak benim aracımda ?

Arkadasım o sitede de incelediğim kadarı ile sadece fiat otomobillerine değil diğer marka araçlarada aparatlar yapılmakta.. Ve her engel tipine göre değişik aparatlar yapılmakta sanırım.. Sen ikinci el aracını alırsın onlar aparatı yapıp getirip aracına monte ediyorlar sanırım.. Bir görüş istersen.. Sana gerekli bilgiyi vereceklerdir umarım..

Tel : ( 0224) 241 55 90

tagan' Alıntı:
bu arada bu autonomy ilk çıktığında - ki sitelerde geçmesine rağmen yapılmıyordu türkiyede- araçlara özel olarak bir de telefon kiti takılacağı yazılıyordu.Lakin şimdi baktığımda göremedim.

Telefon kiti şu an fiat linea larda blue&me sistemi ile mevcuttur arkadasım.. Eğer cep telefonun bluetooth lu ise kullanabilirsin..

Pusula firmasının bir yöneticisi olarak foruma üye olup bilgi vermek istedim ancak Spartacus isimli arkadaşın yazdıklarından da üzüntü duydum. Fiyatlarımızı başka hangi firmanın fiyatlarıyla mukayese etti bilmek isterim doğrusu. Sömürülmekle ilgili süphesi varsa kendisi İtalya'dan istediği kiti ithal edebilir ve yardımcı oluruz.
Amacımız bedensel engelli insanların araç kullanabilmeleri için, engellerine uygun kiti araçlarına monte ederek onlara hareket özgürlüğü sağlamak. Takılan kitlerin tamamı CE belgeli olup İtalyan Guidosimplex firmasından ithal edilmektedir. Firmanın www.guidosimplex.it adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Öncelikle Fiat markalı araçlara taktığımız kitleri 2008 yılından itibaren diğer markalarada takmayı planlamaktayız. Özür durumuna göre kitler hakkında bilgi almak isteyenler bana fatagan@pusuladesign.com adresinden mail ile ulaşabilirler.

D912 Otomatik Debriyaj Sistemi : Sol bacak engelliler için düz vites benzinli araçlara takılan bir sistemdir. Bir Servo vakum ünitesi, yedek vakum deposu, elektronik kontrol ünitesi, gaz pedalında microswitch ve vites topuzuna takılan infrared sensörden ibarettir. Motor çalışmıyor iken Sistem ON konumuna getirildiğinde yedek depodaki vakum ile debriyaj pedalı basılı konuma geçer, böylece ilk hareket için vitese takılır, gaz pedalına basarken debriyaj yavaşça kalkarak aracın hareketi sağlanır, ayak gaz pedalından çekildiğinde debriyaj yeniden basılı konuma geçer, bu 0-25 km/h arasındaki hızlarda geçerlidir. 25 km/h üzerindeki hızlarda elinizi vites topuzu üzerindeki sensöre koyduğunuzda debriyaj basılı konuma geçer ve vites değiştirmeye imkan sağlanır. 25 km/h üzerindeki hızlarda ayağınızı gaz pedalından çekseniz bile debriyaj pedalı basılı konuma geçmez bunun amacı yokuş aşağı kullanma esnasında motor freninden yararlanmaktır. Sisten OFF pozisyonuna getirildiğinde araç orijinal haline döner buda serviste sistemi bilmeyen kişilerin aracı normal kullanmalarına olanak sağlamaktadır.

D942 Syncrodrive Sistemi : Çalışma prensibi D912 ile aynı olup "Turbodizel" araçlar için geliştirilmiştir, turbo basıncı nedeniyle emme manifoldundan vakum elde edilemediği için Servo ünite yerine elektronik bir motor kullanılıyor olmasıdır, iki ürün arasındaki fiyat farkı bu motordan kaynaklanmaktadır.

D908 : Sağ bacak fonksiyonsuz sürücü için otomatik vitesli arabada gaz pedalının frenin sol tarafına alındığı kittir. Orijinal gaz pedalınıda yerinde bırakarak aracın servise götürüldüğü anlarda servis personelinin rahatça kullanabilmesine olanak sağlanılmaktadır.

907 Concept Lever / 36600 Push&Pull : Her iki bacağını kullanamayan kişilerin otomatik viteslibir aracı kullanabilmeleri için mekanik olarak gaz ve fren pedalına kumanda eden zemine veya direksiyonun altın monte edilen sistemlerdir.

D1094 Infrared Uzaktan Kumanda : Kollarından birisi engelli olanlar için hem direksiyonu çevirebilmesini sağlamak için monte edilen döner bir topuz ve hemde farlar, selektör, sinyaller, cam silecekleri, cam su fıskiyesi, dörtlü flaşör, park lambaları ve kornaya kumanda eden uzaktan kumanda cihazıdır. Alıcısı üzerindeki sensör vasıtası ile tünele girildiğinde veya hava karardığında araç dış aydınlatmalarını otomatik olarak yakmaktadır.

Tüm bu sistemler 0 km bir araca takılabileceği gibi 2.el bir aracada takılabilmektedir. Montaj işleminin Bursa Pusula'da yapılması gerekmekte ve montajdan sonra TSE'den araca yeni bir Uygunluk Belgesi çıkarılarak bu değişikliğin Ruhsata işlettirilmesi gerekmektedir.

Türkiye'de alışmışız kalitesiz ve güvencesin yan-sanayii ürünlerini ucuz ucuz kullanmaya, şimdi AB standartlarında ama nispeten pahalı ürünler görünce şaşırıyoruz. Ama bence varolan yerli üretimlerle kıyaslanmayacak kadar iyi donanımlar. Görmek ve kullanmak gerek sanırım...

bende fiatın bu outonomy sistemiye 2001 yılında siena almak istedim. arabanın normal fiyatı 8 milyar 500 milyondu bana 6 milyara mal oldu. fakat ben o sistemi yaptırmadım nedenine gelince çünkü bana bu sistemin 2 milyara mal olacağını arabanın 1 ay sonra teslim olacağını söylediler. (arabanın 3 de 1 fiyatı). almak istemedim fakat bir miktar para yatırdığım için almak zorunda kaldım (parayı geri vermediler). ben sistemi yaptırmak istemediğimi pahalı olduğunu söylediğimde bana ostimde durmuş ustayı söylediler. oda 500 milyona mal oldu.durmuş ustada o sistemi kimse kullanamıyor dedi hep arıza çıkartıyor alanlar pişman dedi. arabamı 2006 yılında sattım honda jazz aldım satıncaya kadar anam ağladı desem yeridir.(noter bu arabayı satamazsın der normal arabayaçevirmen gerekiyor der emniyete gidersin bu arabayı normal arabaya çeviremezsin der. baya bi problem yaşadım ve bir günümü emniyet ve noterde harcadıktan sonra emniyet bana a noteri satış yapmazsa b noterinde git o yapar dedi ve bana bi noter ismi verdi oraya gittim ve satışı yaptım. yani kanunlar noterlere göre değişiyormuş.)
arabayı 10 milyara zor sattım satma sebebimde artık servise gitmekten yorulmuştum araba 1 sene olmadan arızalar çıkartmaya başlamıştı. aparatdan dolayı değil normal araba arızalarıydı. aparatta bazen arıza yapıyodu tabiki. :) inanın tofaşın arabalarının çoğu servisten çıkmıyor. serviste servis olsa içim yanmaz hiç bir ilgi bile yok. periyodik bakımına soktuğum zaman özellikle takip ediyorum. hele bir gün tam yarım saat uğraştı sırf bir plakalık takmak için. (hani şu bildiğimiz plastik plakalık adam gidiyo gelmiyoki). ve bir periyodik bakım için sabah 8 den akşam 4 e kadar beklediğimi bilirim randevulu olduğu halde. ama şimd randevumu alıyorum saatinde gidiyorum 2 saatte kalmadan periyodik bakım bitiyor ve arabam 27000 km olmasına rağmen şeytan kulağına kurşun tek bir sorun bile çıkartmadı. (eee honda hayat onda :) ) benim arabayı aldığım zaman eniştem 3 milyara 2.EL 1994 model toyota corona almıştı benim arabanın yarı fiyatıydı halende kullanıyor ve arabanın sadece benzin pompasını değiştirdi. fiatın aparat fiyatı bile bir araba değerindeydi. bunlar benim yaşadıklarım.
sonuç olarak fiatın aparatı pahalı ve kullanışlı değil kullanmak için reflekslerinizin normal insandan daha iyi olması lazım ve çok karışık alışmak uzun da sürebilir. hele bide uzun yolda arızalansa ayvayı yediniz demektir. hepinize kolay gelsin.

F.Atagan' Alıntı:
... Amacımız bedensel engelli insanların araç kullanabilmeleri için, engellerine uygun kiti araçlarına monte ederek onlara hareket özgürlüğü sağlamak. ...
bashlica amacinizin bu olmadigini en az sizin kadar biz de bilioruz ;)...
ama en son kurushuna kadar helal-hosh olsun, yeter ki güzel ve kaliteli ish yapin... ve sitenizden görebildigim kadariyla da gayet güzel ve güvenilir ish yapiora benziosunus firma olarak ;)...

sistemler hakkinda burda verdigin ekstra bilgiler icin de teshekkürler, sevgili f.atagan... bir de shu d912 ve d942 gibi otomatik debriyaj sistemleri yardimiyla düz vitesli araclarin her iki bacagini da kullanamayanlar tarafindan kullanilmasi hakkindaki düshüncelerini alabilir miyim... yani güvenlik acisindan (elden fren ve gazli) bi otomatik vitesli arac kadar tavsiye edebilir misin her iki bacagini da kullanamayanlara?... güvenlik dereceleri ayni mi ya da en azindan yakin mi birbirine?... sadece zevke ve paraya bakan bi mesele mi yoksa bu iki secenekle ilgili falanca sistem daha uygundur gibi tavsiyede bulunabilio musun (edindigin tecrübelerden yola cikarak)... burda (almanya'da) biraz arashtirdim da bir de sizlerden ögrenmek istiom mümkünse meseleyi...

bu arada, siteye hosh geldin - umarim seni buralarda görmeye devam ederiz :)...

Sevgili Rekursion, 2008 yılında Tofaş yaklaşık 320.000 adet araç üretecektir ve böyle bir yapı içerisinde Autonomy araç üretmesi son derece zordur. Bu sebeple 2006 yılında bu kitlerin montajının tarafımızdan yapılmasını istemiştir. Fiat İtalya bile bu kitleri fabrikada kendisi monte etmemekte, bu kitlerin üreticisi Guidosimplex firmasına taktırmaktadır. D912 ve D942 sistemleri her iki bacağını kullanamayanlar maalesef kullanamazlar. Bir eliyle direksiyonu tutmaları gerekir, diğer eliyle elden fren ve gazı kullansa vitesi nasıl değiştirebilecek. Uygun çözüm otomatik vitesli araca elden fren ve gaz tertibatı takmaktır. Takılan kitler tamamen Patalojik duruma uygun çözümler olmalıdır. Bu işin diğer kısmıda Transport'tur ama henüz bununla ilgili uygulamalara başlamadık. Şimdilik İtalyan Guidosimplex'in ( Drive ) araç kullanmaya yarayan kitlerini takıyoruz. Bu arada biliyormusunuz kişinin sağlık raporu alması ve nasıl bir kit ile araç kullanabileceğini tespit eden bir smilatörü Fiat Auto Spa. İtalyan hastanesine hibe etmişti ama maalesef hastane bunu hiç kullanmadı, şimdide hastaneyi sattılar. Burada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Eğer bir aksilik olmazsa ben yılbaşına kadar otomobil almayı düşünüyorum.. Yaşadıklarımı burada teker teker yazacağım arkadaşlar.. Önce arabayı alıp sonra aparatlar için Bursa'nın yolunumu tutacağım yoksa herşey yapılıp elime hazır mı gelecek bende bilmiyorum şu anda. İşin komiği henüz raporum bile yok çünkü daha önce bana Finike Devlet Hastanesi %100 bir rapor vermiş ve Antalya Devlet Hastanesinde doktorları güldürdü bu raporuma..
Hepsini burada tek tek paylaşacağım sizlerle..

Bu arada Feridun Bey'e çok teşekkür ediyorum.. Buraya katılıp bize bilgiler verdiği için.. Pusula sitesine yazdığım bir mesajla hemen bizzat mailime dönerek bilgi verdi kendisi ve hemen gördüm ki buraya da üye olup gerekli bilgileri yazmış..
İlgi ve alakanız beni çok sevindirdi.. Çok teşekkürler Feridun bey..

Sevgili Melpomene teşekkürler. Fiat araçlarla ilgili şunları söyleyebilirim ; sipariş ettiğiniz Autonomy araç Bursa'dan gönderilecekse önce Tofaş'tan Pusula'ya geliyor, kit takılıyor, teknik belgesi ile birlikte tekrar Tofaş'a teslim ediliyor ve onlar ilgili bayiye gönderiyor. Eğer araç bayinin stoğundaysa, ya geri dönen boş tır ile yada başka bir araç ile Pusula'ya gönderilmesi lazım, kit takıldıktan sonra tekrar bayiye gönderilir, bunun için Tofaş lojistiği ararsanız size yardımcı olurlar. Hiçbir şekilde müşterinin Bursa'ya gelmesi gerekli değildir.
Sevgili "Devrez" in mesajına gelince, her markanın zaman zaman sorun yaşayan aracı olur ama 18.000 YTL lik bir aracı 28.000 YTL lik bir araç ile ne olur mukayese etmeyin. Ülkemizde henüz bir otomobil kültürü oluşmadığı için en ucuz aracı alan birisi aracından bir Mercedes veya BMW performansı bekler hep. Dünyanın en prestijli arabasını bildiğiniz gibi Fiat grubu yapar, paranız varsa 400.000 € verip bir Ferrari alabilirsiniz. Türkiye'de 2 milyon Tofaş'ın ürettiği araç var ve serviste sıra beklemek normal, üstelik bu sayı devamlı artıyor, peki kaç adet Honda Jazz var sizce ??? Diğer taraftan bahsettiğiniz Durmuş Usta, bence bu lafları söyleyeceğine kendi ürettiği aparatı tescil ettirsin, CE belgesi alsın, ihracat yapsın ve sonra uluslararası piyasalarda takılan kitlerle kendi ürününü mukayese etsin. :!:

4567B232E361B44EA6388CA5r.jpg

Fiat'tan özürlülere maliyetine satış

Dünya genelinde Fiat markasının yürütmekte olduğu özürlülerin araba kullanmasına ve taşınmasına imkan sağlayan Fiat Autonomy (Hareket Özgürlüğü) projesini Türkiye'de de yürüten Fiat bu kapsamda 'Özürlüler 07' etkinliklerine sponsor oldu. Özürlüler Vakfı'nın 6-9 Aralık 2007 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde düzenlediği 'Özürlüler 07' etkinliklerine katılan Fiat burada 'Fiat Autonomy' binek araçlarını tanıttı. Koç Fiat Kredi'nin de bu kongreye yönelik engelli aracı almak isteyenlere özel kolaylıklar sağladığı Fiat standında çift bacak engelli kiti takılmış Linea Emotion Autonomy aracı sergilendi. Autonomy projesinin bir başka toplumsal yönü ise Fiat tarafından kâr amacı elde etmeden satılması. Autonomy aracı alan engelli bir müşteri, seçeceği ürünü maliyet fiyatından satın alıyor.

Sabah

Teşekkürler Onur bey.. Özellikle şu yeni çıkan fiorinolar on sağ koltuktan binildiği zaman sol koltuğa geçip, sağ ön koltuk tamamen yere katlanabiliyor ve arka sürgülü kapıdan sandalyemizi kendimiz arabaya koymamız mümkün sanırım.. Otomatik vitesli arkası camlı ve koltukluları nisan ayında çıkacak sanırım.. bende bu yüzden biraz daha erteledim beklemedeyim..

Autonomy gibi profesyonel bir oluşumda hizmet veren Pusula Dizayn'ı ve bu hizmetin Türkiye'ye gelmesini sağlayan Fiat Türkiye Yetkililierini şahşen kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum... Umarım Autonomy diğer firmalara örnek olabilecek kadar başarılı olur...

Ayrıca;

Sayın F.Atagan; %90 üzeri engellilerin araçlara binip inmesini kolaylaştıran tertibatlarla ilgili çalışmalarınız var mı? Örneğin geçenlerde Ticari Otomobil fuarında sergilenen Renault'un Kangoo modeline uyguladığı gayet kullanışlı bir sistem vardı. Arka tarafa tekerlekli sandalye ile binişi kolaylaştıran (şasi alçaltma, otomatik açılır kapanır rampa vs.) donanımlar mevcuttu, ancak bu donanımlar için araç fiyatı haricinde 15.000 YTL gibi bir bedel isteniyordu (ki oldukça pahalı olduğunu düşünüyorum).

Sizin benzer çalışmalarınız var mı? Varsa engellilere maliyeti konusunda bilgi verir misiniz?

Teşekkürler...

arkadaşlar autonomy firması en azından biz engellileri düşünmüş ve bir çalışma yapmış, iyi yada kötü maliyetli yada ucuz ne olursa olsun adamlar biz engellilerin varlığından haberdarlar ve bizim için bir takım ürünler üretmişler. Ama sayın hükumetimiz ne yapıyor biz engellileri görmezden geliyor ve üç maymunu oynuyor. Bu durumda autonomy firmasını en azından bizler için gösterdiği duyarlılıktan ötürü tebrik etmeliyiz. Teşekkürler autonomy..

Üst Alt