Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Herhangi bir tanı söylenmedi, rahatsızlığım ne bilmiyorum. Nasıl öğrenirim?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
https://www.hizliresim.com/dkffphq

Bu üstte ki linkte benim şimdiye kullandığım ilaçlar var psikolojik.Yıllardır sorun yaşıyorum psikolojik açıdan iyi değilim şuanda da listede olmayan 3 farklı ilaç içiyorum.

Devlet hastanelerinde gittiğim doktorlar bişeyin yok ya dedi hep. Özelde gittim. Biri borderline biri bipolar dedi bana. Ben engelli raporu almak istiyorum ama ne yapmam lazım linkte ki ilaçları vs inceleme şansınız varmı?

Rahatsızlığımı bile söylemiyorlar. E devlete girdim bunları gördüm ama anlamları ne bilen lütfen yardımcı olsun rica ediyorum zor durumdayım artık herşey üst üste geliyor danışabişeceğim kimsem yok. Anlamlarını bilmediğim bu terimleri aşağı bırakıyorum değerli abilerim ablalarım.

https://www.hizliresim.com/gv70jz0
https://www.hizliresim.com/s2hh6q3

Rapor verilir mi? Rahatsızlığım nedir? Engelli raporu alabilir miyim?

Altta yazan F'li kodu araştırabilirsin. Örneğin F32.8 yazıyor bunun anlamı
"F32.8 Depresif epizodlar, diğer
Atipik depresyon
Maskeli depresyon, tek nöbet BŞT"

DijitalPortakal

F32.8 tanıdı konmuş sana depresif nöbet açılımı hafifmi ortamı şiddet limi bunu dokturun bilir.Psikatridan alacagın oran değerlendirilir.%20 gibi oran ala bilirsin hastalığının öyküsü de önemli yeni tanı konuldu ise hemen vermezler.

%40 rapor alamazmıyım depresif nöbet %40 alamaz mıyım peki? Özelde bipolar ve borderline demişlerdi. Hangisi acaba bilmiyorum. Sizce %40 olmuyor mu hocam

Ddpresyon ama verilecek oranı heyetteki doktorlar bilir.Dedigim gibi geriye dönük hastalığın öyküsü önemli. Tanı yenimi kondu hafifli şiddet kimi bunu bizim yorumlamamış boş.Saglik bakanlığının belirlediği özürlülük cetveli var oradan oranlara bakarsın als bileceğin minumum ve maksimum oranların hepsi yazıyor.Bir iki sefer doktora gitmekle %40 oranı zor alırsın dediğim gibi hastalığın öyküsü önemli

https://www.hizliresim.com/dkffphq

Bakın ilk ilaç kullanmaya başladığım tarihlere hocam burda da yazıyor bir iki defa değil çok gittim geldim çok ilaç kullandım ama değişen bişey olmadı

a.Manik nöbet,bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon:

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40

Depresif epizot bir çeşit depresyon hastalığı olarak tanımlanıyor.
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Böyle yazıyor baktığım da

ilk paylaşımınızdaki rapor tarihleri 2017 ve 2018.
en son raporda hangi kod yazıyor?

İlaçları devlet hastahanesinde yada üniversitede yazdırdıysanız sıkıntı yok fakat özel muayenehane de yazdırıp para ile aldıysanız sıkıntı çıkar.

dreamfail

İlaçların tamamı devlet hastanesi. %90'ıda aynı hekim tarafından yazıldı hocam. 2017-2018 yıllarında düzenli kontrole gittim, ilaçlar kullandım raporlu.

Daha sonra bu ilaçlar yüzünden 150 kg ağırlığına çıkınca ilaçları kullanmayı kendi kafamdan kestim.

2019-2020 yıllarında ilaç kullanmadım. Sonra son 2 aydır yeniden başladım kullanmaya.

DijitalPortakal, Allahu Teála acil şifalar versin. Bir kaç gün evvel bir kardeşimiz depresif epizodlar dan heyete girmek istedi . Psikiyatri doktoru kardeşimize ; bipolar vs olsaydı oran alabilirdin, depresyon tanısı konmuş dedi. Birşey çıkmadı. Son iki ayda size konulan tanı nedir ? Tanılar sürekli değişebilir. Heyete giricekseniz 2 yıl düzenli tedavi gördüğünüz hastanede girmenizi öneririm. Enabızdan size konulan son tanıyı görebilirsiniz.

Enabızdan geçmişte konulan teşhisleri görebilirsin.Hastaneye gittiğin zaman teşhisler ne girilmiş?Onları yazarsan veya görüntü atarsan daha net yorum yapılabilir.

distonimiyokloni

Depresif nöbet tanısı konulmuş hocam

Son 2 aydır konulan tanı yok ki çünkü sadece ilaç verip yolluyor reçeteye ilacı yazıyor gidip alıyorum. E devlette de görünmüyor tanı

Raporlar eski hocam.Tedaviyi bırakmışsın.Özelde sana bipolar veya borderline demelerinin bir önemi yok yani kabul görmez.Devlet,eğitim araştırma veya üniversite hastanelerinde takip yapılman yararına olur.Tedavini bırakmışsın ve yeniden başlamışsın 2 ay olmuş.İlaç raporlarında 2017'de F32.8 yazıyor,2018'de F32.8 ve F90 yazıyor.Son iki ayda tekrar 3 tane farklı ilaç kullanmaya başlamışsın.Son iki ay gittiğinde doktor teşhis kodunu aynı mı girmiş veya ne girildi?Seni takip etmeden bu raporu kolay vermezler.Kurulada başvurmuşsun dün girmişsin herhalde sana ne dediler?

distonimiyokloni

Bir şirketin mutfağında çalışacaktım yemek dağıtacaktım yemekhanede. Kepçeyle yemek veriyorsun işte standart. Çalışabilir raporu veremeyiz deyip bana rapor vermediler. İş yeri istemişti onu sağlık raporunu. Bu olay 1 ay önce yaşandı. Dün gidicem sanıyordum babam randevumu önümüzde ki salı gününe almış banada dün için aldığını söylemişti. Salı günü gidicem. Doktorun verdiği tanılar e devlet de yok 2 aydır gittiğim doktor sadece muayene diye kayıt açmış

Link 1 : https://www.hizliresim.com/9h005js

Link 2 : https://www.hizliresim.com/afhhtpy

İnceler misiniz abim linkleri. Böyle tanı açılmış. Bu doktora yeni gitmeye başladım eskiden gittiğim doktor da var ama bu yeni gidişimde 2 aydır bu doktora gidiyorum. O üstte ki tanıları koyan depresif diyen doktora gitmiyorum bu daha ilgili diye buna başladım

Evet baktım.Bu doktordan memnun kaldıysan takip edilmeye devam et ve durumunu bu doktora danış derim.Çalışabilir raporu veremiyorlarsa engelli raporu alma şansın olabilir diye düşünüyorum.Tabi nihai kararı kurul verir ama iki ay olmuş yeniden tedaviye başlıyalı.Hemen kurula girsen yüzde 40'ı geçemeyebilirsin.Buradaki kimse sana geçebilirsin diye bir şey söyleyemez.Her şey kuruldaki doktorlara bağlı.Hastalığını ne derecede görücekler ve değerlendiricekler önemli olan kurula girdiğin an.Eğer tedaviyle iyileşme görürlerse ona göre bir oran verirler,iyileşme olmazsa ona göre bir oran verirler.İki aylık bir süreyi kısa bulabilirler.Bunu en iyi doktorun bilir.

distonimiyokloni
Evet çok haklısınız. O kadar zahmete koydum sizi çok teşekkür ederim uğraşıp cevap verdiniz abi. Çok sağolun. Ben tedavime devam edeyim o zaman. Çok sağolun çok teşekkür ederim.

Estağfurullah,Allah acil şifalar versin kardeşim.işle ilgilide kendini üzme.Her şeyde bir hayır vardır.Çok geçmiş olsun.

F32,9 Depresif nöbet tanımlanmamış,
F32 depresif nöbet,

Yineleyen depresif bozukluklar,
Tedavi ile düzelen %0
Tedavi ile kısmen düzelen%25
Tedavi ile düzelmeyen%40

Yineleyen depresif bozukluk,psikotik özellikli hafif orta ağır nöbet,buna hekim karar verecek,

Tedavi ile düzelen%0
Tedavi ile kısmen düzelen45
Tedavi ile düzelmeyen%70

Remisyonda olan depresif nöbet, %de verilmemektedir,

Var olan ilac raporları poliklinik kayıtları vs,epikiriz şeklinde alıp heyete girebilirsiniz, buradan kesin bir şey söylemek doğru olmaz,
Sağlıcakla...

OğuzHan112

Yani alacağım rapor ne olur hocam? 2 problemden ayrı ayrı rapor verilir mi? Ve verilen raporun süresiz olması mümkün mü

Var olan ilac raporları poliklinik kayıtları,varsa yatışınız vs,epikiriz şeklinde alıp heyete girebilirsiniz, buradan kesin bir şey söylemek doğru olmaz,heyet değerlendirecektir,
Sağlıcakla...

Yaşamak istemiyorum artık, bunalımdayım! Benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Ben engelli değilim, daha doğrusu engelli raporum yok. Fakat hayata karşı, yaşama dair bir umudum kalmadı. Hiç bir hedefime ulaşamadım, hiç mutlu bir dönemim olmadı. Çocukluğum sorunlu geçti, büyüdüğümde güzel bir hayatın hayalini kurdum ama yine olmadı hiç bir şey.

Hastalıklar, yaşadığım problemler, aile sorunları beni iyice yıprattı. Antidepresanlar ile yaşayan biri oldum. 26 yaşına girdim, herhangi bir iş hayatım dahi olmadı hiç. Tüm gün evde oturan, kendini hiç geliştiremeyen biri olarak kaldım.

Ortopedik sorunlar yaşadım, psikolojik sorunlar yaşadım ama engelli raporum da yok. Linkte ki gibi bir ilaç raporum var, bu 2 hastalığa sahibim sanırım. Fakat engelli raporum yok. Alabilir miyim onuda bilmiyorum tabi.
Rapor : https://www.hizliresim.com/3tv2kq5

Ailem çok sorumsuz. Hiç bir zaman bana destek olmadılar. Babam alkol bağımlısı bir adam. Bazen eve gelir, bazen bir köşede sızıp kalır. Annem desem oda bipolar hastası. Psikolojisi iyi değil. Sürekli sinirlenen, agresif bir insan.

İş hayatım yok, çok isterdim memur olmak. Lise mezunuyum. Hep hayalimdi bir kurumda memur olmak fakat gerçekleştiremedim. Bilgisayar başı çalışacağım bir işte bulamadım. Hep evdeyim. Artık nasıl bir yol izlemem gerekiyor gerçekten bilmiyorum. Bana tavsiyesi olan var mı? Ne yapmam gerekiyor. Düzenli bir hayatım olsun istiyorum.

kardes depresıf nobete orta hallıyse yuzde 40 verırler ama sen bunu doktoruna sor o daha ıyı bılır. Hayata karamsar bakman yasadıgın psıkolojık sorunlar nedenıyle bu hastalıklar ozguvenı bıle alıyor ınsanda calısma ıstegı bırakmıyor ben tanıyom sızofren olup memur olup calısamayan ınsanlarda tanıdım. Ama hayatta hep kendını zorlamak zorundasın zorluklara alısmak zorundayız hıcbır ıyı sey kolaylıkla gelmez her zorlukla beraber kolaylık vardır.Bızler guclu olmak zorundayız bende psikoz hastasyım hastanede kaldım ama sımdı hastalıgıma ınanmıyorlar bıle bızden saglamsın dıyorlar dusuncelerımızı degıstırmelıyız en son doktorum bıle sen bu hastalıga sahıbmıssın gıbı durmuyon dedı.Sen sımdı calısıyı olsan basarılı olsan emınımkı dusuncelerınde duzelecek belkı hastalıgından eser kalmıcak bu bırazda hayata hassas bakıs acısından da kaynaklanıyor.

@MeTePe yardımcı olabilir misin hocam?

Değerli arkadaşım nasıl bir yardım istiyorsunuz? Diğer arkadaşların mesajlarını okudum. Onlar gerekli şeyleri söylemişler.

Anlaşıldığı kadarıyla net bir tanınız yok. Psikiyatrik bir durumunuz var. Çalışmanıza engel bir durum ise engelli raporu verirler. Değilse vermezler. Bunu kendi psikiyatri doktorunuza sormanız lazım.

Bir de raporu ne için istiyorsunuz? Çalışmadığınız için herhangi bir vergi indirimi, emeklilik vs. gibi bir avantajınız yok. Anladığım kadarıyla gelir yönünden de öyle çok sıkıntılı değilsiniz. Yani engelli maaşı da alamazsınız.

MeTePe

Engelli raporum ile iş bulabilirim diye hocam. Ortopedik olarak da ayaklarımda sorun var. Masa başı iş bulamıyorum. Raporum olursa ekpss ye girerim. Yada özel sektör de engelli kontenjanından bir işe girerim. Doktoruma oran verir misiniz dedim, evet elimden geleni yapacağım dedi rahatsızlığın için dedi.

-Depresif nöbet ve unipolar depresyon tanısı koydu.
-Hidradenitis supirativa denen tedavisi olmayan cilt hastalığım var kronik.
- Ayaklarımda ileri derecede düz taban. Ayak tarak kemiklerim de basarken ağrılar var. - Ameliyat oldum tarak kemiklerinden 4 defa düzelme olmadı. Doktor sürekli tabanlık kullanacaksın dedi.
-Evin içinde bile 2 senedir spor ayakkabı giyiyorum çıplak ayakla yürüyemiyorum ağrı oluyor.
-Ameliyat dan sonra da her iki ayakta 2. Ve 3. Parmaklar da şekil bozukluğu oldu. Parmaklar kemik gibi oldu yürürken ağrı yapıyor hocam.

-Depresif nöbet ve unipolar depresyon tanısı koydu.
-Hidradenitis supirativa denen tedavisi olmayan cilt hastalığım var kronik.
- Ayaklarımda ileri derecede düz taban. Ayak tarak kemiklerim de basarken ağrılar var. - Ameliyat oldum tarak kemiklerinden 4 defa düzelme olmadı. Doktor sürekli tabanlık kullanacaksın dedi.

Ortopedi biraz bir şeyler verir ama tatminkar bir oran olmaz. Ayağı kesik olan bile doğru dürüst oran alamıyor.
Dermatoloji ne yapar bilmiyorum.
Ama psikiyatri "isterse" kendi başına %40 verebilir.

Başvurup şansınızı deneyin.

Özel sektörde iş imkanı gerçekten zor allah herkesin yardımcısı olsun ama umudumuzu kesmeyin sürekli bir şekilde bastırın hayat size ne kadar acı veriyorsa sizde ona verin umudumuzu hiç bir zaman kaybetmeyin

Dokturun yazdığını ancak doktur okur.burada okuyan çıkmazı zor

Üst Alt