Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hey gidi kulaklarım! [O an]

Havva şaka yapıyorum.Fiyatlar arasındaki uçurum beni tedirgin ediyor.Kimisi 500TL ye tamam derken kimiside 5000Tl den kapı açıyor.Bu farkın neden bu kadar olabildigini çözemedim.

Hasan o fiyat farkı hastaneler arasındaki rekabetten kaynaklanıyor olabilir belki..Benim ameliyat olduğum zamanlardada vardı bu fiyat farkı.. Mesela Dünya göz hastanesinde 1500 İstanbul göz hastanesinde 750 TL.idi..

İlgili kişilere sormak lazım bu fiyat farkını..

samet le geçnelrde konuştumm sağolsun beni ikna etti akşamm evde kimse yoktu taktımmmm:( ama göz yaşlarına boğuldum kendime yediremiyorum halen kabullenemiyorum sorunum burdan kaynaklanıyorrr herşeyden soğusudummmm ne bir arkadaşa neee bir dost kaldı yanımdaaaa ailem ise onlar kendi sorunlarıyla uğraşıyorrrr ebediyen yanlız kaldımmmm bbence beni bu site ayakta tutuyor ve daimma tuıtacakta ömür boyu sağırda kalsamm .....olmuyor iştee beceremdimm sametcimm inan bana ogun takmaya kalkıştım ama yine kendimden soğudummm sözümü tutatmadım affet beniiiiii:)

Beyazgeceler,neler saçmalıyorsun sen?..
Dostlukla işitme sorununun ne alakası var? Sen kendi kompleksine yeniliyorsun,kendi duygusallığında boğuluyorsun,at üstünden o duyguları.
Ben öyle değil miydim,hatta belki daha fazlasıyla mevcuttu o duygular bende.Üniversite öğrenimimi bile yarım bıraktım o duygusallıkla.İlk gençlik yılları işte... Kahrettim,hayatı zindan ettim kendime,ne oldu,kime oldu? Bana ve beni sevenlere.
O zamanlar birinin söylediği birşeyi anlamayınca kızarır,morarır yerindibine geçerdim.Şimdiki düşüncem ise ''ulan birdaha söylesin ağzı mı eğilecek'' :))
Olgunlaşıp bakış açısını değiştirince anladım ki beni dostlarım değil kendim yalnızlığa itmişim.İçe kapanıp dostlarıma hırçın ve duygusal davranarak kırmış uzaklaştırmaya çalışmışım onları.
Ama sonra değiştirdim hayata bakışımı ve yaşantımı.Dostlarım beni hiçbir zaman bırakmadı,kırsam da anlayışla karşıladı ki,böyle dostlara sahip olmak büyük şanstı benim için.
Tekrar dostlarım arkadaşlarım arasına katıldım,güldüm,eğlendim,evlendim,çocuklarım oldu,şimdi o ilk gençlik yıllarına gülüyorum.
Tamam cihaz kullanmıyorum ama asla utandığımdan ya da kendime yediremediğimden değil,bana çok bir faydası olmuyor.Ben sesi duyduğum halde çoğunlukla söyleneni anlamıyorum.Kulak beyin iletişiminde sinirler yamukluk yapıyor yani :)
Cihazını kesinlikle tak,çok duygusal davranma,Sanırım çevren biraz anlayışsız ve kaba,aldırmayacaksın hayat senin,hayatını kolaylaştırma yolunda kimseyi ve hiçbirşeyi engel görmeyeceksin.
Hayatın sana gülmesini istiyorsan ona gülümsemelisin.
işte böyle :) :) :)
Hatta böyle :D :D :D

O doktorlar sene 1977 de banada guzel bir ımza attılar hala sılınmedı sılınmeyecekte

Ufukalp;

benim sorunumda aynen öyle işte sesi duyorummm ama bzenn bazı kelimelri anlamıyorummm benimkide beyinden kaynaklanıyor acaba beyin doktorunamı gitsemmmm:confused:

oldu olucak bıde beynınımı bozdurucan doktorlara
elvermedımı bısuru paralar yedırıp kulaklarımızı doktorlara bozdurdukbıde beynımızden olursak ya beyazgeceler

Herhese teşekkür ederim dostlarım Gecti bitti oldu gitti artık üzülmüyorum

Ya Beyazgeceler yani emre sen engelli değilsin dostum unut bu lafı bak kanıtlayım hatta sana engeli olabilmek için en az %40 raporun olması lazım Senin desibel oranları 45-50 miydi 45-60 mıydı hadi 45-60 olsun ikisi toplanır ve 4e böldüğünde snein rapor oranı cıkar 45+60=105/4=26 felan cıkar ee senin engeli olabilmen için 14 lük bir oran daha lazım ama benim desibel oranım 105+120=225/4= 56 felan cıkıyor ama raporum eski H Sen engeli değilsin unutma en az%40 olması lazım at kafandan ben engelliyim lafını ve bana söz verdiğin gibi mertce sözünde dur tak cihazını

Rabbim gelmiş ve geçmiş etsin arkadaşım.svgilinin yaptığına çok kızdım.ama unutma eden bulur o da öyle bırakılır bi gün çnk senn kalbini kırmış en zor anında... neyse kapatayım konuyu Rabbim bundan sonra ki günlerini güzel eylesin inşallah :D

Teşekkür ederim dualarınız için de kıza bende cok kızdım cpgu zaman nefret ettim cogu zaman beddua da ettim ama tek bir laf dedim bu dunyada helallik önemlidir dedim rabbim verdi bana bu hastalıgı bu dunyada sana hakkım helal değil dedim öbür dünyada görüşrüz dedim hepsi bu kadar işte

o kız zaten benimm sinirimiii bozduuuuu boşuna annem demiyorr "bir kadın bir erkeğiii vezir de eder rezil de eder!"dikkatt edin sizdee:D:D:D:D yoksaa pişman olursunuzzz samettt o sevgilini görsennn bir ara benim için 2 çift bir tokat yapıştırr bir düz ve bir terstennn ;):rolleyes:

çzöüm mü bu :)çzöümse bende deneyeyim :)

çözüm çözümmm erkekleriii bin pişam ettiiriir buuuuuu tıpkkiiii zmanında annemimn babama yaptığııı gibiiiii

o kız zaten benimm sinirimiii bozduuuuu boşuna annem demiyorr "bir kadın bir erkeğiii vezir de eder rezil de eder!"dikkatt edin sizdee:D:D:D:D yoksaa pişman olursunuzzz samettt o sevgilini görsennn bir ara benim için 2 çift bir tokat yapıştırr bir düz ve bir terstennn ;):rolleyes:
Yok be dostum değmez

aaamenn sen bilirisn değmez diyorsan değimez ama bana yapılan bu olsaydıı onu her gördüğüm yerde tokatlardımmmm aynen böyle

beyazgeceler;
Yok be dostum Bayana vurulmaz unutma bunu Böyle birsey gelirse basına hayvana hiç vurulmaz bunuda unutma :D

samet benim işitme kaybı testinde sol 78db sağ 102db yazıyor.Benim vergi indirim raporum % 45 mi çıkacak.Neden 4 e bölündüğünü öğrenebilirmiyim...

Kulak oranlarında 4e bölünüyor demişti abinin biri 78+102=180/4=45 cıkacak sizde de

Geçmiş olsun sametmenc05 arkadaşım. Duyamamak eminimki çok zordur. Kulak hastalıkları çoğunlukla tedavi olamayan hastalıklardan oluşuyor. Senin işitme kaybının ne olduğunu tam olarak neden kaynaklandığını yazmamışsın o yüzden diyecek bir şeyim yok. Ama cihaz takmak bir tedavi şekli değil. Sadece senin yaşantını kolaylaştırabilmek için bir çözüm yolu. Koklear implantla çözüm bulduğuna sevindim. Beyaz geceler arkadaşım cihaz verildiği halde takmamanın kimseye faydası yada zararı yok. Zarar yine kendine veriyorsun. Senin için iyi olabilecek şeyi kabullenmemek yanlış bence. Daha büyük sorunlarla karşılaşacaksın emin ol. Duyman azaldıkça konuşma yeteneğinde zarar görecek. Beyin algılamadığı sesleri belli bir süre sonra unutacak ve o sesleri çıkaramayacaksın. Sana tavsiyem bir an önce cihazlarını alıp kendin için iyi birşeyler yapman. Bu hayatta insanın kendisinden ve kendi düşüncesinden daha önemli birşey olduğunu sanmıyorum. Kanal içi cihazlara gelince her işitme kaybına uymuyorlar bu yüzden size uygun olan cihazın şekli ne olursa olsun kullanmanız. Başkalarının dalga geçmesi boş ve çok önemsiz bence eminim bir çok kişide benim gibi düşünüyordur. Beyaz geceler kardeşim ben bir odyometristim danışmak istediğin bir konu olursa seve seve yardımcı olurum. Mutlu ve bilinçli günler diliyorum herkese.

Teşekkür ederim yorumunuz için Benim işitme kayıbım AİK(ani işitme kaybı) Zatüre atlatmıştım gezdiğim tüm pröfösörler yüksek ateş vurmuştur demişlerdi.

sağlığına yeniden kavuştugun için çok mutlu oldum.evet insanlar bazen çok çaresiz kalıp dengesiz hareketler sergiliye biliyor,intihar gibi..neyseki senin alacak nefesin daha çokmuş ve yat kalk buna şükret..o hayırsız kız içinse üzülmene değmez seni o halinle kabul etmiyen birisi için oturupta üzülme boş ver gitsin Allahından bulsun inşallah...tekrar çok geçmiş olsun

çok geçmiş olsun sağlığınıza tekrar kavuştuğunuz için mutlu oldum..bu arada beni de bilgilendirdiniz bunun içinde teşekkür ediyorum . sağ kulağımda problem var doktoru umursamadım ilacımı 3 gün kullandım bıraktım ama 1 haftadır yanağıma yumruk yemiş gibi ağrı saplandı ve ben doktora gitme gereği bile duymamıştım.ilk işim bir doktora gitmek olacak.

sessizfırtına;
Ne konuda bilgilendirmemi istiyorsunuz soracağınız soruyu ister buradan ister profilimde mail adresim yazıyor eklemeniz yeterli

BEDBİN;
Teşekkür ederim Yorumunuz için

beyazgeceler ile ben de aynı kaderi paylaşıyorum. işitme 58db. bana da cihaz yazıldığı halde tepkilerden ötürü takamıyorum. ilerleyen yıllarda daha başka ne gibi güçlükle karşılacağımızı anlatırsanız sevinirim. illaki takmayacağım diye çok katı bir noktada durmuyorum.

samet kardeşim tekrar geçmiş olsun. Ani işitme kaybı gerçekten zor bir durum. Yüksek ateşe bağlı olması tedaviyi zorlaştırıyordur eminim. Benim annemdede tek kulak ani işitme kaybı var.Bazen olacağın önüne geçemiyor insan kaderinde ne varsa yaşamak zorunda kalıyorsun. ani işitme kayıplarında erken teşhis çok önemli hatta ilk iki en fazla üç günü geçmemek gerekiyor teşhisi koyup tedaviye başlamak için. ben bu işin içinde olduğum halde annemin kulağını kaybetmesini engelleyemedim. Başka bir ile ablamın yanına düğüne gitmişti düğünde rahatsızlanıyor cumartesi akşamı acile gidiyor. Acildeki pratisyen hekim antibiyotik verip eve yolluyor. Pazartesi sabahı şikayetleri geçmeyince annem beni aradı ve ben hemen KBB uzmanına gitmesini söyledim. Gitti ama o uzmanda tomoğrafi istemiş tomoğrafi günü olarak perşembe gününü vermişler. Akşam beni aradı çok kızdım cumartesi pazar ve pazartesi son günüde kaçırdılar ve hemen doktoru bulun tedaviye başlaması için zorlayın dedim . Sağolsun doktorumuzda halı sahada maçtaymış uzun bir aramadan sonra buldular gece yatış yapılıp tedaviye başlandı. Tabi sonuç olumsuz. Sonra fakülteye götürdük ve her zamanki cevap geç kalmışsınız. Aslında geç kalan bizmiyiz yoksa teşhisi koymayı beceremeyenlermi. Neyse tesellimiz diğer kulak ama onunda garantisi yok tabiki. Her insan her an her saniye ani işitme kaybıyla karşılaşabilir.Size tavsiyem doktora gitmekte geç kalmayın.Tedavi olmak için bir şansınız varsa onuda kaçırmayın. Hepimize geçmiş olsun.

----------

Türbülans kardeşim sanada cevap yazdım önce sorduklarımı bana yazabilirsen daha iyi bilgi verebilirim. İyi akşamlar.

doktorlar ahhh doktorlar
acemı caylak olanlar pratısyenler ukaladır
prof
uzman olanlar kendını tanrı zanneder
doktor beylerımız bulunmaz hemde kendı gozlerınde tanrıdır genellıkle
ıyı ınsanı mezıyetlerı olan hastalarına cok ıyı bakanlar ıstısna
ıstısnalar kaıdeyı bozmaz
bız ınsanlara dusen saglıgımızı korumak bılınclı doktor secmek
gerısı sansımıza allaha kalmıs

odyometrist;
Valla iki kulak zaten gitti daha geri gelmez. Cochlear implantta olmasa yaşam iyice zor olacaktı benim için. Ben ani işitme kaybı teşhisi kondu samsunda doktor durmadan 1 ay sonraya tarih verdiği için istanbula tedavi olmaya gittiğimde 3ay gec kalmıştım.

slmmm bende samet nasıilsin iimiisnn bende her salı günü takmaya karra verdimmmm:) öyle daha ii benim içinnn

beyazgeceler, zaten arkadasın kalmamıs taksan nolur takmasan nolur. benim gbi rock cı ol bari işitme kaybımdan beri kulaklarım gorunmez oldu. kulak hizasına kadar uzat sacı, at kendini dısarı. iyi bir odyolog veya odyometrist esliginde duyman(50-60db civarndaysa) normal insanlar kadar iyi olucaktır. tabi gecelerin coktan kararmadıysa ..

Üst Alt