Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyet beni aynı doktora 3. kere yönlendiriyor!?

Vusby

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Selamlar izmirde acemi birliğimi yaparken 2. günden panik atak geçirdim kalabalık içinde yemek yeme, uyuyamama gibi sıkıntılarım olduğunu belirttim hastane sevk alındı devlet hastanesinde ilaç yazıldı
ama geri birliğe dönüp ilaç tedavisindeyken askere devam edilmem istendi ama birkaç güne stresim ve anksiyetem zaten bozuk olan psikolojimle birleşince sol koluma tıraş jileti ile zarar verdim sadece pansümanlık. Dikişlik birşey yok orta derinlikte.
Komutan yanımda 2 refakatci asker gezdirmeye başladı heryere giderken yanımda 2 askerle gidiyordum. Ve böylece komutan kıta anket formuma askerliğe elverişsiz görüşü yazdı halen döküman elimde.

Tekrar hastane sevk edildim ayrıca ifadem alındı karakolda ve hava değişimi aldım 1 ay. Hava değişimdeyken kendi isteğimle anksiyetem daha beter olduğu içinde psikiyatriye gittim misol 50 mg yazdı. Hava değişimi 1 hafta kala bitmesine kontrole gittim ve poliklinik psikiyatri bana biz burda tam karar veremiyoruz birliğine git orda hallet işini dedi askerliğe elverişli dedi ama ben durumum daha kötüye gittiği için karara itiraz ettim.

Aynı hastane ve aynı psikiyatriye gittim ve sonuç aynı idi yatış sordular o anki korku ile tabiki kabul etmedim. Ve heyete çıkıcaktım bugün ama gittiğimde heyet görevlisi yarın aynı psikiyatri doktoruna yarın tekrar 13:30 da gitmemi söyledi 3. kez olucak psikiyatri not düşmüş

neden böyle oluyor bilgisi olan varmı bana ne olacak ? Hastane git gel git gel mental olarak yıpranıkken dahada üstüne gidiyorlar ne olacak ?

Ek not: Eklemeyi unutmuşum ama önlerine eski e nabız fotokopilerimide sundum çocukken kaç kere psikiyatriye gittim ayrıca göğüs kısmımda mantar var streslenince kanıyana kadar kaşıyorum tüm randevularımı A4 kağıda basıp ek olarak sundum kanıt olarakda.

Doktorun sana muafiyet verebilmesi için yasal olarak seni birkaç gün serviste gözlemlemesi şart. Elindeki belgeler komutanın elverişsizdir yazısı, kendine zarar verme geçmişin, e nabız kayıtların çok güçlü. Eninde sonunda muaf olacaksın. Yarın doktora gittiğinde prosedürün bitmesi için yatış teklifini kesinlikle kabul et.

@Özlem1988, yapay zekayamı yazdırdınız acaba ? aynı cevabı aldım da yanlış anlamayın soru olarak

Evet. Yok yanlış anlamadım düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.

@Özlem1988, yapay zekayada çok kere sordum da aşırı fikir değişiyor onun için burdan uzmanlardan destek almak istemiştim ondan sordum

@Vusby Ben de senin yaşadığın problemleri yaşıyorum. Şu an 1 aylık hava değişimindeyim. Askere dönmek istemiyorum. Kendi memleketimde hava değişimi alabilir miyim bilmiyorum. Sen biliyorsan beni bilgilendirir misin?

@zeon

Üst sayfalardaki yazışmalara bakmadım,özel mesaj atmışsınız onu referans alıp buradan cevaplayayım.

1 ay hava değişimi almışsınız, sivilde tekrar hava değişimi alabilir miyim, muafiyet için 3. gittiğimde elverişli değildir raporu alabilir miyim diye sormuşsunuz.

Bana sorarsanız ki sormuşsunuz.. sivilde boşuna uğraşmayın süreci uzatmış olursunuz, birliğinize gitmeniz istenmişse birliğinizden devam edin. hem işleriniz daha kolay olur süreci uzatmamış olursunuz, hem de muafiyet alır dönersiniz,genelde 2 kez hava değişimi verilir 3.de muafiyet.

Sivilde hava değişimi veya muafiyet için uğraşan arkadaşlara defalarca söylemiştim, tekrar edelim.. askerler için hava değişimi olsun Askerliğe elverişi değildir raporu olsun bu işlemlerinizi birliğinizden devam edin.

@OğuzHan112,

Acemi birliğinde psikolojim bozuk olduğu için kalabalıkda duramadım panik atak geçirdim ve kendime zarar verdim. 1 ay hava değişimi verildi. Hava değişimi biterken kontrole gittim askere elverişli dediler ama itiraz ettim. Tekrar aynı psikiyatri aynı kararı verdi 2. kere ama bu sefer heyete çıkıcaktım bugün heyet vardı aynı psikolog 3. defa kendisiyle görüşmemiş istemiş yarın için ve ardından heyet

elimdekiler:
- 2015 den berli psikiyatri/cildiye randevular çocukluktan
- askeriyede kendine zarar verme girişimi
- hava değişiminde kendi rızasıyla hastaneye başvurma
- acile gidip serum verilmesi
- deride stresden dolayı kepek ve mantar olması stres anında kanıyana kadar kaşıması
- hastanede yatış teklif edilmesi
- acemi birliğindeki komutanlarının bana elverişsiz görüşü (kıta anket formu)
ne yaparlar yarın hakkımda ?

@Vusby,
Keşke sizi gören hekimi dinleyip birliğinize dönseydiniz,şu anda belki de muafiyet almış evinize dönmüştünüz.

Neyse olan olmuş.
Size heyet günü verildi mi şu an?

Eğer heyete sevkiniz olduysa heyetin muafiyet kararı vermesi çok zor, yine birliğinize gitmeniz istenecektir.

Varsayalım muafiyet verildi,bazen oluyor..bu sefer komutanlarınızın görüşünü belirten evraklarınız olmalı elinizde, aksi halde rapor zeyil olarak askıda kalır, hava değişimi verebilir onda sakınca yok.

İşlemlerinize birliğinizden devam edin, komutanlarınız zaten askerlik yapamaz diye not düşmüşler.. süreci uzatmayın bence, birliğinize dönün, işlemleriniz daha kolay olur hem hava değişimi hem muafiyet için birliğinizden devam etmeniz önemli.

@OğuzHan112, heyet günü emin değilim ama perşembe galiba ve bu not düşen komutanlar acemi birliğinden. Ben usta birliğine gideceğim hiç kimseyi tanımıyorum

Olsun fark etmez, şu anda usta birliğiniz belli ise oradaki komutanlarınız kıta işlevsellik kıta kanaat formları doldurması gerekiyor.

Ya da acemi birliğinizdeki komutanlarınız sizinle ilgili bu evrakları doldurup kapalı zar halinde sizi gören hekime vermesi gerekiyor.

Kısaca ilk gittiğinizde sizi gören hekimi dinleyecektiniz şimdi boşuna uğraşmamış olacaktınız/Geçmiş olsun.

@Vusby,

@OğuzHan112, acemi birliğimdeki komutanlarım izmirde ben ise şuan kayserideyim sanırsam yarınki kararı kabul edip birliğime dönüceğim direk sevk alırlarmı acaba ? kalabalığa dayanamıyorum

Yani usta birliğinizdeki komutanlarınız sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum, geriye doğru hastalık veya farklı eylemlerinizle ilgili gerekli notlar düşülmüştür hava değişimi evraklarına.

Anlatmak istediğim boşuna uğraşmışsınız, şimdiye kadar muafiyet çoktan almıştınız belki de.

Yarın heyet hava değişimi verebilir, belki muafiyet de verebilir bunlar bazen oluyor, ancak kıta işlevsellik formları olması gerekiyor.

@Vusby,

@OğuzHan112, teşekkür ederim cevaplarınız için yarınki duruma göre birliğe gideceğim ozaman keşke önceden sorsaymışım size

Üst Alt