Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyet raporuna başvururken ehliyet için aldığımız raporu ibraz etmek zorunda mıyız?

Ndr

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Özel tertibatlı araç için kod yazılı ehliyeti aldıktan sonra yetkili hastaneye heyet raporu için başvururken ehliyet için aldığımız raporu ibraz etmek zorunda mıyız?

Bugün heyete başvurayım dedim ama ehliyet raporundaki uzman doktorun doldurduğu kısmın fotokopisini istediler ve üzerinde özel tertibatlı araç kullanabilir yazmalıymış. Bana doktor özel tertibat yazmadı otomatik araç kullanabilir 1. Grup sürücü olur yazdı.

Al işte cahil bir doktor daha. Yeni sisteme göre nasıl ehliyet alacağına nasıl araba süreceğine doktor karar veremez. Doktor sadece ehliyet alabilir ya da alamaz der alabilir derse onunla beraber sağlık müdürlüğündeki heyete giriyorsun alamaz derse hiç ehliyet alamıyorsun.

Doktorun manuel arabaya göre değerlendirmesi gerekir diyoruz ama mevzuatta ben göremedim. Maliye bakanlığının “sol bacak veya ayakta problem varsa otomatik araç özel tertibatlı araç sayılı” yazısını sağlık bakanlığı da mevzuatına eklemeli.

Ek olarak aslında özel tertibatlı araç için heyet raporuna başvururken başka herhangi bir raporun ibraz edilmesi gerekir diye de birşey denmiyor. İstenmesi gereken engelli ehliyeti olması lazım. İşi yokuşa sürmek için ellerinden geleni yapıyorlar çok ilginç!!!

doktor sana secki uygun görmemiş ozman eminiyete git direk al ehliyetini

Sevki uygun görmemiş ama aynı zamanda manuel araba kullanamazsın otomatik kullanacaksın da demiş. Bunu demeye hakkı yok. Sevk edip kurulun otomatik araba kullanır demesi gerekiyordu ki zaten dedi.

Ehliyeti yenilememde bir sıkıntı yok ama ÖTV siz araç için heyete başvururken III. kısımdaki uzman doktorun "Özel Tertibatlı Araba Kullanır" demesi gerekiyormuş. Çokta emin değilim aslında araştıracağım bakalım cidden gerekli miymiş!

Ndr elindeki raporlarla beraber vergi dairesine veya maliyeye hangisi tam bilmiyorum. Gidip sor ÖTV'siz araba alıp alamayacağını

birkan01 süreç hakkında bilgim var elimde sadece ehliyet almaya yarayacak rapor var ÖTV'den muaf olmam için oran yazılı heyet raporu da almam gerekiyor. Ve dediğim gibi ilk girişimim başarısız oldu araştırma içerisindeyim.

Ndr kardes senin engel nedir ehliyet icin alinan rapor nedir suan mevcut ehliyetin nedir yeni sınıf nasil olcak ehliyeti degistirdinmi

Birinci grupla bize hangi sınıflar veriliyor ya sadece bmi olcak bizde

Ndr Elinde oran yazılı rapor yok mu hiç? Yoksa oran yazılı rapor mevcut olup arka sayfasında ÖTV'den yararlanır mı yazdırmaya çalışıyorsun?

Geçen sene Mart ve Mayıs ayları arası bu konular yüzünden sürüm sürüm süründüm devlet kurumlarında. Bakıyorum ki bir gram ilerleme yok. Halen engelliyi oradan oraya koşturmaca oynattırılıyor. ÖTV indirimi şartı getireceğine gel şu engelliye kolaylık bul eyy rezil devlet!

Bu arada konuda belirtmiş olduğum sorunun cevabını vereyim. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi "Tertibatlı Araç İçin" başvurursanız ehliyet raporunun ön yüzünün fotokopisini istiyor. Yasal olarak hiçbir dayanakları yok ama isteniyor bilginize.

Üst Alt