Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hezeyan tipi vesveselerim

@sokr@t, ufacık sorunları büyütme hastalığı var bende.her durumu abartiyorum. Takıntı yapıyorum,hani zamana bırakayım yok,hemen olacak birşeyler.ben dengesiz insanın tekiyim.

Aynısı bende de var, en baba ilacı, yani Klozapini (Clonex) kullanıyorum, yine de ortadan kaldırmıyor, sadece baskılıyor, doğası gereği... Daha önceki 1-2 tane sanrımı ya da sanrı sandığım obsesyonu ortadan kaldırdı, lakin yine sanrı tarzı ya da obsesyonel bir semptomu ortadan kaldırmıyor. İlaçtan %100 beklentiniz olmasın. Hayatı yaşanabilir kılıyorsa, öpüp başınıza koyun. Selametle

@İçgörülüSchizophrenia, antipsikotikler hezeyanı ortadan kaldırıyor. 2 ay boyunca gerçeklikten koptum, ilaçlar beni kendime getirdi.
@sokr@t, duygu bozulmaz. Duyguları yoğun yaşadığımızı da düşünmüyorum. Herkes kendi derdini büyük görüyor.

Beni öldürecekler vs düşüncesi (sanrı) mevcut. İnanıyorum bu duruma, elimde değil. Mesela bazı şeylerin hastalığımdan kaynaklandığını biliyorum, bu yüzden ismim içgörülü, lakin sanrılara inanıyorum.

@İçgörülüSchizophrenia, benimde aynı, epizotlarda aynı sanrilari yaşıyorum.atak sonrası normale dönüyorum ama arada sırada yine hezayanlarim oluyor.casuslar beni takip ediyor,hükümetin adamları peşimde vs.yasiyorum bunları,Bakırköy'de acil girisinde doktorlar ısrarla adımı soruyorlardı ben onları hükümetin adamları casuslar diye söylemiyordum.ayni zamanda alkoligim.

@Pickle,
Duyguları yoğun yaşadığımızı düşünmüyorum herkes kendi derdini büyük görüyor demişsin pekiyi ben 15 sene önceki olayı söylenen lafları hala kafaya takıyorsam bu derdimi büyük gördüğüm için mi düşünmek istemiyorum unutmak istiyorum ama olmuyor durmadan aklıma geliyor yaşanan olayı dert etmek istemiyorum hiç aklıma gelmesin istiyorum bu durum normal mi sence hastalık mı yoksa ne ?

@sokr@t, ben duyguları yoğun yaşamıyoruz, normaliz diyorum. O bağlantıyı nasıl kurdun abi, sıkıntıyı büyük gördüğün için takmak ne alaka

@Pickle, bağlantıyı oradan kurmadım herkes kendi derdini büyük görüyor demişsin ben derdimi büyük görmek istemiyorum unutmak istiyorum ama olmuyor 15 sene önceki şeyler aklıma geliyor bu nasıl oluyor onu soruyorum ?

Geçen gün, iş yerime mahalleden tanıdığım ama muhabbetim olmayan genç bir adam geldi. Onun tanıdığı başka birisi daha vardı ; müptezel herifin tekiydi. İkisi yakın arkadaştı. Bana biraz musallat olmuştu. 3-4 sene önce mahalleden taşındı. Ama ilk bahsettiğim elaman çalıştığım yere gelince """bunlar beni takip ediyor, gelen adam diğerine istihbarat bilgi sağlayacak, yolda önümü kesip zorla arabaya bindirecekler, bıçak çekip gasp edecekler, telefondan mobil bankacılığa girip benim adıma kredi çekecekler vs""" gibi senaryolar kurmaya başladım. Hatta , ilk bahsettiğim kişinin geldiği zamanı not aldım. Bir şey olursa kamera kayıtlarına baktırırım diye. Bu şimdi hezeyan mıdır ? paranoya mıdır ? nedir bilmiyorum ama zihnimi sürekli meşgul ediyor

@Descartes,

Benzer şeyler ben de yaşadım,düşündüm. Lİse orta okulda bana musallat olan birini gördüm. Acaba işyerine gelir para ister mi ,eve gelir aileme zarar verir mi düşüncesi oluşmuştu.
Ayrıca bankamatikten para çekerken biri elimden alıp kaçmaya kalkar mı düşüncesi oluyor.

bu bende de var kartı aldığım halde birileri benim hesabımdan para çekermi ki diye düşünüyorum hatta korkuyorum
@osmangazi

@çılgın bipolar,
Hakkımda konuşuyorlar düşüncesi oluyor mu sende hiç ? Şunu diyorlardır bunu diyorlardır diye kafanda kurduğun oluyor mu ?

Son düzenleme:
@sokr@t,

bende sürekli başkaları beni konuşuyorlarmış gibi bi düşünce var çok takıldığım zaman aklıma hemen konuşuyorlar diyorum

@mehmet985, o bende akrabalarla falan görüşünce oluyor daha çok seveni var sevmeyeni var görüşmüyorum o yüzden hiçbiriyle .

@sokr@t,

aksine ben kuzenlerle görüsüyorum bekarlar rahatız ama kazıklar tabiki oldu birbirimize :) ben daha çok işyerindekiler eski işyerindenkiler flan onlar çok aklıma geliyor

Demek ki işyerindekileri pek sevmiyorsun hakkımda konuşuyorlardır düşüncesi belki de ondan oluyordur .

Üst Alt