Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hezeyan tipi vesveselerim

@osmangazi, :) Kardeşim , neyin itirafı ? Mevzuyu anlamadım ki

Hangi mesajdan, neyden bahsediyorsun. Özelden yaz

@Psikoterapi, 2 kere üst üste denk geldiği için öyle yazdım. Ben o mesajda asosyallikten bahsetmiştim siz bipolar dediniz. Sildim. Zaten annemin iyi niyetli şakalarını yanlış anlayacak kadar paranoyaklaşmışken böyle bir tavır takınmak hoşuma gitmiyor.

bende de herşeyin kötü ihtimali düsünmekten sıkıldım, iç bulantısına kadar yaşıyorum..bipolarım

Doktoruma sordum. Bir hafıza egitim seti aldım ardından manik atak geçirdim. Sebebi bu set mi dedim. Set yerine tavla ögren sen mesela satranç öğrensen aynısı olacaktı dedi.

Şikayet var bu 4 set hafıza programını şikayet ettim geri aradılar para iadesi yapalım dediler. 25 sene önce aldığım şeyin neyini iade edeceksiniz. Ben para falan istemiyorum dedim. Şikayetini kaldır dediler kaldırdım.

Bir üyenin konusuna yazarken aklıma geldi bu hezeyan;

İnternette gezinirken bir forum sitesine girdim. Yazılanın anlamında farklı şeyler okumaya başlamıştım. İkinci bir anlam vardı her yazının ardında. Başka bir dil gibi ama değil farklı bir mana.

Örneğin "kitap aldım" yazıyordu. Diğer manada "aramıza hoşgeldin" yazıyordu. Yazıların çoğunda başka bir anlam bütünlüğü içeren cümleler keşfetmiştim. Ben de onlar gibi yazıyordum. Her cümlenin 2 . manası vardı. Bir gerçek mana sonraki anlamda ise o gizli mana. Gizli mana da ben de yazmaya başladım. İyice gerçeklikten kopmaya başlamıştım. Acaba ayna nöronlar mıydı şimdi aklıma gelen. Ya da insanın içinde onun bile fark etmediği bir güç mü yazıyordu bu gizli manaları. İyice delirmeniz gerekti bu 2. manayı bulmak için, kendinizden geçmeliydiniz. Günlerce uykusuz kalmış, televizyondakilerle konuşuyordum karşılıklı. Laptop kamerasından izlendiğimi, dinlendiğimi düşünüyordum. Oyundaki eşyalarımı, paralarımı oyun yöneticisi daha iyisini verecek hezeyanıyla herkese dağıtıyordum.

Son düzenleme:
@osmangazi, benzer bi durum yaşadım. Bi cümle duyduğumda gizli bir anlamı var sanıyordum. Kaç yaşında olduğumu bilmeyecek duruma gelmiştim, 10 da olabilirdi 35 de. Sayılardaki gizli anlama bağlıydı.

Sene 2021 agustos hastalığımın zirvesindeyim. Hoca geldi bir tane ,karşıma oturdu. Neyin var dedi. Anlamını bilmediğim şu sözler dökülüverdi ağzımdan,

Allâhümme ente's-selâm ve minke's-selâm tebârekte yâ ze'l-celâli ve'l-ikrâm

Sen ne çok şey biliyorsun dedi hoca.

Az önce anlamına baktım anlamına; Allah'ım selâm sensin. Selâmet ve esenlik sendendir. Ey azamet ve kerem sahibi Allahım, sen hayır ve bereketi çok olansın. demekmiş.

Geçmişi bugün gibi yaşıyorum 15 sene önce tartıştığım kavga ettiğim kişiler aklıma geliyor yok şöyle deseydim yok böyle deseydim hep aynı kişiler aklıma geliyor takıntı mı artık vesvese mi bunlar nedir hastalık sebebiyle mi böyleyim var mı benim durumumda olan ?

Takıntı, vesvese veya hastalık görmen çok önemli değil. Biz hassas insanlarız. Beyhan budağın kova örneği var. Kovayı doldur mamak için uygun bir dilde cevap vermeliyiz. Kova taşınca öfke patlaması oluyor.

Bu yaşıma kadar her şeyi taktım kafaya sanki her şey çözülcekmiş gibi hissediyorum 😎

İlk gittiğim psikiatri doktoru bana sen otu boku kafaya takan geçmişi bugün gibi yaşayan birisin demişti dediği çıktı hala öyleyim .

@sokr@t,

Kafana taktığın şeyi ilgili kişiye bir mektup yazar gibi yazıya dök sonra yazdığın mektubu yırt at, kişiye teslim etme. Burda rahatsızlığını sanki kişiye bizzat bire bir iletmiş gibi oluyormuşsun ve o travmayı çözmüş oluyormuşsun.

Psikiyatrist ünvanı taşıyan bir hekimin böyle konuşmaması gerekir.

Son düzenleme:
@sokr@t,
Kolluk Kuvvetlerine kendisi teslim et sen toplum için tehlikeli birisin. Hastaneye yatırsınlar.
Senin toplum içine çıkartılmaman gerekiyor.

Şu kafaya takılma mevzusu bende de var.18 yıldır aynı konuyu yaşayan ben olarak,çözüm arıyorum.Ama bu olumsuz dusuncelerden anca ölünce kurtulacağım gibi geliyor.

Üst Alt