Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hezeyan tipi vesveselerim

@Üzümlükekim, benim atağım 2 ay sürdü. Son haftalar belirtiler azalmaya başladı. Rixper'den Ozaprin'e geçtikten sonra belirtiler tamamen bitti. Buna rağmen doktor bir ilaç daha ekledi "Paligis" yani İnvega. Arkadaşımla konuşasım gelmediği için yazmıştı. Sosyallik konusunda sıkıntım kalmadığında Paligis'i bıraktım. Ben psikiyatri yerine aile hekimine gidiyorum, aile hekimine durumu açıkladığımda karşı çıkmadı. Şu an sadece Ozaprin 10 mg kullanıyorum.

@osmangazi ben ilacımı bıraktığım için atak geçirdim. Atağın ilk haftasında ailem hemen anladı, ilaçlara devam ettim. Hasta olduğum aklıma bile gelmedi, herhalde ölen insanları böyle iyi hissettiriyorlar azaptan koruyorlar diye düşündüm.

Son düzenleme:
@Pickle,
Benzer bir hezeyanımız olmuş. Ben de öldüm ve şu an araftayım. Bunun farkına varmamın zor olduğunu ama benim farkına vara bileceğim hezeyanı olmuştu.

Bugün 39 yaşımı doldurdum 40 dan gün aldım. Artık bazı şeyleri değiştirmem gerek diye düşünüyorum. Bunu bipoların mani veya hipomanideki yeni bir çok projeler üretme belirtisi olarak görmemek lazım. İstediğim şeylein bazıları sağlıklı beslenmek ve egzersiz yapmak, bir de ibadetlerimi rutin haline getirmek.

Bipolar hakkında çok fazla bilgim yokken şöyle bir hezeyanım vardı, aslında bunların altında insanlara karşı güven eksikliği var.bipolar bozuk diye bir hastalık yoktur, şizofrenin kötü bir şöhreti olduğu için zaten moral bozukluğu da var onun yerine şimdilik bilpolar bozukluk diye bir şey uyduralım hastalara bu teşhis ile uyutalım zamanı gelince şizofren olduklarını açıklarız gibi bir hezeyanım vardı.

Üst Alt