Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hezeyan tipi vesveselerim

@Ahmet T, sadece ilaçla geçmez. Eve kapalı bir hayat yaşamamak lazım. Meslek edinip çalışmak lazım. Bu şekilde zihinsel işlevsellik artar.

beni bazı güçler eve bağladı 2007 senesinde 2 ay evden çıkmadım hayal kuracam diye

Bazı güçleri biraz açar mısın?

Ben de 3 sene önce atağımda bir medyumun Freud'un ruhunu üstüme saldığını ve küresinin başında bana iç sesimin yerine geçip ulaştığına ve iç sesimle mesajlar verdiğine inanıyordum.

Daha önce gittiğim özeldeki doktorum da, medyumun yöntemiyle, bu iç sesi engellemeye çalışıyordu. O iç sesimi ele geçirip ,onun yerine, mesaj veriyordu bana.

Bruce willes Samuel Jackson ve James McAvoy un bir filmi vardı Bruce Willis çok güçlü ve kötülerle savaşan bir adam tipinde ydi. Samuel çok zekiydi. James ise canavar kadın ve çocuk kişiliklerine sahip biriydi. Dissosiyatif kişilikti. Sanırım bundan etkilendim.

Akıl oyunlarını izledikten sonra kendimi şizofren sanmıştım. Bu filmi izledikten sonraki atağımda kendimi çoklu kişlik sanmaya başlamıştım.

Son düzenleme:
En son karma atağımda. Ezan bittiğinde öleceğime inanıyordum. Ezan biterken önce kelime tevhid sonra kelime şahadet içimden okuyor sonra Allah diye bağırıyordum bütün gücümle. Günde 5 kere her ezan okunduğunda biterken bunu yapıyordum.

Aklıma şimdi bağırmam gelince gazman dizisinde Bağıran adam geldi.

Son düzenleme:
@osmangazi,
Bunu daha çok OKB'ye benzettim. OKB'de de aynı şekilde belli hezeyanlardan kurtulmak için belli ritüeller yapılır.

Karma ataktı. Başlangıcında bir doktor panik atağa benziyor dedi. Daha sonra başka bir doktor atağın ortalarına doğru okb dedi. Hezeyanlar da eşlik etti sonra depresyon ve hipomanı eşlik etti. Zaten ana hastalığım bipolar bozukluk.
@berke26

Diğerleri filmini izleyeli belki 15 sene oldu. Kısaca filmde anne ve iki çocuğu bir evde yaşar. Bazı sesler görüntüler onları rahatsız eder. Meğer rahatsız eden insanlar, kendileri hayaletler miş.

Gelelim psikozumuza. Bir ara akıl hastaları kişilerin ben gibi psikotik bipolar mesela öldükten sonra arafa gideceğimizi düşünüyordum ve daha önce öldüğümü ve bunu diğerleri filmindeki kadın gibi fark etmediğimi, arafın böyle bir yer olabileceğini düşünmüştüm.

euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim diyorum

Peşinden nefisle alakalı olabilir diye kelime tevhid, kalp temizliği için tevbe istiğfar çekiyorum içimden

Güçlenmek için Lahavle vela Kuvvete illa Billahil Aliyyil azim, Hasbünallahu ve Nimel Vekil

Son düzenleme:
@osmangazi, ben de atağımda öldüğümü düşünüyordum. Bendeki algısal değişiklikleri herkesin yaşadığını çünkü kıyametin koptuğunu düşünüyordum. Normal geliyordu. Her gece olduğunda stres oluyordum, uyumaktan korkuyordum. Sanki bela beni bulacak gibi geliyordu.

@Pickle,

Uyumaktan korkma şu şekildeydi. Google'a 'illüminati ' ve 'ben istihbaratçı mıyım' yazdım, bunları araştırdım. Sonra illüminati ve istihbarat örgütlerinin beni ip numarasından bulduğunu ve takip etmeye başladığını düşündüm. Evde perdeleri kapatıyordum, pencerele yaklaşamıyordum keskin nişancılar vuracak diye. Dışarı çıkarken ellerimi havaya kaldırıyordum silahımın olmadığını görsünler ve beni vurmasınlar diye.
Bunu da bir Türk filminde görmüştüm. Oğlu hırsızlık yapıyor babası onun maskesini takıyor, polisler babasını vuruyordu dışarı çıkınca.
Akşam olunca uyumaktan korkma durumu vardı. Sanki kalp krizi vs geçirecektim diye düşünüyordum.

ünlülerle konuşmak televizyon programlarına çıkmak şizofreniden mi kaynaklanıyor ?

@Ahmet T, evet. Televizyondaki insanları düşünce gücümle kontrol ediyordum. TRT bu iş için benimle anlaşmıştı. Çok ünlü birisiydim, her an benim hayatımı yayınlıyorlardı.

@Ahmet T,

Bipolar da da oluyor. Mesela laptopun kamerasından izlendiğim düşünüyordum o zaman normal bir düşünce değildi şimdi telefona verdiğimiz izinlerle daha gerçekçi. 2014 teki atağımda ayrıca tv'de bir yarışma vardı ve bir şekilde beni duyuyorlar, bana laf soktuklarını cevap verdiklerini düşünüyordum.

@Pickle,

Özel bir hasta olduğumu düşünüyordum. Bütün doktorları beni tanıdığını ve internetten takip ettiğini sanıyordum.

@Ahmet T,

Hipnoz hezeyanım vardı. Her doktora gittiğimde hipnozla düşüncelerimi okuduklarını ve hipnoz olduğumu unutturduklarını sanıyordum. Çok özel düşüncelerimin hipnozla doktor tarafından öğrenilmesi ve aile yakınlarıma anlattıkları ve onlar tarafından yayıldığını herkesin öğrendiğini sanıyordum.

sizin hastalığınızı aileniz herkese anlattı mı bir yere gidiyorum oğlan nerde çalışıyor diye soruyorlar ailem o özürlü çalışamıyor diyor
herkese duyurdular hastalığımı

@Ahmet T,

Hastalağın duyulması durumunu başlarda çok kafama takıyordum. Herkes biliyor diye öğrendi, her yere yayıldı diye üzülüyordum. Tabiki bu psikotik depresyonumun bir düşüncesiydi. Milletin işi gücü yok beni mi konuşacak heryerde. Şimdi bunu takmıyorum. Bipoların depresyonu normal bir depresyondan çok daha ağır geçer.

@berke26,

Sürekli görüştüğüm veya yakın hissettiğim kişilere söylüyorum ama yakın hissetmediğim kişilere bipolar olduğumu söylemem bilmesinin bana faydası yok.

@Ahmet T,

Sordun mu bilmiyorum ama bence anlatmalarının sebebi çalışamıyor olman. Fiziksel engel yok, bu sefer de niye çalışmıyor sorusunun cevabı yine aynı kapıya çıkacak.
Benim ailem anlatmıyor, zaten iyileştim ben.

@berke26,

memişsiniz ama ben de psikoz olduğum için cevaplayayım. Benim oda arkadaşlarım özellikle sordu ne ilacı kullanıyorsun diye. Sakinleştirici dedim -antipsikotik aslında. Hastalığımı söylemedim. Okul arkadaşlarım zaten ilaç kullandığımı bile bilmiyor.

@Ahmet T, zamanla belirtiler azalmaya başladı ve tamamen bitti.
@berke26, oda arkadaşlarım ne ilacı kullandığımı sordu, sakinleştirici dedim. Antipsikotik aslında. Okul arkadaşlarımın ilaçtan bile haberi yok.
Yanlış yazdığım kelimeyi sileyim derken memişsiniz diye kalmış :ROFLMAO: "beni etiketlememişsiniz ama ben de psikoz olduğum için cevaplayayım" yazacaktım.

@Pickle,

Ne kadar sürede belirtiler bitti . Evet öyle oluyor sanrıların bitmesi için biraz süre gerekiyor bende de öyle olmuştu. Hangi ilaçları kullanıyorsun peki?

Bütün psikiyatrik ilaçların aslında nosebo ve plasebo etkisiyle çalıştığı aslında hiç bir etkilerinin bulunmadığı hezeyanı vardı bir ara. Osmangazi tıp Fakültesi'nde 2011 de yatarken hemşireye bu ilaçlar plasebo mu demiştim. Bir heyecanlandı hayır falan demişti.

Üst Alt