Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hezeyan yaşadığınızda bununla nasıl baş ediyorsunuz?

-ARAGORN-

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
87
Önce yan etkiler le başa çıkmaya çalışıyordum sonra azçok çalıştım bir işte sonra hezeyanlar başlamış tabi farkedince 5 ay geçmiş
7 yıl yan etki yaşadım ;isteksizlik ,yorgunluk güçsüzlük durgunluk.
Sonra az biraz aştım bu sefer 5 ay hezeyanlar başladı .
Tabi hezeyanlarnhakkında konuşabiliriz.

Mesela bana gaypten ses peygamberlik dese hemen reddeyiorum veya komplon var , zehirleneceksin dese reddediyorum.

Siz ne yapıyorsunuz hezeyan durumunda ?

Halisinasyon yaşadığımda iyi hissediyorum.Kafamı rahatlatıyor.Hezeyan olarak zarar görme var.Ölümlüsün yaşlanacaksın diyip geçiştiriyorum.Adres bulmaya çalışırken yaşlı bir amca sağolsun bir şeyle dokundu.

Dünde evden uzaktaydım.300 kişilik yürüyüşteydim.Poliste eşlik ediyordu.Kulağımın arkasını tırmalayan genital bölgeme vuran yanımdan geçip kafama bir cisimle vuran oldu.Yağmur yağıyor diye tükürüyor dengesiz.Çeşit bol dava açamıyorsun ve yanından geçen adamı kontrol edebilme şansın yok.İki günlük bira parası çıksın diye bu insanlar benimle uğraşıyor.

Daha önceden böyle saldırıcam diyip hafızada canlanınca o an insan sinirleniyor.Neyi var yok saldırıyor adam.Vapurda gidiyorum bir çift karşıma çıkıyor ya o an gögsümü sıktı yada bir sey batırdı.Kısmen yüzü hafızamda canlandı kadının ama işte.Bir günde zengin olmak isteyen neslin çocukları.Sanıyo ki kavga çıkacak ev araba sahibi olacak.

Hastalık geldimi yada farkındaysanız en yakın zamanda ilgili doktora gitmenizi tavsiye ederim. Belirtilerinizi ve yaşadıklarınızı eksiksiz anlatın dürüst olun. Bu bir hastalık durumu olup önlenebilir.

Ben böyle anlarda düşüncelerime çok kapılmamaya çalışıyorum ama yine de hezeyan oluyor.

Aynı anda iki iğne batınca sadece daha çok acıtanı hissedermişsiniz. 2 haftadır yorgun ve ateşliyim. Enfeksiyon varmış , atamadım. Umrumda değil psikolojim vs.

Aslında hezeyan ( sanrı) psikoz hastasının bilmesi gereken bir şey . Olmazsa olmazı olması lazım . Hezeyan ,gaypten sesleri kontrol altında tutarken kullandığımız ilaç tam tesir etmeye bilir yani sesleri kesmez az bir ses bırakır . O sesin emrine komutuna girdiğinde hezeyan olduğunu anlaman için hezeyan nedir belirtileri nelerdir hakim olman lazım .
Mesela gayptan ses dediki ; sen peygambersin ' benim demem lazım ki 'bu bir hezeyan kapılmamalıyım' demediğin zaman boşluk buluyor sesler ardı arkası kesilmiyor komplo teorileri çoğalıp devamlı hale geliyor. Size tecrübe ve deneyimlerimi açıklıyorum.
Bı dönem yan etki belası vardı . Yan etki bitmeden hezeyan başlardı. Sonuçta ikiside belalı .
Bazı taktikler verdim size lazım olur . Bir taktikte şudur . Örneğin bir çay içeceksin ses dediki;' onda zehir var ' sen buna şunu de 'hezeyandır çünkü komplo teorisidir ' dediğin zaman kapılmassın . Ama her insanın özgün hezeyanları var her insan faklı sıklıkta ses duyar bu deneyim herkez için geçmeye bilir .

Paligis 6 mg lustral 100 mg kullanıyorum. Yan etki yok ama seslerin verdiği fikirlerle 2 gündür aıkıntı yaşıyorum . Mesela biriyle yürüyorum çarşıda sürekli espri yapıyorum ve hezeyan kesinlikle yaşamamaktayım .
Ne yapabilirim bu konuda?
Seslerin verdiği esprilerle nasıl başa çıkabilirim . Örneğin çalışsam işe yarar mı ? Ben boş kalan. İride değilim ama tam bir sabah 8 dede kalkmamaktayım ya bahçede veya arakadaşlarla geziyorum sizce düzenli bir iş mi yapmam lazım?
Paligis 6 mg ın seslerde etkisinin az olduğu kanaatindeyim . Ancak bir dahaki muayenem bir ay sonradır. Şu cevaplara gerek yok ;
Hezeyan dır sözüne gerek yok. Hezeyanlar la ilgili sorunum yok.
İlacı düzenli kullanıyorum aksatma yok .
Uğraş buluyorum sıkıntı yok .

@-ARAGORN-,
Kesinlikle seslere karşı düzenli , istikrarlı ve beyni yoran bir meşgale bulmak gerekiyor yani illaki ağır işte çalışmana gerek yok . Mesela ben ders çalışmadığımda ve ibadet etmediğimde kötüleşmeler oluyor bende. Meşgale, uğraş en az ilaçlar kadar sana fayda sağlayacaktır.

amsterdamda yüksek miktarda esrar içtiğimde halisinasyonlar görmüştüm, daha sonra içmedim.

Ahmet Ümit'in 10 dan fazla cinayet romanını okudum. Hatta öldürmek ve ölüm hakkında bir deneme yazısı vardı. Keske bulaşmasaydım hiç, sultanı öldürmek isimli kitapta ana kahraman sevdiği kadını öldürdüğünü ama hatırlamadığına inanıyor. Buna psikolojik füg diyor. Hastalandığımda hatırlamadığım saldırganlıklarım oldu mu hezeyanı oluştu. Şu anki etrafımdaki kişiler hayal ürünüm olabilir. Onları daha önce öldürmüş olabilir miyim hezeyanı oluşturuyor.

Bugün taş kağıt makas dizisine başladım. Adam hasta, unutuyor, buna bir cinayet yıkıyorlar. O da hartırlamadığı için kendi öldürdüm sanıyor. Hezeyanımı depreştirdi bu dizi. Bunları hatırlattı.

Eylül romanının yarısına geldim, bu da en yakın arkadaşının eşine göz koyuyor şu ana kadar ama kitabı da bitirmek istiyorum. Alınganlık ve şüpheiliğimi artıyor. Normal insanların bunları okuyunca veya izleyince aklına benim aklıma gelenler geliyor mu acaba?

Son düzenleme:
@osmangazi, eğer ilaç kullanmama rağmen okuduğun romanların etkisinde kalıp aynı şeyleri kendi hayatında farzetmek veya düşünmek normaldir ancak yok bu romanların benzerini vede biraz farklısını beyinde düşünüp sürekli etkisinde kalmak hezeyandır evet . Çünkü hezeyan belirtilerin başında kötülük görme hezeyanı var, ben acaba cinayet işledim mı düşüncesi bu türden bir hezeyandır . Peki bundan nasıl kurtulursun ,öncelikle hezeyanları hortlatan her tür romandan uzak durman lazım hele işsiz ve boş zamanın çoksa bu tür romanlarda beyin sara biliyor . Daha çok hobilerle uğraşmak pratiğe dökülen her uğraş bize ,biz psikoz yaşayanlara çok iyi gelir . Hezeyan yaşayıp yaşamadığını burdan anlarsın çarşı gibi bir yere çıktığında sana sesler diyorlarmı şu çayı içme veya bu adam peşinde veya sen suçlusun peşindeler çünkü en başta bu tür kötülük görme hezeyanı 1. Sıradadır. Diğer hezeyan yaşayıp yaşamadığını anlamak için kendini bir peygamber veya bir devlet başkanı olduğunu sanıyor musun ,hatta yer yer kendini bir kahraman olarak görüyorsan kessin hezeyandır. Bir diğer hezeyanı anlama yöntemi aşırı kaygılı yapıyorsa seni sesler o hezeyandır ki inandığını ve sesin etkisinde olduğunu gösterir lakin inanmayan ve kulakardı edenler ki benim gibiler kaygı yaşamaz ve günlük işlerini sağlıklı yapar tabibşağlıklı güncel insan ilişkileri normal seyretmezse yine kendinden şüphelen doktorunu bilinçlendir yani doktora danış .
Hezeyan belirtileri şunlardır;
1 kötülük görme gezeyanı.
2 büyüklük hezeyanı
3 aşk hezeyanı
4 bendensel hezeyan
Böyle devam etmektedir hezeyanlar

@Staytuned, kral sana bişey soracam dini dedin bu konuda vilgin varsa dermisin ?
Ben sana kendi hezeyanlarımdan örnek vereyim örnek;
Bigün evde yemek yiyoruz tabi ablamın evinde baktım birden bir ses bana ekmeğe tekme vurma mehti dedi dedim ben mi dedi evet dedim ben miyim dedi işte dedi sen davutoğlunun emirelisin dedim Emir eli emrindeki sağkolmu dedi evet tabi ben beynimle beyninde konuşuyordum kimse anlamıyordu neyse ben bu sesle yoğun konuşmaya başladım tabi başladı on dakka sonra dedi ben dedi İsrafil aleyhisselam peki dedim vahiy meleği Cebrail değil mi yok dedi bu durum farklı dedi dedi küresel ısınma insanları yıkıp geçmeden yani dünya yaşanamaz bir yere dönmeden önce dedi bir savaş kopacak dedi sen dedi bana dedi sen ded dedi işte dedi Avrupa amerikanın temsilcisi olarak papayla döğüşeceksin dedi sonra dedi dur dedi sonra durdurun durdurun durdurun tütün tütün tütün dedi dedim ne oluyor dedi seni öldürmek için para tuttu dedim kimdir dedi ABD cıa FIBA falan dedi onlar dedi suikastçidir dedi neyse bude şunuda dedi kiralık katil tutmuşlar dedi seni öldürmek için dedim o kimdir dedi vanlı bazı karakteri bozuk insanlar tabi ki tabiri caizse katil karakterli kişiler dedi neyse konuşuyoruz ben bişekilde teslim oldum çünkü aynı aksiyon filmlerini anımsatan hatta aynısı bir ambiyanstaydım neyse işte diyor kafanı et ben hem yanımdakilere çaktırmıyom hemde eyiyom beğeniyor diyor helak olsun sana ecir olacak bu hareketlerin ha bu arada şunuda velirtiyim dedim sen kimsin dedi İsrafil dedi kendimizi sana tanıtalım dedi biz hışım melekleriyiz yani helak zamanında geliyoruz ve bir uyarıcı Nebi seçiyoruz dedi neyse bırak uyarıcıyı benim hayatım kaydı bunlarla eminolun tabi sonra ben 3 yıl paso gezecem bunlarla konuşacam öyle bir süreç anlatırdım ama konu farklı bir yere gidiyor halbuki psikiyatriler biraz dinlese belki bizide anlarlar neyse bu kadar isterseniz size aksiyonlu acayip gerilim bir psikoz hikayesi anlatıyım hepinize acil şifalar diliyorum Allah yardımcınız olsun çünkü afedersiniz Muhammet a.s a gelen Cahit gibi geliyor abartmadım gerçekten görkemli bir giriş sonra bağlayıcı bir devam konuşmasıyla bağlıyor. ....... By

@-ARAGORN-,

Sesi duyunca euzü besmele çekebilirsin. Her seste bir euzü besmele çekebilirsin. Öfke veya üzüntü halinde kelime tevhid çek sürekli ama içinden.
Tahminim dindar bir insan olmak istiyor ama istediğin gibi olamıyorsun. Bu ve bunun gibi içsel çatışmalar senin psikolojini etkiliyebilir.

Bir yerde okumuştum. Bir insan bu dünyaya nasıl geldiğini ve hangi amaçla geldiğini çözebilirse diğer tüm sorunlarını kolaylıkla çözebilir

Üst Alt