Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hi-slip Plus sonda kullananların mavi yüzüğe dair görüşleri..?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
945
Hi-slip Plus sonda kullanan arkadaşlar,

Malum, bir süre önce Hi-slip Plus katetere TAK yaparken sondaya el değmemesi için mavi yüzük eklendi.

Bu yüzüğün TAK yaparken sağladığı avantajdan memnun musunuz? Kullanırken zorlanıyor musunuz?

Ben mesela uyuzluk derecesinde alışkanlıklarına bağlı bi adamım. O nedenle TAK yaparken yüzüğü kullanmıyorum :) Ama kadın bir arkadaşım mesela çok çok memnun bu yüzükten.

Bu konu hakkında olumlu-olumsuz görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

Abi ilk önce o yüzük ne işe yarıyo onu biliyonuzmu diye sormalısınn :D bende kullanmıyorum nası kullanılır ki? bilen biri ışık tutsun bize :)

:) mavi yüzük yokken sonda nın ambalajını makasla 2 taraftan kesip el değmeden yapıyodum ... şimdi ise üst kısmından açıp o mavi yüzükten tutarak tak yapıyorum .. gerçi doğru mu yapıyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum :) ... bi de yeni kutularda 15 saniye suyla temas ettirin diyo eski kutularda 30 saniye idi :) ... içindeki steril sıvıyı da mı değiştirdiler acaba :)

BEN FAYDASINI GÖREMEDİM..eğer o yüzük olurscaçünkü boyu uzun mesaneyi tam boşaltamıyorum..birde hiç bir faydası yok bence elimizi silmeden temizlemeden vede batticon ile sterileze etmeden yaptığım da enfeksiyon kapacağım diye zaten tedirginiz..sıkıntı çekmemek için..mavi yüksük için ankarada ki birimle görüştüm faydasının olmadığını anlattım ..değişik bir düzenek yapılması ve uzun olan mavi yüksüğün daha küçük hale getirilmiş bir başka kullanımı kolay seçenek kullanımımız açısından faydalı olacağını söyledim ...ne olur bekleyip görecez...ben kullanmıyorum boşuna çöpe gidiyor...sonuçta bunun parası da hepimizin cebin den çıkıyor..

O yüzük, sondayı tutup iterken sondaya el değmesin diye düşünülmüş bir malzeme. Merak ettiğim şey, bu yüzüğün kullanıcılar tarafından rahatça kullanılıp kullanılamadığı, görüşler ve olası öneriler.

Kullanan arkadaşlarımız görüşlerini paylaşırsa sevinirim...

30 saniyenin 15 saniyeye düşürülmesine dair bir bilgim yok. Bendeki ürünlerde bu süre hala 30 saniye olarak görünüyor.

hi-slip_plus_sonda.jpg

ben yüzüksüz daha çabuk ve rahat yapabiliyorum.ama son gelenlerde içindeki suda az çıktı çoğunda oda kaykanlaşmasını azaltıyor

bende kullanıyorum evet çok pratik ve enfeksiyonu 0 düşürmek için iyi bir adım ben steril eldivende kullanıyorum ayrıca 250cc hazır suya bandırıyorum ve hergün sabah akşam piyoleseptly kullanıyorum bu şekilde sorun yok

hijyen icin iyi fakat, az sürede hızlı olmak gerektiği için ben pek kullanamıyorum..
artı yüzük tam açılan yerde değil ulaşmak için poşeti çok açmak lazım, o zamanda pantalonunuz ıslanıyor..

İnan kalabalıktan başka birşey değil Bülent. İlk gördüğümde kullanayım dedim beceremedim bazen kayıp aşağı doğru iniyor. Aldığım medikale söyledim üretici firmaya söyleyin pratik bir kullanımı yok eski sistem iyiydi diye ancak hala yüzüklü geliyor. Bence gereksiz...Aslında tepe kısımda sabit olarak üretilse şimdiki halinden daha yararlı olur diye düşünüyorum...

Ben mavi yüzük gibi birşey yapmalarını bekliyordum.Sondanın daha kaygan hale gelmesi için kullanıyorum.İçindeki jelle sulandırdıktan sonra, üst tarafından açıp 4-5 defa mavi yüzüğü sıkıp ileri geri yaparak kayganlığını artırıyorum.Tak yaperken kayganlık arttığı içinde, tek noktadan tutup bakteri riski olmadan rahatça uygulamayı yapıyorum.Bu sondaları üst kısmından tutmak yetiyor, en güzel yanıda o...

bende hy-slıp sonda kullanıyorum ıcındekı mavı yuzuk ımkansız oldugun yerde kırda pıknıkte el degmeden sterıl olsun dıye konulmus ben sordum ogrendım fakat ben sımdıye kadar aynı alıskanlık yuzugu hıc kullanmadım vede kullanıslı degıl cok kısa kucuk ben eldıvensız ve batıkonsuz ıcındekı suyu patlatıp 30 sanıye sonra sondanın kendı agız naylonunu ıkıye acıp ve sondayı yıne kendı naylonu ıkı arasına alıp cekıp kullanıyorum 5 yıl dır bu sekılde sadece bır tane pecete bulunduruyorum yanımda kenar suyunu tutmak ıcın taktıntan sonra dıbıne peceteyı tutuyorum cekene kadar cok memnunum bu sekılde deneyın,

Bu durumda bu mavi yüzük kullanılmıyor denebilir sanırım... Özellikle "ben mavi yüzüklü ürün istiyorum" diyen kişiler için bayilerde buulundurulabilir tabii, ama genel anlamda olmaması bir sorun yaratmaz gibi...

Konuya dair görüşlerinizi yazmaya devam ederseniz sevinirim...

bende kullanıyorum, açıkçası çokta ihtiyaç duymadım, sondanın sertliği, pakedinin tutuşta verdiği rahatlık yeterli oluyor benim için, o mavi zımbırtıyı kullanıcam diye kastırınca daha beter sondayı kaçırıp kirletebiliyorum

Arkadaşlar yüzük konusunda daha detaylı bilgi verebilirim.

Bildiğiniz gibi bu ürünü Amerika ve 15 kadar Avrupa ülkesine ihraç ediyoruz ve onlardan gelen talep üzerine bu yüzüğü tasarladık ve hatta patent başvurusunu da yaptık. Ne işe yarar?
Katetere dokunmadan kateterizasyon yapmanızı sağlar. Yani amaç kesinlikle onu kateterin yüzeyinde birkaç kez boydan boya hareket ettirerek kayganlığı sağlamak değildir. Eskiden birçok arkadaşın kullandığı gibi paketin bu amaçla kullanılmasını öneriyorduk ancak yüzük üzerinden tutarak kateteri paket üzerinden çıkarıp yine bu yüzük vasıtası ile kateterin üretraya takılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece eldiven kullanımına kesinlikle gerek kalmaz.

Kateterin boyunu kısalttığından şikayet eden bir arkadaş var. Yüzük dikkat etti iseniz spiral şeklinde ve dilediğinizde kateter üretrada iken bile rahatlıkla çıkarıp alabiliyorsunuz. Böylece boyla ilgili de bir sorun kalmıyor. Bu nedenle yüzüğe istenildiğinde ayrılabilir/çıkarılabilir diyoruz.

Paket ve kutular üzerindeki tasarımlar yüzük kullanımını açıklayacak şekilde değiştirildi. Henüz size böyle paket veya kutular ulaşmadı ise bir dahaki alımlarınızda mutlaka ulaşacaktır. Ayrıca her kutuda bildiğiniz gibi kullanımları detaylı açıklayan insertlerimizde var. Bunlar da değiştirildi.

Aslında bence alışkanlıklardan vazgeçip kullanımını birkaç kez denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz bir yenilik. İhracat pazarındaki müşterilerimiz çok beğendi..... Bu nedenle maalesef bir kısmını yüzüklü yapalım bir kısmını yüzüksüz yapalım gibi bir alternatif söz konusu olamıyor üretimin zorlukları gereği......

Ancak bazı arkadaşların belirttiği gibi bazen yüzük aşağıya kaymış olabiliyor ve paketin açıldığında alınmasında sıkıntı yaşanabiliyor. Yeni paketler hazır olana kadarki süreçte sizden dileğimiz paketi açmadan önce tersten biraz sallarsanız yüzük yukarı gelecektir. Fakat bu sorunu da çok kısa sürede çözeceğiz, yeni paketlerimizde tam da bir arkadaşın bahsettiği paket kalıbı öyle olacakki yüzük kesinlikle aşağıya doğru kaymayacak böylece paketi açtığınız konnektörün üzerinde taklı olacak ve rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Yine burda gördüğüm sürenin kısalmasına ilişkin bir mesaj var. Demekki bu arkadaşımız yeni paketlerden almış ve yüzük kullanımını göstermek üzere resimlerin ve kutu üzerindeki açıklamalrın değiştiğini görmüştür. Evet yapılan testler 15 san beklemenin yeterli bir kayganlık sağladığını gösterdiğinden kateterizasyon sürenizin kısalması içinde kullanım talimatını ve bilgilendirmeleri hemen değiştirdik.

Burdaki yorumlardan gördüğüm kadarı ile yüzük kullanımını ve çok faydalı olduğunu düşündüğümüz bu yeni uygulamayı biz sizlere çok iyi anlatamamışız ve başarısız olmuşuz. Kutuların üzerinde bir süre dhaa görünür etiketler yapıştırarak kullanımı konusunu daha yaygın hale getirmeye çalışacağız. ama alışkanlıklarınızdan vzageçemiyrosanız da sorun yok dilediğiniz zaman çıkarın atın, çünkü rahatlıkla çıkarılabilir bir yenilik.

Sormak istediğiniz her konu veya eleştiri/önerilerinizde artık burdayım diyorum. Hoşcakalın

Sondanın 15 saniyede kullanılabilir hale gelmesi çok çok çok güzel bir haber.

Burada kadın kullanıcılar hiç görüş yazmamış. Bu başlıktaki ilk mesajda da yazmıştım, bir arkadaşım yüzüğü çok kullanışlı bulmuştu... Acaba diyorum kadınlar için daha bir kolaylık mı sağlıyor bu yüzük?

Yüzüğün aşağıya düşmesi ve bu nedenle paketi uzun boylu açmak zorunda kalmak bence de iyi değil. Ayşe hanım buna bir çözüm bulduklarını ve ambalajı o şekilde dizayn edeceklerini yazmış. Bu güzel. Ama, acaba diyorum yüzük en üsttteki o yeşil bölümün üstüne oturtturulamaz mı?
Bunun şundan diyorum, "aşağıya kaymış oluyor" diyen arkadaşlarımız için yüzüğün yeşil bölümün hemen altına konması da makbul olmaz diye düşünüyorum..? Sanki, yüzük o yeşil bölümü sararsa beğenilecek gibi.
Ne dersiniz arkadaşlar?

Bende kullanmaya başladım yüzüğü eldiven derdinden kurtulacağız inşallah bu yolla .. :)

Aslında yüzük daha çok erkek kullanıcılar düşünülerek geliştirildi. Kısa kateterde katetere dokunmadan üretraya takmak daha kolay, asıl erkekler için katetere dokunmadan katerizasyon daha önemli. Bu nedenle de bu proje bir süre sadece Nelaton 40 cm kateterlere yüzük koyarak devam etti, sonrasında Avrupa'dan gelen talep doğrultusunda Female kateterlere de koymaya başladık.

Yeni ambalajda hemen hemen dediğiniz tarzda olacak. Ancak bu süreçte daha önce de belirtmiş olduğum gibi tersten paketi biraz sallayarak yüzüğün konnektör tarafına çıkması sağlanabilir. İlave bir iş ama :) maalesef her istediğimizi hemen yapamıyoruz. Paketleme makinesi için yeni bir kalıp demek onun Almanya'dan en az 4 ayda teslimi demek. Eh birde çizimler vs ile geçen zamanı düşününce süre daha da uzuyor. Ama Mayıs sonu yeni kalıp geliyor ve sanırım Haziran gibi yüzüğün yukarda kalıp düşmediği paketleri pazara sunmuş oluruz.

bende kullanıyorum mavi yüzüğü ve memnunum ... mavi yüzük yokken ambalajı iki tarafından makasla kesip el değmeden tak yapıyodum ... ama bu mavi yüzük bence işi biraz daha kolaylaştırdı ..
bi de 15 saniye steril suyla temas da hızlandırmış ... gerçi daha denemedim 15 saniyeyi hala 30 saniye temas ettiriyorum ...

Ayşe hanım anladığım kadarı ile Tunç bey ile calışıyorsunuz? Ben seneler kendisine soylemistim kitlerde de aynısının yapılması lazım.. Siz bu uretimleri yapmadan, fiyatları kırmadan önce biliyorsunuz yurtdısından ithal malzelerıde sgk oduyor ve bızler kullanıyorduk.. Fakat sızden sonra ıthal ımkansız oldu, o malzemelerı alamaz bulamaz kullanamaz olduk.. Neyse ozetle benım demek ıstedıgım "lofric" diye bir markanın kiti ve uzerinde paketi acarken sondanın ucunu 2 yerden koparıyorsunuz ve o kucuk hareketli parca ile gene el degmeden kıtı kullanıyorsunuz.. Tunç beyde zamanında kullanmıstır...
Bırde son zamanlarda medıkalcım 14" bulamadı,yerıne yolladı.. Fakat 12" kıtlerde sorun var, su torbasını patlatıyorsunuz ama cogundan dısarı sızıyor, ev dısında kullanmadan once kontrol etmek gerekiyor.. Yoksa kıyafetınız ve sız kırlenıp rezıl olabılıyorsunuz..
ıyı calısmalar..

bu yüzür çok iyi oldu hem daha rahat hemde enfeksiyon riskini azaltıyor bir de bu yeni sondalar daha çabuk kayganlaşıyor ve de poşetine yapışmıyor

Arkadaşlar ne yüzüğe ne de eldivene ihtiyaç var.Sondayı iyice ıslatıp kaygan hale getirin sonra en tepeden iki parmağınızla tutun penisin içine doğru yavaş yavaş itin zaten içeri doğru giriyor.Yardımmcı bir şeye gerek yok.

yüzükten ziyade tahliye deliğini biraz daha uç kısımdan yaparlarsa meshanede boşaltım tam olabilir diye düşünüyorum.sondayı çıkartırken uç kısımda kalan idrar çok sorun oluyor.daha aşağıda olursa hem idrar daha az kalır hem tam boşalmış olur.

Merhaba,
97'den beri Tunç'la birlikte çalışıyoruz ve zaten Türkiye'ye LoFric markası ile hidrofilik sondayı ilk getiren firma biziz. Ürünlerini de çok iyi biliyorum, çünkü uzunca bir süre bizzat kendim fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde ve üroloji kliniklerinde ürün tanıtımını yapıp hastalara kullanımını öğrettim.. Ancak 2004'te kendimiz üretim yapmak zorunda kaldık. Çünkü Astra'yı Türkiye'de fiyatların düşmeye başlamsı ve onların da yeni bir fiyat politikası belirlemeleri konusundaki uyarılarımıza rağmen onlar fiyatlarını değiştirmedikleri gibi her yıl zam yaptılar ve gerekrise Türkiye pazarında olmayız tutumu izlediler. Biz de uzun yıllar emek verdiğimiz bu pazarı kaybetmemek için 1,5 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonrası kaplama solüsyonunu ve prosesini kendimiz geliştirdiğimiz hi-slip'i üretmeye başladık. Bu arada Astra bu politikasını değiştirmediği için tüm dünyada pazar kaybediyor onu da söylemek isterim. Yani ithal ürünlerin pazardan silinmesinin sorumlusu biz değiliz ki olsak bile dünya da bu markalarla rekabet edebilir düzeyde iken neden ithal ürünler yüksek fiyat ile kullanılsın. Örneğin İsveç'te de diğer markalara pek şans tanınmayacak uygulamalar var. Türkiye'de neden olmasın..........

Bundan önceki ilk kitlerimizde böyle bir parçaya gerek yoktu. Çünkü kalp şeklinde idrar torbasının kateterin ucuna doğru olan yırtma bölgesinden yırttığınızda katetere hiç el değmeden zaten bu işi yapıyordunuz. Ancak onun üretimini durdurduktan sonra yeni bir ürün geliştirene kadarki süreçte farklı bir kit pazara sunduk. Bu da geçici bir ürün olduğu için ürünü çok geliştirmeye çalışmadık işin açıkçası. Ancak yakında pazarda yeni bir kitimiz olacak ve yine bunda da yüzük benzeri bir uygulamaya gerek kalmayacak.

Bu arada hatalı bahsettiğiniz uygunsuz ürünlerden doğrudan benim adıma numune gönderirseniz değerlendirme şansımız olur. Kutu üzerindeki fabrika adresine lütfen benim adıma ürünü gönderin. Bildiğim kadarı ile 14 ile ilgili bir sorun yok Pazarlama ve Satış ekibinin size ürün tedarik eden bayi ile görüşmelerini sağlarım.

Bu arada şirkette Kalite Sistem Yöneticisi de olduğumu belirterek, ürün geliştirme uygunsuzluklar, kalite, önerileriniz vs ne olursa paylaşırsanız kesinlikle değerlendirilecektir.

Hoşcakalın,

Drenaj deliklerinin uç kısma yakın olması kateterin üretraya takılması sırasında travma riskini artıran bir kriterdir. Bu nedenle deliklerin uca yakın olması mümkün değil, standartlara uygun konumdadır.

Uç kısımda kalan idrarın nasıl sorun olduğunu anlayamadım biraz açarmısınız?

Deliklerin uçta olması hasara yol açabilir ve sanırım zaten bu konuda tüm dünyada kullanılan bir standart da mevcut. Onu yok saymak mümkün olamaz gibi geliyor bana. Buna gerek de yok zaten. TAK yaparken sondayı itip, idrar akışı durduğunda küçük küçük geri çekerek mesanenin tam boşalması sağlanabiliyor. TAK yapıp mesanede idrar kalması benim bildiğim mümkün değil (?)

Burada en çok sevindiğim şey, 30 saniyelik sürenin 15 saniyeye düşmesi :) Bu kriter elimizdeki ürünler için de geçerli mi, yoksa 15 saniyelik ibarenin olduğu serileri mi beklemeliyiz? Yani elimdeki "30 saniye ıslatın" diyen ürümleri 15 saniye bekletip kullanabilir miyim?

Ayşe Hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Trafik kazası geçirdiğimden itibaren çeşit çeşit sonda kullandım. Yaklaşık 2 senedir Hi-slip kullanıyorum ve gerçekten çok memnum. Tek şikayetim suyu patlatmak için çok çaba sarfediyordum:) ama mavi yüzük konulduğunda aynı sekilde sularda fazlalaşmış ve o problemde ortadan kalkmış. Mavi yüzüğü çok fazla kullanmıyorum çünkü alışkanlığım sebebiyle zaten elimi değdirmeden yaptığımdan mavi yüzüğe çok fazla gerek kalmıyor. Ama ellerine eldiven takmak zorunda kalan arkadaşlarımız için çok güzel düşünüldüğü bir gerçek.

Benim sonda konusun da ikinci bir başlığım olacak burada ama Bülent abi bu konuyu ben göremedim ama o konunun altına taşıyabilir. Balıkesirde 1997 senesinden sonra trafik kazası yapanların tıbbı malzeme ihtiyaçlarını sgk karşılamaması. Bunun içine sonda da girdiği için biz hastaları çok etkiledi. Medicalcim'im yapamadığı birşeyler mi diye düşünüyordum ama sgk bende aradığımda aynı şeyi söylüyorlar. Hi-slip ten Tayfun bey bu konuda bana yardımcı oldu fakat sondalarımız yine bitti ve kendileri bize nekadar daha yardımcı olabilir ki...

bu yüzükten ziyade sondanın ucunda bulunan boşaltım deliğini en uc noktaya yaparlarsa meshanede daha az idrar kalır.

Mustafa, o deliğin yeri her sondada aynıdır. Ve o haliyle mesanede idrar kalmasına neden olması mümkün değil. Sen neden böyle bir düşünceye kapıldın?

Ben icine yeni eklenen mavi halkayi kullanmiyorum. Cunku sertligi tek seferde ucundan tutup uygulamama yeterli derecede. Ki bu benim icin cok onemli bir detay.
Ihtiyac duyan arkadaslar icinse onemli bir detay saniyorum

Normalde eldiven takıp öyle TAK yapıyorum, fakat acil durumlarda(Çok sıkıştıgımda, eldiven takmaya zamanım olmadıgı durumlarda) çok işime yarıyor..Faydalı bir eklenti..

ben easy cath kullanıyorum ama arasıra malzeme olmadığı zaman oda geliyor bence hiç kullanışlı değil ben kullanmıyorum

Üst Alt