Merhaba,
97'den beri Tunç'la birlikte çalışıyoruz ve zaten Türkiye'ye LoFric markası ile hidrofilik sondayı ilk getiren firma biziz. Ürünlerini de çok iyi biliyorum, çünkü uzunca bir süre bizzat kendim fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde ve üroloji kliniklerinde ürün tanıtımını yapıp hastalara kullanımını öğrettim.. Ancak 2004'te kendimiz üretim yapmak zorunda kaldık. Çünkü Astra'yı Türkiye'de fiyatların düşmeye başlamsı ve onların da yeni bir fiyat politikası belirlemeleri konusundaki uyarılarımıza rağmen onlar fiyatlarını değiştirmedikleri gibi her yıl zam yaptılar ve gerekrise Türkiye pazarında olmayız tutumu izlediler. Biz de uzun yıllar emek verdiğimiz bu pazarı kaybetmemek için 1,5 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonrası kaplama solüsyonunu ve prosesini kendimiz geliştirdiğimiz hi-slip'i üretmeye başladık. Bu arada Astra bu politikasını değiştirmediği için tüm dünyada pazar kaybediyor onu da söylemek isterim. Yani ithal ürünlerin pazardan silinmesinin sorumlusu biz değiliz ki olsak bile dünya da bu markalarla rekabet edebilir düzeyde iken neden ithal ürünler yüksek fiyat ile kullanılsın. Örneğin İsveç'te de diğer markalara pek şans tanınmayacak uygulamalar var. Türkiye'de neden olmasın..........
Bundan önceki ilk kitlerimizde böyle bir parçaya gerek yoktu. Çünkü kalp şeklinde idrar torbasının kateterin ucuna doğru olan yırtma bölgesinden yırttığınızda katetere hiç el değmeden zaten bu işi yapıyordunuz. Ancak onun üretimini durdurduktan sonra yeni bir ürün geliştirene kadarki süreçte farklı bir kit pazara sunduk. Bu da geçici bir ürün olduğu için ürünü çok geliştirmeye çalışmadık işin açıkçası. Ancak yakında pazarda yeni bir kitimiz olacak ve yine bunda da yüzük benzeri bir uygulamaya gerek kalmayacak.
Bu arada hatalı bahsettiğiniz uygunsuz ürünlerden doğrudan benim adıma numune gönderirseniz değerlendirme şansımız olur. Kutu üzerindeki fabrika adresine lütfen benim adıma ürünü gönderin. Bildiğim kadarı ile 14 ile ilgili bir sorun yok Pazarlama ve Satış ekibinin size ürün tedarik eden bayi ile görüşmelerini sağlarım.
Bu arada şirkette Kalite Sistem Yöneticisi de olduğumu belirterek, ürün geliştirme uygunsuzluklar, kalite, önerileriniz vs ne olursa paylaşırsanız kesinlikle değerlendirilecektir.
Hoşcakalın,
Drenaj deliklerinin uç kısma yakın olması kateterin üretraya takılması sırasında travma riskini artıran bir kriterdir. Bu nedenle deliklerin uca yakın olması mümkün değil, standartlara uygun konumdadır.
Uç kısımda kalan idrarın nasıl sorun olduğunu anlayamadım biraz açarmısınız?