Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hi-slip Plus sonda kullananların mavi yüzüğe dair görüşleri..?

Bende kullanmaya başladım,yüzük sayesinde eldivenden kurtuldum...

Ben de 13 yaşındaki oğluma mesane yıkamak için kulanmaya başladım bu kendinden jelli sondaları. My-cath benimkiler. Medikalcimiz Hi-slip'in sgk tarafından sadece TAK yapanlara verildiğini benim oğlumun TAK raporu olmadığı için ödemeyeceğini söyledi. Benim kullandıklarımda da mavi yüzük var. Hastanedeki hemşireler öğretirken de bu yüzük nedeniyle eldiven kullanmama, kendinden jelli olduğu için de Katejel kullanmama gerek olmayacağını söylediler. 13 yıldır diğer sondalarla çok zorlanıyorduk, mesaneye girerken. Bu yıl kullanmaya başladığım bu sondalarla biz çok memnunuz. Oğlum kendi başına artık sonda takabiliyor, mesane yıkama yaptığımız için yine ben yardım ediyorum, ben de çok memnunum.

Havva hanım, nasıl yani, sonda paralarını sgk'dan alamıyor musunuz?!

Benim medikalci vekaletle hallediyor, bana, devletin TAK raporu olmayanlara hi-slip (poşetli ve kitli galiba bir kez gördüm) vermediğini, ama my-cath (günde bir tane kullanması gerekiyor diye raporu var) veriyor dediler, zaten raporla alabildiğimizi bile yeni öğrendik, ilk parti alımı 2 ay önce yaptık, şimdi ikinci partiyi alıcaz.

hi-slip plus

ben 4 yıldır hi-slip plus kullanıyordum çok memnundum ta ki bu , El değmesin diye tutacak plastik halka koydukları modeller den kullanmaya başladım tahrişler , kanamalar başladı, neden kaynaklandığını bilmiyorum

nasıl alıştınsa öyle devam et öyleyse. bir sorun olacağını sanmıyorum

Geçmiş olsun Serdal. Yok, ürünün özünde bir değişiklik olmadığı için, sende kanamaya neden olan şey bu "mavi yüzük" değişikliği olamaz.

Acaba ürünün saklanma koşulları iyi değil ve kateterin üzerindeki kayganlaştırıcı tabaka TAK esnasında aşınıyor olabilir mi? Ya da enfeksiyon vardır ve şansa aynı döneme denk gelmiştir ortaya çıkması?

Kanama nasıl gösteriyor kendini? Gerekirse birkaç günlüğüne sabit sonda kullan istersen. O arada üretra dinlenmiş olur...

Ben hastanede yatarken tak yapma konusunda çok zorlanıyordum. Eldiven takmak, ayrı kayganlaştırıcı krem kullanmak, uygulamak ve dökmek bu işi katlanılmaz yapıyordu. Taburcu olmama yakın Hi-Slip'ten iki kişi benimle iletişime geçti ve denemem için ürün verdi. Mavi yüzük çok iyi düşünülmüş ama esas beni kayganlığı memnun etti. Bir de kit setinden aldım. Aynı kaygınlığa sahip olduğu için onda da rahat ediyorum. Mavi yüzüğü çoğu zaman ben de kullanmıyorum ancak bazı zamanlar gerekli olabiliyor ve kurtarıcı olduğu da bir gerçek.

Sondanın sertliği ve kayganlığı iyi olduğundan ben sondanın başından tutup işimi görüyorum haliyle genellikle yüzüğü kullanmıyorum. Ama eldiven kullanan, girişte zorluk yaşayan ve sondayı kavramada zorluk yaşayanlar için güzel bir aparat olmuş.

Sondanın kullanım konforunu arttırmak için atılmış iyi bir adım Qasis'i tebrik etmek lazım. :D

Üst Alt