Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hibrit araçlarda engelliler için ÖTV muafiyeti mümkün mü?

elturquito

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Geçtiğimiz ay kabul edilen mevzuat ile 1.8 lt'ye kadar hibrit araçların vergisi 1.6'lar bandına çekildi. Bu durumda 1.8 lt hibrit motor araçlar da ÖTV muafiyeti geçerli olacak mı?
Konuyu sorgulayan vs varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

İyi günler öncelikle şunu söylemek istiyorum hibrit ile dizel arasında fazla bir avantaj yokmuş biz çok araştırdık ama çok az bir artısı söz konusu. Öbür taraftan sanayide hibrit motor tamir edecek usta yok yani aldınız gittiniz anadoluda bir yara arıza yaptı yandınız. En mantıklı sözü yine bir toyota servisinde duydum şu anda geliştirilen bir sistem ve arge şu anda hibrit alanların paralarıyla yapılıyor. Ona göre bir araç tamamen elektrikle gitmediği sürece yani (2 motor olmayacak) hibrit boş bir teknoloji. Ayrıca dolum noktalarıda çoğalmalı yani şu anda almak saçma olur.

Gürcistan gibi sanayisi olmayan bi yerde kaç tane görünce şaşırdım Türkiye de sadece bmw ninkine rastlamıştim. 70 km hıza kadar elektrikten kullanıyormus araç o hızdan sonra benzine geçiyormuş ve benzinde gittigi surede de kendini sarj ediyormus Toyota nin aracıydı gördüğüm

BLACKSAGAT

Elektrikli oto ile Hybrid oto yu birbirine karıştırmayın. Hybrid otolar dışarıdan şarj edilmezler. Bu otomobillerin kendi içerisinde bulunan petrol bazlı içten yanmalı normal motorları vardır. Araç boştayken veya frenleme esnasında var olan enerjiyi aracın içindeki mevcut pilleri doldurmak için kullanır.
Elektrikli oto da ise içten yanmalı motor yoktur. Aracın içerisindeki piller dışarıdan alınan elektrik enerjisi ile şarj edilir..

amaç hibrit denen yani benzinlik gibi yerlerde 3 dk gibi bir zamanda dolobilen pilli araçlar üretmek tabi kendini şarj mevzuuda iyi olacak. Tabi pillerin fiyatı altyapı yetersizliği gibi olaylardan dolayı bu petrol bazlı yani benzinli olması lazım ama dizelde olabilir herhalde bu ikinci motora ihtiyaç duyuyorlar. Mazota alternatif oluştururmu diyeceğim km bazında 18 20 kuruş maliyeti varmış şu anda megan 4 te aynı rakamları veriyor ve gerek servis olsun gerek yedek parça olsun çok rahat bir marka. Bu teknolojinin Türkiyede daha çok zamanı var.

:D Arkadaşlar sorduğum soru hibrit teknolojisinin başarısı değildi, "1.8LT hibrite ÖTV muafiyeti var mı yada olacak mı" idi.
Yorumlar için teşekkürler yine de.

BLACKSAGAT

Sevgili kardeşim..Ne anlatıyorsun? Daha doğrusu ne anlatmak istiyorsun? Senin kafan baya bi karışmış.. Bilgi olamadan fikir olmaz Lütfen.. :)

Bildiğiniz bir şeyi paylaşarak insanları uyarmak suçmu kardeşim git birazda sen araştır hibriti şu anda alanlar arge için kobay oluyorlar resmen yani 1.8 ine devlet destek versede şu anda bir alternatif değil alacak kişiler çok iyi araştırsın. Ben fabia ile afyonda beyin arızası yaşadım eskişehire gideceksin dediler yani bu işler vay şu çıkmış gibi olmuyor devlet bu arabanın 3 motor olanına bile ötv serbesliği verebilir sıkıntı yok gidip alabilirsiniz oda sıkıntı değil ama alırken bir araştırın sanayide hibritci falan varmı bu araba bayırı yokuşu bol türkiyeye uygunmu 1 motorların bile türkiyeye tam uymadığı söyleniyor. Sizde araştırırken bu aracın elektrikli araçlara geçiş için uydurulmuş araçlar olduğunu öğrenin. Yarın altyapısı olduğu zaman hibrit araçlar bitecek bütün engelli arkadaşları uyarıyorum hibrit saçma bir teknolojidir geçiş teknolojisidir aynı fiyata dizel araçlar alıp aynı yakıt oranlarına da erişebilirsiniz. Karbon salınımındada benzinli motor kullandığını unutmayın. Siz şu anda hibrite yöneldiğiniz için herkez iyi yanlarını anlatır kimse kötü demez iyi düşünün ondan sonra alın. Dayımda elektrikli az yakar diye çok niyetlendi ama kullananların yorumlarına baktık ve caydık.

Black

Size veya buradakilere kim hibrit alın dedi kardeşim? İster alın ister almayın bana ne ?

Yeterli teknik bilgin olmadan buradan yorum yapıyorsun.. Daha hibrit araç , elektrikli araç arasındaki farkları bile bilmiyorsun. Bırakın insanlar teknik anlamda bilgilenip kendi seçimlerini kendileri yapsınlar..

Ayrıca bu ne şiddet bu ne celal?? Dayına da selam söyle :)

Hibrit kullananların yorumlarına bakarak hareket ettik ve şurada alıp zarar etmesin millet diye iki kelam ettik sanki millete sovduk hemmen profesörün biri peh peh diyerek akıl veriyor normal insanlar bile hibritten rahatsız yanlız bu durumla ilgili satma yılı 3 e çekilme gibi bir söylenti var o olursa sıkıntı olmaz. Forumlara bakıyorum benim gibi insanlara doğru bir iki laf söyleyen olunca hemen karşına oooooo diye dikilen biri çıkıyor siz araştırmışsınız daha dikkatli araştırın o kadar iyi bir sistem olsa neden devlet arabaları hibrit değil bir ara olacak falan dendi olmadı tekrar söylüyorum hib rit a raç lar e lek trik li a raç la ra ge çiş tek no lo lo ji si dir. 2 motorlu araba çok saçma kullanan yorumlarına bakın keşke diyenleri okuyun birazda . Amma kompleksli insan varya bu sitede ben biliyorum sen bilmiyorsun tamam senin eşeğin erkek olsun hibrit super teknoloji. Birde dayima kinaye yapmış akli sıra

1800 motora kadar hibrit araçların 90 olan vergisi 45 e çekilecekmiş ama malesef şöyle iyi bir hibrit yok birde elektrikli motoru 50kwyı geçmeyecek yani geçerse yine 90 mesela talisman passat süperb gibi arabalarda malesef yok yani peugeot motorlu toyota ya talim edeceksiniz Hibrit araca ÖTV desteği ? Sözcü Gazetesi bu arada virgo arkadaş üslubun çok kötü sonuçta forum denen yerler fikir beyan etme yerleridir sende fikrini söylersin ama işi insanlara sataşma saldırma boyutuna döndürürsen sıkıntı çıkar sonuçta herkesin ağzı var dili var .

Sakin sakin, farkındayız. O nası imla, yazım hocam; beynim yandı resmen.
Hibrit zaten adı üzerinde safkan teknoloji değil, ama geçiş de olsa bir süreç. Önce fosil yakıtlar piyasadan kalkacak, o arada hibritleri dayayacaklar 15-20 yıl, sonra diğer teknolojiler. Piyasa, mevcut teknolojileri öyle salmaz geliştirir geliştirmez. İnsanların yenilik duyargalarını tatmin edecek şekilde gıdım gıdım verir. Akıllı telefonlar mesela, şu an kulak içi teknoloji mevcut ama sırası değil. Daha o geçiş aşamasında o kadar ekmek yiyecek ki, AR-GE süreci 20-30 yıl önden kafa rahat aksın. Bak iPhone'a, adam 6'nın aynısını sırf bi deliği kapatıp bastı 7diye, yine de aptal insanoğlu mağazalar önünde yatmaya devam etti. Bilhassa bizim değer üretemeyen, aciz, kendini eksik hisseden Türk toplumu... Neyse bu konu uzar.
Katılmıyorum sana özet olarak, senin kafa şu: nasılsa hologramlı, biophone teknolojili hiperphone'lar gelecek, salla akıllı telefonları şimdi..ben düğmeli telefon alayım en iyisi, hatta döndürmeli olan.
BLACKSAGAT VİRGO

Konu o kadar basit değil malesef kısaca şunu söyleyeyim yani 1.8 motora izin çıksada 50 kw a kadar olacakmış. Yani oda küçük arabalar demek yani ford mondeo gibi arabalar değil zaten o arabaların dizellerinde fiyatları yakın ve bildik teknoloji

Üst Alt