Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç bir işe yaramayan özel eğitim ve rehabilitasyon okulları!

Sayın wt:

Özel eğitim konuda bilinçsiz mi konuşuyorsunuz yoksa fazla mı bilinçlisiniz çözemedim ama eğer gerçekten araştırdıysanız devlet tarafından 190 bin öğrenciye kurulacak engelli okullarının nasıl büyük bir maliyet getirdiğini ve bu okullar için çalışacak eğitim personelinin yetersiz olduğunu da bilmeniz gerekir. Her ay özel eğitime yüzmilyarlarca lira harcayan devlet acaba sizin düşündüğünüzü iç düşünemedi mi de bu parayı her ay sebil ediyor?? Bırakın engelli kompleksi kurmayı en basitinden bir okul açıp buna personel tahsis etmek bile devlete o kadar maliyetli geliyor ki hesaplamalara göre devletin 1 engelli için harcayacağı miktar aylık 1500 ytl. bunu 190.000 ile çarpım ve çıkan rakamı okuyun..

Arkadaşlar burdan söylemesi çok kolay ama "kapat gitsin, bir işe yaraamıyor, denetim yok..." siz bir de engelli ailelerine sorun bakalım rehabilitasyonlar kapatılsın mı kapatılmasın? çocuklar faydalanıyor mu yoksa zarar mı görüyor? Öğrencisi rehabilitasyon merkezlerine giden öğretmenlere sorun, Rehberlik Araştırma Merkezlerine sorun.. Ama sorun bilip bilmeden bol keseden atıp siyaset yapmayın. Bir de 15 yıl özel eğitimde çalışmışsınız, yurtdışına gitmişiniz..Boş boş konuşup milletin kafasını bulandırmayın. Ne devletin verdiği para umurumda ne de milyarlarca kazanan kurum sahipleri. Benim öğrencim geliyorsa ve birşeyler öğreniyorsa bu zarar görmüş değil fayda sağlamış demektir.

OÇEM

BALIKESİR DE OÇEM actırmaya calışıyoruz belirli bir sayıda otistik cocuk olduğunda bu eğitimin verilmesi kanuni bir zorunluluk ama her defasında karşımıza zihinsel engelliler okulunun olması cıkıyor otizm zihinsel engellilerin eğitiminden farklı bireğitimimi gerektiriyor biz bunu bile anlatmakta zorluk cekiyoruz yetkililere özel eğitim kuruluşlarına gelincede onlar ayrı bir sorun varliklarıda dert yokluklarıda 3 aylık eğitimden geçen(onunda kalitesi şüpheli)eğitimciler tamamıyla kendi iyi niyetleri ile birşeyler yapmaya calışıyorlar ve onlar bişey öğrendince bizim cocuklarımızdan sonra gelecek cocuklara daha iyi eğitim vereceklerdir burda eğitimcilere yeterli eğitimi sağlamayanları suçlamak daha aklıllıca olsa gerek

Re: Sayın wt:

ogretmen_20, Görüşlerinizde sonuna kadar hak veriyorum.....

sayın öğretmen2o normal çocuklar için okul açılırken yapıllan harcamalar ve ihtiyaçlar sizin için normal bizlere gelince mi devlet kemerlere sıkmalı? :evil: :evil: :evil:
sordum hemde çoooook sordum ailere çünki benimde engelli bir çocuğum var.......
biz demiyoruz KAPATILSIN:bizlere daha kaliteli eğitim nasıl verilir onun mücadelesi yapılıyor.buraya yazan arkadaşlarda unutmayın bir engelli yakını .sizin hesablarınızı çoğumuz biliyoruz.ama devletin yaptığı özelliklede göreceksiniz seçim zamanında yaptığı harcamalrda biz engellliler hak etmiyor muyuz. ben inanaın kandırılan ailere ÇOK ÜZÜLÜYORUM.yinede iyiki bu formu açmışız.inanın böyle bir ortamda hukuk realite ne olursa olsun hiç çekinmeden herşeyi yüzlerine yapıştırmak isterim. siz nasıl kendinizi ve kurumunuzu koruma savaşına giriyorsanız gelin bizimle kalite konusunda hak savaşında yardımınız olsun.eminim sizin kurumunuzda her ay eksik ders alan veya işine baştan savma(bizim kurumuzda var şikayet etmeden önce kendine uyrasak nasıl bir tepki alırız bilemiyorum) yapan kişilerden eğitim alan çok bilinçsiz veli vardır.çok merak ediyorum gidip onlara veya kurumunuza uyarıyor musunuz?eğer uyarıyorsanız gerçekten siz hakedilen saygıya layıksınız.

rehabilitasyon merkezleri hakkında

merhaba.ben rehabilitasyon merkezlerinin haftanın beş günü en azından yarım gün verilmesi gerektiğiğni düşünüyorum.devletin verdiği para o kadar az bir para değil ve rehabilitasyonların verdikleri eğitim ayda 6-10 saat arasında değişiyor.devlet diyecek kardeşim bu paraya haftanın her günü yarım gün bu eğitimi veriyosan ver vermiyosan yok sana ödenek mödenek.benim oğlum 3,5 yaşında 15 kilo.ben 45 kilo.oğlumla bizim hazırlanmamız oraya gidiş ve dönüş zaten 1ssatimizi alıyo.yok ayakkabısını çıkar yok hırkasını derken yarım saatlik gıygıy ne olduğunu anlamadan hadi eve yolculuk başlıyo.bizim yorgunluğumuz geçmeden neymiş eğitim almışız.yok kardeşim bu iş ancak böyle olur.benim oğlum eğitim alarak hemde yoğun eğitim alarak belki yemek yemeyi öğrenecek.haftada 2 gün oda yarım saatte olacak iş değil.haftanın 5 günü yarım gün eğitim almalı.zaten bizim çocuklarımız oyuncakla vs.şeyle oynamıyo.bütün gün evde anne çocukla ne kadar ilgilenebilir.zaten onun kişisel bakımı anneyi canından bezdirirken zaten eğitim almayı reddeden bi çocukla bi anne ne kadar ilgilenebilir.anneyi kimse düşünmüyo.bu çocukları normal kreşler kabul etmiyo ve evde olduğu sürece çocukta annede birbirinden bıkıyo kaliteli zaman geçirme ihtimali çok zayıf..ben şahsım adına canımdan bezdim daha şimdiden.bu çocukların can sıkıntıları var heran gezmek istiyolar.anneden zaten bütün gün bıkıyolar ve doğaları gereği çok inat olduklarından dolayı anne eğitimini zaten almıyolar.rehabilitasyon merkezleri haftanın her günü ve yarım gün olmalı.günün 2 yada 3 saati eğitim verin kalan vakitte kreş görevi yapın.böyle olmalı bunun için aileler birlik olalım venereye başvurmamız gerekiyorsa bi dilekçe kampanyası başlatalım arkadaşlar.ancak böle olursa olur.rehabilitasyon merkezleri ancak bu şekilde çalışırlarsa bizim çocuklarımız için fayda sağlar.yoksa bu şekilde hiç birisi bi işe yaramıyor ve yaramayacak.gereksiz ve boş yere devletten temiz para alıp oh ticarethanelerini mantar gibi türetecekler.olan bizim çocuklarımıza ve devletimize olacak.bu şekilde çalışırsanız ok.diyecek devlet o kadar.saygılar

ewet arkadaşım sana sonuna kadar hak verıyorum benım kızım 19 yaşındave düşünün hala yemeğını altını her şeyını ben yapıyorum ve benım bıldığım bır okul 2 yıl once actığı okulu tek katlı ıken şimdı 5 katlı bır okula cevırdı bu bızım cocuklarımızın parasıyla oldu haftanın ıkı gunu ne eğıtım alır bu cocuklar parayı bunlar goturuyor haa gercekten eğıtım veren okuları ayırıyom ama bız annelerı düşünsun bıraz bu devlet madem avrupa dıye delırıyoruz neden onların verdığı hakları bızde almıyoruz ama yok bırılerı cepe ındırcek ya özurlu cocukların hakkını yazıklar olsun dıyorum bende her konuda varım arkadaşım hakkımızı arayalım cocuklarımız ıcın sesımızı duyuralım sevgıler ve sabırlar dılıyorum bızım gıbı annelere

arkadaşlar velileri es geçiyorsunuz .
Meb ortalama olarak çocuğa haftada 2-4 ders süresi(1 ders =40dakika ) veriyor ve aile çocuğu eve götürüp bir kenara atıyorsa her şey mükemmel olsa bile bu çocuğun gelişimi eksik tir.
ben engelliler eğitimini üçgen olarak değerlendirmenin doğru olacağını söylüyorum
1-veli 2-fizyoterapist 3-öğretmen
bu açıdan da bakın bakalım

Sayın ftmperge:

Sanırım söylenebilecek kısa ama en anlamlı cümleyi söylediğiniz. Kaliteli eğitim için kurumlar, öğretmenler ve devlet mutlaka sorgulanacak. Ama bunları yaparken lütfen kendinizi de sorgulamayı unutmayın.

Eğer özel eğitimi sadece öğretmen ve gittiğiniz rehabilitasyon merkezi açısından bakıyorsanız daha gelişme olacak diye çok şey beklersiniz. Hep eğitimin olumsuz yönlerini görüyorsun ve yazıyorsunuz(dersin haftada 2 saat olması, okul binları kalitesiz eğitim vs..). Yapılan eğitimin kazandırdıklarını ve olumlu yönlerini görmek istemediğiniz sürece daha çok olumsuz şeyler görür ve yaşarsınız. saygılar..

sayın bertuğ:

ben bir kurum sahibi değilim, devleti savunan bir devlet görevlisi de değilim. siz engelli çocuğunuzla, onun zorluklarıyla yaşarken ve mücadee ederken ben 80 kusur çocukla, onun aileleriyle ve yaşadıkları zorluklarla karşılaşıyorum, onlara elimden gelen desteği vermeye çalışıyorum. Bu iş sadece kazanç değil ayrıca bir gönül işidir. Hislerinizi ve anlatmak istediğinizi de gayet iyi anlıyorum. Kendi imkanım ölçüsünde elimizdeki imkanlarla en iyisini vermeye çalışıyorum. Birçok meslektaşımın da benim gibi düşündüğüne inanıyorum.. Keşke işartlarımız bir engelli çocuğu haftada 1 gün değil 5 gün almaya müsait olsa. Keşke derme çatma okul binalarında sınırlı imkanlarla eğitim vereceğimize yeni ve teknolojik binalarda her türlü imkan sağlanmış ortamlarda eğitim versek. Keşke özel sektörün elinde işçi olup işverenlerle: gözünü para hırsı bürümüş, eğitimcilikten bihaber olan bazı kurum sahipleriyle uğraşmak yerine devlette çalışıp günü geldiğinde maaşımız alabilsek ve gelecek korkumuz olmasa...... Ama yok işte.! Maalesef hepimize tanınan şartlar bu. O zaman biz "nasıl olsa bu kötü şartlarda eğitim olmaz" deyip oturmalı mıyız yoksa hem bir öğretmen olarak hem öğrenci velisi olarak bu şartalarda eğitimden en fazla nasıl verim alınabilir mi tartışmalıyız?

Yapacağımız iki şey var:

1-Mevcut şartları en iyi değerlendirip istifade etmek.
2-Daha iyisini istemek.

İnşallah ortak mücadelemiz sayesinde ilerleme kaydedeceğiz ve engellilerin hak ettiği kaliteli eğitimi almasını sağlayacağız. Bu konuda size ve tüm öğrenci velilerine sonuna kadar destek veriyorum. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum, ben de görme engelliyim.

teşekkürler desteğiniz için mücadelede sizede aramızda görmek beni onura etti.sahsınızın engelli olması beni üzdü.geçmiş olsun.

Ben engelli olmasaydım belki bu insanları daha iyi anlayamazdım belki de böylesi hayırlıdır. mücadeleye devam

Sayın ögretmen-20,
Ben bertuğ'un babasıyım.önceden yazıştıklarınız eşimdi.Görüşlerinizde haklısınız.Bu okullar yeni olduğu için bu tür sorunlar mutlaka olacakdır ve zamanla kötüler elenecekdir.Burada velilere ve ögretmenlere düşen engelli ailerini eğitmek ve bilinçlendirmek olmalıdır.Bence özel olmaları daha iyi nasıl hastalar hastane seçiyorsa,öğrenciler dersane seçiyorsa engellilerde kendi merkezlerini seçmesini öğrenmelidir.Eğer yetersiz kurumlar varsa bunun sebebi yetersiz ve bilinçsiz ailelerdir.Keşke sizin gibi ögretmenler çoğunlukta olsa

Ben sunu söylemek istiyorum, ben burda (almanyada) engellilere özel bir Okulda Meslek egitimi görüyorum. Okulun websitesine baktiginizda insanlara önem verdikleri icin bu okullarin acildigini sanirsiniz ama aslinda onlarin elde etmek istedikleri bu degil. Amac sadece Para kazanmak yani engellilere yardim etmek degil.

Sahtekarlik sadece Türkiyede yasanmiyor ne yazik ki. Allahima sükrediyorum burda böyle imkanlarimiz oldugu icin. Yinede allah razi olsun bunu düsünenlerden ama Türklyedeki ´özel okullari bu kadar elestirmenize bir anlam veremedim acikcasi.. Evet orasi Türkiye bazi seylerin gerceklesmesi icin Mucize olmasi gerek diyebiliriz. Ama bence türkiyemiz bu konuda kendini cok gelistirdi. Izmir de gidip gördüm ve cok beyendim. Bunun icin cok mutluyum.. Ve Vatanimizin kendini bu konuda daha da ilerletecegine inaniyorum.. Selamlar

Sayın ögretmen-20,
Ben bertuğ'un babasıyım.önceden yazıştıklarınız eşimdi.Görüşlerinizde haklısınız.Bu okullar yeni olduğu için bu tür sorunlar mutlaka olacakdır ve zamanla kötüler elenecekdir.Burada velilere ve ögretmenlere düşen engelli ailerini eğitmek ve bilinçlendirmek olmalıdır.Bence özel olmaları daha iyi nasıl hastalar hastane seçiyorsa,öğrenciler dersane seçiyorsa engellilerde kendi merkezlerini seçmesini öğrenmelidir.Eğer yetersiz kurumlar varsa bunun sebebi yetersiz ve bilinçsiz ailelerdir.Keşke sizin gibi ögretmenler çoğunlukta olsa

teşekkür ederim;

Engelliler için şu anda önemli olan özel okul ya da devlet okulu olması değil, "en kaliteli" eğitimin hangi şartlarda verilmesi gerektiğidir. Kesinlikle özel okulları savunmuyorum ama devlet daha iyi bir sistem geliştirip oturtuncaya kadar elimizde olanla en kalitelisini vermeye çalışmalıyız. Saygılarımla..

sevgili arkadaşlar bende bir özel eğitim kurumunda öğretmen olarak çalışmaktayım. öğretmen_20 rumuzlu üye arkadaşımıza tamamen katılıyorum.
bu tür merkezler kaldırılmalı mı ? hayır kesinlikle kaldırılamaz. toplumdan soyutlanan engelli bireyler burada bir araya geliyor. burada önleyici ödünleyici eğitimlerini alıyor. ancak evet bu kurumlar daha fazla gözaltına alınmalı. son zamanlarda bu işi sırf para için yapan birçok kurum türedi çocuklarımızı vereceğimiz kurumu önce araştırmalıyız. haklarınızı bilmeniz gerekiyor. aile danışmanlığı yapan kurumlara giderseniz gerekli bilgileri alırsınız. unutmayın iş sadece kuruma düşmüyor aile ile beraber çalışmalar yürütülmelidir.
birde önemli gördüğüm konu lütfen çocuklarınızı okulöncesi eğitim kurumlarına gönderin. birçok velimin yaptığı gibi onun engelli oluşunda kendinizi suçlamayı bırakın artık. onu toplumdan soyutlamayın onlar için en iyisi neyse onu yapmaya gayret gösterin. çocuklarınıza diğer çocuklarınızdan farklı yaklaşmayın. son yıllarda atılan adımlar çok güzel ancak her zamanki gibi suistimaller olacaktır. bu konuda dikkatli olmanızı öneriyorum. engelsiz günler temmenisiyle...esen kalın

benim başta bu başlığı açamamdaki sebeb buydu:).az ama öz olsun.kaliteye artırma,denetimleri çoğaltma velilere eleştirmeden dinleme.....
sizin gibi duyarlı öğretmenlerin bu merkezlerin başında olması ve biz velilere karşı duyarlı bir eğitimde hep beraber olma dileğiyle.
devlet kurumları kursun duyarlı kişiler işletsin:)
eğitim seansıda artsa ayda 6 saat değil en az haftada 6 saat....

yeni duyduğum bir konu....
kalite yönünden zayıf olan bir kurum öğrenci sayısını kaybedince yeni çekiciiğini seans saatlerni 6 değilde 16 saat vereceğine söylemiş.
ayda 16 saat değil günde 16 saat verse neye yarar...kurumda işin ehli olmayan kişiler olunca....

Üst Alt