@Polmiks, boşa sallıyorsun elinde hiçbir bilgi olmadan bir delil olmadan ve alim olmadan bu kesinlikle haramdır diyorsun asıl sen yanlış yoldasın haberin yok kardeşim.
Cinlere iman etmek şirktir iddiası, genellikle "Allah'tan başkasına iman etmek şirktir" gibi bir mantık üzerinden kuruluyor. Ancak bu iddia, İslam'ın temel öğretileriyle çelişir. Aşağıda bu görüşü çürütebilecek birkaç temel argüman sıralıyorum:
1. Kur’an Cinlerin Varlığını Onaylıyor
Kur’an’da cinlerin varlığı açıkça belirtilmiştir. Örneğin:
Cin Suresi 1-2: "De ki: 'Bana vahyolundu ki, bir grup cin Kur’an’ı dinledi de şöyle dediler: 'Gerçekten biz, doğru yola ileten harikulade bir Kur’an dinledik ve ona iman ettik...'"
Zariyat Suresi 56: "Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım."
Eğer cinlere iman etmek şirk olsaydı, Kur’an’ın bizzat onların varlığını kabul edip hakkında bilgi vermesi mümkün olmazdı.
2. Meleklere İman Farz Olduğu Gibi Cinlere İman da Mantıklıdır
İslam’da meleklere iman etmek iman esaslarından biridir. Cinler de melekler gibi Allah’ın yarattığı varlıklardır. Meleklerin varlığını kabul etmek nasıl şirk değilse, cinlerin varlığını kabul etmek de şirk olamaz.
3. İman Edilmesi Gereken Şey ile Var Olana İman Etmek Farklıdır
Şirk, Allah’a ortak koşmak demektir. Cinlerin varlığına inanmak, onları ilah edinmek değildir. Mesela hayvanların veya yıldızların varlığına inanmak nasıl şirk değilse, cinlerin varlığına inanmak da şirk olamaz.
4. Peygamber Efendimiz Cinlere Tebliğ Yapmıştır
Hz. Muhammed’in cinlere Kur’an okuduğu ve onların İslam’a girdiği rivayet edilir. Eğer cinlere inanmak şirk olsaydı, Peygamber (s.a.v) onların Müslüman olmasını anlatmazdı.
5. Allah Cinleri Anlatıyor, Ama Tapınmayı Emretmiyor
Kur’an, cinlerin varlığını anlatırken onlara ibadet etmeyi değil, tam tersine onların da Allah’a ibadet etmesi gerektiğini vurgular. Eğer cinlere inanmak şirk olsaydı, Allah onların varlığını bildirmezdi.