Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç cin gördünüz mü ve buna inandınız mı?

@Polmiks, birkaç tane iman yazdım meleklere iman peygamberlere iman vs. Bunlar şirk mi? İman sadece Allah için değildir ki?
Aynı şey mi derken? Cin suresini kabul etmezsen dinden çıkarsın.

@Polmiks, boşa sallıyorsun elinde hiçbir bilgi olmadan bir delil olmadan ve alim olmadan bu kesinlikle haramdır diyorsun asıl sen yanlış yoldasın haberin yok kardeşim.
Cinlere iman etmek şirktir iddiası, genellikle "Allah'tan başkasına iman etmek şirktir" gibi bir mantık üzerinden kuruluyor. Ancak bu iddia, İslam'ın temel öğretileriyle çelişir. Aşağıda bu görüşü çürütebilecek birkaç temel argüman sıralıyorum:

1. Kur’an Cinlerin Varlığını Onaylıyor

Kur’an’da cinlerin varlığı açıkça belirtilmiştir. Örneğin:

Cin Suresi 1-2: "De ki: 'Bana vahyolundu ki, bir grup cin Kur’an’ı dinledi de şöyle dediler: 'Gerçekten biz, doğru yola ileten harikulade bir Kur’an dinledik ve ona iman ettik...'"

Zariyat Suresi 56: "Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım."

Eğer cinlere iman etmek şirk olsaydı, Kur’an’ın bizzat onların varlığını kabul edip hakkında bilgi vermesi mümkün olmazdı.

2. Meleklere İman Farz Olduğu Gibi Cinlere İman da Mantıklıdır

İslam’da meleklere iman etmek iman esaslarından biridir. Cinler de melekler gibi Allah’ın yarattığı varlıklardır. Meleklerin varlığını kabul etmek nasıl şirk değilse, cinlerin varlığını kabul etmek de şirk olamaz.

3. İman Edilmesi Gereken Şey ile Var Olana İman Etmek Farklıdır

Şirk, Allah’a ortak koşmak demektir. Cinlerin varlığına inanmak, onları ilah edinmek değildir. Mesela hayvanların veya yıldızların varlığına inanmak nasıl şirk değilse, cinlerin varlığına inanmak da şirk olamaz.

4. Peygamber Efendimiz Cinlere Tebliğ Yapmıştır

Hz. Muhammed’in cinlere Kur’an okuduğu ve onların İslam’a girdiği rivayet edilir. Eğer cinlere inanmak şirk olsaydı, Peygamber (s.a.v) onların Müslüman olmasını anlatmazdı.

5. Allah Cinleri Anlatıyor, Ama Tapınmayı Emretmiyor

Kur’an, cinlerin varlığını anlatırken onlara ibadet etmeyi değil, tam tersine onların da Allah’a ibadet etmesi gerektiğini vurgular. Eğer cinlere inanmak şirk olsaydı, Allah onların varlığını bildirmezdi.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, akıl sağlığı yerinde olmadığında insanlar kendini peygamber de sanır, Allah da sanır, cin de sanır, uzaylı da sanır. Konunun dinle, imanla, cinler duayla bir ilgisi yok.
İlaçlarını aksatmayan ve doğru kombinasyonu bulan kişi bu saçmalıklara bulaşmaz. İlacı aksattığında ise başlar gerçeklikten kopmaya...
Dindarlığınızı pozitif olmak için kullanın, illa dindarsanız. Kendinizi cin-min diye anlamsız yere köşeye sıkıştırmayın.

Kelime anlamı olarak iman etmek ayrı varlığına inanmak ayrı galiba burada bir yanlış anlaşılma var .

Türkiye de 2 milyon bipolar varmış. Hızlı bir şekilde akıl sağlığını kaybedenlerin sayısı artıyor. Haberlerde görüyoruz işte şeytan, cinler kulağıma fısıldadı ve yaptım diye kendini savunuyor. Aslında ilaçlarını düzenli kullansa spor yapsa ya da resim ile müzik ile uğraşsa ne şeytan ne cin görürler.
Benim gözlemlediğim psikolojik rahatsızlığı olanlar din ve inançlara daha bağlı diye düşünüyorum.
Ekonomi kötü olması insanların gelecek kaygısı ve alım gücünün düşmesi psikolojik rahatsızlıkları tetikliyor.

Aynen birbirinizi yanlış anlıyorsunuz. Arkadaş cinlere iman etmek derken tapmak anlamında o kelimeyi kullanmıyor, varlığına inandım anlamında kullanıyor.

Ayrıca cin gördüm diyorsanız. Psikiyatrik bir sorununuz vardır. Cinler vardır ama görünmezler. Benim kalp gözüm açık ben şöyle imanlı şöyle dindar bir insanım diyebiliyorsanız zaten öyle bir insan değilsinizdir, kalp gözünüz de açık falan değildir. En yakın zamanda bir doktora görünün.

Son düzenleme:
Cin mevzusunu açmak ve bu konuda konuşmak kimseye yarar sağlamaz. Ku’ran cinlerin varlığından bahsediyor. İnanırsınız veya inanmazsınız ama bu konu bilgi sahibi olmayan kişilerin fikir yürüteceği ve tartışacağı bir konu değil.

Bu konuda eski yıllarda makbul bir zat tarafından yazılmış Temel Eser niteliğinde genişçe/tafsilatlı bir kitap var ama kitabın başında da kocaman kocaman bir tembih var. Mealen der ki: “Dini bilginiz zayıfsa veya hiç yoksa bu kitabı sakın okumayın. Bu eseri sakın hafife almayın.” İkazın daha devamı var da devamını yazmayayım.

Ben biraz okumaya başladım ama sonra fazla ilerlemeden bıraktım. Eser sizi alıp götürüyor adeta. Kitabın adını da asla vermem.

Konu dalga geçilecek konu değil. Benim tavsiyem sallamayı bırakın. Hastalığınızın sebep olduğu halisünasyonlarınızı cin diye tarif etmeyin. Cinlerle karşılaşmayı da pek arzu etmeyin.

Yine de tercih sizin.

Hocam sakat iş. Kitap insanın aklını alır veya zedeler, yanlış yola sürükler. Gerek yok. Sıkıntılı bir durum olmasa neden vermeyeyim?
@santomarine,

Canım sıkılıyor, bir anımı anlatayım...

Lise yeni bitmiş, 1-2 yıldır engelliyim. Asosyalim, işsizim, bunalımdayım. Bir akşam canım sıkıldı, dışarı çıkayım dedim (köyde). Genelde caminin duvarının dibinde olurdu arkadaşlar. Ama bu sefer kimse yoktu. Kendim oturdum birazdan gelen olur diye. Çok geçmeden oradan da sıkıldım, kalkıp yürüyeyim dedim. Köyden çıktım toprak yolda nehre doğru gidiyordum. O zamanlar namaz kılmayan ama inanan Müslümanlardandım. Yani cinlere de inanıyordum. Nehir köyden 1.5 km civarı uzaktı, nehire 50-100 metre kala da bir kaynak su vardı. Geri dönesim yok, su içerim dönerim diye düşündüm ama herkes de orada akşamları cinler olur diye inanırdı/söylerdi. İçimden bir ses diyor ya cinler orada olursa ya sana görünürse vs... İçimden bir ses de korkunu yen, görürsen de korkma ya da ne yaparsa yapsın...

Neyse bir yandan sigara üstüne sigara yakıyorum, hem korkuyorum hem gidiyorum. Nehre 150-200 metre kala yokuş aşağı başlıyor ve ben bu halimle oraya vardım. Durdum, aşağı baktım kaynak su olan yer, nehir vs karanlık ama anormal bir durum yok gibi. İçimden yine sigara yakmak geldi ama yakmadım, 2 sigara içmiştim artık içemiyordum. Düşündüm gitsem mi gitmesem mi vs işte gitmeye karar verdim. Bu kararı verdikten sonra kalbim küt küt atmaya başladı. Hem korkuyorum hem aşağı doğru yürüyorum. Cin nasıl olabilir fln aklımdan geçip duruyor. Neyse vardım suya. Etrafıma baktım anormal bir durum yok. Çıkardım bir sigara daha yaktım, bunu içtikten sonra su içerim dedim. Korkudan hızlı hızlı içtim. Su içerken tabi insan kendini savunmasız hissediyor ama işte su içeni yılan bile ısırmaz söylentileri vardı. Ben de buna güvenerek suya eğildim ki bir şey oldu ve benim ödüm koptu, dilime tat geldi. Gözlerimi fal taşı gibi açmışım bir şey oldu dediğim kenarıma baktım ki kurbağa. Meğerse kurbağa fırlamış. İki yudum ancak su içtim. Hızlı hızlı yokuş yukarı çıktım, köye gittim.

Bu gün düşünüyorum da eğer cinlere inanıyor olmasaydım bu kadar korkmayacaktım. Korkudan halüsinasyon görebilirdim. Görseydim muhtemelen ben de cin derdim. Neyse ki kurbağayı gördüm.

@OturanBoğa,

Çok önemi var ; insanın dünyaya geliş yaratılış gayesi allaha kulluk etmektir inanmamak bir insan için yeryüzünün en büyük zulümdür çünkü butun mahlukatı yeri ve göğü yaratan ve sonra seni yaratan bunlarla sebeblendiren belli bir vakte kadar yasatacak olan bir ilahin varligini dolaylı olarak reddediliyorsun ebediyet yurdunda bu sekilde kalmam durumunda kaybedeceğin şeyleri bilseydin hayatında bundan daha önemli birsey olmadığını anlayabilirdin tabiki bu Allah’ın senin ile aranda olan mesele bize düşen tavsiye ve nasihattir

@Tenê,
Ben de anlatayım. 17 yaş ve gece yatmadan ekmek arası sosis ketçap mayonez sıkıp gömdüm. Gece biraz alkol alıp kafayı bulup radyo programını aradım. O zaman melon şapka vardı ve herkes şiir okurdu neyse beni programdan attılar. Yatıp uykuya daldım sonra film başladı. Önce üzerime 1 ton yük bindi sonra bağırmak istedim ama sesim çıkmıyor neyse koşup kaçayım dedim. Koşamiyorum, imdat diye bagiramiyorum. Sonra ağız ve burundan sigara dumanı gibi bedenimden çıkıp tavana doğru yükseldim. Yaş 17 falan ilk defa alkol almışım deneme amaçlı kafam güzel sosis sandviç gömdük yatmadan 😂 önce ruhum ağız ve burun kısmından vücudumu terk etti ve öldüm sandım. Tavana yapıştım ama bedenime geri dönemiyorum ve tavandan yatakta uzanan bedenimi resmen görüyorum. Tekrar bedenime girmek için uğraşıyorum ama boşuna sonra sıçrayarak uyandım.

Gece yatmadan sosisli sandviç yemeyin aslında yemek bile yemeyin yoksa uyku felçi geçirirsiniz.

Yazmıyım diyordum ama yazayım.
Arkadaşlar cin, şeytan, melek, allah bunlar yoktur. Bunlar insanların hayallerinde var ettikleri hayali varlıklardır.

Kendinize cin gördüm, şeytan bana musallat oldu vb diye eziyet etmeyin.
İlaç kullananlar ilaçlarını düzenli kullansınlar, muhakkak iyileşirler.

10 kez kuran türkçesi, 5 kez tevrat türkçesi, 5 kezde incil türkçesini okudum.

Siz ilk önce evrimi araştırın.
Evrime yeni başlayanlar için burada konu var.

Yani kuranda, tevratda bahsedilen adem ve havvadan olduk olayı maalesef üzülerek yoktur.

İnsan evrimleşerek günümüze gelmiştir.

Yazmadan önce evrimi araştırırsanız sevinirim. Evrimi öğrendikten sonra zaten dine bakış açınız değişecektir.

Ayrıca kuranda geçen bir çok olay tevrat ve incilde vardır. Yani muhammed tevrat ve incili okumuş veya birilerinden duymuş ve kurana eklemiştir.

Kuran, tevrat ve incili okursanız bana hak vereceksiniz.

Tevrat Türkçe :
Online Tevrat Oku - Türkçe Hristiyanlık Platformu | KutsalKitap.org

İncil Türkçe :

Kuran Türkçe :

Geçmiş olsun.

Cin min hepsi hikaye hepsi beyninizin size oynadığı paranormal aktiviyt başkada bişedeğil inanın buna gözle görmediğim hiç bişe ALLAH CC hARİÇ İnanmam

Kuranı okuyanlar da var iman etmeyenlerde Kuran’ın bilimsel mucizeleri sayısız örnekleri var inanıp inanmamak herkesin kendi hür iradesi ben musluman olarak sunu söylüyorum yeryüzü gökyüzü içindeki sayısız nimetler bu kadar düzen tertip evrim gibi saçmaliklarla olamaz duygu düşünce üzüntü sevgi acı, mutluluk görünmeyen şeylerin izahını nasil yapacaksınız fizik kuralları dışında bunlar görülmeyen şeyler evrimi hareket geçiren görünmeyen şeyler var bunlar ne ile açıklanabilir ? kuranı degil 10 kere bin kere okusanda ehlinden ve yerinde okursan ve Allah’ın dilemesi ile Hidayet bulabilirsiniz bunun dışında allahtan Hidayet dilerim sizlere

@Manemm,

Kardeşim maşallah inançlı birisin eyvallah kimse senin inancına laf söyleyemez.
Benim anlatmak istediğim olay haberleri izleyince cinler bana öldür dedi diye onları öldürürdüm diyen akıl hastasının eşini çocuğunu öldürmüş yani bunun savunması bile olmaz.
Kuran'ı Kerim-i okuyan biri şunu çok iyi bilir Allah'ın verdiği canı kul alamaz. Bir yaratıcı varsa ve bizler kulsak bu cinayetler ne?

Yazmayim yazmayim dedim yinede yazayım evreni kendin mi araştırdım yoksa araştıran birinin kitabını okuyarak mi inandın maden inandın peki görünmeyen ve hissedilen varlığına inanılan Allah melekler neden inanmıyorsun okudum dediğin kuran Tevrat ve İncil bundan binlerce yıl önce indirilmiş günümüzde sizin bilimsel tıpla Kur'an'ı karşılaştıralım Kuran'da denizde milyonlarca metreküp köpük vardır deniyor ayettte o zamanki devirde çölde deniz mi vardı yine biz meryemi ana rahmine koymadık mi deniyor şimdi tüp bebek tedavisi var sen evrenin Allah tarafından yaratıldığına inanmıyorsun biz insanların kendi yorumladığı bilime inanıyorsun insan ister inansın ister inanmasın o kendi bileceği iş

Eskiden halüsinasyon gören birine cin çarpmış cin girmiş şeytan kaçmış derlerdi şimdi psikolojik hastalık diyorlar olay bundan ibaret .🧐

Son düzenleme:
NygDYI.jpg

:p Cin olarak sadece bunu gördüm.

@amber,

İmanın şartları ile karıştırmış 😂 meleklere iman etmek gibi bir şey galiba neyse Kuran'ı Kerim-i okuyan intihar edenin cennete giremeyeceğini bilir. Dün İstanbul kanarya mah. Bir kadıncağız evde birileri var diye camı açıp aşağıya atlıyor. Aşağıdaki vatandaşlar atlama yapma demesine rağmen atlıyor.
Kadının psikolojik rahatsızlığı varmış ve evde kimsecikler yokmuş neyse arkadaşlar akıl sağlığı yerinde olmayan yani iyi ve kötüyü ayırt edemeyen herkes cennete girecektir.

Herkese iyi bayramlar diliyorum.

Başka bir forumda biri anlatıyor. Eşi normalde çok dindarmış ama diğer kişiliğe geçtiğinde ateist cinim ben diyormuş. Eskiden kişilik bozukluklarına ilacın fayda etmediği sadece terapi ile tedavi edilmeye çalışıldını ama son çıkan ilaçların fayda ettiği yazıyordu.

@Reborn

Bence psikiyatrik hastalıklarda her giden can bir doktor hatasıdır.

@osmangazi, asıl kişiliği ateist olsaydı cinlere inanmayacağından dolayı diğer kişiliği de olmayacaktı diye yorumladım.

Üst Alt