Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiperlipidemi hastalığı için verilecek rapor oranı nedir?

eroglu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Hiperlipidemi hastalıgı rapor oranını soran arkadaşlar.sadece hiperlipidemi hastalıgından % 10 oran veriliyor bilginize.

sağol bilgilendirme için. bende bi bilgilendirme yapayım :)

Hiperlipidemi nedir?

Hiperlipidemi; kanda çeşitli yağların yüksekliğini ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Bu çeşitli yağ tipleri kolesterol, trigliserid, LDL-kolestroldür. Bunların dışında faydalı kolesterol olarak değerlendirilen HDL-kolesterol de vardır. Yağ tiplerinde olan bozukluklar başta kalp damar hastalıkları olmak üzere çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasında ve ilerlemesinde rol oynar.

Kolesterol, yağ benzeri doğal bir madde olup vücutta karaciğerde yapılır. Dışarıdan hayvansal yiyeceklerle alınır. Bitkisel yiyeceklerde bulunmaz. Düşük dansiteli lipoprotein kolesterol (LDL kolesterol= KÖTÜ kolesterol) karaciğerde oluşan kolesterolü taşır. Bu kolesterol damarlarda birikir ve daralmasına neden olur.

Özellikle kalbe giden damarlar kalınlaştığında kan akımı yavaşlar. Kalbe yeterince oksijen taşınamaması sonucunda kalp krizi oluşur. Yüksek dansiteli lipoprotein kolesterol (HDL kolesterol= İYİ kolesterol) ise kolesterolün damarlarda birikmesini önler. Kalp hastalıklarına karşı korur.

Trigliseritler de kanda bulunan diğer bir yağ türüdür. Yükselmesi kalp hastalığı riskini artırır ve çeşitli hastalıklarda da yükselir (yağlı beslenme, şeker hastalığı, vb.)

20 yaş üzerindeki bireyler her 5 yılda bir kan total kolesterol, LDL-kolesterol ve HDL kolesterol ile trigliserit düzeylerini ölçtürmelidir.

Kanda kolesterolü neler yükseltir?
Beslenme : Tereyağı, yumurta sarısı, sakatatlar, yağlı et, tavuk (özellikle yağlı ve derisiyle yenirse), süt, yoğurt, peynir gibi özellikle katı (doymuş) yağlar ve kolesterolden zengin yiyecekler tüketmek. Diyet enerjisinin yağlardan gelen oranının %35’in üzerinde olması.

Vücut ağırlığı : Vücut ağırlığının yüksek olması. Kilo vermek total kolesterol, LDL kolesterol ve trigliseritlerin düşmesine, tersine HDL kolesterolün yükselmesine yardımcı olur.

Fiziksel aktivite : Düzenli aktivite yapmamak, hareketsiz yaşam tarzı. LDL-kolesterolü yükseltir. Düzenli fiziksel aktivite yapmak LDL kolesterolün düşmesini, HDL kolesterolün ise yükselmesini sağlar. Yaşam tarzınızda tedavi edici değişiklikler yapmak LDL kolesterol düzeyinizi %20-30 arasında düşürür.

HEDEF DEĞERLER

Total Kolesterol
İstenen düzey < 200
Sınırda yüksek 200-239
Yüksek > 239

LDL kolesterol
Optimal < 100
Optimale yakın veya optimal-üstü 100-129
Sınırda yüksek 130-159
Yüksek 160-189
Çok yüksek > 190

HDL kolesterol
Düşük < 40
Yüksek > 60

Trigliserid
Normal < 150
Sınırda yüksek 150-199
Yüksek 200-499
Çok yüksek > 500

Yaşam tarzı değişikliği ile birlikte tıbbi beslenme tedavisi kan yağlarındaki değerlerinizin düzelmesinde en önemli rolü alır. Bu konuda ilaç kullanımı içinse uzman doktorlara başvurarak tedavi planı düzenlemek gerekir.

umut2135 yönetmelikte var ise hiperlipidemi oranları, hastadada hiperlipidemi olduğu teşhis edilmiş rapor var ise, nasıl vermiyor ? her türlü makamlara şikayet etmek lazım . ama en başta savcılığa adli bir soruşturma olursa daha iyi olur :)

Suskun Mutsuz Umutlu malesef yeni yönetmelikte hiperlipidemi için oran verilmiyor bir önceki yönetmelikte mevcuttu Dr larda bazı hastaneler %10 veriyor bazılarıdır değerlendirmeye almıyorlar malesef.

umut2135 yönetmelikde kanunda kuralda yok ise yapacak bişey yok. O zaman hiperlipidemi'ye oran veren doktorlar ile vermeyen doktorlar kimini güldürürken kimini mağdur edecek o da yanlış.

Daha önceden de yazmıştım bu konuda.Benim de raporumda hiperlipidemi den %10 oranım var.Ben hipotirodi hastasıyım ve buna bağlı olarak şeker değerlerim ve kolesteroller epey yüksek çıkıyor.Yaşım 33 hipotiroide bağlı fonksinoyel bozukluk olarak değerlendirildi belkide...Ben neredeyse 2 yıldır hiperlipidemi için dahiliyeye gidiyorum ama herhangi bir tedavi başlatılmadı,diyet yapın deyip gönderiyor doktor.

Bu konu benim de çok kafamı karıştırıyordu. Forumdaki 2014 - 2015 - 2016 tarihli mesajlarda bazı kişilere hastanedeki doktarlar tarafından Hiperlipidemi için %10 oran verildiği yazıyor. Bazıları ise vermiyormuş. İlginç olan Hiperlipidemi için %10 oran alanların raporları, mesajlardan anlayabildiğim kadarıyla, Ankara'dan değişmeden onaylanıyor. Şimdiye kadar, okuduğum mesajların arasında, Hiperlipidemi için %10 almıştım ama Ankara oranı düşürdü-iptal etti yazana denk gelmedim.

Ben de kardiyolog doktora vermesini rica edeceğim. Ankara'dakiler bakalım ne düşünür.

Erdoğan bey sizin için hiperlipidemi konusu ne oldu oran aldınız mı ? Aldınızsa eğer Ankara'dan da onaylandımı ?

bugün heyete girdim hiperlidemiden %10 yazdı doktor. kurul sonucu 15 gün sonra bakalım geçerl olacakmı

Mertemir banada doktor hiperlipidemiden %10 verdi ama kurul iptal etmişti.

Ben ege üniversitesinden hiperlipidemiden %10 oran aldım.

sanırım ilaç kullanımına bakıyorlar. 2,5 senedir kolesterol ilacı kullanıyorum ve sanırım ömür boyu kullanmam gerekecek. doktor öyle söyledi.ama her hastane farklı uyguluyor

hiperlipidemi Raporlarınız sürelimi süresizmi

hiperlipidemi kolestrole oran varmı yokmu?

bazı yerlerde hiperlipidemi kolestrole oran verilmiyor yazılırken bazı kişilerde hiperlipidemi kolestrolden %10 alındığını yada aldıklarını yazmış
veriliyor mu verilmiyor mu net bilgisi olan var mı?
ve bir şey daha sorayım
heyete girmeden 10 günce verilmiş şeker hastalığı tanısı var ilaç yazıldı alındı kullanılıyor ancak sanırım ilk defa ilaç yazıldığından rapor yok tekrar ilaç yazılmaya gittiğinde rapor yazılacak dedi doktor heyette sıkıntı çıkar mı şekeri eklerler mi?
teşekkürler...

orjan

yakın zamanda hiperlipidemi den %10 aldım.

Şeker Konusuna gelince Bende Şeker yoktu. tahlillerimde şeker çıkmamıştı. kilo kontrolü için Raporsuz Şeker ilacı kullanıyorum. onu dikkate almayıp oran vermediler.

Sizin tahlilde Şekeriniz yüksek görünüyorsa size oran verilebilir. doktorunuzun size söylediğini mutlaka heyet muayeneleri olurken İç hastalıları Uzmanına söyleyin.

Slm. Dahiliye polikliniğine hiperlipidemi , tip 2 şeker ve vücut k.e. 44 olarak başvurduğumda engel oranını hepsinden ayrı ayrı veriyormu. Şeker = %20 , vki = %20, hiperlipidemi =%10 şeklindemi veririyor acaba.

Son düzenleme:
7 aralık 2019 da saglik kuruluna girdim. 2014 39 yasinda by-pass ameliyati geçirdim HT raporlu ve hiperlipidemi raporlu ilac kullanıyorum. ayrıca vertigo problemim var.
kuruldan kah evre %30 .tr evre 1 %10 hiperlipidemi %10 aldım. baltazar la %43 raporum kuruldan onaylandi. simdi ankaraya onaya gidecek.

Hiperlipide 'den %10 veriyorlar. Önce tahlil yapıp 3 gün sonra tekrarlıyorlar, yine yüksek çıkarsa ilaç başlayıp %10 veriyorlar dahiliyeciler.

umut2135

sayın umut2135 benim 2003 yılında aldığım sürekli %40 polio sekeli engelli raporum var 6 ay önce yapılan tetkik ve tomografi sonucunda sol böbreğimin gelişmediği iş görmediği tespit edildi 1 ay öncede kalp krizi geçirdim stent takıldı ben tekrar dan engelli rapor oranımı yenilemek oranı yükseltmek istiyorum

TANI:

1-polio sekeli
2-sol böbrek çalışmıyor
3-l25.9 kronik iskemik kalp hastalığı
4-bel fıtığı
5-k29.7 gastrit
6-I10esansiyel hipertansiyon
7-e78.4 hiperlipidemi
8-l25.0 aterosklerotik kardiyovasküler hastalık
9-muhtemel kbb ve nörolojiden de bir problem beklemekteyim

tahminen alacağım özür oranı nedir

binel1 mrb
Tekrardan rapor alıp vergi indirimi derecenizi yükselte bilirsiz tabi ancak vediğiniz bilgilerle şu kadar oran alırsınız
Dememiz doğru olmaz kesin sonuç için yetkili bir devlet
Hastanesine baş vuruda buluna bilirsiniz.

merhaba benim raporda yazıyor ama oran %0 verdiler

Ben %10 aldım

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mstfkiraz

merhaba Ankara raporu onayladı mı? benim rapor dada Hiperlipidemi yazıyor ama oran yok ankarada raporum bekliyorum

@tato78
selamlar, raporunuz ankaradan onaylandımı?

Hiperlipidemi tek başına oran teşkil etmiyor,eğer Hiperlipidemiye tansiyonda eşlik ediyorsa ya da şeker gibi bulgularda mevcutsa orana etkisi olabilir. Hiperlipidemi ilaçla ya da diyetle kontrol altına alınabilir. bu durumda oran etkisini değiştirmez.

Slm

Nurtan

Ilaç raporlu olmak yeterli deilmi kontrol altına alınamayan kolesterol kronik olması

Merhaba: Tip 2 hipertansiyon hiperlidemi Behçet hastalığı var ilaçlarımın hepsi raporlu bu hatalıllardan ne kadar oran alırım bilgisi olan varmı

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Üst Alt