Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon hastasıyım, hava değişimi aldım, izin bitiyor..?

kenanbirkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Ben askere gitmeden önce kardiyoloji hekimi tarafından hipertansiyon tanısı aldım ve raporlu ilaçlarım mevcut, düzenli kullanıyorum. Geçtiğimiz şubat ayında tecili bozarak askere gittim. Aile hekimi muayenesinde durumu belirttim ama sistemsel sorundan dolayı hastaneye sevk edemedi. Ben de çok üstelemedim, askerliği yapar gelirim dedim.

Mayıs ayında birliğe teslim oldum ve kışladaki hekim dahiliyeye sevk etti. Dahiliye hekimi beni sağlık kuruluna sevk etti. Dahiliye ve kardiyoloji heyet hekimlerine muayene oldum. Her ikisi de askerlik yapamazsın, hava değişimi alırsın ve ardından muaf olursun dediler.

Bir hafta sonra heyete çıktım ve 6 ay hava değişimi verdiler. SMK yok. SYY md. 42/C

Önümüzdeki hafta usta birliğine teslim olacağım. Oradan tekrar hastaneye sevkimi isteyeceğim.

Şimdi benim sorum şunlar;

1) Usta birliğinde görevli bir hekim yok ise komutanlar kendisi hastaneye sevk edebiliyor mu?

2) Hastalığımda bir iyileşme yok. Düzenli ilaç kullanmama rağmen tansiyonum az biraz stres ve efor altında tekrar yükseliyor. Büyük tansiyon en düşük 14, en çok 18 oluyor. Küçük tansiyon ise en az 10, en fazla 15 oluyor ortalama. Askerliğe elverişli değildir raporu alabilir miyim?

Gün içinde bazen kalp atışlarımı göğsümde hissetmeye başladım. Sanırım kalp çarpıntım var. Tekrar muayene olurken bu durumu hekime söyleyeyim mi?

Teşekkürler.

1-Hekim yoksa birlik amiri hastaneye sevk eder.
2-Evet Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.
3-Evet çarpıntı olduğunu mutlaka kardiyoloji hekimine söyle,eko yapacaktır..ht kaynaklı mitral yetmezlik olabilir.

@kenanbirkan,

@OğuzHan112,
Hocam birlikteki amirden hastane sevki talep ettiğimde "hayır senin hiçbir şeyin yok. Geç işinin başına" gibi bir şey demesinden endişe ediyorum. Öyle bir muamele ile karşılaşma ihtimalim teorik olarak ne kadardır?

Ht hastası olduğundan haberi varsa böyle bir şey söyleme hakkı yok..suçlu duruma düşer.

Sağlık bu..heleki tansiyon.6 ay hava değişimi aldığından haberi yok mu?

@kenanbirkan,

@OğuzHan112,
Hava değişimi aldığım heyet raporu, ilaç raporum ve reçetem ile birliğe gideceğim. İlgili komutana gösteririm artık o zaman. Çok teşekkür ederim, iyi akşamlar, iyi çalışmalar dilerim.

@kenanbirkan

Hocam küçük tansiyon en fazla 15 nasıl görüyor? Rahatsız olmuyor musunuz?

Büyük tansiyon 18 küçük 10 ları görüyor. Geçenlerde epey rahatsız oldum. Sizde ne gibi etkileri oluyor tansiyon yükseldiği zaman?

Bu değerlerle askerlikten muaf olacağınızı düşünüyorum. Fakat bu işin kolay kısmı. Bir an önce kardiyolojiden randevunuzu alıp gerekli tedaviye başlayın derim. Bu değerler sağlıklı değil. Allah acil şifalar versin.

@Roro, @kenanbirkan, vallaha bende hipertansiyon şeker tip2 kolestrol sol bilek tendon sinir kesisi ameliyat olmuştum kaç defa hastaneye sevk ettiler gittim paşa paşa 18 ay askerlik yaptım hemde doğuda ellerimde parmaklarimda his yoktu mg3 cûydüm bide tetiği sıkamıyordum.ama tendon sinir kesisi hariç bilmiyordum bende şeker Hipertansiyon olduğunu askerlik bittikten sonra öğrendim 😄

Allah acil şifalar versin. Önceden durumu bilip muaf olmak en iyisi. Hipertansiyon ne durumda hocam?

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@Roro, bilseydim muaf olurmuydum hala acaba diyorum hocam bizim zamanımızda 18 aydı 2 kış 1 yaz geçirdim. Ağrıda askerlik yaptım. Şimdi askerlik süresi kaç bilmiyorum ama 5/6 ay ise bence muaf olmadan yapılabilir. Hipertansiyon hergun fiks 14/9 bazı zamanlar yükseldigi zaman başıma enselerime ve gözlerime vuruyor. Hergün 1 adet muz yemeye çalışıyorum.potasyum olduğu için muzda gerçekten tansiyon hastalarına faydası oluyor.kristal Kaya tuzu tansiyonumu kesinlikle yükseltmiyor. Rabbim herkeze şifa versin

En fazla 15 dediğim değer çok nadir de olsa görülüyor bende. Genellikle yoğun iş temposu sonucunda ortaya çıkıyor. Genellikle 10 oluyor benim küçük tansiyon.

Baş ağrısı, yorgunluk ve kalp üzerinde bıçak batıyormuş hissi yaratıyor bende. Bir de kalp çarpıntısı da başladı sanırım bende. Hekime henüz gözükmedim bununla ilgili. Kalp atışlarımı gün içinde birkaç defa hissediyorum.

@oxzd,
2 sene önce büyük 21 leri yaşadım hocam. Serum falan yermiştik. Boşuna demiyorlar sinsi hastalıktır diye.Hafife almaya gelmez..Doktorumun bana söylediği toplumun büyük kısmının tansiyon hastası olduğu fakat farkında olmadıkları idi.Bilinçli bir toplum değiliz sanırım.
Muz,sarımsak,limon vesaire elbette bunlar faydalıdır fakat ilaçları aksatmamak gerekir.

Üst Alt