Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon nedeniyle askerlik için erteleme aldım..?

a.riz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar ben ali,
Kısaca durumumu yazayım, kısa dönem askerlik için şubeme başvurdum hipertansiyon hastasıydım ve düzenli ilaç alıyordum.
Aile hekimim izmir askeri hastanesine sevk etti bir hafta yattık ve heyet bir sonraki yıla bırakma kararı verdi.

Benim sorum bir sonraki sene ne karar verebilirler sizce aranızda bunu tecrübe eden varmı yakın zamanda veya öngörüsü olan?
Geçmişe dönük forumda incelemeler yaptım fakat tam sonuç yazan olmamış. Şuan nişanlıyım ve evlenmeyi düşünüyorum 2015 ağustosta tekrar şubeye gidip tekrar sevk alacağım. Askerlik durumu ortada kaldığı için ne doğru dürüst iş bulabiliyorum ne de evlilik için tam adım atamıyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Hipertansiyon nedeniyle yakın zamanda askerlik işlemi yapan oldu mu arkadaşlar?

Kendi soruma kendim cevap vereyim arkadaşlar sanırım aranızda bunu yaşayan olmadı.
Başka bir arkadaşa faydası olur umarım. 14 eylülde askeri hastaneye sevkimi aldım ve gittim muayeneler yapıldı ve doktor tekrar yatış verdi. geçen yıla göre tecrübeli olduğumuzdan tabi bütün aşamalar standart olarak uygulandı. neyse fazla söze gerek yok kullandığım ilacı kesmem söylendi ilacı hemşirelere teslim ettim.
ölçümler başladı 140/100mmhg olarak giriş yaptık. ilacı bırakmam sonrasında(5 gün kaldım hastanede p.tesi den cumaya) tansiyon ara ara yükseldi indi vs. en düşük 130/100mmHg çıktı en yüksekte 155/115mmHg çıktı arada dil altı(kapril) aldık ama düşürmediği bile oldu çarşamba gününden sonra hemşireler normal kendi ilacımı kullanmam gerektiğini ve ellerindeki verilerin onlara yeteceğini söyledi.

Yukarıda detaylı anlattım biraz sonuç olarak heyet karşısına çıktım ve "barışta askerliğe elverişsizdir seferde görev yapar" belgesi ile taburcu edildim.

Bu arada şunu fark ettim ki ilaç kullanımı ve periyodu çok önemliymiş. ilacı bıraktığım sırada yaşadığım olumsuzluklar çok etkiledi beni. ilaç kullanmaya başladıktan neredeyse 3 gün sonra toparlandım diyebilirim (ilaç coveram 5/5) size tavsiyem ilaçları mutlaka düzenli alın ve kontrolleri eksik etmeyin. daha bugün yakın tanıdığım (36 yaşında 2 çocuk babası) bir abimizi beyin kanamasından kaybettiğimizi öğrendim. Tansiyonu olduğunu bilmiyorlarmış.

Tüm milletimize sağlıklı yaşamlar dilerim..

Hipertansiyon

a.riz

Merhaba bende hipertansiyondan yatacagim.1 yil erteleme almistim.Simdi tekrar yatacagim.Tansiyonumun ilac ve dil alti ile beraber normal hali 16 11.Ayrica kalp kasi kalinlasmasi ve bobrek ustu bezlerinde sıkınti var dediler.Sizce sonuc ne olabilir?

Hastanedeki yatış süresince,size de düzenli olarak sabah,akşam tansiyon ölçümü yapılacak.Ölçümlerde yüksek tansiyon bulgularına rastlandığında ki siz 16/11 gibi yüksek bir ölçüm yazmışsınız,Buna göre askerliğe elverişli değildir raporu alırsınız.Ayrıca kalp rahatsızlıklarınız için,doktorlarla diyaloğunuzu kesmeyin.Hipertansiyondan dolayı başta kalp ve damar hastalılkları olmak üzere pekçok organınız etkilenecektir.

Hipertansiyon

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.Allah cumlemize acil şifalar versin.

Merhabalar dostlar ben geçen sene dahiliye bölümünden hem hipertansiyon hemde karaciğer yağlanması nedeniyle 42/C 1 yıl erteleme aldım.Bugün askerlik şubesine gittim ve hastaneye sevk ettiler ancak oradaki dahiliye doktoru karaciğer için düzelir deyip geçen hafta yaptırdığım test sonuçlarına bakmadan kardiyoloji bölümüne sevk etti tansiyonum bu aralar 135/93,138/89,140/92 ve 150/100 çıkıyor nabızım ise genelde 100 ün üzerinde çıkıyor.Muaf alabilir miyim.

ByMurat88 mrb geçmiş olsun eğer 150/100 olan tansiyon ölçümünü doktor dikkate alır ise muaf edilirsin
Sınır 150/100 ve üzeri olanlar muaf edilir.

umut2135 teşekkür ederim.Peki diğer yazdığım değerler çıkarsa ayrıca karaciğer durumu ile ilgili grade II yazıyor a42 f11 yazıyor askerlik şubesine verdiğim raporda.Geçen hafta gittiğimde değerler yükselmişti.Birde tansiyon için genelde dahiliye doktoruna gidiyorum kardiyolojiye hiç gitmedim.

ByMurat88 karaciğer yağlanmasında muaf alamazsın
Zaten 42/a/11 verilmiş elverişlidir diye
Hiper tansiyona dahiliye ve kardiyoloji bakar bana kardiyoloji vermişti muaf dediğim gibi sınır 150/100
39 yaşa kadar 40 yaş ve üzeri için 160/100 dür tansiyon tsk sağlık yönetmenliğe göre muaf verilir

Merhaba . Yardımızınıza ihtiyacım var . Geçen sene kilodan bir yıl erteleme aldım . Bu sene hipertansiyondan olduğu için belirtince ; dahiliye boy kilo 175 cm / 116 kg obezite yazdı . Vücut kitle endeksi yazdı . HP- hipertansiyon kardiyoloji sevk yazdı . Bu arada tansiyonum 20/11 ve 18/11 çıktı . Kardiyoloji holter istedi . Holter ortalaması 155/93 ( yada 155/98 di net hatırlamıyorum) çıktı . Onu yazdı . Sonra altına 42-B-1 (40 yaş vs yazdı) heyete gönderdi . Pazartesi heyete giriyorum . Nedir ne değildir . Bu ikinci muayenem. Sonuç ne olur. Niye böyle birşey yazdı umut bey

msk_sansal mrb 42 madde fıkra/1 göre askerliğe elverişli değildir verilmiş tarafınıza heyette buna uyar hayırlı olsun.

düzeltme

çok teşekkür ederim. Zahmet verdiniz. hakkınızı helal edin. yalnız şunu sormak istiyorum. 42/B/1 yazıyordu kardiyoloğun kağıdında. 42 madde fıkra/1 muafiyet kodu mu acaba onu anlamadım.

Son düzenleme:
Umut bey dediğiniz gibi oldu , tansiyon tedavime daha detaylı devam edilecek .

umut2135

Selamlar bugün tansiyon için holter bağladılaryarın sabah çıkartacaklar.Tansiyonum 2 kere 150/100 değerler çıktı ama genelde 148/97,137/87 bu değerler var muafiyet alma durumum olur mu?

ByMurat88 mrb geçmiş olsun 150/100 değerlendirmeye alır ise doktorlar muaf edilirsin hangi hastaneye başvurdunuz.

Hocam sizin durumunuz nasıl sonuçlandı ?
Aynı durumdayım lakin kardiyoloji(tansiyon) hastalarında muafiyet vermekten kaçınıyorlarmış.
Millet takılan holteri çıkarıp hiper tansiyonu olan birine takıp sonuçları manipüle ediyormuş.

Benide tepeciğe sevk ettiler , Kasım 9'da teslim olmam gerekiyor ama yapılan test sonuçlarının bazıları yetişmeyecek , dolayısıyla sonuçlandıktan sonra gideceğim (ilk terhis döneminde).

Bunu istemiyorum. Ya göndersinler ya iptal etsinler ortası çok rahatsız ediyor.
Ayrıca sizi hastaneye yatırıp gözetim altında tuttular mı ?

OğuzHan112

Merhaba sayın hocam , Herkese tek tek cevap yazmışsınız , herkes adına ben teşekkür etmiş olayım. sağolun var olun...

Aşağı yukarı bende aynı durumdayım 15/9 civarında çıkıyor , bazen 17,19 oluyor büyük tansiyonum lakin küçük t. 10'u hiç geçmiyor diyebilirim.

*Bu durumda muafiyet hakkım olur mu ?
*Kardiyoloğum önce askerliğine mani olmaz dedi sonrasında verdiği ilacı (coversyl) 1hafta kullanmamı sonra tekrar kontrole gelmemi söyledi. Sizce sonuç değişir mi?

- Başka bir kardiyolog yakınım bu durumda muafiyet vermek durumunda lakin tansiyonla ilgili konularda çok manipülasyon yapıldığından doktorların muafiyet kararı vermekten korktuklarından bahsetti. Siz bu konuda ne düşünürsünüz?

black.jack
Evet hekim arkadaşa katılıyorum,duyarlı olduğu içinde teşekkür ederim.
Kısa bir özet geçip size cevap vereceğim.

Gerçek hasta olan kardeşlerime diyeceğim yok,gerçekten hasta olan ve askerlik görevini yerine getiremeyecek durumda olan arkadaşlar var.onları bu konu dışında tutuyorum.
Evet bazı arkadaşlar var en ufak şikayette muafiyet alma yollarına gidip,hekimi kandırma rol yapma ve suistimal etme yollarına gidiyorlar,
Hastaneler oldukça yoğun,hasta sayısı çok fazla hekimlerde insan.
Dolayısı ile bazen hekimlerin iş yoğunluğundan faydalanan arkadaşlar bu durumu kullanıp muaf alıyorlar.bu durum sonradan anlaşılınca hekimler zor durumda kalıyor.
O yüzden herkesi vicdana davet ediyorum,5 yıl 3 yıl 2 yıl 18 ay askerlik yapan büyüklerimizde insandı öyle değilmi?

Şimdi size gelelim kaç yaşındasınız?tansiyonunuz sürekli böylemi?daha önce tedavi aldınız mı?bilindik kronik bir hastalığınız varmı?böbreklere bakıldı mi?
Şuan ki tedavini alıyorsan,tansiyonun kaç düzelme oldumu?

black.jack mrb geçmişmiş olsun
Askerlikten muaf olabilmeniz için önceden konulmuş
Hiper tansiyon hastası ve sūrekli kullanmışvolduğunuz ilaç ve ilaç raporunuz var ise 40 yaşa kadar 150/10 tansiyonuz totelde bu şekilde ise tansiyon holterde gösterilmiş ise ilk yıl erteleme ikinci yıl muaf verilmektedir tsk sağlık yönetmenliğinde bu şekildedir kendimde muaf edildim budurumdan dolayı.

OğuzHan112

Değerli hocam , Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim.

* Yaşım 29
* Tansiyonum aile hekimimiz tarafında geçen ay yoklama işlemleri sürecinde keşfedildi. Yüksek tansiyonun hiç olumsuz etkisini hissetmedim şu ana kadar.
* 24s Holter , 24s Ritmik holter , Ekg , Eko , dobbler , 2 kan tahlili (2.si daha da detaylandırmak üzere başka bir hekim tarafından istendi) , idrar tahlli gibi işlemler yapıldı.

Yapılan işlemlerde şu ana kadar tansiyonun sebebini ele veren ya da bir olumsuzluğa işaret eden bulgulara rastlanmadı. Yalnız eko,2.kan tahlili ve idrar tahlili sonuçları pazartesi çıkacak. Dobbler ise ayın 15'inde çıkacak

Verilen ilacı 5 gündür kullanıyorum. Ortlamada 1-2 puanlık bir düşüş oldu.

Asıl sıkıntı çektiğim konu şu hocam,

9 kasımda teslim olmam gerekiyor , lakin dobbler sonuçları söylediğim gibi 15'inde çıkacak. bu durumda başka bir sevk tarihine aktarılacak.
Bende bunu istemiyorum.. Yani bu şekilde sürüncemede kalması sosyal hayatımı (aile,iş vs.) çok etkiliyor. büyüklerimiz 'yap şu askerliği aradan çıkart biran önce' derlerlerdi , ne kadar haklılarmış şimdi anlıyorum :)

Sizce durumum ne olur ?
Takip etmeleri için hastaneye yatmam istenir mi ?
Sınır 15/10 deniyor, bu ilaçlı halde mi ilaçsız halde mi göze alınır?
Sınır 15/10 ise benim ilaçsız tansiyonum 17/9 civarında , küçük tansiyon 10'un altında olmasından dolayı muafiyetten vaz geçilir mi ?
Gidecek kararı çıkarsa bu tansiyon seviyesiyle askerde sıkıntı çeker miyim ? spor vs.
+olarak gideceğim yer yüksek rakımlı ben deniz seviyesinde ikamet ediyorum...
Bunlar tabi hep soru işareti oluşturuyor akılda. Ailem komple tansiyon hastası, Dedemizi anevrizma sebebiyle kaybettik. Bu yaşta haybeden göçüp gitmek istemiyorum :)

Fikir ve görüşlerinizi rica ederim...

Syg
Eren

black.jack
Anladım pekii,
Size coversyl başlanmıştı dimi? Kaç mg 5/10 ?
Bazı insanlarda hiç bir belirti olmadan da hipertansiyon görülebiliyor,ancak göz ardı edilmemeli nedeni nedir araştırılmalı.
Tedaviniz yeni başlanmış,tedaviye devam edip tansiyonu'nuzu takip edin.muhtemel doz yükseltilecek yada ilaç değişimine gidilecek.
Tedaviye rağmen remisyonda tutulamazsa 1 yıl erteleme sonrasında muaf tutulursunuz.
Yapilan tetkiklerde bir sorun olmadığı görülüyor dediniz,bir sorun olmadan da tansiyon yükselmez.
Yatış yapılmaya gerek duyulacağını sanmıyorum,tetkikler sonrasında gerek duyulabilir.
diğer tetkiklerin sonuçları çıksın yine konuşalım...

Askerde sorun yaşarmıyım sorusuna ise bu şekilde askere göndermezler zaten.gitsenizde orda gerekli şeyler yapılır ve geri yollanır,yüksek tansiyonla eğitim spor yaptırmazlar.tabi bunu birlik amirine söylemeniz gerekiyor...

Son olarak askere elverişli yada elverişsiz diye değerlendirildin mi?

umut2135

Umut bey merhaba , değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Tansiyonum askerlik yoklamaları sırasında keşfedildi. 2 ayrı doktor gördü , ikiside raporlu ilaç kullanmamda mütabık kaldı.

Hatta ikinci doktor dil altı hapı da verdi.

Çekilen holter ortalamasında 14.5/9.5 şeklinde görünüyor. gün içerisinde en yüksek 18.2/11.2 olmuş. sizce bu durumda akıbet ne olur ?

Siz ne zaman muaf oldunuz ? Hastaneye yatırıp takip ettiler mi ?

black.jack mrb
Ben 2017 yılında muaf oldum hastaneye yatmanıza gerek yok holter ve kendi takip ölćūmūnúnūzū doktora sunun
Onlar gerekli işlemleri yapacaklardır
Bu arada hiper tansiyon rahatsızlığının bir çogu nedeni bulunmamakta birlikte genetik olarak görūlmektedir ailede var ise size tavsiyem bu rahatsızlıkla askerlik yapmak zor olur sizin için ilaçla dūzene girerse tansiyonunuz sizi askere alacaklardır bi sūre sonra sorun yaşamaya baslarsiniz askerlikte karar asamasindayken isterseniz ilaçlariniza ara verebilirsiniz.ayrica izmir hangi hastanesinde işlemlerinizi baslattiniz?

umut2135

Hocam geç cevabım için özür dilerim. Verdiğiniz bilgiler çok önemli çoook teşekkür ederim.

İzmirde işlemlerimi Çiğli araştırma hastanesinde başlattım , Doktor holter sonucunu gördükten sonra ''evet tansiyon rahatsızlığın var, bu ilaca başla , bu tansiyon karnesini sabah akşam tut , kasımın ilk haftası yanıma gel. TANSİYONUN ASKERLİK YAPMANA MANİ DEĞİL'' dedi. Ama ''askerliğe el verişlidir'' raporu da vermedi.

Çekilen holter ortalamasında 14.5/9.5 şeklinde görünüyor. gün içerisinde en yüksek 18.2/11.2 değerleri var.

Şu an ELVERİŞLİ ya da DEĞİL raporu olmadığı için yoklama işlemleri halen bitmemiş görünüyor.

Salı günü doktora tekrar görüneceğim , verdiğim ilaçları iç , tansiyon kartına tansiyonunu işle dediği için.

Benim tuttuğum karneye göre en yüksek 17.2/9.4 en düşük 13.8/8.8 şeklinde. Doktor bu karneyi dikkate alır mı ? alırsa bunun sonucunda erteleme ya da muaf verir mi ?

9'unda askere gitmem gerekiyor normal şartlarda... ya bu işlemler yetişmezse diye telaş içerisindeyim.

Bedelli askerlik kapsamında gidiyorum. Askere gitmek problem değil zaten 20 gün gider yaparım. ama bu şekilde öyle mi böyle mi durumda kalması beni çok rahatsız ediyor.
Ve ticaretle iştigal ediyorum. bedelli ücretini ödedikten sonra Türkiyenin mevcut koşullarından mütevellit işlerimiz baya bi bozuldu.
20 gün yerime bakabilecek kimse yok ve dükkanı kapalı tutmam gerekecek. ayrıca evlilik arifesinde sayılırım. Yaş da 30'a dayandı...

Gönlüm muafiyet verilmesi ve ücretimin geri iadesi. Sonuçta bu 20 günde ülkeme bir hizmetim dokunmayacağı kesin. bu raporlarda spordan muaf tutulacağım da kesin.. Ee gitmemin kimseye faydası yok gibi duruyor.

Salı günü doktor gidebilirsin raporu verirse , sizce buna itiraz etmelimiyim ? Başka şehirdeki bi kardiyolog yakınımız bu şartlarda gidemezsin dedi... Kafalar çoook karışık :(

Size muafiyeti veren doktorunuz sorunsuzca işlemleri tamamladı mı? başka bir yere sevk etti mi ? Başka hekim görüşü aldı mı ? ya da heyete çıktınız mı ?

Syg
Eren

OğuzHan112

Oğuzhan hocam , değerli vaktinizi ayırıp destek olduğunuz için size müteşekkirim.
Ayrıca siteye yeni üye olduğum için halen biraz acemiyim, yorumunuz yukarıda kaldığından geç gördüm. Lütfen kusura bakmayın.

Başlattığı ilaç coversyl 5mg .
Ne süredir tansiyon rahatsızlığım var pek emin olmamakla birlikte 3-5 yıldır diyebilirim. (nabzım dinlenir pozisyonda bile hep yüksek kalırdı(90-110 civarı) , buna istinaden söylüyorum)
Bu sürede kalıcı bir zarar vermiş midir?
Yani kalbi yorduğundan dolayı kalıcı bir sorun oluşturur mu?
ortalama yaşama ömrüm kısalmış mıdır ?

Sorularım garip gelmemiştir inşallah , bu şekilde bir yorum aldım o yüzden sorma ihtiyacı hissettim :)

Doktorum ilacı verdi ve 10 gün sonra gel dedi , Bu sürede tansiyonumu tansiyon karnesine işlememi istedi.
Ama sözlü olarak ASERLİĞE GİTMENE BİR MANİ YOK dedi.
Karşılığında ASKERLİĞE ELVERİŞLİDİR ya da DEĞİLDİR cinsinden bir rapor vermedi. Bu sebepten yoklama işlemlerim askeriyenin sisteminde sonuçlanmamış olarak görünüyor.

Salı günü doktora tekrar gideceğim tansiyon karnemle birlikte. Sizde doktor o gün son kararı verir mi ? Erteleme ya da direkt muaf?

Çekilen holter ortalamasında 14.5/9.5 şeklinde görünüyor. gün içerisinde en yüksek 18.2/11.2 değerleri var.

Yani ortalama Umut bey'in bahsettiği 15/10'un altında.

Benim tuttuğum karneye göre en yüksek 17.2/9.4 en düşük 13.8/8.8 şeklinde. Doktor bu karneyi dikkate alır mı ? alırsa bunun sonucunda erteleme ya da muaf verir mi ?

black.jack
Est.Elimizden geldiği kadar bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz; sürekli yüksek basınca bağlı olrak bir takım komplikasyonlar olabilir,ancak bu sizin yaşam sürenizi kısaltma gibi bir şeye neden olmaz,tansiyon normal sınırlarda tutulduğu sürece ileriye dönük bir hasar oluşturmaz.önemli olan yüksek basınca maruz kalan damarları bir an önce rahatlatmak...

Öte yandan tedaviniz yeterli değil diye düşünüyorum,hekiminiz doz yükseltme veya ilaç değişimine gidebilir, bir hafta takip edin tekrar görelim diyebilir.

Benim kanatimce 1 yıl erteleme vereceklerdir,zaten bedelli yapacakmışsınız,20 gün çok uzun bir süre değil.
Ancak bu şartlarda askere yollamazlar,tansiyonunuz stabil olmadığı sürece askere yollanmazsın.ilac değişimi yada doz yükselterek bir süre daha takip isteyebilir ve sonrasında karar verebilir...

Tabi yine de en son kararı sizi takip eden hekim verecek,bizler sadece buradan sizin anlattığınız kadarını biliyoruz ve ona göre yorum yapıyoruz.yapılan tetkikleri işlemleri vs hekiminiz gördüğü için o daha iyi biliyor tabloyu,muaf da verebilir ertelemede.Hekiminiz karar verecek...

black.jack mrb
Elimizden geldiği kadar deneyim ve bilgilerimizi siz değerli
Ūyelerle paylaşmaya çalışıyoruz biraz olsun yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize gelelim sorulara not ettiğiniz
Tansiyon ölçūmleri tabiki doktora karar verme açısından
Refarans olacaktır değim gibi tsk saglik yönetmenliğinde
150/100 değerler ve ūzeri muaf gerektiriyor
Tansiyon şakaya alınacak bir rahatsızlık değil doktor da bunun farkinda ancak sanırım tam aklında sizin için bir karar verme derecesine gelmemiş benim rahatsızlığı 10 yıl oldu ve sūrekli ilaç kullanıyorum menemen devlet hastanesinden askerliğe elverişlidir raporu aldım kardiyoloji doktoru tarafından başkada bir doktora yönlendirmedi heyete çıktım ve raporu aldım
Eğer sonuç istediğin gibi olmaz ise şubeden kararra itiraz edip başka bir hastaneye tekrar sevk isteye bilirsin sonuç ne olur senin için bilemeyiz.

Üst Alt