umut2135
Hocam geç cevabım için özür dilerim. Verdiğiniz bilgiler çok önemli çoook teşekkür ederim.
İzmirde işlemlerimi Çiğli araştırma hastanesinde başlattım , Doktor holter sonucunu gördükten sonra ''evet tansiyon rahatsızlığın var, bu ilaca başla , bu tansiyon karnesini sabah akşam tut , kasımın ilk haftası yanıma gel. TANSİYONUN ASKERLİK YAPMANA MANİ DEĞİL'' dedi. Ama ''askerliğe el verişlidir'' raporu da vermedi.
Çekilen holter ortalamasında 14.5/9.5 şeklinde görünüyor. gün içerisinde en yüksek 18.2/11.2 değerleri var.
Şu an ELVERİŞLİ ya da DEĞİL raporu olmadığı için yoklama işlemleri halen bitmemiş görünüyor.
Salı günü doktora tekrar görüneceğim , verdiğim ilaçları iç , tansiyon kartına tansiyonunu işle dediği için.
Benim tuttuğum karneye göre en yüksek 17.2/9.4 en düşük 13.8/8.8 şeklinde. Doktor bu karneyi dikkate alır mı ? alırsa bunun sonucunda erteleme ya da muaf verir mi ?
9'unda askere gitmem gerekiyor normal şartlarda... ya bu işlemler yetişmezse diye telaş içerisindeyim.
Bedelli askerlik kapsamında gidiyorum. Askere gitmek problem değil zaten 20 gün gider yaparım. ama bu şekilde öyle mi böyle mi durumda kalması beni çok rahatsız ediyor.
Ve ticaretle iştigal ediyorum. bedelli ücretini ödedikten sonra Türkiyenin mevcut koşullarından mütevellit işlerimiz baya bi bozuldu.
20 gün yerime bakabilecek kimse yok ve dükkanı kapalı tutmam gerekecek. ayrıca evlilik arifesinde sayılırım. Yaş da 30'a dayandı...
Gönlüm muafiyet verilmesi ve ücretimin geri iadesi. Sonuçta bu 20 günde ülkeme bir hizmetim dokunmayacağı kesin. bu raporlarda spordan muaf tutulacağım da kesin.. Ee gitmemin kimseye faydası yok gibi duruyor.
Salı günü doktor gidebilirsin raporu verirse , sizce buna itiraz etmelimiyim ? Başka şehirdeki bi kardiyolog yakınımız bu şartlarda gidemezsin dedi... Kafalar çoook karışık
Size muafiyeti veren doktorunuz sorunsuzca işlemleri tamamladı mı? başka bir yere sevk etti mi ? Başka hekim görüşü aldı mı ? ya da heyete çıktınız mı ?
Syg
Eren
OğuzHan112
Oğuzhan hocam , değerli vaktinizi ayırıp destek olduğunuz için size müteşekkirim.
Ayrıca siteye yeni üye olduğum için halen biraz acemiyim, yorumunuz yukarıda kaldığından geç gördüm. Lütfen kusura bakmayın.
Başlattığı ilaç coversyl 5mg .
Ne süredir tansiyon rahatsızlığım var pek emin olmamakla birlikte 3-5 yıldır diyebilirim. (nabzım dinlenir pozisyonda bile hep yüksek kalırdı(90-110 civarı) , buna istinaden söylüyorum)
Bu sürede kalıcı bir zarar vermiş midir?
Yani kalbi yorduğundan dolayı kalıcı bir sorun oluşturur mu?
ortalama yaşama ömrüm kısalmış mıdır ?
Sorularım garip gelmemiştir inşallah , bu şekilde bir yorum aldım o yüzden sorma ihtiyacı hissettim
Doktorum ilacı verdi ve 10 gün sonra gel dedi , Bu sürede tansiyonumu tansiyon karnesine işlememi istedi.
Ama sözlü olarak ASERLİĞE GİTMENE BİR MANİ YOK dedi.
Karşılığında ASKERLİĞE ELVERİŞLİDİR ya da DEĞİLDİR cinsinden bir rapor vermedi. Bu sebepten yoklama işlemlerim askeriyenin sisteminde sonuçlanmamış olarak görünüyor.
Salı günü doktora tekrar gideceğim tansiyon karnemle birlikte. Sizde doktor o gün son kararı verir mi ? Erteleme ya da direkt muaf?
Çekilen holter ortalamasında 14.5/9.5 şeklinde görünüyor. gün içerisinde en yüksek 18.2/11.2 değerleri var.
Yani ortalama Umut bey'in bahsettiği 15/10'un altında.
Benim tuttuğum karneye göre en yüksek 17.2/9.4 en düşük 13.8/8.8 şeklinde. Doktor bu karneyi dikkate alır mı ? alırsa bunun sonucunda erteleme ya da muaf verir mi ?