Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon nedeniyle askerlik için erteleme aldım..?

Merhaba , Bana destek olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Sizlerinde belirttiğiniz gibi geçen ay 1 yıl erteleme kararı verildi...

Merhaba , konu hakkında bilgilendirme yapmak istedim. Umarım diğer arkadaşlara faydam olur.

Kasım 2020'de 2. Kez işlemlerime başladım.
Doktorum çok fazla suistimal edildiği için artık 1 gün yatırarak kontrol yapıldığını söyledi , tabiki beklemediğim bi açıklama oldu.

Verilen tarihte tekrar hastaneye gittim , covidden dolayı servislerin dolu olduğunu ve yatıramayacaklarını belirttiler. Holteri takıp eve gönderdiler. Ertesi gün holteri teslim ettim, sonucunu aldım ve doktoruma çıktım. Tansiyonum yine yasal sınırın üstünde göründüğü halde doktorum sonuçları kabul etmedi , yatış olmadan gelen sonucu dikkate almayacağını söyledi ve tekrar yatış kararı verdi!

Yaklaşık 1 aylık beklemenin ardından tekrar yatış için gittiğimde yine servisler dolu olduğu için yatış verilmedi bu sefer başka bir doktor bir önceki holter sonucumu dikkate alarak 42-B yani askerlikten muaf kararıyla heyete sevk etti.

Malesef heyetteki doktor 42-B yi dikkate almayarak
42-C yani ertesi yıla bırakma kararı verdi !
Açıklama olarak da 'yatış yapmadığın için böyle olmak zorunda!' dedi.

Şimdi ben bu karara itiraz etmek istiyorum.
İtiraz işlemleri hakkında bilgisi olan cevaplarsa ayrıca müteşekkil olurum.

Slmlar...

Merhaba arkadaslar. Daha once benzer deneyimi olan vardir diye bu gruba sormak istedim. Ben gecen yil bedelli askerlige basvurmak icin tecilimi bozdum. Fakat saglik muayenesinde hipertansiyon cikti. Holter, hastanede yatis testler falan derken git gel yaparak 3 aylik surecin sonunda ertesi yila birakma karari verildi. Mart ayina kadar askerligim tecilli. Fakat onumuzdeki hafta yeni ise basliyorum. Ise baslamadan once tekrardan islemlere baslamak istiyorum. Cunku calisiyorken izin alip surekli hastaneye gitmem mumkun olmayacaktir. Tecilim marta kadar olmasina ragmen ben simdiden yeniden bedelli askerlik icin saglik muayenesine basvurabilir miyim? Yoksa tecil tarihi bittiginde mi basvurabiliyorum ancak

Hocam bu konuda yardımcı olur musunuz hipertansiyon hastasıyım askeri hastaneye sevk ettiler holter takıldı dün biekac sayfa çıktı verildi Max 179/87 gün içinde 150/10 civarında gece uyurken düşük çıkmış holter sonucu ama ortalama 144 yazıyor kardiyoloji doktoruna henüz gösteremeden sonuç ne olur

Kaç yaşındasınız,kaç yıldır bu şekilde?

Belli bir süre gün içinde düzenli takip yaptın mı?

Tedavi alıyorsun mutlaka,tedaviye rağmen yüksek mi çıkıyor?

Ona göre cevaplayacağım.
sabo4747

33 yaşındayım hocam 1 buçuk yıldan fazla oldu teşhis konulalı o zamandan beri ilaç kullanıyorum doktor ilacı kesip holter sonucuna göre heyete not yazacağını soyledi

Anladım.

Muhtemel muaf tutarlar sizi...uyumak üzereyim.tekrar konuşuruz.
sabo4747

Hipertansiyon hastasıydım. Bir türlü tansiyonum kontrol edilemedi ve en son excaliba 40 plus, nexibol 10 mg ve hyperium verildi. Hala tansiyon ve kalpte ağrı şikayetlerim vardı ve Anjiyo oldum ve anjiyo sonunda aterosklerotik kalp rahatsızlığı tanısı aldım bir de koroner arter hastalığı. Ayrıca yaygın anksiyete ve depresif nöbet tanılarım var. Sınırda şekerim vardı ancak en son ki testte homair ve insülin değerim çok yüksek çıktı ve glifora başladım. Bütün ilaçlarım raporlu ve Sonuç olarak, tansiyon ve aterosklerotik kalp için excaliba, nexivol, hyperium, Ator kullanıyorum. Anksiyet3 ve depresif nöbet için 150 lustral 100 gyrex kullanıyorum. Şeker için günde iki kez glifor kullanıyorum. Bu durumda askere gider miyim sizce ?

Merhabalar engin bilgilerinize istinaden yazma gereksinimi duydum , 12 senedir nefronlarda hafif azalma nedeniyle hipertansiyon tedavisi görüyorum, ilaç ile normal sınırlarda lakin ilaçsız 140+ olarak ilerliyor, delix 10 protect kullanıyorum, aynı zamanda fibromiyalji kas romatizmasına sahibim , prosedürde ise yüzde 25 engelli raporum mevcut, tecilim bitiyor naçizane fikrinize istinaden benim durumum ne olur yaşım,28 tecilimin son senesi idi

Boy kilo kaç acaba.

Ht ilaçla kontrol altına alınmış,ilaçsız 140 çokta yüksek sayılmaz..140+devamlı 140 ve üzeri ise muhtemelen erteleme verilebilir,

Fibromiyalji ağrıların çok oluyorsa ve bu sosyal yaşantını olumsuz yönde etkiliyorsa artı ht her ikisi beraber değerlendirilirse erteleme sonrası muafiyet verilebilir..

Bura da şansın yarı yarıya.. askere alınabilirsin.. alınsa da geri gelme ihtimalin çok yüksek.

@Hakan4854,

Boy 1.85 kilo 71

Seneler önce alınan yüzde 25 daimi engelli raporum da var , aktif olarak ufak tefek problemler de var buna ek olarak ( sağ diz kapağında deformasyon, gözde şiddetli kuruluk , boyunda düzleşme ) bu ufak şeyleri de heyette söylemek gerekiyor mu ?

Üst Alt