Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipotiroid hastalığım var. Askerlikten muaf olabilir miyim?

riza_40

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim doğuştan hipotiroid hastalğım var bir kaç sene evvel nodül çıktı biyopsilerde bişey çıkmadı ve tiroid bezinin tamamı alındı o sıralarda da askerlik yoklamam vardı tecil için sağlam raporu aldım mayıs'ta da celbim var askeri hasteneye sevkimi istiyeceğim ilk yoklamada sağlam verildiği için elverişli mi derler yoksa askerlikten muaf mı olurum?

İlk yoklama önemli değil. Yeni muayenede durumunu aşağıdaki şarta uyuyorsa, muafiyet işlemi gerçekleştirilir:

B) 1. Kişinin çalışma gücünü bozan, şekil ve fonksiyon bozukluğu yapmış, tıbbi tedaviyle altı aydan daha uzun süreyle klinik ve biyokimyasal remisyonun sağlanamadığı, iç salgı bezlerinin kronik hastalıkları ve sekelleri (operasyona bağlı, kalıcı hipotiroidi, hipoparatiroidi ve benzeri) aminoasit metabolizması hastalıkları, depo hastalıkları (glikojen depo hastalıkları ve benzeri) ve ailesel hiperlipidemi (beslenme ve/veya lipid düşürücü ilaç kullanılmasına rağmen düşmeyen hiperlipidemiler).

peki sağlam raporu verirlerse ilaç kulanmama izin verirler mi?

tabi ki verirler. niçin ilaç kullanmaya izin verilmeyeceğini düşündünüz?

Ama askeri hastaneye sevk edildiğinizde askerliğe elverişli olup olmadığınızı anlamak açısından sıkı bir tetkikten geçirecekler. duurunuz askerliği yapmaya elverişli bulunmazsa askerlikten kesinlikle muaf edilirsiniz.

tamam teşekkürler bizim bi akraba gitti tiroid ilacını kullandırmadalr da o yüzden sordum

niye kullandırtmadılar bilemem. ama sürekli kullanmanız gereken bir ilaç varsa bunu kullanabilirsiniz. sorun olmaz. aksi takdirde askerlikten muaf etsinle rolur mu öyle şey?
zaten bunları düşünmeyin şimdi. hele bir muayene olun. buyuk ihtimalle muaf edilirsiniz.

ilacı kullanırsın ama revirden 1 er 1 er verirler sana kutuyu vermezler..

ya bugün askerlik şubesine gittim ilaç izni almak için aile hekimliğine sevk ettiler doktor da 11'de çıkmış yarın da 23 nisan tatil olur ertesi gün gitsem bir problem olur mu? yarım edebilir misiniz?

gecmıs olsun hipotiroid hastalığı küçümsenecek bır hastalık degıldır umarım ılac kullanmanız acısından sorun çıkarmazlar

Malesef ilacı kullanma diyecek kadar cahil bir uygulama söz konusu..banada aynısı denmişti...

kan tahlili yaptırıp kurula göndermek için mi ilacı kestircekler?

ya arkadaşlar ask. hast. ye gittim askerlikten muafmışım ama kurul için tahliller ve ultrason filan istedi ona da biraz süre lazım bi de ultraosn ayın15'inde haftaya da birliğe sevkim vardı birliğe sevkim yandı mı şimdi?

hayır sevkin yanmaz işlem bitene kadar...

hm askeri hastanedeki işlem bittikten sonra sevki verilir yani?

ya arkadaşlar hastaneye gittim dr. bu hastalığı olanlar askere gitmiyor dedi.Tahlilleri filan yaptırdım perş kurula çıkcam.Kurul'un sağlam verebilme ihtimali var mı yoksa sadece tahlillere bakıp çürüğü mü verirler?

Kurul tahlile ve doktorun kararına uyup muaf sayacaktır.

rıza dostum biraz fazla kafana takmışsın bu olayı.muaf olacaksın az sabret..

valla yokuşu çıktık son bi düzlük kaldı kafayı ona taktım işte :)

ya arkadşlar hastaneden muafiyet belgwsini aldım şubeye götürcem muafiyet belgesinden başka bişey götürmeme gerek var mı?

arkadaşlar ben 2013 nisanda atom tedavisi gördüm ve kalıcı olarak hipotiroidi hastasıyım ömür boyu hergün hap kullanıyorum. askerlik şubesindeki görevli bana askerlik yapamazsın büyük ihtimal muaf olursun dedi . pazartesi mauyene olmaya gideceğim bu konuda bi bilgisi olan varmı benim gibi olupta muaf olan?

Yakın zamanda Hipotiroid nedeniyle askerlik işlemi yapan arkadaşlar var mı? Deneyimlerinizi yazar mısınız lütfen?

ALLAH ALLAH hipotiroidini hastalıktan nezaman saymaya başladılar günde 400 gr ilacını içtiğim halde sağlık kurullarında oranı 10 ölçütte 40 yazıyor ama kimse ölçüte bakmıyor çoğu hastanede aslında endokronolojide bakılması gereken bir hastalık ama drları olmayınca yada bölümü 1 sene sonraya randevu verdiği için iç hastalıkları bakıyor ben tirioid ilacı kullandığı için bir insanın askerlikten muaf olacağını sanmıyorum ama yakın zamanda bir tanıdık askere gitti ustabirliğine kadar askerlik yaptırdılar ustabirliğinde boy ve külosu çok düşük olduğu için gataya sevk ettiler gatadan terhis aldı ama bu insanın boyuda kısaydı ve olması gereken kilodada değildi yinede usatbirliğine kadar askerlik yaptı

arkadaşlar size geçen hafta askerlikle ilgili başımdan geçenleri anlatayım. ben hipertiroidi hastasıydım ve nisan 2013 te atom tedavisi oldum ve hastalık hipotiroidiye döndü hergün ilaç kullanıyorum.bu arada 25 yaşındayım. geçen p.tesi fethiye askerlik şubesine gittim hastalığımı söyledim ve beni marmaris aksaz asker hastanesine sevk ettiler.ertesi gün gittim ve dahiliye doktoru izinli olduğunu söylediler ve kardiyoloji dr. bakıyor dediler. bende izmir e sevkimi istedim dr da sevki yazdı. aksazda 4 saat sürdü işlemlr öğle arası vs araya girdi tabiki.ve ertesi gün izmire gittim çarşamba günü. 9.30 gibi çıktım doktora ben hipotiroidi hastasıyım dedim. tam şikayetlerimi söyliycektim dr. hemen kan tahlil yazdı tsh t4 t3 ve kağıdı elime verdi sıradaki dedi. görevlide laboratuvarı tarif etti gittim kan verdim öğleden sonra sonuç çıkar dediler. saat 14.30 gibi sonucu aldım ve doktoru bekledim. değerle normaldi. hepsi olması gereken aralıktaydı. ve doktora sonucu gösterdim. ben bu arada 'DOKTOR BEY BEN ÇOK SİNİRLENİYORUM VE SÜREKLİ HALSİZ VE YORGUN OLUYORUM BUNLAR NORMAL Mİ İLAÇLAR LA BİR ETKİSİ VAR MI' dedim. tabi doktor bu arada kağıda bişeyler yazıyordu. okumaya çalıştım göz ucuyla ama göremedim. ve doktor bana 'GENÇSİN İLAÇLAR AZ GELMİŞ YAŞINDAN DOLAYIDIR GEÇER' dedi. şoka girdim böyle bişey beklemiyordum.ben bi kaç gün ilaç kullanıp bik aç günde ilaç kullanmadan tahlil yaparlar sonuçları karşılaştırırlar bi hafta on gün sürer sanmıştım. ve görevli çıktıyı bana verdi şu yazıyordu. '' TSK SAĞLIK YET. YÖN. A41F1 E GÖRE KOMANDO OLAMAZ ASKERLİĞE ELVERİŞLİDİR''. ve 80 tl yolluğu alıp evin yolunu tuttum. anlıycağınız her hipotiroidi hastası muaf olmuyor derecesine göre değişiyor. kişinin çalışma gücünü bozmuyorsa hayılı tezkereler.. birde askerlik şubesindekiler '' DOKTOR ÖNCE SAĞLAM YAZIP ASKERDEYKEN HASTANEYE GİDİNCE DAHA GENİŞ BİR MUAYENEDEN GEÇİRMEK İSTİYORLAR '' dedi. bunu da duydum. herkese geçmiş olsun...

valla ben rahatsızlığımı şubede söyledim aile hekimliğine gönderdiler o da askeri hasteneye gönderdi orda da doktor muafsın dedi 2 defa tahlil bi de ultrason bi de ilacı kesmemi istedi kurula gönderdi kurul da muafiyet verdi hastenede biraz bekledim ama değdi

hayırlı tezkereler sana da :)

acemi birliğine katıldıktan sonra yani askerken hastalığımı söylesem askeri hastanye sevk edip daha geniş bir tetkikten geçirirler mi acaba bilgisi olan var mı?

merhaba konunun üstünden zaman geçmiş ama bende de hashimoto tiroiditi var ve euthyrox kullanıyorum.askerlikten muafmıyım?bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.

bende haşimato hastasıyım askerlik muafmıym allah rızası için cevap yazın ..

Üst Alt