Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipotiroid hastalığım var. Askerlikten muaf olabilir miyim?

erns26 muayenede durumun aşağıdaki şarta uyuyorsa, muafiyet işlemi gerçekleştirilir:

B) 1. Kişinin çalışma gücünü bozan, şekil ve fonksiyon bozukluğu yapmış, tıbbi tedaviyle altı aydan daha uzun süreyle klinik ve biyokimyasal remisyonun sağlanamadığı, iç salgı bezlerinin kronik hastalıkları ve sekelleri (operasyona bağlı, kalıcı hipotiroidi, hipoparatiroidi ve benzeri) aminoasit metabolizması hastalıkları, depo hastalıkları (glikojen depo hastalıkları ve benzeri) ve ailesel hiperlipidemi (beslenme ve/veya lipid düşürücü ilaç kullanılmasına rağmen düşmeyen hiperlipidemiler).

abi bu haşimato ömür boyu hap kullanmak zorundayım halsizlik,sinir vs yan etkisi çok bu gruba giriyo sanırım bilemedim

kardeşim aynı hastalıkta bendede vardı gata da bana cürük raporu veridiler

tşk ederim abi ihşallah banada verirler yan etkileri çok olan bela birşey..

Konuyu hortlatmış olucam ama az önce hastaneden geldim. Sormak istedim, zaten hipotroid olduğumu bilerek gittiğim hastaneden hasimato hipotroidi olduğumu öğrenerek heyet e sevk edildim. Bundan önce ortopedi ve Kulak burun boğaza da görünmüştüm. KBB komando olamazsın demişti. Ortopedi de iskelet yapısında sıkıntı yok teşhisi koydu. Dahiliye deki Tabip Albay hasimatosun dedi bir iki kitap karıştırdı heyete sevk dedi. Yakın zamanda hasimato sıkıntısıyla heyete giden oldumu acaba durumum ne olur. İleri seviye hasimato olduğunuda belirteyim ellerde ödem kemik kas ağrıları vs var.

merhaba. yakın bir arkadaşım kıbrıs komando birliğinde. hipotiroidizm hastalığı var. 100 mg euthyrox kullanıyordu. acemi birliğinde o kadar sorun olmadı ama usta birliğinde ilacını vermemişler. kalpte üfürüm çıkmış. nefes darlığı halsizlik vs varmış. revirdeki doktor tahlil yapmadan çürüksün demiş. birkaç doktoru aramış onlar da çürük demişler. 15 gün ilaç kullanmayacaksın demişler. çocuğun durumu hiç iyi değil. bu rahatsızlıktan dolayı çürük verirler mi? daha önce ameliyat vs. olmadı, nodül de yokmuş. çürüğe çıkmak da istemiyor. tahlil sonucuna göre gataya sevkedebilirlermiş. çürük vermeme ihtimalleri var mı? geri hizmette kullanabilirler mi? cevaplarınızı bekliyoruz.

OturanBoğa abi değerleri normalin üstünde çıkmış. üç haftalık hava değişimi ile Ankara Gülhane'ye sevkedecekler diyor. orada muafiyet verebilirler mi? nasıl ilerler hiç bilemiyoruz.

Son olarak; Ankara'da "askerliğe elverişlidir" kararı verildi.

Üst Alt