Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hız sınırlayan 64 nolu kod herkese ekleniyor mu?

dipteyim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Sol bacakta polio sekeli engelim var. Sadece otomatik vites kullanabiliyorum. Ehliyetimi değiştirmek için sağlık raporu aldım. Eklenen kodlar:

47. İki tekerlekli araç kullanamaz,
64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesindebelirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır. ,
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araçkullanamaz,
10.02 Otomatik vites ,
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

Merak ettiğim bu 64. madde herkese ekleniyor mu? Yoksa bana neden yazmış olabilirler?

Babamın sağ ayağında hafif kısalık var. Aynı kodu ona da verdiler. Sizdeki olan diğer kodlar bizde de mevcut.

Bana da eklediler. Kafalarına göre ekliyorlar. Bir şeyler eklemeye gerek duyuyorlar. Bana ilk rapor da 102 eklemediler o rapora da kafalarına göre gözlük eklemişler. Gözlüğü kaldırılması için yeni rapor yaptılar ona da 102 eklemişler :)

bu 64. madde olan normalde görme problemi olanlara eklenmesi lazım ama bunlar herkese ekliyor gibi geldi.

Ne ekleyeceklerse ekleseler de yeter ki ehliyetimi verseler. Bana da eklemeleri kodu eklemek yerine hiç sürücü olamaz deyip geçtiler.

@dipteyim, O kadar bozuk bir düzenleri varki ben başka kodu kaldırmak için itiraz ettiğimde hiç olmayan 64 kodunu eklediler kafalarına göre. Bu doktorlar iyice sapıtmış vaziyette, herkese tavsiyem cidden haketmediğinize inandığınız bir kod varsa gidip dava açın uğraşın.

@hayat76,
Abi güç onlarda şans ve tanıdık olacak yoksa vermiyorlar. Bana da Ticari araç kodunu eklediler şimdi KPSS tercihlerinde şoför seçemiyorum. Taksici olamıyorum.
Ehliyeti verdiklerine şükrediyorum.

Soldan düşük ayak var banada aynı kodlarla verdilrr ama bana 64 kodunu eklemediler çok enteresan saçma bişey olmuş

Bunun bir standardı olması gerekmez mi? Kiminde var kiminde yok...
Gözlük bile kullanmıyorum, başka hiçbir sağlık sorunum yok. Neye göre benim trafikte seyredeceğim hızı kısıtlıyorlar.
Bütün engelli sürücüler 10 km daha yavaş seyretmelidir diye bir kural mı var? Ya da bu maddeyi neye dayanarak ekliyorlar?
Bununla ilgili açıklamayı nerden bulabiliriz veya kimden talep edebiliriz?

@dipteyim,

Adamlar bana gözlük kullanmadığım halde gözlük eklemiş silene kadar canım çıktı vicdana gelmeseler önce Kırıkkale sonra Samsuna gönderecekler itiraz için de allahtan vicdana gelip raporu iptal edip tekrar çıkarttılar.
arkadaşlar ne varsa ekliyorlar umurlarında dahi değil.

Üst Alt