Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hızlı tren ankara-istanbul engellilere ücretsiz mi?

adil12

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
27
Arkadaşlar ankara istanbul YÜKSEK HIZLI TREN 70 YL FİYAT SANIRIM. BİZ ENGELLİLER NE KADAR ÖDEYECEZ.

valla mı o zaman ben gidiyim yahu ankaraya :) Biraz medeniyet şehri görelim :)

adıl ankarada medenıyet 10 15 yıl onceydı. sımdılerde oyle bısıy yok ter kokularından tıklım tıklım otobuslerınden asık suratlı bencıl ınsanlarından kalabalıktan baska sey yok. ah ıstanbul. ne kadar kalabalık olsada ınsanlar daha guler yuzlu daha anlayıslı daha yardımcı. daha mutlı ınsanlar.

409 kişi taşıyacak
* YHT hattı için 511 km. yeni ray döşendi.
* 40.8 km tünel, 14.5 km Viyadük, 40.3 milyon m3 Hafriyat yapıldı.
* 55 business, 354 ekonomi, 2 özürlü koltuğu ve 8 kafeteryaya sahip.
* Ücreti ise: 70 TL, öğrenciye 35 TL., süresi 3 saat 30 dk.

burda engelliler kelimesi geçmiyor [FONT=Gotham Narrow SSm]Erdoğan, YHT'nin ücret tarifesine ilişkin, "Bilet fiyatları 70 lira normalde. 7 yaş altı ücretsiz, 7-12 yaş çocuklar yarı fiyatına 35 lira, 65 yaş üstü 35 lira, öğrenciler 55 lira" dedi.
[/FONT]
http://www.mynet.com/haber/politika/basbakandan-mujde-yht-1-hafta-ucretsiz-1371446-1

sarasota nerede yazıyor engellilere ücretsiz olduğu doğruysa bizde bilelim

Walera AİLE SOSYAL BAKANLIĞI kartı ile sana beleş :) bol bol gider gelirisn ankaraya :)

daha önce çıkan yasa ile TCDD AİT BANLİYÖ KARA TREN HIZLI TREN İL İÇİ VE İLLER ARASI HIZLI TRENDE DAHİL ÜÇRETSİZ

HEMDE YENİ DEĞİL 3 AYI GECTİ BEDAVA OLALI BAŞBAKANIN SÖYLEMESİ GEREKMEZ İLLA SÖYLEMSİMİ GEREKİRDİ

BEN 15 GÜNE BİR ESKİŞEHİRE GİDİP GELİYORUM AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI KARTI OLAÇAK YALNIZ

Teşekkürler başbakanım ülkeye kazandırdığın hizmetler için

inşallah hızlı tren rayı bir çok ile ilerki zamanlar da ulaşır

şu anda devam eden yht ankara sivas yozgat var seneye açılışı

bildiğim kadarı ile izmir var devam eden çalışmaları

ülkeme faydalı işler yaptığı için teşekkürler

selam engellilere ücretsizde diyelimki istanbuldan ankaraya geleceksiniz bileticin rezervasyon yapdiracaksiniz yetkililer size beyfende yada hanfendi kentejyan doldu diyecek sizde alinda hizli treninizi müsayit ......... diyeceksiniz

Ya niye anlamıyorsunuz aile sosyal politiklar bakanlığı kartını verip hangi tarihe isitiyorsan direkt biletini alıyorsun engellilerde rezervasyon olayı yok treniniz müsaitmi derdi yok

gidiş biletini alırken aynı yerden dönüşü birlikte alabiliyorsun ama önemli not yht dolu olduğundan en az bi hafta önceden bi kaç gün önceden biletinizi alın

bazıları bilet veriliyormu der normal kişiler gibi bilet veriliyor ücret kısmı 0 yazıyor

arkadasim ben madem engelliyim neden 1 hafda önce bilet icin arayim ozaman bana her saat her dakika bilet bulamazsam ne anlami olacak engelli icin 3 gün 5 gün önce aramam sacma degilmi

ne saçmalıyorsun trene sadece senmi biniyorsun tüm herkes yht tercih ediyor

düşün ben eskişehire kadir Çöpdemir ile seyahat ettim

otobüste istediğin zaman düzenli yer bulabiliyormusun örneğin bayramlarda hafta sonlarında fullll

her zaman değil tabi oldu engelli için belki bilet ister diye koltuk mu ayırsın saçmalma

Artı internetten veya dışardan bilet temin eden yerden alamazsın sadece garlardan engelli kimliğini gösterip

gişeye kartını verip bilet alabilirsin tabi yerine başkasınada aldırabilirsn binerken kontrol ediliyor zaten

duran arkadasim denizi görmeden pacani siyirma derim sacma sacma yorumlarda yapma önce bir ara bakalim ben burda olacaklari yorumunu yapiyorum burasi türkiye tamam

Ben maksimum 15 günde bir eskişehire gidip geliyorum üçretsiz olduğu ayda mart secimleri öncesiydi

bugune kadar defalarca bindiğim için ve kullandığım için yazıyorum

ezbere yazmıyorum

bende diyorumki duran kardesim bügün ücretsiz bak yerin özellestirecekler engelliyede ücretli olacak ayni İDO gibi olacak bende pendikden yalovaya 8 tl veriyorum neden neden viriyim maden ben engelliyim neden benden ücret aliyorlar nerde kaldi benim engelim sacmaliktan baska birsey degil benim dedigim herzaman cikar bunuda digerleri gibi özellestirirler ondan sonra bir bakmissin bizde engelsiz olmusuz iyilesmisiz... saygilar

arkadaşlar aile sosyal yardım bakanlığı kartı da nedir nerden alınıyor..bende başbakanlık kartı ve ücretsiz istanbul seyahat kartı var..şimdi yeni bir kart daha mı çıktı..nereye başvuruyoruz nerden alıyoruz bu kartı.

eskiden aile sosyal politikalar bakanlığı olmadığından başbakanlık özürlüler daire başkanlığı kartı veriliyodu

ama şimdi aile sosyal politikalarbakanlığı kartı veriliyor elindeki mevcutlada binebilirsin üzerinde oran yazıyorsa

bakanlık kartı almak için raporunun aslıyla gidip raporunu verip 2 gün sonra verilior kartın

arkadasim ben madem engelliyim neden 1 hafda önce bilet icin arayim ozaman bana her saat her dakika bilet bulamazsam ne anlami olacak engelli icin 3 gün 5 gün önce aramam sacma degilmi
YHT vagon sayısı ve koltuk sayısı belli, misal hepsi doldu. 70 Lira ödeyene de, öğrenciye de yer yok, talep eden engelli olunca yedek vagon mu takacak?
Kamera şakası gibi yaw :D
Heyyyyyyyyyt üleyn, ben engelliyim, sadrzamın sol kulağından koptum, boşaltın üleynnnnn!
Çok güldüm sağolasın, 2-3 gün neşem eksilmeyecek kadar neşe depoladım :D
Hayırlı Ramazanlar...

Neyi paylaşamıyoruz arkadaşlar ya sürekli kavga var içimizde....

walera;
trt de açılış proğramı vardı ordaki konuşma yapan spikerlerden biri söyledi

özcan kamil;
evet doğru söylüyorsun kardeşim TCDD yi özelleştirmek için çok uğraştılar ama kimse talip olmadı hal böyle olunca mecbur bişeler yapılması gerekiyordu ve yaptılar şimdi bile bu şekliyle özelleştirilmeye gidilse havada kaparlar zaten olacağıda bu öyle görünüyor

olmadı Hızlı Trenimiz ki bizde binelim :D Hızlıyı geçtim Kara Trenede razıyız :D :D

Şuanki Dönemin Başbakanı 2011 Seçimlerinde atıp tutmuştu burda her ilçede her sokakta pankart afiş vardı "Trabzon'a Hızlı Tren Getircem" diye ama nerdeeeeeee :) :)

goktug61;

sende ne aceleciymişsin be kardeşim hedef 2023 diyorlar duymuyormusun ne kaldı şurda azıcık sabret :)

13 sene falan var fazla uzun bir süre değil Allah ömür verirse görürüz inşallah

pardon 9 sene yawww yanlış yazdım :)

hadi hayırlısı o zaman gelirse görüşürüz :) :)

ama yukarıdada belirttiğim gibi o kadar uzun ömürlü olmaz oraya gelene kadar çoktan özelleştitirler yani ücretli binersiniz :)

ahaha doğru diyorsun özelleşme son hızla devam ediyor zaten :)

arkadaşım kendini mutsuz hissetmek hoşunamı gidiyor.biz diyoruz toplum engellileri dışlamasın.allahtan gelen engelimizden dolayı herşeyi yapabileceğimizi sanıyorsun.adam ücretsiz yapmış.bizde diğer insanlar gibi kurallara uyup erken rezervasyon yaptırıp bineriz.ben tcdd'de çalışıyorum senin kadar özelleştirmeyi dert etmiyorum.ve 2023 kadar olmayacağını biliyorum.şimdi git rahat rahat bin yht ye bardağın dolu tarafıma bakmayı dene

Üst Alt