Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hızlı tren ankara-istanbul engellilere ücretsiz mi?

arkadaşım kendini mutsuz hissetmek hoşunamı gidiyor.biz diyoruz toplum engellileri dışlamasın.allahtan gelen engelimizden dolayı herşeyi yapabileceğimizi sanıyorsun.adam ücretsiz yapmış.bizde diğer insanlar gibi kurallara uyup erken rezervasyon yaptırıp bineriz.ben tcdd'de çalışıyorum senin kadar özelleştirmeyi dert etmiyorum.ve 2023 kadar olmayacağını biliyorum.şimdi git rahat rahat bin yht ye bardağın dolu tarafıma bakmayı dene
TCDD çalışıyor ve dert etmiyorsan ne mutlu sana o zaman ne diyeyim Telekom ve tekelde akrabalarım vardı bir özelleşti hepsi allak bullak oldu başına gelmesini istemem ama gelirse o zaman anlarsın tabi kadroluysan taşeronsan zaten farketmez senin için

arkadaslar benden sizlere tavsiye hemen binipde istanbuldan ankaraya gitmeyin aradan biraz zaman gecsin ne olurne olma malüm burasi türküyeeeeeeeeeeeeeeeee

Yht engellilere yüzde 50 indirimli ücretsiz degil.anahat ve banliyö trenleri ücretsiz engellilere. Bugün bilet almaya gittim tren garına sordum görevliye böyle cevap verdi.BİLETTE YAZIYOR ARKA TARAFINDA

27temmuz -3 agustos yht ücretsiz 1 hafta

Engellilere ücretsiz olduğunu ben duymadım 7 yaş altı ücretsiz 65 yaş üstü ücretsiz öğrencilere 55 miydi neydi ama engelliden bahsetmiyor ben duymadım ya da..

arkadaşlar ana hat ve banliyö trenleri ücretsiz olduğuna göre engellilerede ücretsizdir . ben öyle düşünüyorum. normal tren ücretsiz ise bence yht de ücretsizdir

engellilere trenlerler üçretsiz arkadaşlar ben 4 aydır trenlere biniyorum sehirler arası ve sehirler içi daha üçret ödemedim engelliden gaziden 65 yaş üzeriden üçret almıyorlar

yorgun savaşçı;

demekki görevlinin dünyadan haberi yok engellilere ücretsiz arkadaşlar 65 yaş üstü indirimli sadece bu

yht dediğiniz şey zaten anahattır. Şehirlerarası çalışan trenlere yani ekspreslere anahat denir. bu durumda ücretsiz olması gerekmektedir. Ayrıca internet sitesin %40 ve üzeri engellilere ücretsiz, %50 ve üzeri ağır engellilere refakatçisiyle birlikte ücretsizdir. Memur işgüzarlık yapmış, benden size söylemesi gidin hakkınızı arayın.

arkadaşlar işin aslı budur...4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6495 Sayılı Kanuna göre;
- 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ücretsiz, şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerinde ise % 50 indirimli seyahat edebilecekler.
- % 40 ve üzeri engellinin kendisi, %50 ve üzeri engelli olup, “Ağır Engelli Raporu” bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi,
- Kanunlarla ücretsiz seyahatlerden yararlanan yolcuların yanı sıra vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları; banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ve şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerde (yataklı, kuşetli ve Business vagonlar hariç) ücretsiz seyahat edebileceklerdir.
Bu indirim ve ücretsiz seyahatlerden yararlanabilmek için;
65 yaş üstü yolcularımızın nüfus cüzdanı, engelli yolcularımızın Başbakanlık Özürlüler İdaresinden veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınmış Engelli Kimliği, engel oranı işlenmiş ise nüfus cüzdanı, hiç birinin bulunmaması halinde sağlık raporu, Vazife Malullerinin yakınlarının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınan kartları ibraz etmeleri gerekmektedir.

polemige gerek yok kanun bu :)

Yolcu taşımacılığına teşvik amacıyla, yolcu tarifesi gereğince gidiş-dönüş bilet alanlara, 26 yaşına kadar olan gençlere, öğretmenlere, askeri yolculara, gruplara, 60 yaş ve üzerindeki yolculara, basın kartı sahiplerine yüzde 20'şer, 65 yaş üzerindeki yolcular ile 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim uygulanacak.

Yüksek hızlı tren, İstiklal Madalyası sahiplerine, harp malullerine, terörle mücadelede yaralanan veya sakatlanan gaziler ile engellilere ücretsiz olacak.

Anadolu Ajansı

çok umutlanmayın bu gece haberlerde demiryollarının özelleşeceği haberi verildi acaba özelleştiği zaman ne olacak

Şu "Özürlü" kelimesinden nefret ediyorum iğrenç bir tanım bu sözü kullananlara büyük tepki gösterilmelidir ! "Engelli" diye söyleneceği halde halen "Özürlü,Sakat" gibi değişik tanımlamalar yapılıyor pess!

1 haftalık beleş geziyi diyosanız millet onar onar bilet almış yer yokmuş vagonlarda bulabilirseniz keyfini çıkartın gezin

hızlı tren için iett beyaz kart ve/veya rapor yeterli mi? yoksa engelli kartı çıkarmak gerekir mi?

arkadaşım kendini mutsuz hissetmek hoşunamı gidiyor.biz diyoruz toplum engellileri dışlamasın.allahtan gelen engelimizden dolayı herşeyi yapabileceğimizi sanıyorsun.adam ücretsiz yapmış.bizde diğer insanlar gibi kurallara uyup erken rezervasyon yaptırıp bineriz.ben tcdd'de çalışıyorum senin kadar özelleştirmeyi dert etmiyorum.ve 2023 kadar olmayacağını biliyorum.şimdi git rahat rahat bin yht ye bardağın dolu tarafıma bakmayı dene

yukarıdaki yazının sahibi arkadaiş TCDD de çalışıyormuş vede 2023 yılına kadar rahat olun özelleştirme yok demiş gülermisin ağlarmısın dün haberlerde de sayın ulaştırma bakanımız çıktı dediki TCDD yi özelleştireceğiz eeeeeeeeeeeeee tabi eski haliyle satmaya çok çalıştılar ihaleye bile giren olmadı şimdi değerlendi ya hemen satacaklar tabi alıcısıda çok olur bu saatten sonra arkadaşada özelleşme sürecinde mutluluklar dilerim

Üst Alt