Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmet birleştirme yıllık izinler açısından bir katkı yapmıyormuş!?

pasini

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ssk da 10 yıl çalışan bırı 30 gun senelık ızın kullanıyor.memurıyete geçince ssk gunlerını kabul edıyor ama kıdem derece ızıne etkı etmıyor dıyor .böyle bır mantık olabılırmı sizce ...ssklı da olsa adam 10 yıl çalışmış devlete prım ödemış ve kazanılmış bır hak var yanlışmıyım....

Arkadaşlar ben bu konuda dilekçe verdim fakat "red" yedim kurumumdan. Sadece emeklilikte faydası olacak.

TAN_12

sen dılekçeyı kurumamı verdın
emeklı sandıgı genel mudurluyune bun u vermelıyız belkıde...

Benim 10 yılım yeni doldu.sistem otomatik 30 gün yaptı.milli eğitimde memurum 6 yıldır.

haci kardeş nasıl oluyor o iş yanı 4 yıl ssk gunun vardı 6 yılda mebde çalıştın sıstem hemen 30 gun yaptı dogrumu anladım...benım 10 yıl ssk var bır yıllık memurum insan kaynakları bana 20 gün kullanırsın dedı ...

Boşa canınızı sıkmayın arkadaşlar bu konuda, şirketten çalışıp aynı kurumda kadroya geçenlerde aynı sıkıntıyı yaşadı.

haci kardeş nasıl oluyor o iş yanı 4 yıl ssk gunun vardı 6 yılda mebde çalıştın sıstem hemen 30 gun yaptı dogrumu anladım...benım 10 yıl ssk var bır yıllık memurum insan kaynakları bana 20 gün kullanırsın dedı ...

çok saçma deyılmı gül hanım ssk da 30 gün izin kullanan bırı memur olunca 20 ye düşsün eski günleri saydırdıgı halde ...

Aynen öyle oldu arkadaşlar.milli eğitimde mebbis de kayıtlı izinlerimiz.özellikle bekleyip takip ediyordum 10 yıl dolduğu anda sistem otomatik 30 güne çıkardı iznimi.

hacı kardeş özelde ne iş yaptın sen teknık hızmetler falanmı ....

Hayır teknik hizmetler değildi lojistik işi yapan bi şirkette çalıştım.yaptığım görevle alakalı değildi yani.şuan çalıştığım kurumda yıllar öncede benim gibi hizmet birleştirmeyle 30 gün izni alan şoför arkadaş var.

Hayırlı olsun hacı kardeşim.umarım aynı haktan tüm çalışanlar yararlanır...

hizmet birleştirme izin ve emeklılık...

Arkadaşlar 2014 de kamuya hızmetlı olarak atandım .
5000 gun ssk var
eskı çalıştıgım yerde 30 gün izin kulanıyordum. 1 yılda memurıyetım oldu 16 yıl. hizmet birleştırdım 16 yıl oldu..
çalıştıgım yerde kı memur asalatın kalktımı istersen hemen emeklı olabılırsın . yenı rapor vs gerektırmeden dedı.emeklı olmak istemıyorum .
ama ssk da 30 gün senelık ızın vardı şimdı 20 gün oluyor galıba .hızmet bırleştırmenın bana bu ızın konusunda faydası olmuyormu anlamadım.
onca yıl ssk ve ssk dan 30 kullanırken neden şimdı düşsün anlamadım.

ayrıca burda forumlarda emeklı olurken yenıden rapor ıstenecegı ve 3.5 yıl çalışma zorunlulugu yazmış arkadaşlar çelişkılı açıklamalar var.....

birde buralarda asalatın kalkmadan hızmet bırleştıremessın dıyorlardı .ben asalatım kalkmadan hızmet bırleştırdım.bu konularda bılgısı olan arkadaşlardan herkesın faydalanması açısından yazmalarını ıstıyorum.....saygılarımla

Emeklilik için süre ve prim şartlarınız uygunsa memuriyette 3,5 yılı doldurmadan sadece ssk dan vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz, memuriyette 3,5 yılı doldurmadan emekli sandığından emekli olmanız mümkün değil.

ek olarak özel sektördeki çalışmışlıkların izin anlamında memuriyete hiçbir etkisi yok ancak emeklilikte faydası var.

özel sektördede çalışsan sıgırta yatırmışşsın neden ızne etkısı olmaz .çok mantıksız.bırde devlet memurları kanununda hızmet yılı 10 yılı geçen 30 gün iizn kullanır dıyor ve hızmet bırleştırme yapan kişinın sayfasındada hızmet yılı 10 yılı geçıyor ama ızne gelınce olmaz dıyor tuhaf ...

pasini

[FONT=&quot]
DEVLET MEMURLARI KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Seri No: 154)[/FONT]​
[FONT=&quot]
Bilindiği üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ?Yıllık izin? başlıklı 102 nci maddesinde;
?Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir? hükmü yer almaktadır.

17.8.1995 tarihli ve 22377 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 140 Seri No'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinin (A) bölümünün ikinci paragrafında; maddede geçen ?hizmet? deyiminden, hangi statüde olursa olsun sadece kamu kurumlarında geçmiş hizmet süreleri toplamının anlaşılması gerektiği yönünde açıklama yapılmıştı.

Belirtilen açıklamalar doğrultusunda tesis edilen idari işleme muhatap Avukatlık Hizmetleri Sınıfında görev yapan bir kısım personel tarafından açılan dava sonucunda, Danıştay Onikinci Dairesince verilen 26.11.1998 tarihli ve Esas No:1995/11088, Karar No:1998/2881 sayılı Kararda, davacının memuriyete girmeden önce serbest avukatlıkta geçen ve 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesi uyarınca memuriyette geçmiş gibi sayılarak derece yükselmesi ve kademe ilerlemesinde (intibakında) değerlendirilen hizmet sürelerinin, yıllık izin süresinin hesabında değerlendirilmesi gerektiğine hükmedilerek, 140 Seri No'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinin (A) bölümünün ikinci paragrafı iptal edilmiş, davalı idarelerin temyiz talepleri üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'nun 9.11.2001 tarihli ve Esas No:1999/938, Karar No:2001/767 sayılı Kararıyla da anılan iptal Kararı onanmış bulunmaktadır.

Bu itibarla, uygulama birliğinin sağlanması, ihtilafların kısa sürede çözümlenmesi ve gereksiz yargılama gideri ödenmemesi bakımından;
1- Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması,
2- Bakanlığımızca daha önce bu tebliğe aykırı olarak verilen görüşlerin dikkate alınmaması, gerekmektedir. Tebliğ olunur.

Yalnız buradan memuriyetten önce özel sektördeki tüm hizmetlerin izin hesabında değerlendirileceği sonucu çıkarılmasın. Sadece kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet süreleri denilmektedir. Bunlarda avukatlık, teknik hizmetler, sağlık hizmetleri, eğitim öğretim hizmetleridir.[/FONT]

Örnek Ben 7 yıllık memur iken 3 buçuk Yıllık SGK primimi emekli sandığı ile hizmet birleştirmesi yaptım Birleştirme sonrası 10 küsur yıllık oldum ve 30 gün izin hak ettim. Personel Şubesi Derece/Terfi Birimine dilekçe verdim, hesapladılar onayladılar 20 gün olan izin hizmet birleştirme sonrası 30 güne oldu ve ayrıca Emekliliğe Esas olan kısımda da 1 derece düşüldü. Sizlerinki neden kabül edilmedi bilmiyorum. Devletin Devletin kurumlarında farklı olmaması lazım diye düşünüyorum Bakanlıklığınızın Personel İşleri ile görüşün

Meb hizmetliyim.daha önce fabrikalarda çalıştım.teknik iş deyil.15yıl ssk var.

memuriyetten emeklli olurken maaş kesintisi ne derecede oluyor?

Paranoya sen harbi paranoyasın.sen taktın bana burda sadece beni tartışmıyoruz.ben yeni rapor alcaksam sende alacaksın.korkumuz yok yeniden alırım ama neden yeniden uğraşsın insanlar...

özel ssk ile hizmet süreleri emeklilik süresi dışında izin ve derece kademe ilerlemesine katkısı yok.. benim 16 yıl hizmetim oldu 10 u özel sektör izin hala 20 gün..

Bunun bir maddesi olmalı çok haksız bir durum.emekliliye esas süreye kabul ediliyor ama izne edilmiyor çok mantıksız.dışarda 15 20 yıl ssk da çalışan birinin zaten yaşı 40 üzerıne çıkıyor.bu yaştan sonra 10 yıl beklemesi anormal

ben 9 sene özelde calıstım. devlete geçtikten sonra hizmet birleştirmesi yaptım. evet maalesef yıllık izinlere katkısı yok. düz memursan yok. mesela özelde ogretmenlik yaptın, devlete geçtin öğretmensin. o zaman etkiliyor. doktor hemşire ogretmen gibi belli başlı meslekler üzerinden oluyor. intibak etkiliyor. ama biz gibi duz memurlukta intibak yok.

İtiraz sonucu neden avukata hemşireye bu hakkı verıyorda normal ssk ya vermıyor .onune yatırdığı pirim para deyilmi?

muzir

Doğru halbuki ben de 7 yıl özelde büro elemanı olarak çalıştım. Tıpkı şimdi memur olduğum gibi aynı işlerle uğraştım.Ama bize böyle bir avantaj sağlanmıyor.Ne derece kademe de ne de izin sürelerinde bir artış yok.

5510 sayılı yasayımı araştırcaz bu konuda yoksa 657 ye göremı ben bu konuda bir boşluk olkdugunu düşünüyorum araştırcam.....

Son düzenleme:
Üst Alt