Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmet birleştirme yıllık izinler açısından bir katkı yapmıyormuş!?

pasini
Bunun başkaca bir maddesi falan yok, olanın yukarıya yazdım, özel sektörde geçen hizmetleriniz kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen mahiyette değilse, (yani tekniker, doktor, avukat, öğretmen gibi) izin sürelerine etkisi de yoktur.

Sayın Ufukalp bey, Ben Özel sektörde çalışmış olduğum Üç buçuk senelik SSK hizmetimi, Emekli sandığı ile birleştirdim Sağ.Bak.hizmetli kadrosunda 7 Yıllıktım hizmet birleştirmesinden sonra 20 gün olan izin hakkım 30 güne çıktı ve ben Yıllık iznimi 30 gün olarak kullandım. Böyle bir madde yoksa bana 30 gün izin hakkı vermezlerdi. Acaba her kurumun işleyişi farklı mı işte onu bilemiyorum.

657 nin 36. maddesini iyi okuyun arkadaşlar

clear kardeş hizmet birleştirince kademeye dereceye etkı ettımı.ben hızmet bırleştırmesını yaptım ama kademeye dereceye sayılmadı bır nurmara bıle oynamadı...hızmet borçlandınızmı ücret olarak yoksa dırek sadece hızmet birleştırmesımı yaptınız...

657 nın 36 sı nı okudum teknık hızmetlerı vs ayırmış...çoksaçma bır kanun olmuş .memurıyete gırmeden önce teknık hızmetlerde çalışana bu hakkı yanı ızın vs hakları verıyor.pekı mesela bır avukat kaçtane devlet memuru avukat varkı mesela bır hemşire zaten devlette deyılse yanı kadrolu deyılse çalıştıgı fırmalarda temızlık tekstıl vsvs işçisi olarak gösterılerek çalıştırılıyor yanı resmı bır düzen yokken dışarda aynı mesleyı yapma hakkı koyuyor ....

pasini
Ben de onu diyorum işte izin hakkına etkin etmesi için kazanılmış hak aylığına dahil edilmesi gerekiyor ve bunun için de özel sektördeki hizmetin teknik hizmetler, sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri avukatlık gibi sınıflarda olması gerekiyor, bununla ilgili 154 nolu tebliği yazdım.
Bunu ben söylemiyorum ki bana tepkili gibi yazıyorsunuz, ben de isterim en güzel şartlarda çalışmanızı.
claer
Özel sektörde mesleğiniz ne idi ne iş yaptınız?
Hizmet birleştirme sonrası derece kademe değişti mi, aylığınıza etkisi oldu mu?

ufukalp kardeşim sana tepkımız yok Allah razı olsun bılgılendıryorsun herkesi.saygılarımı sunarım.yalnız mesela 10 yıl çalışan bırının hızmetını sayıyor emeklı gunu 10 yıl ssk +6 yıl örneyın memurluk emeklı olabılıyor.yanı kazanılmış aylık hakkı oluyor buna ragmen sorun nerde anlaıyamıyorum.

Pasini hizmet birleştirmesi yaptıktan sonra İznim 30 gün oldu ve kullandım ama Derece / Kademe ye etki etti mi, etmedi mi şu an emin değilim Bordrom da ( KHK derecesi 4/2 ) -- ( Emekliliğe esas olan 3/2 ) bu emekliliğe esas olan için 2005 Yılında Devlet 1 derece vermişti sanırım o dur. ama benim iznim 30 gün olduğuna göre KHK da etki etmesi lazım diye düşünüyorum. neyse bu kafa karaşıklığını sizler için pazartesi kurumumun Personel Şubesine sorucam , YA!!!! birde bana biz hata yapmışız demiyorlar mı. Yok artık derim

Ufukalp Bey; Ben özel de Turistik bir otelde Resepsiyon da çalışmıştım. Yani Avukat, Öğretmen, Teknik personel değildim ha eğer sadece bu Mesleklerin hizmeti etki ediyorsa o zaman bana nasıl 30 gün izin verdiler bende anlamadım dediğim gibi pazartesi günü sorup öğrenecem size de yazarım

Ufukalp bey; aylığıma hiç etki etmedi, AÖF Ön lisans bitirdim İntibak yaptırdım 8 Kademe yani 8 yıla eşdeğer birden düştüm ama o bile aylığıma sadece 12 tl bir etkisi oldu hizmet birleştirmesinde 3 yıllık SSK hizmetim 3 kademe eşit 8 kademe nerede 3 kademe nerede yani maddi anlamda hiç bir etkisi yok herhalde Kadromuz Hizmetli olduğu için

claer sanırım bu işin yolu intibak tan geçiyor intıbak yaptınız dıye olmuştur bu 30 gün olayı ssk da özelde teknık hizmetlerdemıydınız yada şimı yaptıgınız işimı yapıyordunuz ...sorarsanız bızde merakımızı gıderırız ama sıkıntı olur dersenız sormayın bızım yüzümüzden sıkıntı olmasın...

Pasini İntibak'ın izne bir etki yapacağını sanmıyorum, İzin konusu kıdemle ilgili yani 10 yılı doldurmuş olan 30 gün hak ediyor,Özel de Teknik değildim Resopsiyon da müşteri kabulde çalışıyordum. Bu konuyu yinede hem sizler hem de kendim için soracam çünkü hak etmeden sehven yapılmış bir hata varsa ben de sizlerin sayesinde öğrenmiş olurum, Yanlışlık varsa,, ne olur bilmiyorum ama her halde 7 yıldan 10 yıl kadar olan ardaki 10 günü sırasıyla yıllık izinimden düşerler diye tahmin ediyorum İnşallah bir yanlışlık yoktur varsa da İnşallah parasal olarak bir yaptırımı yoktur bakalım hep baraber öğrenecez.

hiç sorma kardeşim tşk ederım...nıye senden gerıye dönük kesıntı olsun vs ...

Pasini; ben şunu çok iyi bilirim Devletin senden 1 kuruş alacağı olsun 100 liralık pul harcar yine senden O 1 kuruşu alır. işte bu yüzden varsa bir hata çok geç olmadan düzeltilmesi lazım. Belkide bir hata yoktur İnşallah öyledir.

pekı kardeşim inşallah.bende pazartesı merakla buraya yazacagın yazıyı beklıycem.ve burda bır çok ınsan bu konudan yararlanack bır çok engellı kardeşimız fayda görecek bakalım bu işin özü nasıldır...mesela ben özelde 15 yıl çalıştım .ıkı yılllık memurum.teknık işlerdede çalışmadım şimdıde deyılım .siztemde hızmet süremı görüyorum 17 yıl ama ızın sürem 20 bu konu çok sıkıntılı bılmıyorum çıkabılırmıyım bu işten tşk ederım...

pasini, kardeşim sordum maalesef sizlerin ki gibi benimde olmuyormuş, Ufukalp beyin paylaştığı yazıdaki gibiymiş benim hizmet birleştirdiğim dönemde çok sayıda kişi hizmet birleştirmesi yaptığı için bir karışıklık olmuş, durumum hakkında bana daha sonra görüş alındıktan sonra bildirilecekmiş. Neyse bende sizler gibi öğrenmiş oldum.

tşk ederım clear saolun ...inş size bır sorun çıkmaz ama çıkacagını sanmıyorum eskıler var tanıyorum çalışan zamanında izinlerı sisteme elle gırıyorlarmış bır çogu eskı sskları aynen gırmış.yıllardır kulanıyormuş ama şimdı sıstemlere açtıkjları için merkezden kabul etmıyor malesef ..onca yılımız heba oldu nasıl bır adalet anlamadım.onca yıl ne dereceye ne kademeye nede ızne etkısı var yazık.sözde kurumları aynı çatı altında topladılar.....

Üst Alt