Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli kadrosunda göreve başlayan arkadaşlar ne tür görevler verildi?

Hepsi kendi totosundan korkuyor adayken bardaklar havada ucustu bizde tik yok hakliysan bile yerini degistiriyolar hepsi bu. Ama adaylik kalkinca tabiki daha rahat.

valla 20 25 yıllık bır mudur neden korkar bılemem ama bızden korkmazlar kesın ...dıkkatlı olmak gerek .pekı erdal akbay sana bır soru şizofrenıden özürlu bırı adayken bu adam kavgacı vs bahenesıyle ılışıyını kesse kım ne der ona .adam zaten şizofren....

Yaw yok kardesim emekliligi gelenler daha cok korkuyor kurumda gereksiz luzumsuz islerin yaptirilmasinin nedenide bu.
Kavga etmek yok ben kendini ezdirmemekten bahsediyorum zaten bi sure sonra kendi haline birakiyolar.
Ilisik ancak adayken darptan hakaretten kesilir onun disinda yapamayacaginiz is verilince yapamam dediniz diye degil haksizliga susmadiniz diye kesilmez. Adaylik kavrami zaten bos egitimler vs girgirina.

erdal akbay kardeşim sorun burda işte .cevabını alamadıgımız. mesela şizofren hastası bır engellı adam zaten şizofren amırlerıyle bır kaç seslı tartışmaya gırse işindenmı olur.adam zaten o halıyle alınmış işe anlamadıgım bu...müfettiş falan gelmeden ilişik kesılebılırmı araştırma yapmadan...aday memursa

Sorusturmasiz ilisik kesilmez sirf tartisti diyede kesilmez kisacasi ilisik oyle kolay kolay kesilmez. Zaten halihazirda bulunan ozel durumuna gore idare ederler hele hele milli egitim. Ogretmenleride dahil calismayan insanlar toplulugudur cogu okullarda mudur ve yardimcilari disinda canla basla calisan goremezsin. Ve cogu yukardan inmedir. Kendi okullarinda veya kurumlarinda cok buyuk bi olay olmadigi surece zaten konumlari itibariyla disariya yansitmazlar. Gonlun rahat olsun sen senin isin olmayana karisma kendi isinide agirdan yap ama yap becerebildigini. Adayligin kalkinca tumden rahat zaten. Korkularla ise gidilip gelinmez basina bi olay geldiyse onu direk sor gelmediyse devam.

pasini,
Bu yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm seni kimse görevden atamaz diyelim ki müdür şikayet senin asaletini onaylamadı hemen ilden sorarlar neden diye seve seve yapmak zorunda..
Ayrıca gerçekten sana baskı kuruyor ise (Maddi manevi psikolojik olarak) ilçe mem bana mobbing uyguluyor diye bir dilekçe ver ve bekle bak o müdür nasıl mum oluyor....

oficer kardeşim sana ulaşıcam ben daha sonra biraz müsade et.erdal akbay ve ofıcer kardeş yorumlarınıza teşekkur ederım.bırde öyle bunalıyorumkı bır mudur dövsek ders olur bır çoguna ama başımıza iş açılır ...rabbıme bırakıyorum herşeyi...

benımle aynı durumda olan aday memur varmı ..bu tip sıkıntıları olan...

Kardes boyle ne yasanir ne ise gidilir sen at ozelden nonu arayim gerekli yardimi seve seve yaparim

gittiyi yere kadar gidecez erdal bey tşk ederım.burdan yardım ne olucak ıkı söz dışında .haftaya doktora gıdecem gene sanırım ıyı deyılım bu aralşar...

Dilekce verirsin uzun sureli rapor alirsin adayliktan korkuyorsan en azindan adaylik kalkana kadar uzatiriz yatisi heyet raporu iste doktorundan.

erdal kardeş çok mantıklı olmuş ama ne için dılekçe verecem ayrıca daha yolun başındayız 6 aylıgız altı ay rapor kım verır.dıleköçe verıp uzatmak nasıl iş....

Dilekce verip raporunu eklersin sikayetlerini kisaca anlatirsin yapamayacaginiz sagliginizin el vermedigi isler verildigini belirtip okulunuza teslim edersin engelinin arttiginida iletir geregini arz edersin ya daha sagliginiza uygun is verilmesini yada daha uygun bi noktada gorevlendirme talep edersin. Engellilerin saglik durumlari ve mesleklerine gore is yapmalariyla ilgili genelgeyi eklersin.
Zaten bu dilekceyi mudurun gorunce yusuflar cosar dilekceyi isleme koymayalim der ve sikinti vermekten ceker kendini mum olur.
Bekler bakarsin duzelirse devam duzelmezse elindeki dilekceyi mudurunun kabul etmedigini ilce mem e giderek oraya evrak kayita verirsin onlar mudure ayar verir.

Raporda doktorunuza durumu anlatip uzun sureli heyet raporu istersin ornegin 1 ay raporu mudure goturup izne cevirttirir mudure imzalatir 1 aylik izin kagidini cebine koyar evinde yatarsin.
Zaten son 6 ayin kalmis.

erdal bey söyledıklerın çok mantıklı bılgı hazınen gerçekten muthiş teşekkür ederım kardeşim en kısa zamanda bunu denıycem Allah razı olsun...senden ve dıyer arkadaşlarımızdan...

son bır şey kardeşim Engellilerin saglik durumlari ve mesleklerine gore is yapmalariyla ilgili genelge bunu nerden bulurum...

;
"Sakatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Hangi İşlerde Çalıştırılacakları Hakkında Yönetmelik
Sakatların çalıştırılacakları işler:
Madde 9 - Belirli bir mesleği olan sakatların meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.
Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan sakatlar, sakatlık durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır.
Sakatlar, sakatlıklarını artırıcı veya ek sakatlık getirici işlerde çalıştırılamazlar.
Madde 11 - Kurum ve Kuruluşların halen uygulamakta oldukları çeşitli yönetmeliklerin bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hükümleri uygulanmaz."

Anılan hüküm uyarınca 20.08.2004 tarih ve 2004/7754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kararlaştırılan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik 16.09.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Anılan Yönetmeliğin 25 inci maddesinde "Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.
Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini arttırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar." denilmektedir.

Verecegin dilekcede bakanlar kurulu kararinin tarihi ve nosunu belirt ciktisini al raporun dilekcen ve bu yonetmeligi ekle yapistir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/10/20111003-7.htm

Buda yukarda verdigim yonetmeligin yenilenmis hali yukarda verdigim yururlukten kaldirildi ama aynilari buradada yaziyor.

Madde 21

dua edin arkadaşlar bende bende ekpss ye girecem lütfen inşallah kazanayım himmetleriyle

erdal akbay ve ofocer kıral adamlarsınız yardımlarınız için teşekkürler...

Mrb arkadaşlar bende engeliyim %63 ilik kanseri bn 1.5 ay önce engelli daimi işçi kadrosundan temizlik gorevlisiyim doktorum toza kokulu mahzemeler sağlığını tehlikeye sokar diyo enfeksiyon kaparsin diyor bu rapor hazırlatsamtemizlik yapamaz ağır iş yapmaz rapor duzenletsem bunu MEB şundan bn işten cikartilarmi sonuçta. Devlet bn temizlik görevlisi diye atamış ne yapacağımı bilmiyorum bende fen lisesindeyim biri akıl versin tşk ederim

Üst Alt