Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hollanda’ya gideceğim, oradaki engelli hakların nelerdir?

kazazede

Mustafa , Hollanda'lılar tabii ki sadece patates yemiyorlar ,arada yakalayabilirlerse çekirge de yiyorlar .

Zannettiğiniz gibi Hollanda ineği filan yemiyorlar çünkü orada İneği ,kraliyet ailesi mensupları ,koyunu ;sarayın vezirleri ,tavuğu ise askerler yiyor .

Halka da kala kala çekirge eti kalıyor .

Sular altında kalması an meselesi olan ,gerçek nüfusunu kaybetmiş halkı göçmenlerden oluşan bir ülkeden bahsediyoruz .

Saray tebaasından başka hiç kimse Hollanda'lı değil orada .

Geri kalanı ayak takımı .

maddi hakları soruyorum murat abi:confused::cool:

Maddi hakları buraya göre değişir .

Mesela bir fahişeyle yatarsan ,kadın seni beğenirse bir şişe votkayla günü bitirebilirsin .

Oradaki insanlar sexte biraz daha bağımsız takılıyorlar .

Buradakiler gibi amcam görür ,konu komşu ne der dertleri yok , herkes kendi hayatını yaşıyor .

Sakın orada dilencilik yapmaya vs kalkışma ,başta dediğim gibi halkı soğuktur ,düşkünlere yardım etmeyi filan sevmezler .

Bu sitede bazı arkadaşlar aşırı derecede Avrupa hayranı olmuşlar. Arkadaşlar bu kadar çok Avrupa hayranı, Hollanda hayranı olmayın derim ben size.

Bugün hollanda devletinin sıradan bir kararını söyliyeyim.siz ona göre bir devletin vatandaşlarına verdiği değeri bizimki ile kıyaslayın..
Amsterdamda evsahipleri pandemi nedeniyle evlerini boş bırakıp en yüksek fiyata kiralamaya başlayınca, devlet bunları takibe alıp ceza kesmeye başladı. Siz birisi kiralık ev ararken belki başkası daha fazla para verir diye, evi boş bırakamazsınız.. Boşalan eve hemen bir kiracı almak zorundasınız.. Yok öyle keyfi uygulama.. Bu sıradan bir durum yani.. Daha önce yazmıştım
Hollandada bakıma muhtaç bir engellinin ailesi geçen yıl toplamda yıllık 80.000 euro maaş verildiğini söyledi.. Git çadırda yaşa yinede burda yaşamaktan daha iyidir.. İnsana değer hele hele engelli isen nerde sana değer veriliyorsa orda yaşa..

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Trdeki sağlık sistemi çoğu ülkeden daha berbat kötü durumda. Neyi varmış sağlık sisteminin iyi yanını söyle. En iyi sağlık sistemi Almanya'da şuanda. Her ülkenin görece sorunları var

Sleeping Beuatyden başka üyelerin yazdığı hava civa gelir bana. Ama o da hiç bir şey yazmamış. :) Detaylı bir yazı bekliyorum.

engin9
Kesinlikle öyle. Hele de bir engelli için Tr'de yaşamak resmen kölelik gibi bir şey. Milletin saçmasapan yorumlarına takılmayın arkadaşlar. Fırsatınız varsa gidin. Fakirlik çekmek, sırf engelliyiz diye aşağılanmak ve bunlar da yetmezmiş gibi mülteci görünümlü teröristlerle birikte yaşamak zorunda değiliz. Dünyaya bir kere geliyoruz. Elime fırsat geçse hemen giderim..

(Gölge) hangi yolla gidiyorsunuz bilgi verebilir misiniz? Özel mesajlarınız kapalı, merak edenler için genel bir bilgi olur yazarsanız.

Özgürkizin yorumlarına inanmam ama ebrunun yorumları benim için önemli ne söylerse doğrudur:cool:

engin9

Peki Engin bey benim engelim bedensel değil, böbrek yetmezliğinden dolayı verdiler rapor, yinede gitsem dediğiniz gibi o engelli ücretinden yararlanabilir miyim?? Sistemlerini bilmiyorum, bizim raporla mı acaba yoksa orada tekrar mı muayene edilip bakılıyor

yardımı da maaşı da kendi vatandaşına verir. niye göçmene versin onlar Türkiye mi?

doğaevrim

Hollanda ya ilk önce işçi olarak gidecegim lüks restaurantta garsonluk yapacağım süreç nasıl ilerleyecek oturum vs nasıl olacak kafama takılan bunlar kalıcı oturumu kaç senede alabileceğim önemli olan kalıcı oturumu alabilmek ondan sonra oralı oluruz sonra sıkıntı çıkmasın ebru kankam bilgi verirse sevinirim:cool:

Üst Alt