Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hoş geldin Avasküler Nekroz!

CaNCeR JaDe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2006 yılında lösemiye yakalandım.. 1,5 yıl çapa hastanesinde yattım.. Sürekli damar bulamadıkları için bir operasyonla sol göğsümün üstünden ana damara katater taktılar.. kan alışverişleri ilaç alımları serum herşeyi ordan alıyordum.
Kemoterapinin bir çok yan etkiler oldu..akciğerlerim su topladı çalışamaz hale geldi.. Oksijen tüpüyle yaşadım.. bağırsaklarım süzgeç oldu.. doktorlar ümide kesti.. yaşamaz dediler yaşadım.. kaslarım eridi.. tüm vucudum kortizondan ödem yaptı. .şiştiiimmm.. 3 ay yatalak kaldım.. içten bir çok yerde iltihap birikti.. bir çok kez operasyonlarla direnler taktılar.. iltihabı boşaltmak için.. bir yatağa bağlı bir çok yerinden ameliyatlı bir şeylere bağlı yaşadım.. akciğerler mantar yaptı.. sürekli tuhaf tuhaf mantar ilaçları dayadılar.. antibiyotikler çeşit çeşit yüksek dozlarda.. yemek yiyemiycek durumdasın.. 6 ay yüksek ateşle yaşadım.. günde 6 tane minoset içtim 6 ay ateşi düşürmek için. .ne gece ne gündüz vardı.. ağrılarr ciddi ağrılar..
bir gece canlı canlı açtılar bağısaklarımda biriken siyah çamurumsu madde ne diye baktılar.. hiç bir uyuşturucu almadan canlı canlı kestiler açtılar.. sonra yavaş yavaş iyileşmeye başladım..

karaciğerim hastalandı.. infeksiyon servisine yatırıldım. .6 ayda orda tüberkiloz tehşisiyle o iğrenç tüberküloz ilaçlarını kullandım.. kusmaktan içim dışıma çıkıyordu.. kortizondan şişmişken birden zayışladım.. 75 kg den aniden 40 kg ye düştüm.. sonra tüberküloz olmadığım kanaitine vardılar. dalak hasta dediler.. ameliyat ettiler dalağımı aldılar.. sonra kendime geldim ayaklandım.. saçlarım çıkmaya başladı tekrar...
sonra tam iyileştim derken birden tekrar yatağa düştüm.. bu sefer ne acaba dedim.. hepatit c ile tanıştım.. tekrar infeksiyona yattım.. serumla yaşadım bir süre daha.. ateşler yine başladı.. halsizlik ... istifralar..v.s.. sonra o da geçmeye başladı..
evde istirahat etmeye başladım.. sonra iyileştim.. ama akut olan hepatit c bir süre sonra kronikleşti.. iğne tedavisi ve ilaç tedavisi başladı.. eski gücüme hala kavuşamamıştım ama yürüyordum .. evde herhafta kendime iğne vurarak hepatit c ile mücadeleye başladım.. bu arada safra kesesi hastalandı.. dediler onuda alcaz.. alın onu da alın dedim.. cerrahiye tekrar yattım 2 ay da öyle geçti.. safra da gitti..
sonra düzelmeye başladım..karaciğer için kullandığım hepatit c iğneleri ilk 2 ay aşırı baş ağrıları ve ateş yaptı yine.. sonra azalmaya başladı.. 2 sene onla mücadele ettim.. artık iyileşmiştim... vucudum kesiklerle ve kilo alıp vermekten çatlaklarla dolu olsa da eski güzelliğime kavuşmaya başladım.. gezdim tatil yaptım eğlendim. .sigaraya bile tekrar başladım.. artık bitti derkennnn ...dizimde son zamanda çıkan ağrıları önemsemedim.. kortizonun dizlerimdeki güçsüzlüğü önceden vardı ..onu yenmiştim. .geçmişti iyiyidi ama dedim..
ama ağrılar arttı.. istemeyerekte olsa doktora gittim.. mr çekildi ve hoşgeldin avasküler nekroz.. canım sende gel dedim.. iki dizimde de tibia ve femur başında nekroz.. ilerlemişti.. kanlandırma ameliyatı için geç dediler.. zaten o bir sonuç vermez dediler.. istirahat üzerine istirahat koltuk değnekleri verdiler... aylardır onlarla yürüyorum.. sonra bir profa gittim.. hiperbarik basınçlı oksijen alıyorum aylardır.. tedavi bitmek üzere bir gelişme yok. .proteze razıyım dedim.. erken dediler..a cele etme.. koruyabildiğin kadar koru.. yeni yeni şeyler çıkar dedi doktorlar.. protez çok mu kolay sanıyorsun dedi.. eyvallah dedim...

iyileşmenin tek yolu var.önce Allah nasip edecek.. bukadar şeyi atlattıktan sonra bunuda atlatırım inş.. Yüzmek çok iyi geliyormuş.. şimdi antalyada bol tuzlu denizde yüzmeye gitmeyi planlıyorum..ve sürekli uzanıp dinlenmeyi.. bol bol dinlenmek istiyorum hiç bişey yapmadan.. yattığım yerden egzersiz yapıyorum yük bindirmeden kemiklere.. kilo almamaya çalışıyorum.. yağlı yemiyorum ki damarlarım tıkanmasın... masaj yapıyorum. .duş aldığım zaman son çıkarken bacaklarıma soğuk su tutuyorum ki kan dolaşımım hızlansın.. kemik suyu ve iyi besinler ve sebze yemeye dikkat ediyorum.. sigarayı bırakamadım ama azalttım.. içki zaten içmemek şart..

netice olarak avasküler nekroz iyileşmiyor..yeditepe üniversitesinde AVN için bir yöntem bulmuşlar.. onu da sizinle paylaşmak isterim..

Aaay! Göbeğim çatladı :) Okurken, çişimi normal yapmaktan göbeğimdeki bi delikten yapmaya kadar geçen süreç geldi gözümün önüne :) Anasını satiim, kendi bedeninle tepişe tepişe geri çekilmek gibi :)

cancer jade:)öncelıkle gecmıs(ler) olsun...ama su anlatım tarzın herseyle mucadele edebılecegını gösterıo...cok guclusun,allah gucunu artırsın...

Bu azimle evelallah sen hepsinin üstesinden gelirsin.
Dualarımız seninle.

nobel hasta ödülü olsada size versek bravo size

Avasküler nekroza damarlı fibula ameliyatı genç hastalar için..

arkadaşlar çok teşekkür ederim aslında kısa yazmaya çalıştığım için çok kısa bir kısmını yazdım..arada olan okadar çookkk şey varkii..mesela tam taburcu olacığım gün ayağımı kırdığımı bile daha yazmadımmm :))) ahh kortizon yaktı beni...azimliyim evet..eğer azmimi kaybedersem hayatımı kaybederim çünkü...ben yaşamayı seviyorum..öyle yada böyle :)) Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

Kemiğin avasküler nekrozuna işlevsel çözüm Türkiye'den Geldi...

avasküler nekrozu olan genç hastalar yukarıdaki linki tıklayıp bir okuyun..

Gerçekten çok zorluklar yaşamış ve iyi mücadele etmişsiniz.Hayat bazı insanlar için gerçekten hep mücadeleyle geçiyor.Fakat yaşanılan her zorluktan sonra biraz daha güçleniyor ve hayata sarılınıyor bence. Bendede avn var iyi oldu sizden duyduğum demekki hiberbarik oksijenin faydası olmuyormuş.Bende protez ameliyatı olacağım zamanı bekliyorum bakalım başka çaresi yok gibi zaten !!!

Rabbim insana acıları verdiği gibi onlara dayanma gücünü de veriyor.Öyle olmasa bunca acıya nasıl katlanırdınız.Hayata bağlılığınıza mücadeleciliğinize hayran olmamak elde değil.Sizi bütün kalbimle kutluyorum.

Öncelikle geçmiş olsun. Çok zor günler, hatta yıllar geçirmişsiniz. Yazdıklarınızdan azimli, yaşamayı ve hayatı seven biri olduğunuz anlaşılıyor. Umarım bu yaşadıklarınız artık son olur. Bundan sonraki yaşamınızda sağlıklı, mutlu yıllar geçirmeniz dileğiyle. Herşey gönlünüzce olsun.

Çok teşekkür ederim hepinize ..Sağlıklı ve mutlu hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayacağımız bir ömür dilerim hepimize :)

Üniversitede tez olur senden yada film çeksen malzeme sıkıntısı çekmezsin yani..

Büyük geçmiş olsun.

Evet ben istanbul tıp üniversitesinde(Çapada) olduğum için derslere dosyalarım çıkıyordu..Proflar hocalık yaptığı için beni ders olarak anlatıyormuş...Öğrenciler beni görmeye gelmek istiyordu hep..hocada toplayıp toplayıp getiriyordu..staj görmeye başladıklarında hepsi gelip biz sizi tanıyoruz derslerden..falan diyorlardı..bir gün öyle acılarım varki..hemotolojide yatıyorum..ve kemoterapinin ciddi olarak vereceği tüm yan etkiler bende..hani başka hastalara bir tane 2 tane yan etki oluyor diyelim..Bİr sabah vizit saati sevgi hoca girdi arkasında bir öğrenci ordusu..dedim ne oluyoruz bismillah..Hoca dediki hiç gözümün önünden gitmez.. '' Sende bir hastada olabilecek tüm yan etkiler var..öğrencileri diğer hastalara götürmeme gerek bile yok.hepsi seni çok merak ediyor '' diye güle güle söyledi.. tabi ben sevinsemmi , üzülsemmi...gülsemmi ağlanacak halime bilemedim..hiç unutmam o sahneyi..gözlerimin önünden gitmez söyleyiş tarzı hocanın..Gururlanmammı gerekiyordu acaba :)) Alanya arkadaşımız tez olur dedi yaa...oldu oda olduuu ....onuda yaptılar..

arkadaşlar sülük tedavisini duydunuzmu?? ben çaresizliğimden gittim ve eminönünden sülükler aldım..dizlerrime koydum..doktor sülükler hastalıklı bölgeyi kendileri buluyorlar ve yapışıp sadece pis kanı emiyorlar..vucuda 106 çeşit yararlı maddeler salgılıyorlar..kanı pompalayarak sinir uçlarına uyarı gönderiyorlar...bu bir mucize inanın anında fark etti ..ben kan hastasıda olduğum için az sülük koydum bir bacağıma 3 diğerine 3 sülük koydumm..başta çok azcık iğne batmış gibi acıyor sonra hiç bişey hissetmiyorsunuz..emmeye başlıyor..ve kendi işi bittiğinde kendisi bırakıyor..ama sabaha kadar kan aktı..korkutmasın bu sizi..6 saat kadar kanama olabilir..şimdi çok çok daha iyiyim..tabi oksijen tedavisinin ve istirahatinde faydası az çok oldu...ama sülükler hemen fark ettirdi..yurt dışında yüzlerce sülük merkezi var..biz yurt dışına sülük ihraç ediyoruz..demi moore gibi bir çok ünlü güzelliği için sülük kullanıyor..ama biz aptal türkler eski kafalılık olduğunu düşünüp mahrum kalıyoruz...değnekleri attım..çok daha iyi yürüyorum..bir kaç kere daha uygulama yapmayı düşünüyorum..internetten araştırın geçen gün ülke tv de suat arusan diye bir doktor açıklama yaptı..bir bakın derimm ..

Valla okurken bile yoruldum ..müthiş bir direnç ..Allah bu gücünü daim etsin senin önünde hiç birşey duramaz :) tekrar geçmiş olsun
Bu arada arkadaşlar şu Litozin denen destek hapları ile ilgili bilgisi olan varmı romatizmal rahatsızlıklarda iyi geldiğini ve eklem esnekliğini arttırdığını ağrıları azalttığını ve rahatlattığını biliyorum ancak AVM de bir etkisi varmıonu sormak istedim bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim ..

teşekkürler.. Hayat herşeye rağmen yaşamaya değer ve güzel.. Çaydan geçtik deredemi boğılucaz :) allah sizinde yardımcınız olsun inşallah.. litozin hakkında bilgi sahibi değilim zaten iyileştirmezde onlar. çünkü kemikte değil kemiğe giden damarlarda sorun var.damarlar kemik başlarını beslemediği için kemik başlarında ölü noktalar meydana keliyor. yani kemik ölüyor.. destekleye bilir ama geçireceğini sanmam. calsium falanda kullanabilirsiniz. ayrıca sülük tedavisi yaptım ben çok çok çokkk iyi geldii..hiperbarik oksijen tedavisi, sülük tedavisi ve yüzme avm nin en iyi ilacı ....sevgiler..

inşaallah bu son olur kardeşim çok çekmmişsiniz ama hep sabretmişsiniz zor gerçekten
inşaallah bu sabrınızın sonucu rabbim sağlık sıhhat verir size moraliniz iyi olsun her zaman her karanlığın sonunda bir aydınlık vardır.

Allah razı olsun . inşallah herşey hepimiz için çok güzel olacak.ölümden başka her derdin şifası vardır .....

teşekkür ederim. nefes aldığımız sürece herzaman bir umut vardır..sevgiler :)

geçmiş olsun dileklerimi iletir,
çekmiş olduğun sıkıntılar inşallah bu kadarla kalır sağlıklı günlere doğru yol alırsın.

avasküler nekroz, kireçlenme gibi bir çok kemik rahatsızlıkları için OSTOKİN diye bir bitkisel hap var. oldukça pahalı bir şeymiş. çinde geliyormuş (başta çin malı olması benide düşündürdü) ama AVN de şaşırtıcı sonuçlar alanlar olmuş gerçekten oldukça etkili bir ilaç sanırım. şimdi onun araştırması içerisindeyim. Ve alıp deniycem..Denemiyeceğim hiç bir şey olamaz :) bu gün kendime eczaneden kendi kafa göre cosakondrin msm bitkisel bir ilaç aldım.. buna benzer ilaçlarda var.eklemleri kuvvetlendirmek için hiç bir yan etkisi olmayan bir ilaç sadece şeker hastaları kontrollü kullanması gerekiyormuş. birde D vitamini aldım. Oldukça derin bir araştırma içine girdim. Kemik iliğindeki ödemi azaltmak için ahmet marankinin bazı kürlerini uygulamaya başlıycam yarından itibaren :) Bu iş doktorlarla çözülecek gibi değil. Kemik uçlarına kan gitmediği için oluşuyor sonuçta bu hastalık. Kılcak damarları açmak ödemi gidermek gerek dolayısıyla.. bakalım neler olacak. Ostokin denen ilacı sizde araştırın derim.

Prof tahsin beyzadeoğluyla şahsen görüştüm ameliyat için 45.000 tl (kırkbeşbin) istiyolar bilginize

Ostokin yada orijinal adıyla Osteoking , ben kullanıyorum şimdi şöyle bir durum var belli bir süre kullandıktan sonra gerçekten AVN için bulunmaz nimet pozisyonuna geliyor bu ürün , ben methini çok duydum , detaylı ve kapsamlı olarak araştırdım kullananlarla konuştum ve gönül rahatlığıyla içmeye başladım , henüz daha bir kutu bitmedi bakalım erken konuşmak istemiyorum ama yürüyüş mesafelerimde (ağrısız ) azda olsa bir artış var ,ben bu ürünü kullandıkça daha iyi olacağımı düşünüyorum çünkü kullananlar bu ürünün AVN için bir mucize olduğunu söylüyorlar. Araştırmalara göre hiperbarik oksijen AVN için çözüm olmamamkla beraber uzun vadede katkı sağlayabileceği söyleniyor ama Ostokin kadar etkili olamıyor.
45,000 TL sanırım bu ameliyat için fazla hangi ameliyat dediler size bilemiyorum ama protez haricindeki ameliyatlar sadece deneme oluyor ya tutarsa yani ... tutumazsa hooppp gene protez , oyüzden bence önce Ostokin için sonra keyfini sürün ...

45.000 TL Olan ameliyat;Fibula (kamış) kemiğinden toplar damarla alınıp femur başına nakili prof üç ameliyatda başarılı olmuş tabi onların durum hangi evredeydi bilinmez.

Hani derler yaa alllahh sevdiğii kulana verirmiş bütünn dertleri diye..gerçi sizinkii biraz abartı olmuş ama :):) İşin şakası bir yana gerçektennn tek kelimee harikasınız.
Yazdıklarınızıı inanınnn gözümü kırpmadan okudumm,okurkende düşündüm ve yüce rabbiminn sevdiği kuluna verdiği sabrında ne kadar büyük olduğunu düşündüm.Allahh yar ve yardımcımızz olsunn HEPİMİZİNNN..
Tekrar çok büyükk geçmiş olsun,bundan sonra inş..Sağlıklı,mutluu ve HERŞEYİN GÖNLÜNÜZCE olmasını istediğiniz bir hayatınız olur.
SAYGILAR...

İşte türkün azmi dedim kendi kendime okurken gerçekten tebrikler ve çok çok geçmişler olsun örnek alınacak bir azim örneği sergilemişsiniz.....

tüm bunlara değdi mi bari, şimdi hayatın canına okuman lazım okuyor musun?

yaşam sevincine hayran kaldım, tek kelime ile harikasın:eek:

Tahsin beyzadeoğlu'na bizzat muayene oldum bnm avn kalça kemiğinde doktor bana kaplama ameliyatını önerdi femur başını korumak için ama hç kimse kemik ölümü durdurmanın garantisini veremiyor sıkıntı damarlardaki kemik ölümünü durduramıyorlar.. ama doktor çok iyi buna bende kanaat getirdim sorun benim tıptan umudumu kesmem şahsım adına alternatif tıbba yönelip kontrlleri doktorlara yaptırmak istiyorum

Gebeliğimin 8. ayında başlayan kasık ağrıları ve hareket kısıtlılığını başlarda fazla önemsemedim. Doğumdan sonra geçeceğine inanıyordum fakat normal doğum sonrası ayağa kalkıp 10 metre mesafeyi yürüyemeyecek duruma geldiğimde durumun ciddiyetini anladım. Bebeğime bakma şansım kalmamıştı. MR neticesinde Transient Osteoporoz teşhisi kondu ve 30 gün oksijen tedavisi aldım. Ağrılar seanslar ilerledikçe hafifliyordu ama yine yatakta sağdan sola dönüşlerde, oturduğum yerden kalkışlarda, ani dönüşlerde, yürüyüşlerde şiddetli ağrılarım oluyordu. Tedavi bittiğinde çekilen MR sonucuma göre 3. evre AVN teşhisi kondu. Yazıları okuduğumda yıkılmıştım, bebeğime bakamayacak, oyunlar oynayamayacaktım. Yollar hep gözümde büyüyecekti. Doktorum kanlandırma ameliyatına karar verdi. O dönem araştırma yaparken OSTAKIN’i gördüm ve denemeye karar verdim. Doktorum ameliyat olmamı, bu gıda takviyesini de istersem kullanmamı önerdi. Ama ben gerçekten işe yaradığını görmek için ameliyatı erteledim. Kanlandırma ameliyatı olmadım ve Ostakin’e başladım 7 ay kullandım. Sonuç ne mi? İnanın AVN olduğumu unuttum. 8. ay için aldığım 1 kutu ostokin halen duruyor çünkü kullanma gereği duymuyorum. Oğlumla oyunlar oynuyorum, ev temizliğimi kendim yapıyorum, pikniklere, gezilere, tatile gidiyorum, işime otobüsle gidip geliyorum, yemeğimi yapmak için saatlerce ayakta durabiliyorum, yataktan kalkarken düşünmüyorum, rahatça oturup kalkabiliyorum. Allaha binlerce şükür ki beni ostakin ile tanıştırdı. Bıraktığımda tekrar ağrıların başlama endişesi vardı fakat yaklaşık 2 aydır kullanmıyorum ve bir şey yok çok şükür. Lütfen ümitsizliğe kapılmayın. Daha ne büyük dertler var, Allah çaresiz dert vermesin. Herkese mutlu ve bol sağlıklı günler. Bu arada kan ostakin e başlamadan önce ve birkaç ay sonra kan testi yaptırdım. Hiçbir anormallik bulunmadı, tam tersi bütün değerler düzeldi. Mesela kolestrolüm düştü, etkisi varmı bilemiyorum ama sonuç bu.

Üst Alt