geçmiş olsun aherko;
kaç seans aldınız ozon tedavisi ve nerde aldınız? ozon dışında bir tedavi gördünüzmü, ozon tedavisi sırasına basmaya devam ettinizmi yoksa istirahatmi ettiniz
kaçıncı evrede hastalığınız
herhangi bir ameliyat oldunuzmu
yürümeniz nasıl, aksama varmı, inşallah yoktur
merhaba cancer jade ,
şuan durumunuz nasıl?
ostokin kulandınzmı?
merhaba ltf,
nasıl şuan durumunuz?
ostokine devam ediyormuunuz?
şunu söylemekte fayda var ben 1,5 yıldır aksamam dışında iyiyim, ama sol kalçamda da başladı, sol kalçamda başladığı için ostokinden soğudum.
belkide ostokine bağlıdır 1,5 yıldır ağrımın olmaması bilemiyorum. kimsenin şevkini kırmak istemem. bir çok tedai alınca insan bilemiyor nerden fayda gördüğünü;
hiberbarik oksijen, sülük, ozon, bitkisel kürler, ostokin ,
bu arada normal özel hastanedei doktorarım 1,5 yıldır ilerleme yok çok az iyileşme var diyorlar, böyle kalabilir muhtemelen diyorlar, bazen acaba ostokin içtiğim içinmi iyiyiyim diyorum ama emin olamıyorum, sonuçta 300 tl aylık kutusu,
geçen hafta baltalimanı kemik hstanesine gittim, ordaki doktor sağ kalça çökmüş 1,5-2 yıla kadar ağrıların artar protez takarız başka çare yok dedi, sol için ise bu hastalığı geçirmişsin şuan ameiyata gerek yok dedi, ama sanki hafif çökme var tomografiye bakalım ordada haff çökme çıkarsa femur başından girer nekrozlu kemiği temizler yerine kemik koyarız dedi, tomogrfi çektirdim ama ameliyata girmiş o gn görüşemedik, telimi bıraktım arayacaklar 2 gündür bekliyorum. inşallah sol için ameliyata gerek yoktur.
protezi araştırıyorum memnun olanda var memnun olmayanda nasıl bir iş bu anlamadım,
birisi cm kısa diyor, birisi 3 cm uzun diyor , allah hepsine şifa versin,
doktorlara soruyorum tenis bile oynayabilirsin diyorlar , kafam acayip karışık
1,-2 yıla kadar ağrıların artar dedi doktor, bende Allahtan ümit kesilmez diyorum belki böyle kalır proteze gitmez diyorum inşallah öle olur,
sağ için ozon ve prp tedavisine başladım , 1 seans ozon bir seans prp aldm, 2 hafta sonra tekrar gideceğim, muhtemelen 10 seansa kadar çıkar, pendik fizi tedavi merkezinde alıyorum, dr ilker solmaz dan. öze sigorta karşılıyor, inşallah faydası olur, aynı zamanda fizyoterapist bazı kas güçlendirici hareketler verdi yorucu ama yapıyorum. onun söyledğine göre kas güçlü olursa hafif kemik bozukluğu olsa bile aksamadan yürüyebilirsin dedi ,inanmak istiyorum.
1-sırtüstü yat ayaklar düz ve yerde olacak , gaz pedalına basar gibi ayaklarını ileriye it 10 saniye bekle 10 tekrar yap,
2- aynı pozisyonda bu sefer ayak uçlarını kendine çek 10 sani bekle 10 tekrar,
3-saynı pozisyonda sol ayağın yerde sabitken sağ ayağını dizini kırmadan kedine doğru kaldır ve çekebildiğin kadar çek bacağına kasılma olana kadar beklet , kasılma başlayınca 10 saniye bekle v bırak, aynısını diğer bacağına uygula.
4-ayn ı pozisyonda iki ayağını dizinden kır ayaklar yere basılı olarak, he iki bacağını sola yatır ve bekle, sonra sağa yatır ve bekle.
5-aynı ozisyonda sağ ayağını dizden kır ve elinle çekerek karnına yapıştırmaya çalış ve bekle, sonra sol ayağını
6-2,5-5 kg ağırlığı ayağına bağla ayakta kalçanı kaldır indir 10-15 kere. sonra diğer ayağını yap. kalçada sıkntıolduundan yük vermemek için bir yerden ellinize destek alın ağırlığınızı oraya verin ,masa gibi mesela.