Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hyundai i20 mi Renault Clio mu?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Araç alımında karar aşamasındayız. İki araba arasında kaldık. Her ikisi de 2015 model olmak üzere sizce Hyundai i20 1.4 Elite mi yoksa Renault Clio 1.2 Turbo Icon EDC mi? Donanımsal olarak nerdeyse aynılar. Gönlüm Hyundai den yana ama çok yakması beni düşündüyor. Parasal olarak da Hyundai 35800 Renault 38000. Bunlardan daha az yakan arabalar var ama onlar da donanımsal yönden zayıflar. Bu arabalar hakkında fikriniz nedir? Kullananlar var mı? Ya da bunlara ek olarak yine hatchback olmak kaydıyla donanımı da çok az olmayan araba önerebilir misiniz?

Ben hundai i20 de kata kildim otomatik 1.4 elit 33800 fiat aldim hatta faturada gonderdilar
sizin fiyat neden 2000 binlira fazla ayrica otomatikmi arac

ulas Benimki de otomotik. Ben de şaşırdım açıkçası bu kadar fark olmasına. Siz hangi şehir/bayiden fiyat aldınız?

Kaynak oto umraniye

mail atarsaniz size iletisin bilgilerini vs gonderebilirim

eger engelliysen tam otomatik sıfır şanzıman sorunu olan opel astra HB enjoy bir çok özelliği olan 59.000 ötvsiz 41.000 tl ortalama yakıt tüketimi şehiriçi şehirdışı ortalama 7 lt yakıyor.buna da bir bak derim.6000 tl için en sağlamı al.

by yolcu dediğiniz arabanın bu seneki versiyonunu bulamadım. 2014'te yorumları okuduğumda ise çok benzin yakmasından şikayetçi çoğu kişi. Şehir içi 10 lt yakar diyenler var. Ya da değerler bu rakama yaklaşık.

Fabrika çıkış verilerine bakarak yakıt konusundayeterli karar alamazsınız. Kullanıcılardan bilgi alabilirsiniz. Aşağı yukarı bütün araçlar aynı oranda yakar. Şehir içinde daha az yaksın diyorsanız hibrit otolarına bir bakın derim. Hız delisi değilseniz Hibrit otoları size uygundur.

Clio daha iyi; sürüş zevki verir.
hem tork yüksek
hemde beygir yüksek
hemde 6 vites( diğeri 4 vites) yani daha az yakar...

http://www.arabalar.gen.tr/araba_karsilastirma.php

tabii ki benim şahsi düşüncemdir.
Ne alırsan al güle güle kazasız belasız kullan derim..

bende 2014 reno yeni clio sport tourır var edc 120 beygir...ben çok memnunum araba uçuyorr. bence cliio al hunday a göre az yakar clio 25 kuruuş hunday 31 krş yakar şehir içi...

atildertli;

25 kuruş, valla mı?

çok iyiymiş be..
Yer uçağı mübarek...

merhaba,
senin yerinde olsam Renault Clio derim.

hyundai 4ileri tam otomatik clio yarı otomatik galiba. ona göre de karar ver. birde hyundai motor renault'ya göre biraz eski teknoloji kalıyor bence. hyundai biraz daha fazla yakabilir ama sağlamlık konusu nasıldır bilmem. donanımına da bakmak lazım, neler standart.

peugeot 208 otomatiğe bak derim birde.

mr.no dedihin sistem var görünüyo araçta ama açıkcası denemedim.

msteriousxyz:

Bilgisayarımda sorun olduğu için konuma yazamadım buraya kopyalıyorum..
maqif donanım olarak neredeyse aynılar. Ama performans olarak Clio daha önde gibi. Bu dediğiniz yarı otomatik tam otomatik olduğunu nasıl anlarız? Ne gibi farklılıkları vardır?
-------
Yarı otomatikler son zamanlarda çıkan, istenildiği zaman manuel olarak vites büyültüp/küçültülebilen(genelde direksiyon üzerinden +/- komutuyla), istenildiği zaman da tam otomatik kullanılabilen vites tipi. DSG, Tiptronic, Easytronic, ETG, EDC gibi isimleri olur.Vites kolundan da belli olur, bayii size bilgi verir.

Diğeri ise sadece tam otomatik kullanılır. Vitese siz müdahale edemezsiniz.

Fazla bilgi verebilecek biri değilim maalesef.

Yarı otomatiklerin daha hassas olduğu ve sorun çıkarabildiği söyleniyor. Bir de yarı otomatikler az yakar(firmaların dediğine göre), tam otomatikler biraz daha fazla yakıt tüketir.

Fakat dediğim gibi bu konuda çok bilgili değilim. İnternetten araştırarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tecrübesi/bilgisi olanlar da bizle paylaşırsa...

Benim araç yarı otomatik(triptronik): dikkatli kullanıldığında sorun olmaz. 10 yıldır kullanıyorum ve şanzımanında sorun olmadı.

maqif kardeş dediğin doğrudur: her 100 araçtan 10'u sakata geliyor. Dolayısıyla fabrika ayarı mı yoksa kullanıcı hatasını bilemiyoruz.
Tek sıkıntı çok çok çok yoğun trafikte (özellikle derbi maçlarda görülen yoğunlukta) Dur kalk durumlarda vites yorgun düşebiliyor. Ankara İstanbul gibi yoğun trafikte ama ilerleyebiliyorsa sıkıntı olmuyor.
Aslında manuel vitesli araçlada bu tür rezalet trafiğe takıldım: Balans şişmesi ve o nedenle oluşan yanık kokusunu hatırlıyorum. Ha manuel ha otomatik ya yarı otomatik ki hepsini kullandım sıkıntıda hepsinde var.

bu arada hatırlatayım: belki bilmeyenler panik yapmasın:

Doktor raporunda otomatik vites ibresi; ne yarı otomatik ne de tam otomatikdir. Bu her ikisi otomatik sınıfındadır. Tam otomatik vites tektir belirgin özelliği yoktur. Vites yukarı aşağı dümdüz gider. Yarı otomatiklerde ise herşey mevcut. Labirent olanı var; yukarı aşağı ve sağa sola gideni var. Kullanım açısından yarı otomatik olanın yukarı aşağı sağa sola gideni daha pratik ve daha çabuktur.

bana göre renoyu silin pejo 208 ve i20 yi tavsiye ederim.

daha 2 hafta önce renault clio icon benzinli full araç aldım... Cevizli ASF den... kesinlikle ama kesinlikle clio derim. Hyundai ile yanyana koymam hocam.... arabada yok yok :) bende söylemesi :)

bu arada hatırlatayım: belki bilmeyenler panik yapmasın:

Doktor raporunda otomatik vites ibresi; ne yarı otomatik ne de tam otomatikdir. Bu her ikisi otomatik sınıfındadır. Tam otomatik vites tektir belirgin özelliği yoktur. Vites yukarı aşağı dümdüz gider. Yarı otomatiklerde ise herşey mevcut. Labirent olanı var; yukarı aşağı ve sağa sola gideni var. Kullanım açısından yarı otomatik olanın yukarı aşağı sağa sola gideni daha pratik ve daha çabuktur.

Tam otomatik şanzıman da vites dümdüz aşağı ve yukarı gitmez mutlaka labirent vardır. Yarı otomatik şanzımanlarda dümdüz aşağı yukarı gider. Sadece vitesi manuel kullanmak için "+" ve "-" boşlukları vardır.

[FONT=Verdana]İkisinin ortak yanı vites değişimlerini [/FONT][FONT=Verdana]oto[/FONT][FONT=Verdana]matik olması ve debriyaj pedalı olmamasıdır. [/FONT]

[FONT=Verdana]MMT aslında manuel [/FONT][FONT=Verdana]şanzımanla aynıdır, tek farkı sizin yerinize debriyaja basan ve vites değiştiren bir mekanizmanın entegre edilmiş olmasıdır. Yani aslında kavrama yapan bir baskı balatası var ancak debriyaja siz değil sizin yerinize bir mekanızma basıyor. Aynı şekilde vitesleri de bu mekanizma değiştiriyor. [/FONT]

[FONT=Verdana]MMT'de otomatik moddan manuel moda aldığınızda da yine sizin isteklerinize göre bu mekanizma vitesi değiştirmektedir. [/FONT]

[FONT=Verdana]Tam otomatiğe göre avantajı daha az yakması ve daha seri olmasıdır. Dezavantajı ise hatalı kullanımda zarar görmeye daha elverişli olmasıdır. Ancak hasar olması durumunda da tam otomatikten daha az maliyetlidir.[/FONT]

Arkadaşlar i20 otomatik vitesleri 4 ileri bana soracak olursanız hiç mantıklı değil enaz 5 ileri olması lazım yakıt ve yol bakımından.
clio yı ben marka olarak sevmem malzeme kalitesi vasat belli bir süreden sonra iç malzemeler özellikle deforme oluyor.
paranız yetiyorsa toyota derim ama malesef onun da fiyatları yüksek malum hepimiz belirli bir bütçeye sahip durumdayız.
i20,clio segmentinde yarisi tavsiye ederim vites ve kalite olarak benim favorimdir.

antalyada otomatiğe lpg taktırırsan bile fiyat 33 oluyo bilginize

woswogen polo 2015 33 geliyor dsg sanzuman confortlayn yakıt düşük

msteriousxyz

Bence en donanımlı araç istiyorsan. Volkswagen Polo 1.2 TSI Comfortline DSG 7 vites otomatik araca binip test edin o zaman anlarsınız. ;)

candas58 .ben aralık ta i20 2015 style otm aldım 1.4.gayet memnunum.tavsiye ederim..konya ankara arası 50 tl benzin yaktı.

Cevaplar ve tavsiyeler için hepinize çok teşekkürler. Eğer tekrar fikrimiz değişmez ise Renault Clio dizelde karar kıldık. Dizele 42 bin dediler. Birkaç bayiden sorduk. Sadece bir tanesi 40600 demiş. Onda da istediğimiz renk olmadığı için sıkıntı.
GoXEl Daha yeni ama yine de araba hakkında başka neler söyleyebilirsin? Sürüş yol tutuşu vs. Bayan olarak bunlardan pek anlamıyorum ama yine de gördüğün artı ve eksileri yazarsan memnun olurum. Donanım olarak çok iyi evet. Beni de almaya sevkeden bu sebep oldu.
minosetcan1976 Hatalı kullanım nasıl olur ya da doğru kullanım? Biraz bahseder misiniz nasıl kullanmam gerekiyor, hangi şartta + ve - kullanacağım?
[h=1][/h]

msteriousxyz; araba ile ilgili deneyimlerimi hemen paylaşayım. İlk etapta aldığımız araç benzinli icon serisi, yani o modelin en üst versiyonu. Bir kere araç içi döşeme ve konsol kalitesi oldukça tatminkar. Benzinli olduğu için araç içinde motor sesi diye bir şey yok. Çelik jantlı ve led farları var. Arabada yerleşik olarak navigasyon, hız sabitleyici, hız sınırlayıcı, dokunmatik ekran, araç telefon kiti gibi bir çok özellik mevcut.

Ön görüşü, yani araç kullanırken ki görüş açıları eski modelllerden çok daha yi olmuş. eskiden kullananlar bilirler, aracın sağ ve solunda ciddi kör noktalar olabiliyordu inanın şuan bunları resmen ortadan kaldırmışlar. Arka camı biraz küçük fakat park sensörü olayı kurtarıyor.

Yol tutuş olarak, eski versiyonlar biraz yüksekti, gerek lastik yüksekliği gerekse tavanın bombunun yüksek olması aerodinamik bir eksiklikti, bu araçta yükseklikler hem lastiklerde, hemde tavanda bayağı düşürüldüğü için yol tutuş gayet iyi durumda. Ben performans kullanmayı çok severim, bu araç ile (ileri sürüş tekniği dersi almadıysanız yapmayın) çok rahat pike ve makaslar yapabiliyorum :D savrulma yada hız patlamasında gecikme gibi durumlar söz konusu değil.

Aracın motor torku gayet iyi olduğundan, birde otomatik olduğu için yakıt tüketimi renault araçlarının ekonomisini birazcık aşıyor, gerçi ben yüksek devirli kullanıyorum buda bir etken. Bu pek dikkate alma derim :D... Kısaca gerek dizayn, gerek konfor, gerekse yedek parça, hele ki 2. el piyasasını düşünürsek renault derim.

eski aracımda renault N&D clio idi. inanın sahibinden com'a koyduğum gün sattım aracı, tertibatsız otomatik vitesti, ve aldığım paradan 2 bin tl de yükseğe sattım :D kısaca araca iyi bakarsanız kâr bile edebilirsiniz :D

Selamlar,

alyazmalım

Hayırlı olsun. Güle güle kullan "Allah kaza bela vermesin korusun. O aracınızdaki sanırım 4 vitesli olmalı doğru mu?

Mr.No;

Yukarıdaki yoruma kesinlikle katılıyorum. Yeni Hyundai İ20 tasarım olarak clio dan güzel ama tek artısı o. Kimse yanlış anlamasın 4 ileri otomatik vites hyundai veya başka bir marka araç alacağına hiç araba alma daha iyi. Otomatik vites teknolojisi çok ileriye gitti. Peugeot 2-3 yıl önce 6 ileri otomatik ama tek kavramalı vitese geçti. Daha yeni de yine 6 ileri çift kavramalıya geçti. wolksvagen mercedes bmw audi kaç yıldan beri 7 ileri bir seneden biraz fazla oldu 8 ileri otomatik şanzuman kullanıyorlar.İster tam otomatik olsun ister yarı otomatik olsun bir sürü firmanın değişik değişik isimler kattığı triptonik DSG EDC 6SHR ETC v.s daha bir sürü var. Burdaki dikkat edilmesi gereken bir konu var. Şanzımanın çift kavramalı mı yoksa tek kavramalımı olduğu. Şu anda en çok kullanışlı olan şanzıman çift kavramalı şanzımandır.ve piyasadaki bütün çift kavramalıların hepsi de yarı otomatik dir. Yarı otomatik olması ayrı bir şey çift kavramalı olmak ayrı bir şey. Bizim dikkat etmemiz gereken şey şanzumanın çift kavramalı olanını tercih etmemiz lazım markası ne olursa olsun aracın.

Üst Alt