Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İçinden Geçeni Yaz

O kadar geniş bir gastronomi içinde bula bula menemen buldun 😀

Senin onu yapabilecegini düşündüğüm için 🤨

Yoksa bende bilirim kürdan kebabı yap demesini🤨😂

iş arkadaşlarım şu kurumun çoğu hasta raporu yok sen iyisin diye bana takılıyor, ben de diyorum mantıki akıllı tutarlı düşünmemde ben de problem yok , aklım başında diyorum, ama sorun atak geçirmem diyorum. atak geçirdiğimde iradem dışına çıkılıyor, kontrolü kaybediyorum, cebren irade dışı zorla algılar vesveseler geliyor diyorum, napalım bazı şeyleri engellemeye gücüm yetmiyor, kim ister ki iradesi hükümsüz kılınsın hastalık ile.

kurumda doktor kontrolü vardı, hastalığının ne dedi psikotik bozukluk dedim, sonra listeden bulamadı ne deseydim şizofren mi , şimdi yazarken bile bir tuhaf oldum:)

aile danışmanı psikolog izledim geçen , hem de peynir gemisi adlı youtube kanalında bekir develinin kanalında, inançlı biriydi herhalde, işte, kadının hasta oğlu kızı var evlendiriyor diye yakındı boşanmaları anlatırken. aslında hayat toz pembe değil, insanının başına dünyada her şey gelebiliyor , herkes engelli adayı olduğunu kaçırıyor, Allah sağlık sıhhat afiyet vermese bırakın evlenmeyi para kazanmayı kariyer yapmayı insan masumiyetin en dibini yaşadığı ibadeti ve kulluğu ve duayı bile yapamıyor, onun için hiç kimse sınanmadığı imtihanın masumu değildir, biraz empati lütfen bu işi yaparken.

"Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki; eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah sizi yok eder, yerinize günah işleyip ardından Allah’tan bağışlanma dileyecek bir kavim getirir ve onları bağışlardı." (Müslim, Tevbe 9, 11; Tirmizî, Daavât 98)

• Wow
Reaksiyonlar: Mara
Allah ın katı ibadet ile doludur, ibadetten ziyade geçmişte tasavvuf ehlinin riyazat mücehedatın amacı da tehzib-i ahlak içindir, onun için ahlakı güzelleştirmeli. gazabı kini öfkeyi kalp kırmayı bırakmalı. dünyadan vazgeçmeden de kalp hayatı başlamaz. (bu meanda cümleler tevhid risalesi adlı eserden)

Bunlar tabi tasavvuftan nasibi olanlar için bizi aşar bunlar.

MOnCf6u.jpeg

kuzenimin 3d yazıcısı var, zaman zaman bana da yazıcıdan bir şeyler çıkarıyor, en son bunu yaptı bana, iş yerimdeki masama koyacam

@Mara, ben hiç matematik yapmamıştım ya da 1-2 tane felan yapmıştım rasyonel sayılar vs felan. 74 ile atanmıştım lisansdan. ama ikinci yerleştirme idi herhalde.

• Beğen
@yyakup, benim matematik de cozmem gerekiyor. Ortaogretim seviyesinden girecegim. Simdiye kadar calistigim konularda zorlanmadim. Anlayabiliyorum. Ama bugun bir de ac karnina calisinca kafam allak bullak oldu. :D

@Mara, hımm ortaöğretimde tabi puanlar yüksek:(. Ben ortaöğretimden girseydim kazanamazdım herhalde:D

@yyakup, bilemiyorum. Siz daha iyi bilirsiniz kendinizi ama lisans sorulari kazik yahu. :D

@Mara, matematik öyle olabilir ama türkçe tarih coğrafya öyle ya da böyle cevaplanıyor lisans da olsa.

• Beğen
Tüm islam aleminin Mevlid Kandili Mübarek olsun...

Atanayım da lokma dagiticam. :D (Buraya yazayim, belki gaza gelirim calisirken.)

“Dua ibadetin ta kendisidir.”
— Tirmizî, Deavât, 2

Hz Nuh’un oğlu Sam’a telkini:

Eğer yedi kat göklerle yedi kat yerler, uçsuz bucaksız bir çember olsalar, la ilâhe illallah ve sübhânallâhi ve bihamdihi kelimeleri onları kırar. Peygamberler Tarihi - M.Asım Köksal

Devamı: Çünkü bunlar herşeyin duasıdır ve halk bunlarla rızıklanır.

Üst Alt