Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdari izin, Valilik izni, Kötü Hava Koşulları..?

EngelsizGelecek

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Valilikçe açıklanan
Son Dakika Haberleri - Son Dakika Haber - Karar

karar yukarıda yer almakta kısaca kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır. açıklaması mevcut.

Bu durumda benim için bu durum geçerli oluyor mu?

Başbakanlık 03 ARALIK 2002 2002/58 sayılı genelgesinde bu durum şu şekilde

3- Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık
Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı
federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev
yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı
bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen
tatil süresince idari izinli sayılacaktır.

Çalıştığımız banka (Vakıfbank) yarı kamu yarı özel yönetimi Vakıflar Genel müdürlüğüne ve Başbakanlığa bağlı.

Ben kurum ile görüştüm yok öyle birşey dedi ama ben emin olmak için alo 170 i aradım bana siz özel çalışansınız açıklamada özel sektör geçiyorsa sizi de kapsar diyor.Şu durumda sizin için geçerli değil diyor ama bunlar tatmin etmedi.

Şu durumdan dolayı,

Geçen sene darbe girişiminden sonra izinler kamuda iptal edildi (18.07.2016 resmi gazete sayı 29774). Biz özel sektörüz bizi ilgilendirmez derken mazeret olarak eğitim hayatımı da sunsam kabul görmedi.Başbakanlık bütün kamu bankalarına yazı gönderdi benim yüksek lisans gecikti.

Bu durum ile bağdaştırdığımda kamu isek izin kullanamıyoruz, özel isek neden izinler iptal edildi.

Kafam almadı.

Çok uzatım ama eksik bilgi kalmaması açısından bu durum önemli geldi bana tekrar özür dileyerek bilgi sahibi insanlardan fikir bekleyeceğim.

Vakıfbank da kurumun personelisiniz değil mi? Bende eski bir personeli olarak hava şartları ne olursa olsun gidiyordum vakıfbank da çalışılmaz aga ben 2,5 sene dayanabildim saçlarım ağardı orda =)

Çalıştığınız bankanın İnsan Kaynakları portalinde izin yönetmeliği bölümünde İdari İzin başlığı gibi bir başlık olmalı. Orada bu tarz izin bilgileri yer alıyor olabilir, bazı İK'cılar bu tarz durumlarla fazla karşılaşmadıkları için idari izin süreçlerini bilmiyor olabilir. İlgili maddeler yer alıyor ise, İK birimine idari izin maddelerini içeren bir mail atarsanız sorun çözülecektir.
Ben bu şekilde yapmıştım, bana idari izin ile ilgili bilgi verilmemişti, ama izin yönetmeliğini okuduktan sonra böyle bir hakkım olduğunu ancak öğrenmiştim :)
Kolay gelsin.

Yönetmelikte varsa işe yarar, siz başvurmuyorsanız İK'nın umrunda olmaz, o yönetmelik süs diye yazılmıyor :)
Yönetmelikte olmayan için zaten şirketin kendi inisiyatifinde.

Kadrolu işçiyim şirket veya başka bir durum yok. Yetkilim İK birimiyle görüştüğünde bende şahidim personel izni mevcut biz kamu değiliz bize böyle bir tebliğ gelmedi diyor. Valiliğin aldığı karar bu Başbakanlıktan bir karar yok bizim bankamıza şeklinde yanıt alıyorum. Şahsi düşüncem bu durumun kurum içinde yaygınlaşmaması ki bu durum işlerine gel(m)iyor. Doğum izni gibi haklar uygulanıyor fakat engellilerin izni kamu olmadığımız için uygulanmıyor.Bir diğer açıklamada duruma göre kamu yada özel olabiliyoruz oluyor. Bu adaletsizliği ve eşitsizliği beraberinde getiriyor.

Üst Alt