Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar kaçırma sorunu yaşayıp tedavi olan var mı?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben 13 yıldır engelliyim önceki yazılarımı okursanız idrar mesane konusunda çektiklerim mevcut (http://www.engelliler.biz/forum/sag...479-mesane-icin-ilac-kullanmamak-olur-mu.html)

ben uzun zamandır kaçırma yaşamıyordum ama uropandan sonra mictonorm ilacı iyi gelmişti ama şimdi imkanı yok tutamıyorum su içsem hemen idrara çıkıyorum tutmam imkansız rica ediyorum
yaşayan yada sonuç alan tedaviden yazsın ne yapıcam bıktım doktorların saçma uygulamalarından çünkü çare yok

Enfeksiyon olabilir mi? İdrar kültürü yaptırıp bunu kontrol ettirin. Bakteri ürerse, ona uygun antibiyotik kullanın en az 2 kutu.

sevgili kardeşim ilknur evet enfeksiyondan olma ihtimali çok ama çok yüksek. tahlil yaptır uygun antibiyotiği kullan. bak bende de aynı şekildeydi detrositol ilaç kullanıyorum inanmayaksın ama enfeksiyon olduğu halde kaçırma olmuyor kardeşim sen tahlil yaptır..

arkadaşlar benim sıkıntım 26 ay oldu şu idrar olayını çözemedik.4 saatte bir sonda yapmama rağmen devamlı kaçak oluyor.gelende 100-200 cc arası dalga gecer gibi.ama % 90 kaçıyor malesef hala damla toplayıcı ve bez kullanmak zorundayım.kaç defa ürolojiciye gittim oda bizde deniyor heralde ilaçları spazmex kullandık olmadı vesicare kullandık yok ne olacak sonum yaa. yaz geldi daha kötü şimdi.

Mustafa bence enfeksiyon var sende... İdrar kültürü yaptırıp doğru antibiyotiği doğru dozda ve sürede kullanmalı ve enfeksiyonu temizlemelisin.

13 yıl önce geçirdiğim trafik kazasının ardından L1 omurgam kırıldı ve OFlu oldum. Tam 13 yıldır idrar kaçaklarım yüzünden hayatım allak bullak oldu. Evlenememin tek sebebi bu kaçaklar. Hangi kadın idrar kaçağı olan böyle bir erkekle beraber olmak ister ki... kelimenin tek anlamıyla kaçaklar yüzünden hayatım zindan oldu.

enfeksiyondan kaynaklandığını iddia eden arkadaşlar, bu zaman süresi içinde yüzlerce kez değişik hastanelerin üroloji bölümlerine gittim. yapılan bütün tahlillerde hiç enfeksiyona rastlanmadı. bence bizimkisi biyolojik. çare bulan arkadaşlar varsa lütfen bu platformlarda paylaşırsa bu tür sorunları yaşayan arkadaşların hayat standartlarını arttırmalarına katkıda bulunacaklardır.

ıdrar kacak sorunu bır cogunda var belkı herkes yazmak ıstemıyor olabılır bende var mesane kapasıtesı 500 cc yınede kacak oluyor bez le ve 4 saate bır tak sonda ıdare edıyorum 6 yıl oldu kaza t 1 of lu oldum ılk 3 yıl kacak nedır bılmezdım son 3 yıl basladı bende his yok .burda bir kaç arkadaş yazmışlardı amelıyatla barsakdan mesane yapıp mesaneyı buyuttuklerı ıle ılgılı yazılarda gordum sızde doktorunuzla bir konuşun eger mesane kapasıtesı ilaçla buyume şansınız yoksa amelıyatla barsakdan mesane yapılmasını .şuda olabilir mesanede taş olabılır ultrason çektırın,

ben gendim bir çözüm uretim erkekler yarayan bir közümdür öğremek isteyen kardeşler sölerim slm ve dua ile

zinnur;

çözümün nedir kardeş? öğrenmek isteyen buralara bakıyor zaten.

valla bendede kaçak çok oluyor ama artık kafama takmıyorum suyu bol için diyor doktorlar içiyoz bolca e haliyle kaçak oluyor içmeyelim kaçak olmasın diyoruz bu kez enfeksiyon oluyor gene kaçıyor:) valla evdeyken ördekle dışardayken bezle idare ediyoz gidiyor:))

slm arkadaşlar benim sölediğim yanlış anladınız kaçırma normadır umurilik hastası kaçırır yaşantıyı kolaylaştırmak gerekir benim sölediğim sonda kaput dediğim penisin dışında takılır ve bir torbayla bağlanır bu şekilde heryere gide bilirsin elbisem islamaz endişen kalkar ortadan ve yaşantın kolaylaşır nasıl kulanılr öğrenmek isteyen kardeşler telefon numarasını özel mesjla gönderin anlatim slm ve dua ile

kardeş senin bahsettigin evet erkekler için adı prezervatif sonda degılmı anlattında bunu anlıyorum ben denedım ıyı olmuyo yatarken denedım geri çıkıyo .memnun kalmadım.

arkadaşlar bende bu konudan muzdaripim ama önceden bülent kardeşimiz bi yöntem yapmış bende onu uyguluyorum çok rahatım desem yanlış olur ama rahatım vall istisnalar oluyor tabiiki şöyle anlatayım isterseniz
BEN GÜNDE 5 TAK YAPIYORUM saatleri sabah 1.tak 09:30 ve kahvealtı saati 10:30 yaklaşık 3-4 bağırdak çay içiyorum sonra mesane basınç azaltıcı +piyoleseptly alıyorum bunlarla beraber 250-300lt su içiyorum ardında 12:30 tekrar 200-300lt su içiyorum 2.tak saat13:30 tak yapıyorum sanraki 3. tak saatim 18:30 bu arada yaklaşık 500lt su içiyorum (yanlız bu arada sıvıyı mümkün oldukça tak saatinin 1 saat öncesinde içmeye gayret ediyorum çünkü mesaneye inmesi yaklaşık 1 saati buluyor ondan)
sonra akşam genelde 2-3 bağırdak çay içerim ve 200mlt su içerim saat 20:30da sıvı alımını keserim saat 22:00 da ilaçlarımı alırken yine 10-200mlt su alırım hepsi bu 4.tak 00:30da yapıyorum ve gece 04:30 en son takım
bu şekilde biraz rahatladım ama size nasıl olur bilemem

benimde bu günlerde kaçaklarla başım dertte...hastaneye gittim ilthap var dedi üroloji değişik 2 ilaç verdi ikişer kutu onlar bitmesine rahmen daha geçmedi kaçaklar devam ediyor...ne yapıcam bilmiyorum..bide büyük tuvalet baskı yapıyor mesaneye barsaklarım mesanenin altına kaymış galiba çünkü tam mesanenin altına şişkinlik var oda büyük tüvalete gidince keçiyor ertesi gün tekrar çıkıyor kaçak olıyor tak yapmama rahman .kaçak olnların öylemi acaba...bide barsakların mesanenin arkasına yada altına düşme ihtimali varmı:confused:

enfenksiyondan yada mesane darlıgından kaçıyodur spazmex s ilede olabilir iyi geliyor

imq, doktor kültür testi yaptırarak onun sonucuna göre mi antibiyotik verdi, yoksa kafasına göre mi takıldı!?

slm tak ne demek

slm bitkisel ilaç kullanın..antıbıyotık insanı mahfediyor
dr..mehmet gökçek.... ömer coşkun.. ahmet maranki...

OturanBoğa;

kültür testi yaparak o ilaçları verdi iki kutu bitmesine rahmen hiç geçmedi kaçaklae devam ediyo normalde 10 yıl oldu kaza yapanı ilk kez kaçak olmaya başladı bide tam mesanenin oltında şişkinlik bazen geli yor o şişkinlik mesaneye baskı yapıyor galiba...

Kültür testi sonucu 2 kutu antibiyotik kullandıktan 3 gün sonra yeniden bir kültür testi yaptırıp, üreyen bakterinin yok olduğunu teyit ettirdiniz mi? Yani, şu anda bakteri olmamasına rağmen kaçak oluyorsa, evet, o zaman barsakların baskısı sonucu mesaneye basınç oluyor ve sızıntıya neden oluyor olabilir. Bu durumda bir ultrason çektirip, barsakların ve mesanenin yeri konusunda bilgi edinmek lazım...

Sık idrara cıkmaların birinci nedenleri, soğuh hava, kabızlık, idrarda taş vb. enfeksiyon oluşması, kapasitesi duşuk mesane(mesane jimlastiği yapmayanlarda ve sık tak yapanlarda oluşur).

az miktarda olan kaçakları ben normal prezervatif kullanarak çözmeye çalışıyorum. günde 5-6 tak yapıyorum ve her tak yapışımda prezervatifi sabunluyorum ve temizliyorum. sorunu mümkün mertebe çözüyor ama bazen prezi aletten çıkıyor kayıyor vs. bunu da engellemek için lastik kullanıyorum ve preziyi alete hafifçe bağlıyorum. daha önce bez falan kullandım ama yetersiz kalıyor ve o daha çok kayıyor. bu durumda da çamaşırlar ıslanıyor. benim gibi çalışmaya devam eden birisi için de sosyal hayat baya zor oluyordu. prezervatiften memnunum ama şu aralar biraz alleji yaptı alete. bunu engellemek için krem kullanıyorum Dr. yazdı. Ayrıca prezervatifin temizliğine daha da özen göstermeye başladım. umarım alerji biter.

bende de omurilik rahatsızlığı var doğuştan idrarımı tutamıyorum küçükken annem masus yaptığımı sanıp ne dayaklar yedim ne rezillikler çektim doktora gittim tedavi yok dediler sinirlerim çok zedelenmiş önce üropan diye bir ilaç kullandım faydası çok oldu ama yan etkisi çok şimdi spazpex diye bir hap kullanıyoyorum tavsiye ederim çok rahatladım tekrar geçmiş olsun

rabbim hepimizin yardımcısı olsun..bende bu derten müzdaripim..malesef...çok zor bir imtihan rabbim bu imtihanı kazananlardan eylesin.inşallah..

arkadaşlar bu konuda kendim kullandığm ve memnun olduğum bir yöntemi paylaşayım,yalnız erkekler için, dışarı çıkarken eve misafir geldiğinde çok iyi oluyor 4-5 saate kadar emniyettesiniz.bez kullanmaya son.teemiini çok kolay her yerde bulunabilir vede ucuz.nedenmi bahsediyrum, BALON. evet bir balon anca bukadar işe yarar.Kullanımına gelince şu büyük balonlardan alıyosunuz 3-4 cm lik hortum kısmını kesiyosunuz fazla sıkmaması için balon armut şeklini alıyor ve kafaya takıyosunuz:cool::cool:dolduğunu hissedince cıkartıp boşaltıyosunuz veya yenisi ile değiştiriyosun. dolan balonu boşaltma işlemi (bomba imha):cool:, basit bir yöntem örneğin aracınızda oturur pozisyondasınız ve balon doldu aracınızda küçük boy bir çöp poşeti ve ıslak mendil bulunduruyosunuz dolan balonu çöp poşetiyle sarıyosun sağa sola sıçramasın diye ve balonu çıkarıp tak yapıyosunuz ardından ıslak mendille gerekli hijyeni sağladıktan sonra yeni balonu takıyosunuz:cool: bence bez kullanmaktan iyidir. dikkat edeceğiniz hususlar balonu kesmeden önce şişirerek kont edin bazıları delik oluyo, bide kesilecek kısmı penisin durumuna göre ayarlayabilirsiniz;)böyle şeyleri kafaya takmayın kafasına takın devam:):)hadi gçmş olsun

merhaba kontrol edilemeyen hissiyat olmayan mesane ıdrar kacmaması mumkun degıl diye dusunuyorum aynı sorun da muzdaribiz benım mesane kapasıtesı ıyı duruma geldı 2 ay oldu en son urodınamıye gırdım aşırı aktif mesane diyor dr.gunde 2x2 uropan+1 adet detrusitol ilave ekledı yınede kacak oluyor yaban mersını ıyı dıyorlar mesaneye daha bulamadım bakalım .

Arkadaşlar be bu sorun %80 hata%90 çözdüm diyebilirim ama doktora gidip içtiğim bitkisel ilaç demiyeyim tahlinini yaptırmak istedim ama bir türlü yaptıramadım.

Arkadaşlar 42 yaşında spina bfida hastasıyım iki kere artifisyel sfinkter ameliyatı oldum.bir sene tak yaptım yaklaşık yedi senedir daimi sonda kullanıyorum son bir aydır kaçaklar arttı ve oldukça zor durumdayım bu konudaki önerilerinizi bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim

Üst Alt