Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar kaçırma sorunu yaşayıp tedavi olan var mı?

2 saatte bir idrarımın geldiğini hissedip 100-200 cc boşaltıyordum, bunun içinde yıllardan beri yanımda poşet içinde ağzı geniş ayran şişeleriyle geziyordum. arabada, evde, misafirlikte, işte, yatarken, 20 yıldan beri bu böyle.

burada okuduklarımdan sonra normal olmadığını anladım. ve ürolajiye gittim dün. yapılan ultrasonda, safra kesesi ve böbrekler geyet normal çıktı.

mesane; optimal olarak dolu değildir, izlenebildiği kadar duvar kalınlığı normaldır, lümen içerisinde taş, kitle yada debri saptanmamıştır. yazıyor. ama tam ultrasondan çıkınca 100 cc kadar idrar çıkarttım. :)

doktor hiçbir ilaç vermedi. ''bunun için ilaç veririm ama onu kullanırsan, bu defada idrarı çıkartmada çok zorlanırsın en iyisi böyle devam et'' dedi.
başka tavsiyeniz varmı acaba.

birisi tak temini konusunda bana yardımcı olsun lütfen...

200 cc düşük bir kapasite. 1-2 saatte tuvalete gitmeyi gerektirir. İdrarı biraz biraz tutmaya çalışarak kapasiteyi zorlamak, bu sayede zaman içinde genişlemesini sağlamak mümkün olabilir belki. Ama çok zorlamamak lazım tabii.

Ahmet Tunç, TAK konusunda nasıl bir yardıma ihtiyacın var?

Arkadaşlar kültür veya idrar tahlili verirken ne olur fazla su içmeyin. Hücreleri yıkarsanız ve laboratuvarda hücre görmemizi engellersiniz. Hatta üreme bile olmayabilir. İdrar tahlilinde en iyi örnek sabah idrarıdır. Kültür örneği verirken de genital bölgenin temizliği yapılıp ilk idrar dışarı, orta idrar kaba yapılmalıdır. Aksi halde kontaminasyon gerçekleşebilir ,gereksiz zaman kaybı tedavinin uzaması da beraberinde gelir. Bunun dışında bol su içmek enfeksiyonu azaltır. Kültüre alınmadan yazılan reçetelerle rastgele içilen antibiyotikler neticesinde artık bakteriler direnç sağlar ve mesane de olan sistit yukarılara böbreklere kadar çıkmasına, en sonunda böbrek yetmezliğine kadar götürebilir..

Öncelikle merhaba
Bende spina bifidalıyım geçen ay Samsun 19 mayıs üniversitesinde yapay üriner sfinkter ameliyatı oldum idrarda kaçak olıyordu bez kullanıyordum ama artık kullanmıyorum çok şükür uygun olabilecek arkadaşların araştırmasını öneririm

Durmus14

Durmuş kardeşim, yapay sfinkter kaçak olayını 100% çözdü ve kateter kullanarak TAK yapmaya devam mı ediyorsun ? yoksa yapay sfinkter ile TAK yapmadan idrar boşaltabiliyor musun?

Her ilaç aynı kişide aynı etkiyi göstermeyebilir,kişinin böyolojisi gibi farklı farklı... 11.yıldır trafik kazsı sonucu omurilik felçlisi oldum T5 seviyem. Bende sık sık yaşadım,yaşıyorum. Genelikle kaçırmaya sebep tabiki başta ENFEKSİYON,BOL SIVI ALMA,KABIZLIK VS.onun ayarlamasını kendiniz yapmalısını. Örneğin;400 cc kapasite ise,ona göre ayarlamalı ve sıvı tüketmeli insan.
İmkansız yada çaresiz diye bir şey yok inanmıyorum.
Klasik herkesin duydugu bir söz;Herkes kendisinin doktorudur bir yerden sonra.Dolaysıyla siz kendinizi öğrenmeli ve çözüm yaratmalısınız bir yerden sonra.Öyle ah vah demekle işimiz yürümez ki.Allahtan gelen her şey baş göz üstüne.
ÖNEMLİ NOT:Her su içtiğimde suya limon sıkıyorum.çok değil örneğin 500 cc küçük su şişesine 30-40 damla limon sıkıyorum öyle içiyorum ve buda enfeksiyon olmaması için çok iyi geliyor bana.

Üst Alt