Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisi için ne önerirsiniz?

ketıl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bendede idrarimda agir bir koku var muhtemelen enfeksiyon kaptim anti septik ilaci kullandim bi ara gecti gibi oldu ama yine devam ediyor bildiginiz bi antibiyotik adi verirseniz cek sevinirim şindiden teşekkürler

her hangi bi saglik güvencem yok o yüzden dokturada gidemiyorum sadece sizden istegim bana idrar yollari enfeksiyonu icin bi antibiyotik ismi verirseniz cok makbule gecicek eczaneye gidsem herkesedde söyleyemiyorsunki bilader

off offff kurtarin beni şu dertten yaf arkadaşlar

arkadaşlar bol su içme işine bende katılıyorum ama bu enfeksiyon oluşamadan yapılması gerken bir önlem birde enfeksyon kapınca mide bulantısı iştahsızlık olyormu yoksa bunlar başka bir şeyemi bağlı

Enfeksiyon olan kişide, ateş, mide bulantısı, iştahsızlık ,kabızlık kacınılmazdır.İdrar kültürü cok pahalı bir şey değildir, bir an önce doktora gidiniz, kafadan antibiyotik verilmez, bana iyi gelen antibiyotik, sizdeki bakteriyi besleyip ,daha güçlü hale çevirebilir, bunun yanında bol sıvı alımı ,bitkiçayı içilir.

ketıl arkadaşım doktora gitmen lazım .kültür testi yaptırman lazım ! doktor ona göre antibiyotik veriyor.bende de idrar yolları enfeksiyonu var senede 1 veya 2 tekrarlıyor..bol bol su iç....baglı oldugun muhtarlık veya kaymakamlıga muracat et yeşil kart için... sağlık raporun var mı..

arkadaşlar sigortali bir işte calişiyordum yeni ayrildim o yüzdende henüz yeşil kart felanda almadim şimdi benim sorunum şölel ilk siralari idrar yollarinda idrarimi yaparken yanma oluyordu ve cok sik tuvalte cikiyordum bi arkadaş su icersen gecer dedi gercektende suya yüklendim gecti ama bir süre sonra idrarimda koku meydana geldi bol su icince bir süre geciyor sonra yine tekrarliyor yaf ben doktura gitmekten korkuyorum ya başka bir hastalik var derse ya böbreklerin bitmiş derse ne bilim off ya piskolojim allak bullak

Arkadaşım ben de yaşadığım için çok iyi biliyorum anladığım kadarıyla aynı şikayetler.. Öncelikle idrar kültürü gerekli o tahlil de enfeksiyonun türü çıkıyor ortaya ona göre de antibiyotik yazılıyor korkacak birşey yok ama tabii ki fazla ihmale de gelmez çok ertelemezseniz iyi olur.. ;)
Geçmiş olsun...

1- İdrar kültür testi yaptırmalısın (idrar örneği vermeden en az 3 gün öncesinden -eğer kullanıyorsan- antibiyotiği kesmelisin ve örneği steril idrar kabında vermelisin)
2- Kültür sonucuna göre doğru antibiyotiği (yani üreyen bakterinin Dirençli olmadığı, Hassas olduğu gruptan antibiyotiği) 3 kutu kullanmalısın. Kronik hallerde daha kısa kullanımda antibiyotik etkili olmayabiliyor.
3- Antibiyotiği sabah-akaşam aynı saatte kullanmak çok çok çok önemlidir. Sabah 10 akşam 22 mesela. Aman saatler aksamasın.
4- Tedavi sona erdikten 3 tam gün sonra bir kültür testi daha yaptırmalı ve bakterinin yok olduğundan emin olmalısın.

5- Günde en az 2-3 defa Protex Ultra Antibakteriyel Sıvı Sabun ile ellerini güzelce yıkamalısın.
6- En az haftada iki defa banyo yapmalı, genital bölgenin temiz ve kuru olmasına özen göstermelisin

7- Cinsel ilişkide partnerin de benzer bir enfeksiyon ya da hastalık taşıma olasılığına karşı partnerin de gerekli kontrol ve tedavi sürecinden geömesini sağlamalısın
8- En azından o süreçte prezervatif kullanmalısın.

9- Enfeksiyondan başka bir hastalık söz konusu olabilir. Bunun olup olmadığından emin olmak için mutlaka bir üroloji doktoruna görünmelisin.

10- Eğer doktora gidemeyecek durumdaysan, enfeksiyonun dışında cinsel yolla bulaşan bir hastalık olmadığından %100 eminden: Herhangi bir doktora gittiğinde ve idrar yolları enfeksiyonuna dair belirtiler söylediğinde, %99,9'u her hangi bir test yaptırma gereği duymadan Cipro isimli antibiyotiği kullanmanı söyler. Bu antibiyotik en geniş spektrumlu antibiyotiktir.

11- Böbreklere zarar gelmesinden korkuyorsan doktora gitmelisin. Başını kuma gömmek gerçekleri görmemeni sağlar, ama aynı zamanda açıkta kalan yerleri de riske sokar!

bülent bey peki idrar kültüründen 3 gün önce antibiyotiği kesmelisin demişsiniz bunun yanısıra kullandığımız antiseptik ilacıda kesmelimiyiz?

önerileriniz icin herkese cok teşekkürler arkadaşlarr saolun

bülent bey sizede cok teşekkürlerimi sunuyorum verdiginiz bilgilerden dolayii

deruni, antiseptik derken, Purinol, Piyeloseptyl vb. ilaçları kastediyorsan, bence evet, onları da kullanmamak en iyisi.

evet onları kastedmiştim bülent bey teşekkürler

Ben sıksık yaşamaya yılda 5kez oldu hemen hemen bıkınlık geldi. bende böbrek yada mesnede birsorun olduğunu düşündüm hep, bu yazın başlarında hastaneye gidip böbrek mesane batında ne varsa ultrason çektirdim ne taş ne farklı birşey bulunamadı içim rahatladı tabii. Ancak tak yaptığımız içi bu sorunla sıksık karşılaşmak mümkün.
İlk belirtisi özelikle sabah idrarında koku, ileri safhada bulantı,iştahsızlık ve bel agrısı tabii agrıyıda farklı tepkilerle hissediyorum.

Sağlık ocaklarında dahi artık tahliler yapılıyor egerki kültür gerekli ise anlaşmalı laboratuarlara gönderiyor sağlık ocakları. Sonuca göre gerekliantibiyotık tedavisi uygulanıyor.

Bu arada benım soracağım takta enfeksiyon kaçınılmaz ve okadar hijyene özen gösteriyrum (taköncesi batikon ile temızlik) buna ragmen sıksık oluyor.
Takta farklı yöntem uygulayıp enfeksiyonu azamıye indirebilen arkadaşlar tecrubesini paylaşırsa sevınırım (Bülent ve Nova siz daha tecrübeli ve araştırmacısınız) şimdiden teşekkürler.

arkadaslar bende bır ıkı bılgı aktarım gecen gun bende ıdrar yolunda bakterı uremesı oldu ıkı ayrı
antıbıyotık kullandım bırıde cıpro bıraz kokuyu ve bulanıklılıgı engelledı ama hala kacagı durduramadı
bulent bey pıyeloseptyl kullanmayın demıs ama ben yıne doktora onu yazdıracagım cunku daha
oncede antıbıyotık kullandım yıne ıse yaramadı yada az kullandıgımdanda olabılır ama pıyeloseptyl
sokup attı ve cok ıyı geldı bırde temızlık ıcın kullandıgımız ıslak havluların alkollu olmamasına dıkkat edın
alkollu olanları enfeksıyona yol acıyormuş hemsıre bılgısı

"pıyeloseptyl kullanma" demedim, kültür testi yaptırmadan 3 gün önce pıyeloseptyl ve antibiyotiği kes dedim. Böylece kültür testinin sonucu daha doğru çıkar.

Ama evet, pıyeloseptyli uzun vadede kullanmamak bence çok daha iyi. Çünkü öyle ya da böyle zman içinde bakteriler bunlara da direnç kazanıyor... Hep diyorum, eğer enfeksiyon varsa, bol bol su içip 2 saatte bir TAK yapın. Eğer çok dirençli bir bakteri değilse, 2-3 günde kurtulursunuz! Ve bakteriden kurtulduktan sonra da bol su içmeyi ve 4-5 saatte bir TAK yapmayı sakın ama sakın ihmal etmeyin. TAK arasındaki süre uzadıkça, mesanedeki bakteriler güçlenir ve can sıkmaya başlar...

Temizlik için şunu öneririirm: http://www.engelliler.biz/forum/eng...izligi-icin-antibakteriyel-temizlik-bezi.html

Arkadaşlar merhaba benim bir arkadaşım bevliye bölümünde hasta bakıcı olarak çalışıyor.Bende tak yaptığım için sık sık enfeksiyonla karşılaşıyorum,arkadaşıma derdimi anlattım bir gün oda bana mesane'ni yıkıyalım dedi .Uygulayan için biraz zahmetli bir iş ama Allah ondan razı olsun yaptığı yıkamayla beni bu dertten kurtarıyor.1000 mg bir seruma 2 adet Rifosin iğne koyup 3 yollu sonda takıyor bana,1 yola serumun girişini bağlıyor .2.yola çıkışı bağlıyor.serum mesaneye giriyor ara sıra çıkışı kapatıp serumun içeriye tamamen dolmasını bekliyor sıkışma hissi olunca çıkışı açıyor serum bitene kadar bunu bir kaç kez tekrarlıyor sonra bir kaça ay rahatlıyorum.Ama şunu unutmayalım mesaneyi önerilen saatte mutlaka boşaltmalıyız ve bol su içmeyi unutmayalım.

Offfff

Bende de aynı sorun var 1 kutu cipro bitirdim değişiklik yok doktor birde cipronun yanında buscopan plus verdi oda bitti yenisini alayım mı

-2 Litre hiç su katılmamış sıkılmış limon suyu,
-40 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak (Mümkünse Anadolu'da yetiştirilmiş ithal olmayan sarımsaklardan),
-Ağzı sıkı kapanan koyu renkli, ışık almayan bir cam kavanoz. Pet şişeler kullanmanız sakıncalıdır, cam kullanmanız tavsiye edilir.

2 Litrelik kavanozu dolduracak kadar limon satın alın. Limonların suyunu iyice sıkıp şişeye doldurun. Soyulmuş 40 diş orta boy sarımsağı yıkamadan, ezerek limonun içine atıp, şişenin kapağını sıkıca kapatın. 25 gün boyunca serin bir yerde tutun. Her gün birkaç kez çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra, sarımsakların limon suyunun içinde eridiğini göreceksiniz.

25 gün sonra hazır hale gelen karışımdan, her sabah kahvaltıdan yarım saat önce yarım çay bardağı için. Bunu hergün düzenli olarak ve mümkünse aynı saatte yapın. Bu karışımın içine asla başka bir madde katmayın (şeker, tuz, tatlandırıcı vs ).

Karışımın kanıtlanmış faydaları
1-Tüm damar iltihaplarını (vasküler) tedavi ediyor, tıkanan damarları açıyor, damar sertliklerini ve hipertansiyonu önlüyor.

2-Kolesterol ve lipidi düşürüyor, zararlı yağların yakılmasını sağlıyor, kilo verdiriyor, bazal metabolizmayı hızlandırıp yağların yakılmasını sağladığı için iştahı açıyor, vücuttaki şeker oranını dengeliyor, pankreasin yenilemesini sağlıyor.

3-Böbrek ve safra taşlarını eritiyor, idrar söktürüyor, vücuttaki şişkinliği yok ediyor ve dokularda ödem oluşmasını engelliyor.

4-Helycobeacter pylori adlı ülser mikrobunu öldürerek, mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini yapıyor.

5-Tüm romatizmal iltihabi önleyor, her tür romatizmal ağrıları dindiriyor, kireçlenmeyi önlüyor, eklem yüzeylerinin yenilenmesini sağlıyor ve her türlü ağrıyı kesiyor.

6-Beyin hücreleri ve tüm sinir sistemlerini yeniliyor, sinirdeki aksiyon potansiyelini düzenleyip ileri refleks hızını artırıyor, felç ve inme riskini azaltıyor.

7-Vücudun bağışıklık sistemini son derece mükemmel hale getiriyor ve her türlü alerjiyi, özellikle de damarsal kökenli ve strese bağlı cilt alerjilerini kökünden engelliyor. Kanser oluşumlarına karşı tüm vücudu koruyor.

​Yapın için gün içinde bol su tüketin vücutta bulunan bütün iltihapları atıyor ben şahsen kendim denedim ve şuandada içiyorum...

Kanteron otu ( kurutulmuş sarı çiçekli olan) günde bir tatlı kaşığı bir su bardağı sıcak suya demleme aç karnına içerseniz faydası oluyor. Google amcaya yazarsanız hangi rahatsızlıklara iyi geldiğini görürsünüz herkese geçmiş olsun...

"Civanperçemi" diye bir bitki var arkadaşlar. birkaç gün ya da iltihap daha eski ise birkaç haftada inanılmaz iyileştirici etkisini hissettiriyor. kendimde değil ama çok yakın bir arkadaşımda bizzat etkisine şahit oldum. Tadı biraz acı ama balla vs. ile tatlandırarak her gün bir bardak demlemeniz gerekiyor. çok kaynatmayın daha da acılaşır.

Sadece bunu bu şekilde tavsiye eden birinin tavsiyesiyle yapılacak bir şey değil, farkındayım. ama en azından kulağınıza bir su kaçırmış olayım en azından araştırın. gerek imternette gerekse çevrenizdeki güvenilir, temiz aktarlara danışın hatta vakit kaybetmeden hemen alın, derim. Nasıl demlenip içileceği bilgisini de ondan alın.

Modern Tıbbın içinde de artık bitkiler ve alternatif tedavilerle ilgili çalışmalar resmen de başladı. bunun haberini de bir doktor arkadaştan aldım.

Birsürü yanetkileri olan onlarca kimyasal etkiye maruz kalmak zorunda da değiliz. Bu çalışmaları doktorlarımız yapar da her şey biraz daha ciddiyete kavuşur inşallah, tabii rant haline gelmiş kimyasal ilaç sektörü izin verirse..

Antibiyotik kullanmadan önce mutlaka idrar Kültürü baktırın ve pna göre antibiyotik belirleyin. En geniş kapsamlı antibiyotiği ezbere verir doktorlar ama bu asla doğru değildir. Mümkünse antibiyotik kullandıktan 4 gün sonra yeniden kültür testi yaptırıp üreyen bakteriye göre doğru antibiyotiği belirleyebilirsinz.

Antibiyotiği 2-3 kutu kullanın mutlaka.

Ve yavaştan karnıbahar mevsimi geliyor. Kürü yapın bence...

merhaba bende bu sorunu 3 aydır yaşıyorum cipro kullandım antiseptik kullandım geçer gibi olup tekrarlıyor..şimdi idrar kültürü istedi enniihayetinde onun sonucuna göre ilaç vericek ama ben karnıbahar kürünede başladım c vitaminide alıyorum yanında çok zor bişey ama havalar ısınıyor geçer inş..

Deres arkadaşım mutlaka ama mutlaka günde ikibuçuk litre su içmelisin bir hafta sonra kesinlikle faydasıı görürsün ama bırakma sürekli iç...Suyun çok ama çok faydasını gördüm ben bir de doktorum philoseptil diye bir antiseptik verdi onun da çok faydası var...

öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
suyu bayağı arttırdım limonda sıkıyorum içine limonun çok faydası var diye okudum..
bide kültür testi yaptıranlar orda ne çıkıyor yani mikroba göre ilaç vereceğimi biraz korktum açıkçası ama daha iyi olucak sanırım

antiseptiği kullandım ama etki etmiyor dedi doktor alsammıki yine ama 3gün ilaç kullanma dedi kültür öncesi.

çalışıyorum Sürekli 2 yada 3 ayda bir idrar yolu enfeksiyonum oluyor.

Arkadaşlar omurilik felçlisiyim ve çalışıyorum ancak hep idrar yollu enfeksiyondan dolayı rahatsızlığım oluyor..Sigara içiyorum ve 3 günde bir yada 4 günde bir tuvaletimi genelikle lavmanla yapıyorum.Bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini almak istiyorum....

bi sürü şey denedim ama tek çözümü var kardeşim. bol su içeceksiniz ve bolbol tuvalete çıkacaksın. düzeldiğindede günde en az 3 litre su içeceksin.

evet bu işin ilacı kesinlikle ve kesinlikle bol bol su içmek.

bu mevsimde bulmanız çok zor ama bizde bu dert bitmez en etkili çözüm girebolu suyudur günde bir bardak içmeniz yeterli böbrekleri mükemmel çalıştırır taş ve kum oluşumunu engeller mevcut taşlarıda eritir idrar kanallarını genişletme özeliğiyle daha rahat idrar yapmanızı sağlar yalnız tak kullanan arkadaşlar bunu içtikten 1 saat kadar sonra mutlaka mesaneyi boşaltın piyasada hazır girebolu suyu olarak satılanları almayın meyvesinden kendiniz sıkın ilk içtiğinizde tadı biraz tuhaf gelebilir ama damağınız alışınca lezzetli gelmeye başlar internette gireboluyu araştırın faydalarını görürsünüz bir kere denemekten zarar gelmez sonuçta ilaç değil meyve suyu ben son 2 yıldır kullanıyorum ve 2 yıldır idrar yolu enfeksiyonu geçirmedim öncesinde ortalama 2 ayda bir rahatsızlanıyordum meyvesini alırsanız 1 ay kadar suda bekletin su içerisinde 1 yıl kadar tazeliğini korur

DÜnya yarılsa iki TAK arasında 5 saati aşan bir süre geçirmeyeceksin (gece dahil)

Sıvı tüketimini öyle bir ayarlayacaksın ki her TAK'ta mesanede 400-600cc idrar çıkacak.

Az sıvı tüketilmiş olsa bile zamanı gelince TAK yapacaksın. Ve bir sonraki TAK'a kadar daha fazla su içip, idrarın açık renkli olmasını sağlayacaksın

Enfeksiyondan şüphelendiğin anda sıvı alımını 4-5 lt'ye, TAK sayısını da günde 7-10'a çıkartacaksın. Böylece mesanede bakteri yoğunlaşmasının önüne geçeceksin.

Özellikle mevsim geçişlerinde ya da enfeksiyondan şüphelendiğinde gün 3 adet olacak şekilde 1 kutu PİYELOSEPTYL hap kullanacaksın. Amaç bakteri mesaneye yerleşmeden orada tutunmasını engellemek...

Allah'ım sen büyüksün... kardeşim doktora gitsene doktoruna danışsana... Alla Alla.... herkezde çok barifetmiş gibi maşallah yapılması gerekenleri anlatmış...

Üst Alt