Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisi için ne önerirsiniz?

Allah'ım sen büyüksün... kardeşim doktora gitsene doktoruna danışsana... Alla Alla.... herkezde çok barifetmiş gibi maşallah yapılması gerekenleri anlatmış...
doktora gitmek ne muhteşem fikir hayret hiçbirimizin aklına gelmedi... bizler 4-5 yılda bir enfeksiyon geçiren kişiler değiliz yılda 6-7 kez bu derde düşüyoruz doktora gittiğimizde yaptıkları sef1 gibi antibiyotikleri dayamak oluyor ha işe yarıyormu evet yarıyor ama vucuttaki yararlı bakterileride öldürüyor yılda sadece idrar yolu enfeksiyonu için ortalama 6 kutu antibiyotik alırsak buna karaciğer nasıl dayansın burada ki insanlar salak değil merak etme burada ki yorumlar enfeksiyonu iyileştirmek için değil enfeksiyonu engellemek için her kesin farklı farklı kullandığı doğal yollar

sedatgedik;

:))) Bazen yorumları okuyorum kardesım.Gülmemek ıcın kendımı zor tutuyorum...herkes doktor gıbı konusuyor..
ama şu var..hemen hemen herkesle aynı durumu yasıyoruz.bırının bılmedıgı bır seyı baskası bılıyor olabılır...

Uzun süredir mesane problemi yaşayan bir tanıdığım, 5 tane avakado yaprağını kaynamış suda demleyip içilmesi gerektiğini söyledi. Hiçbir ilaç fayda etmiyorsa denemek iyi olur...

2008de trafık kazası sonucu omurılık felclısıyım.

Arkadaşlar sürekli idrar yollarında enfeksıyon olusuyor ve bunun sonucu ıdrar yollu yanmaları vs. vs. cok aşırı oluyor.bu konuda onerısı olan daha tecrubelı arkadaslar yorum yaparak bılgı verırse cok memnun olurum....NOT:SİGARA İÇİYORUM SEBEBİ OLABİLİRMİ.?

Bol bol su ve hareket edin, mevsim karpuz mevsimi karpuzda idrar cıkışını arttırır.Birde mesaneye ultrasonla baktırın herhangi bir taş oluşumu varmı, bazen bu oluşumlar kronik idrar enfeksiyonu sebebidir.Bir mesanede fazla idrar kalıyorsa buda sık tekrarlamaya sebebtir.

Kizim. 7 yasinda 2 yildir sık sık idrar yolu enfeksiyonu geciriyorkarin bölgesi biraz şişkin görünüyor bel agrisi var sık sık doktora gidiyoruz. Ultrason u çekiliyor temiz cikiliyor böbreklerde birşey yok. İdrar kültürü temiz idrar tahlilinde bol lökosit 5-6 eritrosit 4-5 de epitel hücre görülüyor ne kadar antibiyotik kullandiysak yinede geçmedi son günlerde bel agrisi çok fazla Lütfen yardim edin.

Tecrubesi olan arkadaşlar varsa bilgi paylaşırlarsa çok iyi olur

isaefendi12

mesane spazmıda olabilir.bende idrar yollarında enfeksiyonum oldugunu zannediyordum benimde kulturlerım ultrasonum temızdı ama mesanem asırı aktıf mesane oldu için sık ıdrara cıkma sorunları oluyordu.ilaç tedavısı ıle rahatladım,
gercekten ıdrar yolu enfeksıyonu varsa bir tutam limon melisa otunu 1 bardak kaynayan suya atıp 5 dakida kaynatıp sonra suzun ılıdıgında icirin.sabah aksam 7 gun faydasını goreceksınız.

her akşam bir bardak ıhlamur çayı demleyip içmeyi deneyin lımonlu .etkisi var.

Arkadaslar 10 gün önce şiddetli bi enfeksyn geçirdim,2ayrı antıbıyotık kullandım 4gün önce düzeldim yanlız 4 gündür ruh gibiyim sürekli uyku hali vs...vitamin flnmı başliyim napim?

Cloud.

C vitamini al 1000mg lık her akşam yatmadan al bi tane marka olara gnc,solgar olabilir.. ateş falan hiç olmuyor.. yaban mersinide olabilir..

Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun ,2007 yılında geçirdiğim iş kazası sonucu nörojen mesane sorunuyla uğraşıyorum.Sondayla boşaltım yaptığımdan enfeksiyon eksik olmuyor.
Son 1 yıldır idrar söktürücü özelliği olan bitkilerden fayda gördüm. Mersin de çok bulunan YENİ DÜNYA meyvesinin yaprağını 5 dakika kaynatarak aç karnına 1-2 bardak içiyorum müthiş idrar söktürüyor tavsiye ederim.

Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize çok geçmiş olsun, bende sürekli idrar yollarında enfeksiyon yaşıyorum ve hiç geçmiyor, bundan 3 yıl önce mesaneden botoks ameliyatı geçirdim ancak 6 aydan sonra tekrar idrar kaçağı başladı ve uzun süreden beri üropan ve detricitol gibi ilaçlar kullanıyordum artık içmemeye başladım doktor kontrolünde, en son ultrason çektirdiğimde sol böbrekte hasar meydana gelmiş sanırım yıllardan beri antibiyotik kullandığım için.

Cloud.

Kardeşim, D-MANNOSE ile ilgisiz bir takviye bu gnc ultra mega gold. İdrar yolu enfeksiyonuna dair nasıl bir katkı bekliyoruz?

D-Mannose şu an Türkiye de yok yani ben bulamadım. Yurtdışından getirtecek arkadaşların da nokta atışı yapması lazım yoksa bana geldiği gibi D-Mannose'nin vejetaryenler için olanı gelebilir..:) Çeşit çeşit ürünleri var hemde aynı adla

OturanBoğa yok idrar yolu enfeksiyonu için olupta vejetaryen idrar yolu sorunlular için değil bildiğin vejetaryen olanlara destek gıda şeklinde ..
Üzerinde idrar yoluyla ilgili hiçbir bilgi yok..

Butun hastaliklar icin bir soz vardir “Korunma tedaviden cok daha sagliklidir”

Kisinin kendini temiz tutmasi cok onemlidir, Gunde en azindan iki defa dus almaya calisin.
Idrara cikmadan once ellerinizi mutlaka yikayiniz (Tabiki ciktiktan sonada yikayiniz)
Ic camasirlarinizi hergun degistirin.

Duzenli olarak gunde iki litre su iciniz. (Cay veya diger meyva sulari farkli)

Kusburnu cayi veya icecegi hegun bir veya iki bardak iciniz.

Eger iinfection olmussaniz, idrar testi olmadan ilac antibiotic kullanmayin.

Bir cok bacterial infection lara iyi gelen Flucloxcillin dir. 4 saat’te bir alinir ve 7 gun alinmasi gerekir. Bu arada her saat’te bir bardak su iciniz ve idrarinizin renginin temiz olmasina dikkat ediniz.

Flucloxcilin penisilin türevi bir antibiyotik , İdrar kültürü yaptırıp doktor yazmadan ve hatta alerji testi yaptırmadan kullanmak pek sağlıklı olmasa gerek...

Ne dendi ne denmedi okumadım fakat sürekli idrar yolu enfeksiyonu olan ve sık sık bu sebeple sancı çeken birisi olarak bir kaç önerim var.

Mutlaka ama mutlaka temiz tutmalı çok mecbur kalmadıkça toplu kullanıma açık tuvaletleri kullanmamalısın. Kullandığın taktirde eve gittiğinde o bölgeni su ile temizlemelisin.

Bunun yanında yoğurdun o üstüne çıkan su tam bir antibiyotik görevi görür o suyu içebilirsin idrar yolu enfeksiyonlarına birebir.

Bol bol su tüketmelisin günde 3 litre civarı. Suyun enfeksiyon söktürücü özelliği vardır.

Enfeksiyon sırasında sancıyı aza indirmek için ayaklarını sıcak tutmalısın. Ben Suprax diye bir ilaç kullanıyorum bunun için birde

Üst Alt