Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT engelli kart kullanımına sınır getirmiş...

fb1973

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
29 Aralık 2014 Güncel: Günlük 10 kullanım sınırlaması yeniden başlamıştır!

Merhabalar iyi seneler
29.12.2014 tarihi itabariyle
iett belediye otobsleri ve özel halk otobüslerinde tekrar günlük 10 kontür uygulamasına başlamıştır . metrobüs vapur gibi ulasım araçlarında kontür düşmemektedir bilgilerinize

Arkadaşlar merhaba,

iett engelli kart kullanımını günlük 10 geçiş olarak ayarlamış bilgilerinize

bugün otobuse binip kartı basınca günlük kullanım diye birşey gösterdi bende araştırma yaptım 444 1871 aradım bu nedemektir diye yeni uygulamanın böyle olacagını belirtiler hatta ikinci otobuse binişimde karttan normal ücret çekti (deniz otobüsü kullandığm için kartta para yüklerim ) şöfere sorduğumda da buğün 7 kişinin kart kullanımda degil diye bilgi verirdiğini söyledi

abi şimdi günlük 10 otobüse mi biniliyo tam bi acar mısın olayı? para mı yüklememiz gerekiyo

Bende devamlı özel halk otobüsünü kullanıdığım için aynı durumla karşılaştım.yalnız iett yi kullanıdığım zaman böyle bir uyarı görmüyorum.Sanırım özel halk otobüsleri v.s nin büyük ağlaması sonucu olmuştur..

slm
o kadar bilgim yok pazartesi günü iett genel müdürlüğe gidip bilgi alıcam bilgileri burda paylasırım

arkadaşim 10 kullanim gayet makul. aksama kadar otobuslemi geziyonuz. ankarada ve cogu sehirde o da yok hep indirimlitarife. halinize sukredin.

ben az önce ieet çağrı merkezini aradım dün ukame tarafından alınan bir kararmış ama uygulamanın mantıksızlığı şurada diyorki günde maximum 10 defa kullanabilirsiniz ama aylık 220 birim diyor soruyorum günde 10 defadan ayda 300 brim yapmazmı diye hayır 220 kullanım hakkınız var diyor 220/30:7.3 yani günde 7 defa binme hakkınız var ben mail yolladım ibbb ye isteyenler bu saçma hesabın düzeltilmesi için nail yollasınlar güya engeeller kalkıyor bu engel koymak değilde nedir aynısınıda onlara söyledim

bende bugün farkettim ve iett sitesinde yazmamış otobüse bindim aylık 220 günlük 10 kalan 9 yazıyordu ama tramvaya bimdim klasik son kullanma tarihi yazıyordu yine otobüse bindim malum bugün aöf sınavı vardı bu sefer klasik son kullanma tarihi yazdı dönüşta başka otobüse bindim yine 220 10 limit kalan8 yazdı iett yi aradım onlarda bilmiyor tek bildikleri 220 limit günlük en fazla 10 dedim ki günlük 10 bölü 220 22 gün kalan 8 gün nolcak öyle değil günlük maximum 10 kullanmadığın kalıyor dedi bu durumda günlğk ortalama7 gibi bişi çıkıyor bunu ibb ofisinde de sordum onlarda bilmiyor seçim öncesi böyle rezillik olur mu dedim ses çok büyük hata ben sadece haftasonu kullanıyorum ama rezillik hani engelliler sosyal hayata kazandırılacaktı nedne sınır koyuyorsun ki zaten o sayıya kolay kolay ulaşan yok ki bu arada iett çağrı merkezi bazı otobüste sayı bazılarında klasik yazıyor dedğim de bişi diyemedi onlard net bilmiyor çok büyük oyun dönüyor yakında para da alırlar hiç belli olmaz gözleri dönmüş yetkili mercilerin bugün aöf sınavında da benzer sorunla karşılaştım bütün engelli öğrencileri aynı okula vermişler hizmetleri güzeldi ama tamamen ayrıştırmaydı çünkü evi uzak oalnıda yakın olanıda oraya vermişler bari bi ada yapın tüm engellileri oraya yerleştirin kurtulun hani nerde kaldı engellinin sosyalleşmesi engelliyim 2 araçla gideceğim yere sınav yeri veriyorlar daha zordaki engellileri görüp halimize şükretmeyi öğretiyor yetkililer soalsunlar bu arada engelli kardeşlerime lafım yok bende engelliyim ve engelli kardeşimle gittim sınava yanlış anlaşılmasın....saygılar.

1 günde 10 defa demiyor üst limit aylık 220 zaten 220 binen çok azdır işi gereğidir oda zaten burda sorun daha iett sitesinde bile açıklama yazmamış korkusundan seçim öncesi yaptıklarının farkındalar bi sürede yazmazlar siteye benim sinirim kısıtlama yoksa ben ayda toplam 5-10 kez biniyorum

Ben bugün istanbulda metroyuda sayarsak 13 defa bastım böyle bişiyle karşılaşmadım yanımda misafirimde vardı

bir dingilde çıkar bu sınırı savunur ulan ulan aklınızı başınıza alın böyle dengesizlik mi olur bunu gundeme getirelim bimere şikayet edelim

Bazı şirketler kurye işleri için eleman ararken "engelli ulaşım kartı olan bireyleri" seçmelerinin nedeni yol parasından yırtmak olunca, adamlar da böyle bir çıkış yolu düşünmüş olmalılar.

engelliye sınır koymak ahmaklıktır gider o engeliden faydalanmak isteyen kargo şirketlerine cezayı keser

bugün aöf için mecbur yine iett yi kullandım ve bakiyeden düştü otobüse bindiğim de olay şu günlük üst limit 10 aylık toplam 220 yani bugün 2 kullandın 218 oluyor bakiye ertesi gün yani 220 bölü 10 olayı değil ayrıca tramvayda kalsik son kullanma tarihi yazdı öğleden sonra yine sınava gidicem ekstra bişi olursa paylaşırım benim anladığım sadece öho lerinde bakiye devreye giriyor...

adamlar haklı arkadaş günde 10 normaldir k.bakmayın beleş die pok..çıkarmamak lazım sonuçta milliservet

istanbul dişinda yaşayanlar ve istanbul da ulaşımın nasıl olduğunu bilmeyenler lütfen bu konu hakkında yorum yapmasın

Anlaşılan yeni hazırlanan yönetmelikte özel halk otobüsleri için böyle bir sınırlama getirmeyi planlıyorlar. Ben bu şekilde yorumluyorum.

Yasada özel-kamu ayırımı yapılmadan ücretsiz denilmiş ve herhangi bir sınırlama yok. O yüzden karar karşı İdare Mahkemesine dava açılırsa karar iptal olur. Yönetmelikle sınırlama konulursa, yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali için Danıştay'a dava açmak gerekir.

Ancak Yönetmelikte bu yönde bir sınırlama getirilmezse beldeiyenin kararı kadük kalır ve uygulanamaz.

10 seferlik biniş kimilerine makül gelebilir. Ancak bu şekilde bir yol açılırsa başka bir belediyenin 2 sefer kısıtlama getirmesine bir engel olmaz. Dediğim gibi uygulamada birliğin sağlanması için, belediyelerin kafalarına göre sayı belirlememesi için 10 sayısının yönetmelikle ilgili bir ip ucu olduğunu düşünüyorum.

Bu günde on defa sınırlamasına saydıranlar, savunacak olanlara hakaret edenler neyi savunuyor. Normal tarife 2 TL desek 400 TL civarında bir avantaj sağlanıyor. Günde kaç defa otobüse biniyorsunuz. Bu beleşçi yanımızdan nefret ediyorum. Polise indirim zabıtaya beleş şuna indirim buna indirim normal vatandaşın şuçu ne.

Bu kafayla daha çok haklarımız elimizden alınır.
Bu çok basit yahu adamlar hakkınızı elinizden alıyor.
Burada mesele 10 kere 20 kere binilir mi değil. Birde bu adamlar şehirler arası TCDD yi bile ücretsiz yapacaklardı.
Karayollarında % 50 indirim vardı cart diye %35 e çektiler hala inlirmi binilirmi diye soran zihniyet İstanbul da olda bir işin olduğunda
günde 15 otobüse binme.
Kısacası eşşek olana binen çok olur.

Oturan boğa hakanaca bana hakaret ediyor lütfen gerekeni yapın hakanaca senin derdin nedir önce insan olmayı dene bu devlet size ne yapsa yaranamıyo çünkü siz nankörsünüz arkadaşlar marmaray hariç bütün ulaşım araçlarında kartlarınız geçerlidir limitte yok

Arkadaşlar biz sakatız bizim partimiz olmaz bize hayatımızı kolaylaştıracak hakları verenlere teşekkür eder, Haklarımızı kısıtlayanları ise protesto etmemiz ve toplu olarak mücadele etmemiz gerekir.
Bu nedenle İstanbul İETT ye bir mail gönderdim ve bu mailin bir sureti ile birlikte konuyu birde BİMER' e şikayet olarak bildirdim.
Birbirimizle uğraşmayı bırakıp haklarımız sahip çıkalım.
Not isteyen arkadaşlar bu yazıları kopyalayarak veya daha iyisini yazarak haklarının ellerinden alınmasına karşı çıkabilir.

BİMER' yazılan yazı

İstanbul Belediyesinin uygulamaya koyduğu engellilerin ücretsiz seyahatinin kısıtlanması ile ilgili itiraz mailimin bir sureti ilişikte gönderilmiştir. Konun incelenerek mağduriyetimizin engellenmesini arz ederim.
Saygılarımla;

E-POSTA SURETİ

Sayın İETT yetkililerini dikkatine;
Engellilere tanınan ücretsiz seyahat hakkını kısıtlayan kararınızı protesto ediyorum.
Bilhassa ortopedik engelliler olarak 1 durak için bile otobüse binmek zorundayız.
Eğer kart kullanımı suiistimal ediliyorsa buna çözüm bulun işin kolayına kaçıp engelli haklarını kısıtlayarak çözüm aramayın.
Lütfen topu UKEME ye de atmayın. Hükümetim tüm ülkede engelliler için şehiriçi ve şehir dışı ücretsiz seyahat yapabilmesi için çıkarılan kanunun özünde ters bir uygulama
başlatılması da kanunu hiçe saymak anlamına gelmektedir.
Not: Bir sureti BİMER' e iletilecektir
Saygılarımla;

metrobüse ve tranvaya bindim ücretsiz diyor. otobüslerde kalan diye belirtiliyor:) sacma birşey yapmışlar. net bişey yok.

Bu uygulamayı savunanlara Allah akıl fikir versin.zaten mevcut durumda bu kartı almak oldukça zorlaştırıldı.Kardeşim siz kimden yanasınız ? sizin haklarınız elinizden azar azar alınıyor. siz hala uyumaya devam edin.Hep birlikte İETT'ye mail veya telefon yolu ile protesto etmek lazım.Yoksa daha çook semer vuran olur.

Arkadaşlar tramvay metro ve bazı otobüsler eskisi gibi ücretsiz tamamen limitsiz ama özel kişi şahışların olan otobüslere limit gelmiş.

Üst Alt