Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkametgah değişikliği olacak. 2022 maaşımın devamı için ne yapmalıyım?

Konular
4
Reaksiyonlar
4
Merhaba ben yüzde 80 engelliyim 2022 maasimi aliyorum suan yengemlerde kaliyorum yengemlerle bagcilarda oturuyoruz benim sorum yengemler kocasinana tasinicak maasim kesilirmi veya ablamlarda kalsam onlarda 3 kisi calisan yok annem 2 ayda bir dul yardimi aliyor sadece sigortali yok ev var sadece ablamin uzerine nasil bir yol izlemeliyim yardimci olursaniz sevinirim ablamin yanina alsam ikametgahimi kesilirmi.

Kalem@ abla yardimci olursaniz sevinirim

Selam aleykum ustadlarim ben yuzde 80 engelliyim 2022 maasi icin basvuru yaptik.2 ablam yesilkartli annemde 2 ayda bir 550 tl dul ayligi aliyor ev de ablamiz uzerinde evde 4 kisi yasiyoruz hicbir gelirimiz yok ablamlarda hasts heyetten dun geldiler ablama nicin calismiosun dediler ablam bobrek hastasiyim dedi adam o zaman sizde raporlarinizi veya taniniz oldugu kagitlari getirin dedi bugun sabah ablamla onunda raporlarini verdik pazartesi belli olur dedi. Ben anlamadim engelli olan benim raporumu aldi ablamlarin annemin tanili raporlarini neden aldi :)benim sosyal incelemem yapilicak birde sizce baglanirmi tek gelir 2 ayda bir 550 dul ayligi bide dairede oturuyoruz.kiraci degiliz evdr teras kat luks degil
Kalem hanim yardimci olursaniz minnet duyarim

evde siz oturdugnuz için ev sıkıntı olmaz 2 ayda 1 aldıgnız 550 liradan başka bi gelir yoksa gelır şartıda tutuyor 2022 maaşınız ikameti annenızın yanına alırsanız kesılmez sadece ikamet değişikliğini bildirmenız gerekıyor taşınmadn önce.

not evdeki 3 kişi 2 ayda 1 alınan 550 lira ile nasıl geçınıyor.memurlar bu soruyuda sorar bi yerden destek alıyosunz dıye çünkü illa maaş yada kıra geliri değil eve her ne ad adı altında gelir girerse girsin hesaplmaya dahıl edılır buna eger kı yengenler yardım edıyosa akrabalar falan kısa tüm gelrıler hesaplanır

-mka abi evde 2 ablam ben annem variz inanin tek gelirimiz o ablam dayimlar abim alisverisimizi yapiyor sagdan soldan yardim aliyorum dedi borcumda var elden sizce alabilirmiyim inanin adres degisikligini soledim bildirdim bu ay maasta alamicam kafayi yedim pztsi belli olur demisler ama tek gelir 2 ayda 500 dul maasi ev kira degil ablamin 2 ablam annem yesilkartli.hepsi bu kadar evli abim destek pazar vs alisverisimiz o kadar. Onlarda ayri oturuyor yengemle

Umutlar3434

gelir şartınız tutuyor.alışverişi akrabalarınız yaptıgı için sıkıntı çıkacagını sanmıyorum .erzak olarak degılde yardım nakıt yapılsaydı yapılan o nakıtler isterse 1 lira olsun hesaplamaya dahıl edılırdı.korkmanız gerekn bır durum görunmuyor.

Arkadaşlar bn tek başina yaşayan hic bir geliri hic bir malı mülkü olmayan biriyim hic kimsemde yok sadece engelli maaşım var ileride başka bir semte taşinsam sorun olurmu cunku kiradayim ve oturdugum ev kentsel dõnùşûme gidiyor

Abi cok sagol valla icim ferahladi allahim razi olsun insallah dedigin gibi olur.

yorgun dadaş

adres değişikliğini bildirmezsenız problem olur.taşındıgnızda anında bildirin yeni adresınıze heyet gelır inceleme yapar şartlarınzıda bi değişiklik yok ıse maaşınız aynen devam eder.adres değişimini bildirmeyı sakın unutmayın...

Ben adres degistirdim bildirdim e devlette vakif sinirlari dissina ciktigi icin reddeddildi feshedildi yaziyor bildirdim de kesildi bildirmeseydim de kesilirmiydi.pskolojim bozuldu mka abi ya aklima takilan 4 kisi kalioz ev bizim 550 tl 2 ayda 1 alinan tek paramiz var reddedilme imkani varmidir abi

Umutlar3434
vakıf dışına cıktıgınız için kesılmesı normal .bildirmemiş olsanzı bıle denetımde ortaya çıkardı ve bıldırmde bulunmadıgınız için sıkıntı olabılırdı bildirmekle en güzelını yapmıssın.bahsettıgın bilgilere göre reddedılmez.adres degısıklıgı bıldırımı sonrası yenıden basvuru yaptınmı.yaptıysan maaşın kesılmeden devam eder.ortada kesılme yada reddedılmeyı gerekn bır durum yok

-@mka abi bildirim yaptim e devlletten bakiyorum halen vakif sinirlari degisikligiyle reddedildi yaziyor memur bana pazartesi belli olur demisti ama sistemden mi acaba yoksa daha belli olmadi kaymakamliga gidsemmi .

Umutlar3434
bazen sisteme geç düşebiliyor bilgiler.birkaç gün daha bekle olmazsa vakfa git durumunu izah et.

Evde bakim ve 2022 engelli ayligi icin bizim de ayni durum adres degisikligi bildirimi yaptik maaslar kesildi yeni rapor istediler yeniden gelir testi yapilacak dediler nasil is anlamadim

Adres değişikliği sonrası maaş bağlanma süreci neden bu kadar sıkıntılı?

Arkadaslar yuzde 90 engelli kardesim var annem ve babamla birlikte baska ilceye tasindilar hanede 3 kisi yasiyor... Annem evde bakim ve engelli yakini 2022 maas almakta... once sydvye sonra sosyal hizmetlere adres degisiklik bildirimi icin gittik raporu yeniletmemiz istendi yenilettik bugun gidip sordum kontrole ne zaman geleceklerini soyleyemeyiz dendi... tekrardan gelir testi yapilacak denildi.. simdi soruma gelince sadece adres degisikligini bu kadar insanlari ugrastirmak kanun mudur yoksa zorlama mi aklim almiyor bilgilendirirseniz sevinirim...

Benzer olayı ben de yaşadım. Ben il değiştirdim,yaşadığım ilde dosyam kapatılıp taşındığım ilde yeniden açıldı ve süreç sıfırdan başlladı. Bildiğim kadarıyla ilçe degişiminde de aynısı oluyormuş. Mecbur bekleyeceksiniz eve gelmelerini ama beklediğiniz sürenin parasını bir dilekçe yazarak toplu olarak alabiliyorsunuz. Mesela üç ay gelmediler diyelim ve sonra gelip görüp onayladılar maaşı alacağınızı işte o üç ayın parasını toplu olarak alabiliyorsunuz.

Bizimde aynı 2022 aylığını adres değişikliğinden dolayı kestiler yeni rapor istediler yeniden heyete girdik sonuç cikmadi daha sonucu vakfa göndeririz dediler size haber ederler dediler hala bu haber yok 1 ay olacak.raporumuzun süresinin dolmasına 1 sene vardı. Ve siz yeni yeni rapor cikarsanizfa gecmis deki paraları da alabilirsiniz dediler. Verirlermi gecmisdeko cekmedigimiz aylıkları.yardımcı olur musunuz.?

denizkızı

Biz merkezden ilçeye taşındık ve maaşım kesildi.Tekrar başvuru yaptım memur eve gelip bakmamız 15 ya da 20 günü bulur dedi.Açıkçası merkezdeki vakıf daha 1 yıl önce eve gelip bakmıştı bunların da gelecek olmasını saçma buluyorum.1 yıllık sürede zenginleşecek hâlimiz yok.Bir de ben nasip olursa yüksek lisansa başlıcam ve bunun için para lazım.Keşke fazla bekletmeseler.Komşuların bizim durumu bilmelerini de istemiyorum.Kısacası kefayı yemek üzereyim..

plüfovil93

merhaba
2022 maaşı alırken ikametgah değişikliği sonrası mevcut ikametgahınızda bulunan SYDV'nin kapsamında olmayacağınız için sistem otomatik olarak maaşınızı durdurur. Ayrıca yeni ikametgahınızda bulunan SYDV hane ziyareti yapmak mecburiyetinde.

Raporu hastane gönderiyor fakat arayıp bili felan veren yok bır ara ugrayıp sormanızda yarar var bana kalırsa değilse umurlarında bile olmuyor bılgınız olsun

plüfovil93 prosedürler bazen gerçekten çok saçma ve gereksiz olabiliyor. Yapacak bir şeyimiz yok ne yazık ki.

Arkadaslar sosyal hızmetlerden inceleme için eve geldiler evrak bırakmışlar. ılgılı yerlere gıdılmesı gerektıgını soylemişler tapu sıcıl beledıye gıbı kurumlara... Evrakları onaylatıp teslım etmemız gerektıgını soylemişler hayırlısı bakalım...

Ve nihayet gecen hafta basvuru yapmistim bu hafta hersey hal oldu odeme durumu devam ediyor yaziyor allaha sukur kabul olmus genel saglik sigortam yine devletmi oder bir bilgim yok ama.allahim hepimizin yardimcisi olsun cok bir zor surec bekle bekle olacakmi vs inanin askerlik yaptim 15ay sanki onun gibi birsey

mka abi rahatsiz ettim kusura bakmayin ben gecen ay alamaistim ya bu ay 2sini verirlermi bide onu sorucaktim

komisyon da olan bu teklifi desteklemek için lütfen cimer e herkes bir mesaj atsın.

hane gelire değilde engelli kişinin kendi gelirine bakılsın engellilerin önündeki engeller kaldırılsın...

35 yaşındaki çalışamayan bir engelli anne ve baba, kardeşi hangisinden harçlık istesin bu kanunda az da olsa engelli ekonomik özgürlük almış olacak bu kanun gelirse adres değişikliği sorunu da ortadan kalkacaktır.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=239625

Umutlar3434

ikamet degişikliğinden dolayı kesılmıs ve yenıden ıncelemede baglanmıs bu yuzden evet 2sınıde alabılırsın

Soru 69: Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?

Bir yıl içerisinde yapılmış bir başvuru ise ve Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse dair karar alırsa vatandaş alamadığı dönemlerin ödemelerini alacaktır.

Evde bakım aylığı için evraklar onaylatılıp teslim edildi acaba kaç güne kadar sonuç çıkar...

Üst Alt