Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki bacağı ampute babam adına araç alıp kullanabilir miyim?

chakabey86

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sayın büyüklerim

Babam kendisi 60 yaşında tansiyon hastası ve iki bacağından dizden aşağısı yok protez bacak koltuk değnek olmadan da ayağa kalkamıyor.

Daha önce de girişimde bulunmadım acaba kendisi adına ötv siz araç alabilme imkanım varmıdır. yoksa engelli raporu yetersiz oranda mı verirler aracı benim kullanabilmem için kendisi zaten kullanamaz cevaplarınız beni yönlendirme adına çok yararlı olacaktır saygılar

Son düzenleme:
Evet, babanızın adına araç alabilme imkanınız var araca babanızın kullanacağı şekilde tertibat takılır (bu tertibatı il sağlık müdürlüğünde toplanan komisyon belirler) daha sonra siz bu aracı 3.derece akrabaların kullanabilmesi için TSE den uygunluk belgesi alarak ruhsata işletebilirsiniz.

peki hocam illaki tertibat takılması zorunlu mu zaten babam değilde sadece ben yani 3. derece yakınları kullanması talep edemezmiyiz

Eğer %90 engelliyse tertibat taktırmadan alabilirsiniz. Fakat bu oranın altındaysa iki elle kombine edilen gaz fren tertibatı gerekli iki bacakta da engel olduğu için.

İlk once babanızın engelli raporu alması lazim. Iki bacak dizalti ampute ise yaklasik %88 + hiper tansyon, buyuk ihtimalle %90 ustu bir engelli raporu alirsiniz. %90 uzeri oldugu icin tertibatsiz bir arac alip 3. derece akrabaya kadar kullanabilirsiniz.

Ama dedigim gibi ilk adim engelli raporu.

Üst Alt