Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kulakta 50-55 işitme kaybı ile haklarım nedir?

Omersavci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb foruma yeni üye oldum konu yanlış yere açıldıysa kusura bakmayın. Ben 4 yıllık fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü mezunu bir fizyoterapistim ve 5 yıldır özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum. Doğuştan İşitme problemim var ve 10 yıldır işitme cihazı kullanıyorum. İşitme seviye odyo da her iki kulak için 50-55 arası yazıyor

İlk sorum bu rakamlar yüzde olarak oran mı yoksa desibel seviyesi mi?

Bu rakamlara göre ben askerlikten muaf sayıldım peki engelli sayılıyormuyum?

Memurluk için engelli raporu alabiliyormuyum? Eğer alma şansım varsa yine kendi branşıma engelli olarak atanabiliyormuyuz?

Mevcut b sınıfı ehliyetim var h sınıfı almam gerekir mi?
Bunun bana avantajı dezavantajı ne olur?

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

odyo testindeki 500 1000 2000 4000 deki db değereri ile hesaplama yapılır engelli değilsiniz alacağınuz oran %25-30 arasıdır. geçmiş olsun herhangi bir hakkınız yok %40 olmadığı sürece

Çok teşekkür ederim işitme kaybında ilerleme oluyor bu test en son 2011 de yapılmıştı tekrar teste girsem bu sınırı aşmış olabilir. Benim engelli raporu almamın bi faydası olur mu? Yada bi dezavantajı? Mevcut işime raporum olduğu zaman yinede devam edebilirmiyim? Ömss için sınır da %40 mı?

hocam çok çok ilerlemesi lazm sadece kulaktan %40 almak zor başka rahatsızlığınız varsa olabilir. avantajları var yazarsanız googlede çıkar..

Üst Alt