Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İktidara başka parti gelirse 2022 vb. gibi aylıklar kesilir mi?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Bilindiği üzere AB uyum yasaları çerçevesinde akp döneminde verilmeye başlanan bu sosyal yardımlar bir gün hükümet değişirse kesilecek mi ? yoksa engelliler ömür boyu almaya devam edecek mi ?

Hiç sanmıyorum aksine eğer millet dostu bir parti gelirse aylık bile verilebilir. Bu arada vakıflar genel müdürlüğüne başvurumu yaptım dostum. Bunun inceleme süreci uzun mu oluyor acaba?

Bana nedense kesilir gibi geliyor. Vakıf araştırması biraz uzun sürer, sana tavsiyem e devletten bimer e gir, başbakanlık a inceleme hızlandırma ricasında bulun

demirresul [USER=82891]Superparka
Arkadaşlar bu maaşlar 1977 yılından itibaren başbakanlık tarafından verilmeye başladı ve halen veriliyor.
Bu ödemeler 2013 yılında akp hükümetince başbakanlıktan,Aile ve sosyal politikalar bakanlığına devredildi,bakanlıkta il ve ilçelerdeki vakıfları kanalı ile bu görevi devam ettiriyor.
Yani bu durum akape hükümetinin getirdiği bir uygulama değil,sonraki hükümetlerinde kaldırabileceği bir durum değil,endişelenmenize gerek yok.

[FONT=sans-serif]Rica ederim

[/FONT]
Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için

Bunlar yasayla verilmiş haklar. Kim iktidar olursa olsun kolay kolay kaldırılmaz.

AB Uyum Yasaları çerçevesinde verilmişse galiba Avrupa Birliğine girmekten vazgeçersek kaldırılma ihtimali doğar.

Demirrresul

ne alakası var akp den önce bu yardımları engelli kişiler alamıyor muydu ? AKP veya X partisi ile alakası olmayan bir konu kim gelirse gelsin Avrupa insan hakları yasasına göre bu hizmeti vermek zorunda yoksa bırak AB girmeyi 3. sınıf ülkeler kategorisine bile giremez Türkiye

ben akp ile alakası var mı yok mu bunu merak ettiğim içi sordum. çünkü bunun tarihçesiyle ilgili nette bir bilgi bulamadım. sadece bir yerde ab uyum yasaları çercevesinde verildiğini okumuştum.

Bence Adalet Kalkınma Partisi gitse de,kalsa da bu maaş ve yardımlar kalkar. Çünkü devletin satılacak bir şeyi kalmadı, hepsi satıldı hep beraber yedik, bundan sonra gelene satacak bir şey kalmadığı gibi, miras olarak torunlara varacak borçlar kaldı.

Demirrresul

arkadaşım Avrupa birliği üyelik şartlarını aç oku bu maaşları iktidar babasının hayrına vermiyor Avrupa birliğinin dayatması ile veriyor ha bu hükümet Avrupa birliğine rest çeker ve sizi tanımıyoruz üye olmak istemiyoruz dediği an hepsi bıçak gibi kesilir zaman zaman REİS bağırıyor hey Avrupa birliği siz kimsiniz sizi tanımıyoruz diye umarım böyle bir olay olmaz yoksa bu halk gerçekten bakıma muhtaç hale gelir.

Avrupa Birliği 1 Kasım 1993'de kuruldu.
2022 aylığı ise 1976 yılından beri verilmeye başlandı.
Öyleyse 2022 aylığının AB ile bir alakası yoktur herhalde ve kimse ben AB'yi sallamam 2022 aylıklarını da keserim diyemeyecek bu mantığa göre ama mantığın bittiği yerdeysek o da ayrı bir konu..

Evde Bakım Hizmeti aylığı ise 2005'de başlamış olsa olsa bu tehlikede olur bence yanlışsam düzeltin.

[FONT=Verdana]Avrupa birliği aslında 1950`erde AET olarak kuruldu . Türkiye 1959 yılında AET ` ye Adnan Menderes döneminde başvuru yaptı.[/FONT]

[FONT=Verdana]o zaman ismi Avrupa ekonomi topluluğu şimdiki adı Avrupa birliği [/FONT]

[FONT=Verdana]benim bildiğim engellilere yönelik tüm faaliyetler Avrupa birliğinin yaptırımları [/FONT]

[FONT=Verdana]örnek ; engelliler için iş , yol , bakıcı , sağlık hizmetleri , otopark kartları vb. bir sürü yaptırım var Avrupa birliğinde 2022 maaşı olarak geçmiyordur bizde adı bu şekilde geçiyor .

2022 olmasının bir sebebi var 2023 de kesilecek olması 2023 tarihinde Türkiye de ve dünyada çok şey değişecek.
[/FONT]

Arkadaşlar, AB bu konuları teşvik eder ama zorunluluk değildir. Hatta bu konularda hazırlanmış projelere finansal kaynak da aktarır. Türkiye'de bu kaynaklardan zaman zaman yararlanmıştır.

Türkiye'de engellilere verilen haklar bir arkadaşımızın dediği gibi 70'li yıllara kadar gider. Bu haklar zaman içerisinde çeşitli düzenlemelerle yaygınlaştırılmış arttırılmıştır. Belki hatırlayanlarınız vardır, Fakir Fukara fonu ve yeşil kart gibi uygulamalar da bu kapsamda sosyal devlet gereği yapılan şeylerdir.

1998 yılına kadar (ı tarihte KHK ile geniş haklar getirildi) bu böyle gitti. Sonra Özürlüler İdaresi Başkanlığı kuruldu ve engelli kartı vs. gibi şeyler devreye girdi. 2005'e kadar bu böyle KHK'larla, yönetmeliklerle gitti. 2005'de hepsi tek bir yasada toplandı ve kapsamı da genişletildi.

Yani bu bir süreçtir. Tüm geçmiş siyasi partilerin katkıları vardır. Hiç bir siyasi parti durup dururken bunları yürürlükten kaldırmaz. Belki sınırlamalar, düzenlemeler olabilir ama top yekün kalkması gibi bir şey olamaz.

İçiniz rahat olsun. İktidarda kim olursa olsun bu ödemeler devam edecektir.

2022 denmesi 2022 sayılı yasa yasa numarası,bunun bir tarihle alakası olduğunu düşünmüyorum. ayrıca AB iyidir.çünkü AB nin medeniyetine ihtiyacımız var.bunu hristiyan olmak gavura hizmet etmek olarak anlamayın.tam olarak bu engelli yasalarından falan bahsediyorum.AB ile bağlar koparsa yasalarıda kaldırılır diye düşünüyorum.

bu soruyu sormamın sebebi de forumlarda birçok engelli vatandaş bu hükümet giderse sosyal yardımlar da biter diyor.bu ne kadar doğru merak ettiğim için sormak istedim.

Çok uzun yıllardan beridir bu maaşlar var geçmiş hükümetler dönemind de vardı ve böyle devam edicek bu hükümet aksine engelli haklarını almayı daha zorlaştırdı hatta engelli oranlarıyla oynayıp türkiyedi engelli sayısını düşürdü engelli olupta engelli sayılmıyan bir çok engelli var bu hükümetin en iyi yaptığı iş kamuda engellilere kadro açması başka bir yanı yok

Arkadaşlar,

Kanun'un numarası 2022... 1976 tarihlidir. Orijinalini görmek isterseniz lütfen buraya bakınız.

Hiçbir hükumetin bu aylığı kesme ihtimali olamaz! 42 senelik bir kanunu/uygulamayı kaldırabilmesi söz konusu dahi değil, delilik olur ve kim kaldırırsa da bedelini fena öder. Kimsenin cesaret edebileceği bir konu değil.

MeTePe
Zorunlu değil teşvik eder diyorsun ama bunları yapmayan hükümet neye istinaden AB para yardımı alacak. Türkiye de bu yardımlardan para alıyor . REİS Suriyeler için son dönemlerde yardım parası alamayınca AB ülkelerine kapıları açarım Suriyeleri gönderirim diye tehdit etmedi mi ? Avrupa bizi aç Müslümanlarla tehdit ediyor diye dalga geçti. yani bu yaptırımlar zorunlu değil gibi görünse de parayı alabilmen için bu şartları yerine getirmen lazım . şimdi 2008 yılında emekli aylık bağlama oranlarını %70 lerden %30 lara düşüren bir hükümet bir gece de KHK yayınlar ertesi gün resmi gazete de yayınlar istediği zaman her şeyi yapar kimsede sen ne yapıyorsun diyemez.

seçim yaklaşıyor emekliye 10 maaş faizsiz kredi 36 ay taksit seçeneği yada 3 maaş faizsiz kredi geliyor bu demek biz emekli maaşlarını yaşanabilir seviyeye getiremiyoruz ülkenin bazı gerçekleri var ekonomi bitik ama size faizsiz kredi veriyoruz . AB bizi zaten üye yapmaz nüfus fazla , bir girebilse bu nüfusun çoğu Avrupa da soluğu alır ayrıca Irak ve Suriye gibi yangın yeri olan ülkelerle komşu olmamız nedeni ile asla giremeyiz.

Demirrresul
Ben 2006 yılında engelli oldum . 2022 maaşı ve evde bakım maaşı almayan biriyim. Benim merak ettiğim bu hükümetten önce bu yardımlar yok muydu ? işsizlik maaşını doğru bu hükümet verdi tavan olarak 10 ay 1604TL şimdi ben bu haktan yaralandım zamanında nankörlük yapmayım ama bir yandan verirken bir yandan kepçeyle aldı yine aynı hükümet emekli aylık bağlama oranlarını neden düşürdü.

Birde zaten bu dönemde engelli maaşı almak zorlaştırıldı. Hane gelirine bakmak nasıl bir saçmalıktır ki engellinin maaş olmasına mani olsun. Avrupa'daki engelliler iş arama derdi yaşamıyor bizim ülkemizde aksine engellilerimiz iş bulamıyor.

Son düzenleme:
2022 maaşı nedir ya aylık 3 kuruş para veriyor evde bakım maaşı yine bir nebze idare eder sanırım 1080tl aylık ama hükümet engelli çalıştırmayan firmalara kestiği yıllık ceza ücretleri dudak uçurtur.

Ben bir Amerikan şirketinde çalışırken 2 engelli açığımız vardı ve iyi bir ceza ödedik şimdi hükümet bu cezalardan aldığı paranın 10/1 engelliye dağıtıyor. hepsini dağıtsa bugün çalışamayan bir engellinin maaşı aylık 3bin tl ile 4 bin tl arasında olur. Suriyeler için aldığı yardım parasını da aynı şekilde yapıyorlar hepsini Suriyeliler için harcadığını hiç sanmıyorum.

ayrıca engelliyi sınava sokup memur yapmakta ayrı bir saçmalık şehit yakınlarına ve yurtta büyüyen çocuklara verilen sınavsız memur hakkı engelliye de tanınmalı sosyal devlet budur. bu hükümetin yaptığı tek doğru işsizlik maaşı ha onu da 10 ay veriyor en fazla alabileceğiniz miktar 1604tl evet bundan önce böyle bir şey yoktu doğru ama Finlandiya da bu miktar 560 Euro ve 10 aylık bir süreç için vermiyor işe girip ilk maaşını alana kadar bu parayı alıyorsun istersen 3 yıl iş bulma paran yatıyor . hani diyor ya REİS bey Avrupa bizi kıskanıyor bizim cahil halkımızda buna inanıyor

Türkiye nin büyüme oranı yalan dolar 4tl - Euro 5 tl - mazot 6tl olmuş tam bir kaos eskiden düğünlerde çeyrek altın takan halkımız artık düğünlere gidemez oldu çeyrek altın sanırım 285tl durum içler acısı birde bizi Afrin` e götür diyen bir kesim var ne kadar meraklısınız savaşa bugün Türkiye savaşa girse olağan üstü hal ilan edilse hiçbir emekli ve devlet memurları maaş alamaz ekonomi zaten bitik

Kesilmez de CeHaPe zihniyeti gelirse karneyle verilebilir. Raporlar da karaborsaya düşer. Her şey beklenir ama Kılışdar başa gelemez, liderlik vasfı yok bir kere! SeSeKa’yı da batırdı zaten. :)

İron

İşsizlik maaşı kanunu akp çıkarmadı rahmetli ecevit çıkardı 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu 01.06.2000 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi dönemin başkanı rahmetli Ecevitti

konu birazcık siyasete kaçmış.tartışma konusu olduğu için cafe bölümüne taşınması daha uygun olur diye düşünüyorum.

yaw arkadaşlar şakamısınız gerçekten merak ediyorum, vizontele filmindeki sahneden bile daha komik bir durum bu, ne diyor du orada cem yılmaz? " zeki müren de bizi görecek mi"?
derin bir la havle çekeyim içimden bari....

İş siyasete dönmüş :)

Onu bunu Bilmem Rahmetli Ecevit'in 70'li yıllarda vermiş oldugu haklardan yararlanıp engelli personeli olarak özel bir şirkette çalışmaktayım.Işıklar içinde uyusun Rahmetli...

Avrupa uyum yasaları çercevesinde sokak hayvanları yasası tam olarak meclisden geçerken,Engellilere tanınacak haklardan bir çogu meclisde kabul bile görmedi.
"Engellileri adam yerine koyduk" diyen zihniyetde oldu,Engellileri oy potansiyeli olarak görenlerde oldu.
demem oki 2022 maaşı kesilirse birlik olamadıgımız için kesilir yoksa Akp Chp diğerleri hepsi aynı zihniyette...

akp den önce sadece 2022 aylıgı vardı akp geldi evde bakım aylıgını çıkardı kömür bedava gıda bedava daha ne istiyorsunuz cumhuriyet kuruldu kurulalı böyle parti gelmedi daha öncekiler halka hiç birşey vermedi 4 dörtlük diyemem ama digerlerinden çok daha iyi
engelli sınavınıda çıkardı

hak eden giriyor memur olabiliyor ösymnin elinde daha önce torpil dönüyordu kurumlar kendisi yapıyordu haberimiz dahi olmuyordu sınavdan
ecevit 5 kuruş etmez onun zamanında develüasyon oldu ekonomi çöktü yandaşlarına yarın develaüsyon olacak dedi yandaşları parayı dolara çevirdi dolar fırladı gitti kıtlık vardı o zaman

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Yürü beee bunları meksikada yaşarken mi gördün?
Dolat4 euro5 benzin 6
Şu anda develüsyon yok mu saniyorsun?
Çok fazla ahaber izliyorsun, gerçeklerden haberin yok. Zaten uğraşamam anlatmaya sen gene akpye oy ver.

29571170_1025634390919637_1349651495228881922_n.jpg

Üst Alt