Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İktidara başka parti gelirse 2022 vb. gibi aylıklar kesilir mi?

Aman ha hükümete oy verin yoksa maaşlar kesilir DİPNOT :

[FONT=&quot]
-Biz gidersek Memurun maaşı ödenmez
-Biz gidersek herşey tersine döner.

[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Şeytan sizi fakirlikle korkutur ve size, çirkinliği ve hayâsızlığı emreder.

Bakara suresi 268.ayet...[/FONT]

Birde zaten bu dönemde engelli maaşı almak zorlaştırıldı. Hane gelirine bakmak nasıl bir saçmalıktır ki engellinin maaş olmasına mani olsun. Avrupa'daki engelliler iş arama derdi yaşamıyor bizim ülkemizde aksine engellilerimiz iş bulamıyor.

sadece evde bakım maaşı yada 2022 maaşı olarak düşünme artık engelli sağlık raporu bile almak zor sürekli puan kırpıyorlar . engelli maaşları için belli kriterler var hane başı gelir şu rakama geçmesin bu sistem haksız fiilden zenginleştirmeme yasası , borçlar kanunda yeri var fakir fakir kalsın zengin yürüsün gitsin sistem bu. Avrupa da ki çalışma koşulları ve maaşları ile Türkiye yi hiç kıyaslama hayattan soğursun. Biz de paranın alım gücü yok dediğim gibi düğünlerde çeyrek takan Türk Halkı artık sahte dolar takı takıyor yazık içler acısı bir durum yada düğüne gitmiyor insanlar masraf çıkacak diye emekli evden çıkamıyor para harcamamak için , ayrıca hükümet çeyiz parası veriyor hiç evlenmeyen kişilere ulan dedim ne güzel bir sistem helal olsun bir baktım şartlarına 24 yaşından gün almamak koşulu ile yuh dedim yah yuh 24 yaş bu ne saçmalık

[FONT='inherit']
-Biz gidersek Memurun maaşı ödenmez
-Biz gidersek herşey tersine döner.

[/FONT]
[FONT='inherit']Şeytan sizi fakirlikle korkutur ve size, çirkinliği ve hayâsızlığı emreder.

Bakara suresi 268.ayet...[/FONT]

[FONT=Verdana]paşam önce sakat raporu alan oğlu bilal ile bedelli parası ödeyip askere gitmeyen damadı Afrin e gitsin. bırak burada bakara süresi ile halkı kandırmayı ne geldiyse zaten başımıza dinden geldi biraz mantık biraz akıl çok zor değil.[/FONT]

@İron

İşsizlik maaşı kanunu akp çıkarmadı rahmetli ecevit çıkardı 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu 01.06.2000 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi dönemin başkanı rahmetli Ecevitti

emekliler , polisler ve askerler en iyi zammı Erbakan zamanın da aldı deli zam yaptı ondan sonrası tıraş

akp den önce sadece 2022 aylıgı vardı akp geldi evde bakım aylıgını çıkardı kömür bedava gıda bedava daha ne istiyorsunuz cumhuriyet kuruldu kurulalı böyle parti gelmedi

evde bakım aylığı alan kişiler bu sitede ev araba alırsam maaşım kesilir mi diye soruyor sence bu doğru bir şey mi ev araba alabilecek durumda olan kişi devletten neden bakım maaşı alır haram değil mi ?

konu birazcık siyasete kaçmış.tartışma konusu olduğu için cafe bölümüne taşınması daha uygun olur diye düşünüyorum.

konu başlığını açarken zaten siyasi açmış burada hükümetini eleştiriyoruz diye rahatsız oluyorsan sen cafe bölümünde takıl şekerim. eleştiriye bile açık değilsiniz sizin gibi düşünmeyen ya fetocu yada vatan haini zaten

İron

Aynen iron eğer 2019 da birşeyler değişmezde artık Avrupa'ya göç edeceğiz bu gidişle

cafe bölümünde takıl şekerim. /QUOTE]

şekerim??? merak etme cafe bölümünede takılıyorum.

konu başlığını açarken zaten siyasi açmış burada hükümetini eleştiriyoruz diye rahatsız oluyorsan sen cafe bölümünde takıl şekerim. eleştiriye bile açık değilsiniz sizin gibi düşünmeyen ya fetocu yada vatan haini zaten

nerde söylemişim benim gibi düşünmeyenleri fetocu yada hain diye.konu engelli parasal hakalr bölümüne açılınca iş siyasete dönüşmüş herkes kendı siyasi görüşüne göre yorumlar yapmış böyle oluncada bu tip paylaşım ve konular cafe bölümünde olduğu için oraya taşınsın dedım.sende ordan beni ben gibi düşünmeyenleri fetocu yada hain gördüğümü söyledın ne alakası varsa şekerinde oldum :D

Verilen hak geri alınmaz ancak bedensel açıdan imkan söz konusu ise yardıma bel bağlamamak bi işe girip çalışmak geleceği garantiye almaktır.

Hayır kesilmez...
Sadece oran düşer....Oda şöyle düşer.
AKP nin seneden seneye 1 2 3 4 5 şeklinde arttırdığını 5 senede 5 artış olurken
Bir sonraki hükümet başarısız olursa yıldan yıla 5 5 5 5 5 6 6 6 şeklinde verir. 8 senede 2 artış olur.

Yani bildiğin zamanın Asgari ücreti olur...Hep aynı aylığı alırsın...enflasyon çıkar...zamlar fırlar aldığın para aynı kalır.
Bu yardım parasıdır isterlerse keserler tabi ama kolay değil...

AKP den iyisi varsa ona verin 4 8 10 diye artsın....
Lakin Ben hükümet olsam böyle koyun muhalefet sürece gıdım gıdım vermeye devam ederim. Nasıl olsa sorgulamıyorlar...%50 garanti... Zorlayacak adam yok olanında zekası yok...zekası olmayan adama oy vereninde zekası yok. öyle gidiyor

arkadaşlar ben bu konuyu merak ettiğim için açtım.siyaset yapmak,sen ben muhabbeti yapmak için değil. lütfen birbirinizle tartışmayın.herkes bildiği doğru bilgiyi söylese yeter. unutmayın ki hepimiz aynı geminin içindeyiz.Allah yardımcımız olsun.

stres03

Öyle valla dostum denemeden bilemezsin diye deyim varya. Yinede Allahtan umut kesilmez.

Asla kesilmez.

Kesilse bile çok daha iyi şartlarda yeni düzenleme yaparlar.

En kötü ve en vicdansız hükümet bu hükümettir. İnşallah hepimiz tez zamanda kurtuluruz.

Hiç bir hükümet bunlardan daha kötü olamaz.

Bunlar o kadar vicdansızlar ki, özellikle de özürlü emekliliklerini haksız yere kaldırıyorlar.

Çevremde sakat olup da, emekli maaşları kesilen onlarca insan var.

Bu vicdansızlardan bir an önce kurtulmak elzemdir.

Sakın ola ki kimse kalkıp da bunları bana savunmasın ve cevap vermesin.

Türkiye cumhuriyeti bunlar kadar vicdansız bir hükümet daha görmemiştir kurulduğundan bu yana. Acıma duygusu diye bir şey yok bunlarda.

stres03

[FONT=Verdana]valla mısır , enginar , pirinç , nohut , petrol , doğalgaz, elektrik , angus derken ilk defa Suriyeli ve afgan vatandaşını ithal ettiğimizi görüyorum ya daha ölsem gam yemem ülkeye ucuz işçilik lazım bu adamlar yarı yarıya it gibi çalışır. Afganistan ve suriye ye bakarsan Türkiye bunlar için bulunmaz nimet sayılır bizim 30 yıl gerimizden gelen ülkeler bunlar tabi bizde batının 30 yıl gerisinden geliyoruz o ayrı bir konu[/FONT]

Salim G.
2000 yılından sonra işe girip emekli olmak isteyen kesime yaptıkları ali cengiz oyunu gibi abo : %70 den %30 düşmesi gibi sana katılıyorum . buna bu hükümet güncelleme yaptık revize yaptık gibi deyimler kullanıyor adamlar işi çözmüş alım gücü bitmiş artık kim ne derse desin evet MHP 1 martta akp ye dedi ki yahu kardeşim asgari ücretin altında emekli maaşı olmaz 900tl emekli maaşı alan var güncelleme yapın düzeltin ve Akp nin cevabı maalesef ret etmek oldu. ne chp ne akp ne MHP hepsi birbirine çalışıp halkı sömürüyor

dostum çok güzel söylemişsinde, çatır çatır yasa değişiyor bu ülkede, unuttun sanırım.

Ben hükümet değişirse yardımların daha da artacağını düşünüyorum ama tabi herkesin düşüncesi farklı kime oy vermek isterse ona versin.

2 milyon afgan geliyormuş ve bunların çok büyük kısmı erkek 20li yaşlarda erkek sonra demeyin is bulamıyorum diye ülkeyi mülteci kampına çevirdiler, olan bize olacak lütfen dikkatli düşünün.

@stres03

[FONT=Verdana]ayrıca peru,kolombiya ve küba'dan da hırsız ithal ediyoruz...

[/FONT]http://www.hurriyet.com.tr/gundem/peru-kolombiya-kuba-bursada-buyuk-operasyon-40792866​

VurdukDibine

2 milyon afgan geliyormuş ve bunların çok büyük kısmı erkek 20li yaşlarda ...

son günlerde haberlerde hırsızlık,gasp,tecavüz,şiddet vb.suçları işleyenlerin uyruklarına bakarsak ya suriye yada afgan vatandaşı...

besiktas

valla Ecevit de beş para etmezdi . kemer sıkın kemer sıkın demekten başka bir şey bildiği yoktu. Bildiğim kadarı ile lise mezunu bir adamdı boş adamın teki yani akabinde kriz geldi zaten . Akp 2008 yılına kadar düzgün çalıştı ondan sonra sömürdü halkı ha Erbakan dersen evet adam gibi adamdı o ayrı bir konu hiç bir emekli , asker ve polis Erbakan döneminde aldığı zam mı bir daha asla alamadı

sosyal devlet anlayışıyla verilen yardımların artırılması gerekir kaldırılması değil

Erbakan zamanında ben de devlette memurdum. Ekonomiden anlamayanlar Erbakan zamanında memurlara, emeklilere çok yüksek zam yapıldığını söyler dururlar. Halbuki o yıllarda enflasyonun % 150 olduğunu, yapılan zammın bu oranın çok uzağında olduğunu söylemezler. Yani tarafgir bir bakış açısı bu. Yalnız asker kesimine ve imamlara farklı zam yapılmıştı, bunun sebebi de herkes tarafından tahmin edilebilir.

Ben onu bunu bilmem.

Eğer geçen referandum değil de, daha önceki referandum ile emekli maaşları düşürülmeseydi (Akp kadar o referanduma EVET diyen bizim vatandaşlar da suçlu) şu anda ASGARİ PRİMDEN prim yatırıp da alacağımız en düşük malulen çiftçi maaşı bile en az 1740 Tl ile 1800 Tl arasında olacaktı.

Ama...

Şimdi emekli olanlar ancak 512 Tl, 630 Tl, 700 Tl gibi maaş alabiliyorlar.

Tekrar altını çizerek yazıyorum.

O referandum ile emekli maaşları düzenlemesi yapılmasa ve şu anda eski düzenleme devam etse, ASGARİ'den PRİM yatırıp da, 512 Tl maaş bağlanan emekli kişinin maaşı en az 1742 Tl olacaktı.

Bu hükümet mi iyi şimdi?

Güldürmeyin ve aptal yerine koymayın kimseyi olur mu Akpsever arkadaşlar?

Bu hükümetten daha kötüsü gelemez. Kim gelirse, kesinlikle bunlardan daha iyi olacaktır.

Bundan zerre şüphem yok.

(Ödenen prim parası= 580 Tl ama bağlanan maaş ise 512 Tl).

Gerçekten de şaka gibi.

Dünyada ilk kez primden daha az maaş bağlanan ülke bizimkidir herhalde.

Tekrar ediyorum:

Ödenen aylık prim - 580 Tl.
Bağlanan aylık maaş 512 Tl.

Gerçekten de inanılır gibi değil. !!!

::

(Bu maaşları geçenlerde youtube kanalında Ali Tezel'e canlı yayıda bağlanan yeni emekli olan kişiler maaş kağıtlarını göstererek sordular.

Birisi 512 Tl maaş alıyor, bir diğeri ise 630 Tl.).

630 Tl maaş bağlanan kişi nerede ise ağlamaklı olarak o referandumda EVET dediğini söyledi ve Ali Tezel de cevabı yapıştırdı:

"İşte siz kendiniz o referandumu onaylayarak maaşlarınızn böyle düşük olmasını da onaylamış oldunuz. Şimdi yapacak bir şey yok. Bu maaşa razı olacaksınız ne yazık ki. Çünkü siz onay verdiniz buna" deyince adamcağız bir şey diyemedi.

Üst Alt