Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İl Sağlık Komisyonu doktorun görüşünün tersine karar verir mi?

caradak

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba
engelli ehliyeti için il sağlık kuruluna gireceğim. daha önce il sağlık kuruluna giripte doktorun kararına uymayan il sağlık kuruluna rastladınız mı?

üniversitede dr "sürücü olur, özel tertibatlı araç kullanabilir" kararını vererek il sağlık kuruluna sevk etti. ancak tereddütlerim var. daha önce tanıdığım kimse kurula girmedi ve konu hakkında fikrim yok.
cevap için teşekkürler

Kurulla işiniz çok kısa sürüyor. Maksimum 5 dakikalık bir mevzu hastane raporunu ve sizi süzüp gerekli kodları yazıyorlar. Hastane raporuna göre işlem oluyor

alonemisin

sevindim buna doğrusu, daha önce bir kere devlet hastanesinde doktorun biri ukala ve onur kırıcı şekilde hiç bir muayane, kontrol etmeden "senden sürücü olur, benden kanunsuz bir şey isteme" diyerek il komisyonuna sevk bile etmeden normal sürücü olur demişti. bunun üzerine ben de yeniden sevk işlemlerini yaptırarak üniversite hastanesine gittim.

inşallah dediğiniz gibi olur da 33 yıldır çektiğim sıkıntının bir karşılığını bu şekliyle görmüş olurum.

selamlar,

il sağlık kurulu sizi üzmeyecektir. Hayırlı olsun

Üniversite deki doktor "sürücü olur, özel tertibatlı araç kullanabilir" kararı alamaz. Muayene eder , tanıyı koyar ve kurula sevkeder o kadar. Kuruldaki Doktor ve mühendislerde ellerindeki cetveller üzerinde olabilecek en objektif kriterlerle durumunuzu değerlendirip sonucunda karar verir. Ama kimse bu sonucun sizin beklediğiniz sonuç olacağını garanti edemez. Gerçek ile beklenti farklı olabilir. Kurul üyeleri ortak imza attıkları için sevkeden tek doktorun sevki bağlayıcı olmaz, tersi de olabilir yani. Olumlu düşünün yinede.

Crimean

"sürücü olur, özel tertibatlı araç kullanabilir" bu kısmı doktorun yazması gerektiğini il sağlık kuruluna evrakları teslim ederken ilgili servis söyledi ve ben doktora tekrar kararını yazmadığını ve kararının yazılması gerektiğini söyleyince kendisi yazdı. zaten aile hekiminin sevk evrakında doktorun tanı ve karar kısmı var.

"Gerçek ile beklenti farklı olabilir." bundan ne kastettiniz çokta anlamadım açıkçası..

dediğiniz gibi olumlu düşünmekte fayda var tabii.

caradak
Kendim 2 ay önce kodlar ile yeni ehliyet aldım, emin olmak için "Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporu"mun fotokopisine baktım.
Şöyle ki Aile Hekimi ilgili uzmanlık branşlarına muayene için sevk kararı almış. (Evrakta sadece 2 seçeneği var a. Sürücü olabilir b.Sevk)

Uzman hekim(ler) de muayene edip engeli tanımlayıp tanıyı koyup 4 karardan birini alabilir.
a.1. Grup Sürücü olur (Ehliyeti o aşamada alabilir)
b.2. grup sürücü olur (Ehliyeti o aşamada alabilir)
c.Komisyona sevk
d.Sürücü olamaz (Ehliyet alamaz veya iptal)

Kısaca "sürücü olur, özel tertibatlı araç kullanabilir" diye bir seçenek yok, sürücü sağlık raporunda uzman hekim kararlarında. "Sürücü olur" kararı çıkmışsa uzman hekimden il sağlık kuruluna gitmeden doğrudan ehliyet alabilirsiniz (Normal ehliyet).

ÖTV için alınan normak sağlık kurulu raporunda sadece "özel tertibatlı araç kullanabilir" ifadesi olur onu vergi diaresine verirsiniz.

"Gerçek ile beklenti farklı olabilir." ifadesini şöyle açayım. Engelli arkadaşımız ÖTV indirimli araç için başvurduğunda ya engeli ÖTV indirimli araç alacak derecede olmuyor veya o kadar ağırki hiç ehliyet alamıyor (sürücü olamıyor). Yani ilk baştaki beklentisi olmayabiliyor.

anlaşamıyoruz, anlatamıyorum ya da
neyse haftaya komisyona gireceğim inşallah beklediğimiz gibi olur.
benim engelim her iki kalçada perthes ve sol kalçada 4.safhaya gelmiş durumda. özellikle sol kalçada ileri düzeyde hareket kısıtlılığı var.
20 cm dahi sol bacağımı sağa sola açamıyorum, bildiğim kadarıyla bunda özür oranı da önemli değil.

ortopedi için özür oranı önemli değildir. Criemean bahsettiği ise bazen sürücü olamaz raporu verilebiliyor. Ya da ötv için gerekli kodlar yazılamıyabiliyor. Benim öngörüm sorun yaşamıyacağınız yönünde. Umarım istediğiniz gibi olur. Sonucu bildirirsiniz

Ben de il sağlık müdürlüğüne gittim. Ortopedi doktorları kendi aralarında hasta kişinin arabayı normal bir şekilde kullanamayacığına tertibat gerekeceğine karar verip bu istediğimiz aparat olur mu diye makine mühendisine soruyor. Senin vereceğin yani hali hazırda olan rapora göre kesin tertibat kararıverecekler diye bir kaide yok. Ama ben de raporu gösterdim onlara baktılar ve bir fikir oldu. Aralarından bir doktor olmayabilir filan dedi aparat için diğer doktor ise aparat olması gerektiğini ve nedenlerini anlattı ve onu ikna etti. Makine mühendisi de istediğininiz aparat olur dedi kodu yazdı. Komisyona girip alamayanlarda var tertibat kodunu ortopedik olduğu halde.

Evet bu şekilde örnekleri de dikkate almak lazım. Benim de başıma geldi röntgen çekelim mi falan hareket yaptırdılar sonra otomatik vites kodu yazdılar.

ehliyet için sıkıntı yaşadığımda bilgi almak için il sağlık müdürlüğüme gittim orada çalışanlar doktor sürücü olabilir dese de kurul aksini söyleyebilir demişti inşallah böyle bir sıkıntı yaşamazsınız engeliniz neydi?

sağ kol dirsek altı ampute olup mevcut h sınıfı ehliyetini yenileten arkadaşlar rapor örneği paylaşabilirmi

bugun hastaneden sevk aldim kalca protesi perthes sekeli sol bacak da sorun var 5 cm kisalik deformite bulunmakta doktor otomatik vitesli arac kullanmasi uygundur yaziyor rapor odasindaki yetkililer otomatik silip veriyorlar raporu neden boyle yaptiniz diyorum heyet karar verecek diyor doktora soyledim kendi islak bir sekilde kagida tekrar yazdi yarin sevk alip il saglik mudurlugune gidecegim umarim hersey yolunda olur eger doktor kararina onay verirlerse ne ala..

Bugün İl Sağlık Kuruluna girdim.
hareket kısıtlılığının durumunu, ağrı yoğunluğunu anlamaya çalıştılar. net bir şey ya da imada bulunmadılar.
bakalım haftaya rapor çıkacak. sonucu paylaşırım. umduğumuz gibi olur inşallah

caradak

Ayni gun vermiyorlar mi raporu birde onun icin mi bekletiyorlar bu arada istanbul mu? bende evraklari bugun teslim ettim telefonuza sms gelece dediler yaninda gelirken enelli raporunu getir gormek istiyebilirler dediler bakalim hayirlisi ne olacak

engelli raporunuzu götürmeniz iyi olur. Bakıyorlar, raporu da hemen veriyorlar o anda alıyorsunuz.

alonemisin

Raporu yanımda götüreceğim. Tedavi raporları vs. var. Umarım herşey yolunda olur. Engelli ehliyeti için baya uğraştırdılar.

il sağlıkta işiniz 10 dakika sürmüyor. Raporu alınca görevliden aslı gibidir diye fotokopi isteyin. Evraklarda kullanırsınız

Çocukluktan beri perthes hastası olmama rağmen okul ve iş hayatında bunun sıkıntılarını fazla çekmemiştim. Maliye Bakanlığında Denetim elemanıyım ve fazla fiziksel işiniz olmayınca hissedilmiyor çok şeyler. Takii hastalığım ilerleyip " ya gideyim de ötv siz araç alıyım" diyene kadar. Allah bu devlette yaşayıp da özürlü olanların yardımcısı olsun. Dr ayrı dert memuru ayrı dert, sokaktaki insanı ayrı dert.(istisnaları var tabi) Her şeyi lütüf gören insanların anlayışları yüzünden sıkıntılar çekiliyor. Şunu anlamıyor: Bana tüm Toyota BMW yi versen sağlıklı geçireceğim bir ömrü tercih ederim.

Peki yeni bir soru
İl Sağlık Kurulu istediğimiz raporu verdi, yani kodlu özürlü ehliyetini.
Hastaneden "özel tertibatlı araç kullanabilir" raporu alacağız. Hastaneler buna rağmen bu raporu vermeyebilir mi?
Ankara'dan bu raporu sıkıntısız veren hastane hangisidir?

Bende bugün varolan ehliyetimi değişmek için müracat ettim doktorları dolaştım yarın 2:30 da sağlık kuruluna giricem il sağlık kuruluna yollayacaklarmı yollamıcaklarmı diye endişelendim burada bazı yorumları okuyunca öyle bir durumda ne yapmam gerekiyor yeniden sağlık ocağı sevk alıp başka hastaneyemi müracat ediliyor rapora itiraz nasıl oluyor bu arada ben engelli raporumu almış bulunmaktayım tertibatlı araç kullanır yazılı,şimdi bunlar yarın heyette sürücü olur deyip il sağlığa sevk etmezlerse nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Bu engelli raporum ötv için aldığım
LDo50V.jpg

caradak

Engelli Raporunu genelde veriyorlar ehliyet için değiştirmek istiyorum dediğinde ben öyle almıştım vermişlerdi. Dün Ehliyet için sağlık kurulu raporunu aldım. 78.102.104 kodlarını verdiler. Hemen çıkışta, Ümraniye Motorlu taşıtlar vergi dairesi şefi ile görüştüm ÖTV indirimin var. Arabanı alabilirsin dedi. Süreç hakkında herkese yardımcı olmak isterim.

İki rapor istenmiyormu biri ötv diğeri ehliyet için?

evet iki rapor olacak biri yüzde belirtir engelli raporu diğeri ehliyet için rapor. Daha sonra il sağlığın yazacağı kodlarla işinizi halledebilirsiniz

yanlış yönlendirmelerde bulunuyorsunuz bazı arkadaşlar ben hem engelli aracım olmasına hemde yaklaşık 7 ay önce tekrar araç almama dayanarak bilgileri paylaşmak isterim şimdi.1, si zaten engelli ehliyetin varsa onu değiştirmek için gerekli işlemleri yapıp değiştirisin yoksada zaten raporunu alır ehliyetini koyarsın cebine ve araç alım esnasında ehliyetin fotokopisini çıkarır verirsin 2,evet ötv indirimli araç alabilir raporu çıkaracaksın yani ehliyet için ve ötv için raporlar ayrı ehliyetin varsa engelli olarak vergi dairesinde sıkıntı yok ehliyet konusunda

canfeda20

Şimdi il sağlığa sevk etmezlerse sürücü olur verirlerse ne yapmam gerekiyor ? Heyette söylemem gerekiyormu il sağlığa sevk edermisiniz diye ?

Üst Alt