Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İl Sağlık Komisyonu doktorun görüşünün tersine karar verir mi?

canfeda20

Şimdi il sağlığa sevk etmezlerse sürücü olur verirlerse ne yapmam gerekiyor ? Heyette söylemem gerekiyormu il sağlığa sevk edermisiniz diye ?

Hiç birşey söylemene gerek yok. Yukarıda paylaştığın raporu yanına al yeter, uzman doktora gösterirsin (raporu veren doktor bile olabilir şansına), il sağlığa sevk edilincede aynı raporu yanında götür, ben önden vermiştim, sonra geri verdiler.
Bu arada raporunuzun noterden aslı gibisini yaptırın 3-5 tane , aslını kaybetmeyin, vermeyin.
Bizim vergi dairesindeki şef il sağlıktan alınan ehliyet raporununda aslı gibisini istedi, heryerde istenmiyor sanırım ama belli olmaz.

O raporumu almadılar bakmak için muayenede heyete girince o raporu gösterirken laf söz derlermi acaba çünki farklı hastaneden almıştım onu bu sene,

KuZGuN

kardeşim il olarak nerdesin bilmiyorum ama zaten mevcutta h sınıfı ehliyetin yokmuydu senin var ise seni niye tekrar heyete koyduyorlar bu durumda sadece aile hekiminden aldığın form ile hastaneye gidiyorsun hastane üst yazıyla komisyona sevk ediyor ve komisyona girip 10 dk da raporunu alıyorsun benim süreç bu şekilde oldu ha ehliyetin yoksa eğer zaten sen ilk baş vuruyorsan heyetten aldığın raporla sürücü kursuna baş vuruyorsan baş vurduysanda randevu alıp ahliyetini alacan

Normal ehliyetim vardı engelli olarak yoktu onun için ehliyetimi yeniletmek için müracat ettim sağlık ocağından aldığım sevk kağıdını bana geri verdiler heyete gircen dediler öyle heyete gircem onun için sordum il sağlığa sevk edeceklermi acaba ?

benim şahsi görüşüm aldığın raporda uygun ehliyet yazıyorsa yeterli olur ehliyetini alman için ama hangi ildesin ordaki il sağlık komisyonunu ara görüşünü al bide ehliyeti alacağın yerdeki nufüs müdürlüğünüde ara öğren derim

sakarya il olarak, bakalım şu heyete bir gireyim çıkan sonuca göre artık hareket edicem, heyette sorarım il sağlık komisyonuna gidecekmiyim diye,

Arkadaşlar günaydın
E sınıfı ehliyetim mevcut 2 yıldır da engelli raporum var ortopedik sol kalça protezi H sınıfı ehliyet için Haseki devlet hastanesinde Muayne oldum geçen hafta il sağlık kuruluna sevk etti ne zaman çağrılırım orda olumsuz herhangi bi durum olurmu teşekkürler.

Bugün İl Sağlık Kurulu raporunu aldım. Raporda 30.01- 78- 102- 47 kodlarını vererek B sınıfı ehliyet için olur verdiler. Şimdi diğer rapor kaldı. Perşembe günü de o rapor için heyete gireceğim. İnşallah ordan olumsuz bir karar çıkmaz.

KuZGuN

Raporda yazan kodların açıklamaları:
32.01- Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
78- Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.
102-Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz,
47- İki tekerlekli araç kullanamaz.

32.01 kodunun uygulaması nasıldır bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olacak varsa ben de sevinirim.

caradak

Büyük ihtimalle 32.01 tertibat takacaklar detaylı bilgiyi Halis Sayar'dan alabilirsiniz. (0212) 612 65 65 Kendisi engelli araçlarına özel donanım ve tertibat yapmaktadırlar.

DSC01942.jpg

Arkadaslar ben %52raporum var b ehliyetimi kaybettim yenilemek için rabor deriler sağlık ocağı uzman ortopedi doktoruna gönderdi oda komisyon dedi il sağlık a yanlız doktor 1ci sınıf sürücü işaretledi ben il sağlık bana kot yazarmi

Sukru12345

Rapor örneği var ise paylaşabilirmisin? 1. Grup Sürücü olur işareti olabilir. Raporun arkasında B Engelli ve kodlar önemlidir.

bsakizli

peki bu rapora rağmen hastane "özel tertibatlı araç kullanabilir " raporu vermeyebilir mi?
ÖTV indirimi için o rapor da gerekiyor malesef

caradak

Raporda otomatik vites yazmasıda yeterli oluyor ama genelde ibare şu şekilde H Sınıfı Ehliyet Alabilir + Otomatik Vitesli araç benim raporda bu şekilde yazıyor. Ben bu şekilde aldım aracımı. H Sınıfı Kalktığı için yerine B Engelli Ehliyeti Alabilir. yazması normaldir.

bsakizli

Bu dediğiniz eskidendi herhalde Şu an bana il sağlık kurulu tarafından yukarıdaki msj da yazdığım kodlar verildi ve B sınıfı ehliyet dendi.

Ötv için Maliye "özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi istiyor, onu da hastaneden alınacak raporda almamız lazım.

caradak

Kusurunuz nedir bilemiyorum. Otomatik Vites de bir tertibattır. Otomatik Vitesli yazılması da yeterli olabilir. Kusurunuza göre örn: sol bacak ve kalça ile otomatik vites yeterli oluyor.

Bugün itibariyle rapor işlerimi çok şükür bitirdim.
Ehliyet için il sağlık kurulundan
32.01 78 102 47 kodları verdiler, "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" ibareli ve %26 oranlı raporumu da aldım.
Artık sıra araç alımına geldi. En keyifli yanı:)))

caradak

hayırlı olsun inşallah bende il sağlık kuruluna bugün verdim heyet raporunu ay sonu çağırcaklar kurula çağırdıkları gün veriyorlarmı kodları ? Sonra nufus müdürlüğüne gidicez sanırım ehliyeti değişmek için , hangi arabayı almayı düşünüyorsun hocam,

KuZGuN

Sağolun inşallah sizinki de olur
Bursa'dayım ben, 1 hafta sonra vermişlerdi il sağlık kurulundan raporu. heyet sırasında açıkça bu kodları verecekleri yönünde en ufak ima ya da belirti vermemişlerdi. Araba olarak ben hacback arabaları seviyorum. onun için bmw1 serisi ve volvo v40 arasında kaldım ama opsiyonları düşününce volvo alacağım inşallah.

istanbul il sağlık heyeti girip çıkınca raporunuz veriliyor. Ehliyetin var ise https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/anasayfa buradan randevu alabilirsin. Ücretini bütün bankalar alıyor önceden yatırıyorsun. Nufusta işin 10 dakika sürüyor geçici ehliyetin veriliyor benim ehliyet ertesi gün eve geldi. Gelmezse de işlemini o geçici ehliyetle halledebilirsin
KuZGuN

alonemisin

Egliyetim var ama engelli değildi normal ehliyetti şimdi engelli ehliyetine geçicem nasipse aynı gün içinde veriyorlarmı kodları ehliyetim olunca bilgi içinde teşekkür ederim.

il sağlık sana kod içeren bir belge vericek nufustan da gittiğin gün işin bitiyor

alonemisin

İl sağlık beni çağırdığı gün vericekmi kodları yoksa ilk önce kontrol edip birhafta sonra gel mi dicek

il sağlık aynı gün kodları içeren ehliyet belgenizi teslim eder

bazı arakdaşların yorumlarda 1 hafta sonra veriyorlar yazmış ondan sordum teşekkür ederim bilgi için @alonemisin

ÖTV siz araç rapor çıkartma

KuZGuN

Bana 25gun sonrasına gün verdiler Kayseri de ben uzman doktor diye gittiğim heyet ortopedi doktoruna gittim beni il sağlık müdürlüğü ne sevk etti birşeyler yazdı özürlü raporu mu sordu orana baktı birşeyler yazdı ben ehliyet için gittim ÖTV. De yazarlarmi benim vergi indirim raporum 1,bucuk yıllık

Sukru12345

ötv için ayrı bir rapor çıkartacaksın eğer yoksa ve engelin için tertibatlı araç kullanır ibaresi yazılmalı yeni raporlarda öyle yazıyorlar benimkinde öyle yazdılar ehliyet için ise ayrı rapor bende il sağlığına sevk edildim ayın son perşembe günü kurul olur arıcaz seni dediler,şuanlık kurulu bekliyorum bakalım ne olucak nasıl bir kod yazılcak ehliyet için hiçbir fikrim yok bekleyip görücem artık.

yeni raporlara ötvli araç kullanır gibi ibareler yazılmıyor. Sadece engel durumunuzu belirtir yüzdeli rapor yazılıyor ve rapor istenme kısmında ötv yazıyor.

Üst Alt