Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İl sağlık komisyonunda da heyet karşısına çıkacak mıyız?

Joizazaa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

Bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Geçtiğimiz hafta devlet hastanesine giderek engelli ehliyeti için başvurdum. Dün heyeti girdim ve çıkışta 1 ay sonra Çemberlitaş 'dan gidip sonucunu alacaksın dediler. Babam aynı hastanede çalışıyor heyet başkanına sormuş ve hangi tertibatlar olması gerektiği oradan belirlenecek denilmiş.

Yeniden heyete girmem gerekecek mi yoksa denildiği gibi sadece sonuç almaya mı gideceğim ?

Joizazaa

Siz hastanede heyete girmişseniz, bu durumda size özel tertibatlı araç alabilir vs. gibi ibareler yazılacaktır. Bu araç alımı için gerekli olan bir rapor.

Ama siz ehliyet almak için aile hekimliğine başvurup, hastanede uzman bir doktora muayene olarak sizi sevk ettikten sonra, İl sağlık müdürlüğünde komisyona girerek, kodlu olan raporu almanız gerekir.

@KKELEBEKK

Merhaba,

Dediğiniz süreçlerden geçtim . Devlet hastanesinde aile hekimi uzman doktorlara yönlendirdi. (Göz, ortopedi ve nöroloji).

Sonra yine aynı hastanede heyete girdim ve çıkışta bana söylenen 1 ay sonra gidip sonucu almam gerektiği oldu. Açıkçası kafam çok karıştı.

Sanırım İl Sağlık Müdürlüğünde tekrar heyete gireceğim doğrumu ?

Joizazaa

Devlet hastanesinde aile hekimi derken ne demek istediğinizi anlamadım, bir de aynı hastanede heyete girmemeniz gerekirdi. Bu ehliyet değil de, özel tertibatlı araç alabilir ibareli rapor almak için bir süreç olabilir mi?

Adresinizin yakınlarında bulunan Aile Sağlık Merkezine giderek ehliyet almak istediğinizi söylediniz mi?

KKELEBEKK

Artık devlet hastaneleri içerisinde aile sağlığı birimleri yapıyor bu işlemleri. Aile hekimliğine gittim ben o şekilde yönlendirdi.

Bende devlet hastanesine gittim ve ehliyet almak istiyorum dedim. engelli raporumu ve epikriz fotokopilerini verdim. Daha sonra dediğim doktorlara muayene oldum ve heyete girdim.

Joizazaa

Belki yeni uygulama bu şekildedir, aynı durumda olan kişiler varsa yardımcı olurlar mutlaka.

Evet, bende mahalle aile hekimliğine gittiğimde beni hastaneye yönlendirmişti. Hastanede zaten aile hekiminin verdiği raporu kabul etmedi. Hastanedeki aile hekiminde muayene olduktan sonra sağlık kurulu 5 doktora yönlendirdi, o doktorlarla muayene olduktan sonra heyete girdim. Heyetten çıkan sonuç otomatik araç kullanır oldu ama il sağlığa sevki gerekiyormuş. İl sağlığa sevkettiler, beni arayıp heyete çağırdılar. O gün orada heyete girdim, heyetteki işiniz bittikten 5 dk sonra raporu veriyorlar.

Üst Alt