Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç kullanan epilepsi hastasıyım. Ehliyetimi yenileyerek değiştirmek istiyorum!?

sovalyem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba 40 yaşındayım 18 yaşında iken epilepsi hastası olduğumu anladık ve o zamandan buyana ilaç kullanıyorum ayrıca o zamandada ehliyet almıştım ve çok problem değil di ehliyet almak. Gelelim şimdiki konuya biliyorsunuz ki artık bu yıl sonuna kadar ehliyet yenilenmesi gerekiyor bu doğrultuda aile hekiminden sürücü olur belgesi istedim tâbi oda nörolojiye sevk etti en son 2015 yılında ömrümde ilk kez olarak nöbet geçirdim onun için bulunduğum yerde özel bir hastanede nöroloji doktoruna gittim vede hâlâ gidiyorum her yıl olmak üzere eeg çekilip durumkmu gözlemliyor ve 3*1 keppra kullanıyorum doktoruma durumu bildirdim ve Google'dan baktı sen asla bu raporu alamazsın dedi bende o eski yenisini gösterdim inceledi ve baktı bu sefer bu raporda şöyle bir yazı var 3 yıl boyunca 6 aylık muayene girişi olması lazım dedi benimde 6 aylık muayene yok bende samsun fakültesi nöroloji doktoruna gitmek için randevu aldım birde oradan denemek istiyorum sizinde değerli fikirlerinize ihtiyacım var belki bu konuda tecrübesi olan bir arkadaşım vardır nasıl bir yol izlemem konusunda desteği olur diye umuyorum. Acaba diyorum hiç mi başvuru yapmasam en azından yıl sonuna kadar çünkü şu anda bulunan ehliyet de problem olurmu diye düşünüyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...not: aslında eski üyeyim ama iki gündür uğraşıyorum bir türlü giriş yapamadım mail istedim şifre için ama gelmedi yeni hesap açtım...

Son düzenleme:
Arkadaşlar konu ile ilgili bilgisi olan yokmu acaba konu gerçekten çok önemli.

BENDE epilepsi hastasıyım aslında tam sara değil ama benim kide o kategoriye giriyor geçen gün nüfus müdürlüğünden mesaj geldi ehliyetinizi yenileyin diye bende şansımı özel hastanede deneyecem ilk başta birde benim nöbetlerim genelde gece uyurken oluyor ilk başta bende özel hastaneden almıştım ehliyeti ama bu sefer nasıl yapacaz bende bilmiyorum işimiz harbiden zorrr....

Evet işimiz zor ama imkansız da değil yeni yasaya göre 3 yıl epilepsi nöbeti geçirmemiş en fazla 2 adet epileptik ilaç kullansa dahi eğer 3 yıl boyunca 6 aylık muayene girişi var ise zaten kanunen vermek zorundalar senin durumun tam olarak nasıl bilmiyorum ama benim buradaki problem sadece 6 aylık muayene girişi olmaması aslında buradaki suç benim değil benim hastalık durumuna bağlı olarak doktorum beni senede bir kez çağırıyor benim bunda suçum yok sorun burada bilmiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

sovalyem

iyide ustam kimin kaç yılda bir nöbet geçirdiğin kim nerden bilecek peki ????
yani herkese çip takıp bunun takibini yapacak halleri yok herhalde ? nörolojiye ben bu hastalığım içinde gidiyorum başka şeyler içinde bunu kim nerden nasıl bilecek ? benim hastalığım aslında tıpta diskinezi diye geçer ama bizede epilepsi ile aynı tedaviyi uyguluyorlarr..

Resmi olarak doktor şuna bakar nöbet geçirip acile gelmiş mi zaten hastanın bütün hastane girişinde ne için geldiği ve ne şekilde tedavi edildiği yazıyor hatta ben doktorumdan hasta bilgileri dokümanı aldım kaşesi ve imzasını atıp verdi bende bu belge ile üniversite hastanesine başvuru yapmak istiyorum tabiki diğer eeg ve tahlil sonuçları ile birlikte.

Arkadaşlar epilepsi hastalığının ne seviyede olduğu hic önemi yok
istersen 10 sene boyunca hic nobet gecirme
önemli olan neroloji doktorun yazacagı rapordur
bu yuzden iş doktorda bitiyor hayırlı akşamlar

eger doktor olumsuz rapor verirse
yapacak hic bir şeyiniz olmaz
cunku böyle konularda hic bir doktor diğer doktorun raporunu bozmaz

illaki arac kullanmak istiyorsanız
ehliyet gerektirmeyen motorsiklet
veya ehliyet gerektirmeyen elektrikli arabalardan alabilirsiniz
Ehliyet gerektirmeyen otomobil
marka ve modelleri

[FONT=&quot]Citroen Ami One[/FONT]

Bellier Jade Classic

Aixam Coupe

Bellier Jade Racing

SARUHAN

Şöyle bir durum var sanırım bilginiz yok lütfen rastgele yorum yapıp insanları yanıltıcı davranmayın. Bir kanun var oda diyorki epilepsi hastası olabilir hatta aynı anda iki adet epileptik ilaç ta kullanabilir en son nöbet eğer 3 yıl önce olmuş ise 6 aylık muayene girişi var ise ehliyet için rapor alabilir. Bu kadar net yani benim takıldığım nokta 6 aylık muayene girişi olmaması bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı diye konu açtım inşallah gerçekten bilgisi olan bir kardeşim çıkar diye de umut ediyorum saygılar...

Sizin söylediğiniz olay duzenli devlet hastanesinde
kontrol altında olan hastalar icin gecerli
fakat iş resmiyete gelince sadece dotorun yazacagı rapora bakılır
sen istersen 20 sene boyunca nobet gecirmemiş ol
devlet hastanesinde doktor kontrolunde degilsen hic bir anlamı yok

33 senelik epilepsi hastası arkadaşıma sordum
ve arkadaşımın eşi nefroloji doktorun evinde cocuk bakıcısı
ona sorupta size cevap yazdım hayırlı geceler

SARUHAN

Şuna emin ol Bir çok doktor yeni yayınlanan bu 3 yıl nöbetsiz 2 ilaç kullanım ve 6 aylık muayene olursa rapor verilebilir kanunundan bile haberleri yok gerçekten enteresan bir şey hatta bursa tanıdığım bir akrabam var hastanede çalışıyor ona bile sordurdum oda eski kanundan bahsediyor.

devlet büyüklerimiz bu işe el atsa bize bir kolaylık gösterse 1 defaya mahsus olarak af gibi birşey çıksa yenilesek şu ehliyetleri çok canımı sıkıyor bu iş...

Poyraz_

Evet kardeşim gerçekten benimde canım çok sıkılıyor gerçekten 12 yaşından bu yana sürekli araba kullanan bir kişi olarak. Aslında burada bir yanlışlık var doktor beni senede bir görmek istedi kanun ise 6 aylık muayene diyor burada benim suçum yok kime nereye nasıl şikayet itiraz gibi eylem yapsak nereye nasıl olacak bilmiyorum valla salı günü randevum var gitsemmi gitmesem mi kafam karıştı bilmiyorum hayırlısı Allah'tan diyelim...

Sanırım bu konu hakkında bu sitede bana yardımcı olacak hiç kimse yok site yetkililer bile...

Acaba bu konu ekrana mı düşmüyor o yüzden mi kimse yazmıyor gören biri varsa yazabilir mi

Aslında Sizin epilepsi teşhisiniz var. ilaçta kullanıyorsunuz. nöbet geçirseniz de ,geçirmeseniz de zaten normal muayeneye gitmeniz gerekir. Ehliyeti aldığınızda ehliyetiniz senelik kontrol muayeneli olabilir. eğer çok sık nöbetleriniz varsa ya da ilaçlarla ilgili yan etkiler çoksa ehliyet alamaya bilirsiniz.

Bir ekleme yapayım, haberde sağlık kurullarınca değerlendirilir yazıyor, bu durumda engelli raporu düşer mi?

Bir ekleme yapayım, haberde sağlık kurullarınca değerlendirilir yazıyor, bu durumda engelli raporu düşer mi?
zaten raporu veren kurullar drlerın verdıgı %delere göre.konuya gelırsek evet düşme ihtimali çıkma ihtimalından daha çok.mecbur kalmadık kerri raporlarla oynamamak en güzeli

Ehliyet alırken 3 hekimli heyete giriliyor . Rahatsızlığının durumuna bakılarak sürücü olur veya olamaz ibareli rapor yazıyorlar . Raporunu Nüfus Müdürlüğüne götürerek ehliyetini alıyorsun .

O raporlar SGK ya gitmiyor ve oran yazmıyor sadece olur veya olamaz yazıyor .

.mka
eeee peki ben özel hastaneden almak istiyorum benim durumum nasıl olur o zama ???
birde e-devlet den bir kağıt alınıyormuş ne kağıdı o ???

Poyraz_
özelin değil devletin raporunu kabul ediolar diye biliom.sorup öyle rapor alın boş yere özele para ödemeyın

.mka

ben 2 defa nufusa sordum özel hastane raporu kabul ediliyırr..

Ehliyet raporlarında özel hastane kabul görüyor ötv kabul görmüyor

Merhaba
Allah göstermesin araç kullanırken nöbet geçirsen hem kendine hem karşısındaki zarar görebilir.
Acizade önerim; nöroloji doktorun sana iyisin bu halinle araç kullanmana mani bir durum yok deyip onay verirse EHLİYETİN ZATEN YENİLENİR.

Merhaba arkadaşlar. Ben 29 yıl önce trafik kazası geçirdim. Beyin travması gecırdıgım için yıllarca epilepsi tedavisi gördüm ve çeşitli ilaçlar kullandım bu hastalık için. Çok şükür ki bir kez bile olsun nöbet geçirmedim. 2016 yılından bu yana doktor kontrolünde bıraktım. Sadece akşamları bir adet tegretol Cr 400 ilaç kullanıyorum. İlacıma rapor çıkarmadım. 2008 yılında H sınıfı ehliyet aldım otomatik vites kullanır ibareli. Ortopedik rahatsızlığımda var. 1999 da aldığım engelli raporumda fokal epilepsi (bayılma değil) tanısı var.
Simdi ehliyetimi yenilemek istersem yıllardır muayene girişim olmadığı için epilepsi tanısı görünür mü acaba. Çünkü engelli raporum e nabızda kayıtlı değil. E nabızda 2008 de aldığım sürücü olur raporu görünüyor.
Yeni mevzuata göre epilepsi hastalarının 3 yıl boyunca nöbet geçirmeme ve 6 ayda bir muayene girişi olması gerekiyor ehliyet alabilmeleri için.
Doktor bana senin epilepsi tanın var bu şartları sağla 3 yıl sonra gel dermi acaba.

Ben kademeli olarak 2016 yılında ilacı bıraktım ve son eeg temiz çıkınca kontrolünde bıraktım o yıl.
Yani 2016 yılından beri ne ilaç ne doktor.

Bendende 6 aylık muayene girişi istemezler herhalde. 47 yaşındayım ve bir kere olsun nöbet geçirmedim. Ama 2016 yılındaki epilepsi muayenelerim görünüyor. Sırf geçmişte epilepsi tanım var diye ehliyet değişiminde sorun çıkar mı arkadaslar

Evet işimiz zor ama imkansız da değil yeni yasaya göre 3 yıl epilepsi nöbeti geçirmemiş en fazla 2 adet epileptik ilaç kullansa dahi eğer 3 yıl boyunca 6 aylık muayene girişi var ise zaten kanunen vermek zorundalar senin durumun tam olarak nasıl bilmiyorum ama benim buradaki problem sadece 6 aylık muayene girişi olmaması aslında buradaki suç benim değil benim hastalık durumuna bağlı olarak doktorum beni senede bir kez çağırıyor benim bunda suçum yok sorun burada bilmiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

Bende altı ay değil 6 yıldır doktor kontrolünde değilim. Kademeli olarak 6 yıl önce ilacı bıraktım. Bana muayene girişin yok demezler herhalde.
Sistemde ilaç kullanmadığım ve doktora gitmediğim görünüyor. 29 yıl önce bu teşhis konuldu ama hiç nöbet gecirmedim

Üst Alt